Това, което ми разправяш странно. Сребърните по комунистическо време сечени в такива безумно големи тиражи, все едно са ги гласели за реално пускане в обращение някои.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се осъществява покупка на злато в България?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ИмператорътТова са реални цени, драги, които цитирам.
Майката с борсукът струва в бамка 600 и нещо кинта - как така я пазарувал по 6 000 и отде?
Коментар
-
Това са реални цени, драги, които цитирам.
Майката с борсукът струва в бамка 600 и нещо кинта - как така я пазарувал по 6 000 и отде?
А след 1500 години Златният кинт ще струва многократно повече от прогнозата ти - за сравнение дали твоят адаш император Галбов е насякъл само 3 000 монети? Надали. Тия жалки 3 000 бройки ще се разпилеят и изпогубят (голяма част от тях) за много по-кратко време.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Импе, ти цитираш някакви цени, но кажи ти лично продавал ли си монети и каква печалба си изкарал? Да купиш монета от банката, че даже и с тираж 3000 според мен не е сериозна инвестиция. В обозримо бъдеще (10 - 20 г) цените на тези монети няма да се повишат. За собствено удоволствие, хоби - да, но за мен това не е стабилна инвестиция.
Коментар
-
Не е вярно Импе,ако се завреш по-навътре в кръга на нумизматите ще видиш ,че това не е борсата,всичко можеш да намериш на цена каквато си решиш.Ще откриеш ,че този лев (аз го нямам и не държа сега да го имам),поне 10 души твой приятели имат по10 бр.Преди години,Майка с дете и Декада на жената съм купувал на десеткратно по-високи цени от сегашните.Тези две монети се подаряваха само на шейхове,(от Батето и дедо му)сега аз имам по десетина бройки за да ми се намират.От отпечатани общо примерно 3000 бр.перфектно качество са примерно 10-15000 бр.от които не повече от 1000 достигат то ценители.Останалите са кюлчета.
Не си длъжен да се съобразяваш с мнението ми,все пак го имай в предвид инвестирайки в красивият метал.Успех!
Коментар
-
Добре е да се вслушате в това което ви говори MD,да търсите нумизматична стойност,в съвременни юбилейни монети е наивно,по колко години смятате да живеете?! Цените на монетите излизайки от банката спекулативно се повишават ,защото се изкупуват от търговци и пенсионери и заблудени инвеститори.Защо не се опитате да продадете толкова ценните и с нумизматична стойност монети,е да де ,ама на кого? На запад давали ,дават друг път ! Цените са само за аукциони.От тираж 3000 бр. на такива цени в света се продават примерно 2-3 бр.Останалите се продават в клубовете на нумизматите от закъсали пенсионери на цена дори под номинал.Казва ви го GALBA,цял живот посветен на нумизматика!
Изказах се като индиански вожд!!!
Между другото,нашите банки не притежават монети с истинска нумизматична стойност.Например ;сантими или 2лв. 16г.,или някой образци!Ако купувате тези монети за удоволствие ,за да се кефите ,да,защото монетата е по-красива от кюлчето ,но цената ,цената е една!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MDАми както казах цената, която съм готов да платя е фиксинга от предния ден - 1% за всякакви благородни метали. За сребро обаче трябва да имате поне 25 унции. сега изкупувам злато на 560$ унция, сребро 10.1$, паладии на 300$ унция платина не купувам защото мисля че може да падне или пък ако се качи няма да е толкова, колкото останилите метали. Една унция има приблизително 31.1 грама.
А да и ако се надявате, че ще платя в повече, защото в света имало само Х такива монети просто забравете мен ме интересува само метала.
Коментар
-
Там ти е грубата грешка. По твойта логика Монетата с Трите Дупки трябва да струва 5 кинта, само дето върви над 200. Ти ако можеш и Синият Мавриций ще искаш да купиш за 1 стинка - по цени на амбалажната хартия... и ще дадеш цяла стинка щото няма по-дребни монети.
Или може виетнамска стотинка да предложиш, а? ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ами както казах цената, която съм готов да платя е фиксинга от предния ден - 1% за всякакви благородни метали. За сребро обаче трябва да имате поне 25 унции. сега изкупувам злато на 560$ унция, сребро 10.1$, паладии на 300$ унция платина не купувам защото мисля че може да падне или пък ако се качи няма да е толкова, колкото останилите метали. Една унция има приблизително 31.1 грама.
А да и ако се надявате, че ще платя в повече, защото в света имало само Х такива монети просто забравете мен ме интересува само метала.
Коментар
-
Тереса за 100 лева на мене ми се види малко множко, поне засега. Евреите и тази с дупката за новото хилядолетие под 200 не можеш ги намери.
Иначе, който се интересува от различните аспекти на инвестициите в злато, бих му препоръчал сайта www.gold.org. За да се четат статиите иска регистрация, обаче си струва. Има интересни анализи на корелацията на златото с други активи в портфейла и с други commodities.
Коментар
-
Кабалов - щото са златни и скъпи-скъпи... аз точно това сабаале ги разглеждах пак - ще взема да си взема тая с Киро и Мето от 65-та... 3000 броя - добре е. Май от златните само левчето, дето е като масовото е вече наистина рядко, чувал съм от монетотърговецът ми, че вече върви 700-800 кинта.
Тереската 100 кинта?!?!? Ами Дупчестата колко върви тогава? А тая за спасяването на евреините, дето е 3000 броя и евреите са ги изнесли повечето в Израел?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар