IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

S&P 500 / NASDAQ (инвестиционни стратегии и макро)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Това със CXW наистина не е хубаво. Да няма някаква конкретна новина за тях

Абе ти, Пип, да не би да си акционер при тези гадове?

Нали казах преди броени дни че вземам опции на GEO за Перчем уин...

Нямам идея що cxw хвърчат толкова. СЕО-то им е идиот, да не са го изритали...
    Тия 2те се сриват при всички избори и после възстановяват, винаги, поне досега.

А може и просто някой да залага (хеджира си бета) с low and order president...
    Last edited by pipbel; 03.11.2020, 00:42.

Коментар

• Това със CXW наистина не е хубаво. Да няма някаква конкретна новина за тях

Абе ти, Пип, да не би да си акционер при тези гадове?

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Верно е че последните месеци доста сектори дето се предполага че ще облажат при дедо Куку аутпърформват.
      Ама я виж като контра днес тия долу....що така бе Миме

CXW +12.25%
      GEO + 6.8%

Коментар

• Нито ED, нито аз сме казвали нещо за 100% замесване на петрола в близко бъдеще

Напредък при зелените има доста голям и самата тенденция е заплаха за петролните компании

Това че няма някакъв дори и минимален напредък е почти еквивалентно на твърдението, че няма никакъв напредък. Дори любимата на Терзиев SO се ориентира натам. Някой да го светне, че държането на SO е падалско, че той горкият не знае, че без да подозира се изпедерастил

Wind Projects to Contribute to U.S. Utilities' Profit Growth

Solar and wind investments are becoming important parts of U.S. utilities' annual earnings growth. NextEra is the dominant U.S. company in renewables and among the largest in the world. Con Edison, Southern, Berkshire Hathaway, Duke, NRG and Exelon have purchased solar and wind projects. Dominion, Eversource and Avangrid are investors in multibillion-dollar offshore-wind projects.

Първоначално изпратено от representjah
        Идеята на автора беше, че "дори и да напредват" няма да заместят петрола на 100%. Той да си каже, аз така го разбрах. Не отричам напредъка, добре доъшл ми е, ако вземе че всичко тръгне по старо му - имам две централи да правя на село.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Верно е че последните месеци доста сектори дето се предполага че ще облажат при дедо Куку аутпърформват.

CXW +12.25%
          GEO + 6.8%

Ами на всички е ясно, че дядо Куку няма как да управлява и ще управлява супер крайно лявата Камала. Тя се води една от най-либералните в сената. А демократите избраха Байдън именно защото е по-средата и хората биха гласували за него, а сега става ясно, че няма да е той, а Камала. И много хора според мен ще си сменят избора. Просто защото супер либерализъм много малко хора искат. Колкото и невероятно да звучи аз мисля че Тръмп ще спечели някак си, ако не е той има предпоставки за голяма каша.

Може много да се напише по темата . Тръмп се водеше че е загубил майките и жените от предградията, заради арогантността си. Сега като стане ясно, че Камала ще управлява, тя иска примерно да легализира марихуаната. И нали се сещаш че никоя майка не иска да има наркотици около децата и.

Друг пример, сега полицаите не ходят много много в гетата, заради това което се случи лятото. Отиват само като работата стане много зле (примерно някой застрелян). Като цяло полицаите много ги сгърчиха покрай това което стана лятото. Там в дебатите не знам дали си гледал, но Тръмп спомена че няма нито една група от "law enforcement" която да поддържа Байдън. Така че жените от гетата също според мен няма да искат по-малко полиция и повече наркотици.

Много такива неща има. Въпреки, че медиите ( единствена и неопровежимата истина за Money ) продължават да си бълват, че Байдън води.

Last edited by pantaleev; 03.11.2020, 01:21.

Коментар

Пазарът показва победа за Джо

CGC +10.01%
            STZ +4.74%
            JG +4.09%

CXW +12.25%
            GEO + 6.8%

Коментар

Да не се окаже накрая, че пазарът хич не го е еня за изборите... Нали щеше да има голям спих
              Голям голям, колко да е голям, и при най черни ( според пазара) сценарии аз лично не виждам оттук повече от 8-10% макс надолу.
              А после дядо Коледа си знае работата

Коментар

• Да не се окаже накрая, че пазарът хич не го е еня за изборите... Нали щеше да има голям спих

Коментар

Цитирам те дословно

Разбира се няма как да не дадеш поне някакъв заден ход на фона на фактите

Именно. Къде виждаш думата 'никакъв'. Написал съм "че сме много много далеч от някакъв дори минимален напредък"

Коментар

• Цитирам те дословно

Разбира се няма как да не дадеш поне някакъв заден ход на фона на фактите

Относно зелените енергии, моето лично мнение е, че сме много много далеч от някакъв дори минимален напредък.

Коментар

representjah Според тебе това вярно ли е? Няма никакъв дори минимален напредък? Ние това обсъждахме

Аз не виждам да съм написал 'никакъв'

Това което съм написал е че има някакъв незначителен напредък, които е почти нищо на фона на това което трябва да се случи или което се говори че трябва да се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah

И вие не правите изключения. Никой човек не си променя възгледите, без оглед на количеството доказателства. Това което ги мислите за САЩ, Германия го играят на живо. Ето две статии пак от форбс и репорт от Макинси. Човек да се чуди на какво да вярва:

https://www.forbes.com/sites/michael...h=642da5e18e48

https://www.forbes.com/sites/michael...h=671bc46dea2b

....
                        Човек много трудно си сменя възгледите и мненията. В книгите по психология си пише, че човек почти винаги избира и вижда неща, които подкрепят неговото виждане. Мозъка не обича да има конфликти и дилеми

Коментар

• representjah Според тебе това вярно ли е? Няма никакъв дори минимален напредък? Ние това обсъждахме

Относно зелените енергии, моето лично мнение е, че сме много много далеч от някакъв дори минимален напредък.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Тоя па, все големи и рунтави мецани му се привиждат, редовно...
                            Като овчарчето калитко е, все някога ще познае, ма може да е и след ен броя петилетки..

https://ottotrading.live/next-bear-m...-quantum-fund/

ПС При огромна синя вълна с повече от мандат продължителност няма да е голям броя на петилетките де...
                            Ми ако си забелязал пиша повече от началото на Октомври и леко пазара е рунтав .

А моето мнение относно изборите утре се базира на това че за сега изглежда, че Байдън ще спечели, но много хора с оръжия няма да са съгласни с това и си има риск някакъв който не е съвсем много малък ( а аз си предпочитам стратегия с по-малко риск и съответно по-малка печалба). Макар че ако гледаме пазарите по света, то всичко си е хубаво прекрасно зелено и явно без притеснения като моите.
                            Last edited by pantaleev; 02.11.2020, 22:55.

Коментар

• Тъкмо ти сложих лайк ама като добави ПС и го махнах

Огромна синя вълна ще докара това, което обикновено носи управлението на демократите, по-як бичи пазар отколкото при републиканците

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Тоя па, все големи и рунтави мецани му се привиждат, редовно...
                              Като овчарчето калитко е, все някога ще познае, ма може да е и след ен броя петилетки..

https://ottotrading.live/next-bear-m...-quantum-fund/

ПС При огромна синя вълна с повече от мандат продължителност няма да е голям броя на петилетките де...

Коментар

• Надявам се MA да паднат примерно с 2-3%. Бих направил едно бъзо малко допълване

Коментар

Working...
                                X