IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се осъществява покупка на злато в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това, което ми разправяш странно. Сребърните по комунистическо време сечени в такива безумно големи тиражи, все едно са ги гласели за реално пускане в обращение някои.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• А за това, че ги купували заблудени пенсии - колко пенсии могат да си позволят да си пазаруват златни монети?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Това са реални цени, драги, които цитирам.
        Майката с борсукът струва в бамка 600 и нещо кинта - как така я пазарувал по 6 000 и отде?
        Продаваше се само в клубовете.Сребърните монети за разни олимпийски игри се изпсваха от Германия и струваха състояние.В сравнение сега са стотинки.К.и Мет .и Г. Дим. струваха колкото лада,нова от кореком.

Коментар

• Това са реални цени, драги, които цитирам.
          Майката с борсукът струва в бамка 600 и нещо кинта - как така я пазарувал по 6 000 и отде?

А след 1500 години Златният кинт ще струва многократно повече от прогнозата ти - за сравнение дали твоят адаш император Галбов е насякъл само 3 000 монети? Надали. Тия жалки 3 000 бройки ще се разпилеят и изпогубят (голяма част от тях) за много по-кратко време.

Коментар

• За хоби, да ! Притежавам монета на имп.Галба и не е златна(в сеиф някъде в Италия),стойноста и е примерно 20-30 пъти по-висока от тази на златният лев,след 1500г .стойноста на златният лев ще бъде не повече от 2-3-4-пъти (едва ли 4)по-висока от сегашната.Ще поживеем ,ще видим! :-)

Коментар

• Импе, ти цитираш някакви цени, но кажи ти лично продавал ли си монети и каква печалба си изкарал? Да купиш монета от банката, че даже и с тираж 3000 според мен не е сериозна инвестиция. В обозримо бъдеще (10 - 20 г) цените на тези монети няма да се повишат. За собствено удоволствие, хоби - да, но за мен това не е стабилна инвестиция.

Коментар

• Не е вярно Импе,ако се завреш по-навътре в кръга на нумизматите ще видиш ,че това не е борсата,всичко можеш да намериш на цена каквато си решиш.Ще откриеш ,че този лев (аз го нямам и не държа сега да го имам),поне 10 души твой приятели имат по10 бр.Преди години,Майка с дете и Декада на жената съм купувал на десеткратно по-високи цени от сегашните.Тези две монети се подаряваха само на шейхове,(от Батето и дедо му)сега аз имам по десетина бройки за да ми се намират.От отпечатани общо примерно 3000 бр.перфектно качество са примерно 10-15000 бр.от които не повече от 1000 достигат то ценители.Останалите са кюлчета.
                Не си длъжен да се съобразяваш с мнението ми,все пак го имай в предвид инвестирайки в красивият метал.Успех!

Коментар

• Галба - фактите те опровергават. По-долу са цитирани цени на някои юбилейни монети.
                  Ти може да оцениш Златният кинт на 450 лева, ама никой няма да ти го даде за толкова, ако въобще го намериш.

Коментар

• Добре е да се вслушате в това което ви говори MD,да търсите нумизматична стойност,в съвременни юбилейни монети е наивно,по колко години смятате да живеете?! Цените на монетите излизайки от банката спекулативно се повишават ,защото се изкупуват от търговци и пенсионери и заблудени инвеститори.Защо не се опитате да продадете толкова ценните и с нумизматична стойност монети,е да де ,ама на кого? На запад давали ,дават друг път ! Цените са само за аукциони.От тираж 3000 бр. на такива цени в света се продават примерно 2-3 бр.Останалите се продават в клубовете на нумизматите от закъсали пенсионери на цена дори под номинал.Казва ви го GALBA,цял живот посветен на нумизматика!
                    Изказах се като индиански вожд!!!
                    Между другото,нашите банки не притежават монети с истинска нумизматична стойност.Например ;сантими или 2лв. 16г.,или някой образци!Ако купувате тези монети за удоволствие ,за да се кефите ,да,защото монетата е по-красива от кюлчето ,но цената ,цената е една!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от MD
                      Ами както казах цената, която съм готов да платя е фиксинга от предния ден - 1% за всякакви благородни метали. За сребро обаче трябва да имате поне 25 унции. сега изкупувам злато на 560$ унция, сребро 10.1$, паладии на 300$ унция платина не купувам защото мисля че може да падне или пък ако се качи няма да е толкова, колкото останилите метали. Една унция има приблизително 31.1 грама.

А да и ако се надявате, че ще платя в повече, защото в света имало само Х такива монети просто забравете мен ме интересува само метала.

Коментар

• Там ти е грубата грешка. По твойта логика Монетата с Трите Дупки трябва да струва 5 кинта, само дето върви над 200. Ти ако можеш и Синият Мавриций ще искаш да купиш за 1 стинка - по цени на амбалажната хартия... и ще дадеш цяла стинка щото няма по-дребни монети.
                        Или може виетнамска стотинка да предложиш, а? ;-)

Коментар

• Ами както казах цената, която съм готов да платя е фиксинга от предния ден - 1% за всякакви благородни метали. За сребро обаче трябва да имате поне 25 унции. сега изкупувам злато на 560$ унция, сребро 10.1$, паладии на 300$ унция платина не купувам защото мисля че може да падне или пък ако се качи няма да е толкова, колкото останилите метали. Една унция има приблизително 31.1 грама.

А да и ако се надявате, че ще платя в повече, защото в света имало само Х такива монети просто забравете мен ме интересува само метала.

Коментар

• Е, под 200 го знам, ако беше ми рекъл под 300 щях да се поизненадам веч... Тереската сигур щото е оригинална и атрактивна неква такава...

Коментар

• Тереса за 100 лева на мене ми се види малко множко, поне засега. Евреите и тази с дупката за новото хилядолетие под 200 не можеш ги намери.
                              Иначе, който се интересува от различните аспекти на инвестициите в злато, бих му препоръчал сайта www.gold.org. За да се четат статиите иска регистрация, обаче си струва. Има интересни анализи на корелацията на златото с други активи в портфейла и с други commodities.

Коментар

• Кабалов - щото са златни и скъпи-скъпи... аз точно това сабаале ги разглеждах пак - ще взема да си взема тая с Киро и Мето от 65-та... 3000 броя - добре е. Май от златните само левчето, дето е като масовото е вече наистина рядко, чувал съм от монетотърговецът ми, че вече върви 700-800 кинта.
                                Тереската 100 кинта?!?!? Ами Дупчестата колко върви тогава? А тая за спасяването на евреините, дето е 3000 броя и евреите са ги изнесли повечето в Израел?

Коментар

Working...
                                X