IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

S&P 500 / NASDAQ (инвестиционни стратегии и макро)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Според мен дори при по-високи лихви, ще има натиск върху надценката, понеже лихвите имат горен праг на обслужваемост.
    Те имат и долен праг заради обезценките, но реално май са доста под него
    Според мен връзката е по-скоро обратната- повишените лихви показват вече подобрена среда, т.е. по-голямо търсене на кредити и оттам по-висок лихвен марж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Според мене в щатите ще има и успешни банки и те ще са от големите, най-вероятно някои измежду Morgan Stanley, Goldman или JP Morgan. Зависи кои от тях ще се адаптират най-добре. Повечето от останалите най-вероятно ще берат душа още доста време. Не забравяй, че тези не зависят предимно или само от кредити, а имат и силен трейдинг, мениджмънт на активи, M&A и underwriting услуги

За по-традиционното банкиране нещата силно ще зависят от това колко steepening на кривата на възвръщаемостта ще има догодина. Което е голямо неизвестно. По-скоро няма да е много, а и да тръгне да нараства Федът ще озапти лихвите по дългосрочните USTs

Да, мисля до средата на 2021 да съм продал. Може за зор-заман да си оставя половината от JPM, колкото да не е без хич
      Не мога да разбера защо печалбите на банките зависят от кривата. Бизнеса им е да продават кредити с надценка, и печалбите зависят от надценката.
      Нужно ли е надценката да зависи от кривата? Ами не, колкото се наговорят толкова ще бъде - пазарът на надценките е отделен пазар от пазара на кривата (retail vs treasury).
      Според мен дори при по-високи лихви, ще има натиск върху надценката, понеже лихвите имат горен праг на обслужваемост.
      Last edited by jori; 20.12.2020, 15:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Пич, що не си пишеш в темата nyse, на никой не му се четат измислиците и лъжите ти и избиването на комплексите ти
        Капеле, като вземеш да напишеш нещо смислено, тогава ще ръсиш акъл. Ясно?

Коментар

• Според мене в щатите ще има и успешни банки и те ще са от големите, най-вероятно някои измежду Morgan Stanley, Goldman или JP Morgan. Зависи кои от тях ще се адаптират най-добре. Повечето от останалите най-вероятно ще берат душа още доста време. Не забравяй, че тези не зависят предимно или само от кредити, а имат и силен трейдинг, мениджмънт на активи, M&A и underwriting услуги

За по-традиционното банкиране нещата силно ще зависят от това колко steepening на кривата на възвръщаемостта ще има догодина. Което е голямо неизвестно. По-скоро няма да е много, а и да тръгне да нараства Федът ще озапти лихвите по дългосрочните USTs

Да, мисля до средата на 2021 да съм продал. Може за зор-заман да си оставя половината от JPM, колкото да не е без хич

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
          Лятото когато всичко ще почне да изглежда,, прекрасно,, ги разкарай ,след това американските банки ще поемат пътя на европейските и нема да има излизане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Технологичните са най-добрият избор. Ама то е така почти всяка година вече от много години насам

Обаче аз като цяло гледам да нямам много технологични и да набарвам дългосрочен растеж в други неща. Виж например Найки (NKE) какво правят в AH търговията, още едни +5.55% и вече на нов рекорд от $144.90

Между другото, моите Дау компании вече бият Дау YTD с над 6%. Надигането на Дисни (DIS) изигра роля

Банките са кофти инвестиция. И честно казано започвам да обмислям изцяло да ги разкарам, дори и JPM. Dма ще изчакам още да се дигнат циклично и по някое време догодина или 2022 може да нямам нито една

Лятото когато всичко ще почне да изглежда,, прекрасно,, добре е да се разкарат ,след това американските банки ще поемат пътя на европейските и нема да има излизане.
            Last edited by Todor Sabev; 20.12.2020, 15:04.

Коментар

• Чакай, сега го сметнах в ексел и излиза, че съм на +14.1% YTD с Дау компаниите. Еми не е зле, като се има предвид, че самото Дау е на +5.75% YTD

А само преди няколко месеца underperfom-вах Дау YTD. Това само показва колко малко значение има краткосрочното представяне

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Между другото, моите Дау компании вече бият Дау YTD с над 6%. Надигането на Дисни (DIS) изигра роля

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Превод - За финове май е късно. Особено след този петък. Все още има мръвка при имотните и нафтата... дори при тръбите. Антеро утепа рибата, но още са подценени.
                Пич, що не си пишеш в темата nyse, на никой не му се четат измислиците и лъжите ти и избиването на комплексите ти

Коментар

• Технологичните са най-добрият избор. Ама то е така почти всяка година вече от много години насам

Обаче аз като цяло гледам да нямам много технологични и да набарвам дългосрочен растеж в други неща. Виж например Найки (NKE) какво правят в AH търговията, още едни +5.55% и вече на нов рекорд от $144.90

Банките са кофти инвестиция. И честно казано започвам да обмислям изцяло да ги разкарам, дори и JPM. Dма ще изчакам още да се дигнат циклично и по някое време догодина или 2022 може да нямам нито една

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  За основните сектори - от миналата коледа насам и за 6 месеца. Както и за няколко главни класове активи....
                  Last edited by Money; 20.12.2020, 10:46.

Коментар

• Превод - За финове май е късно. Особено след този петък. Все още има мръвка при имотните и нафтата... дори при тръбите. Антеро утепа рибата, но още са подценени.

Коментар

• За основните сектори - от миналата коледа насам и за 6 месеца.

Както и за няколко главни класове активи....

Коментар

• Терзо, ти си имаш тема. Вместо да си направиш отделна, ти отвлече NYSE, в която си хортувахме приятелски доста хора и я направи на... Хубаво. Ама сега и тука идваш вместо в твоята, която стана по-малко популярна отколкото беше преди

Коментар

• Сега влязох в темата без да се логна да видя какво става...

Човекът взел да пише тука повече отколкото в NYSE.

Между другото кой е щял да шорти банките? Някой знае ли? Човекът поне излезе на нулата с WFC, което не е малко
                          Last edited by Andi11; 19.12.2020, 16:48.

Коментар

• SPDR Select Sector Fund (NYSEARCA:XLF) gains 3.7%. By name, Bank of America (NYSE:BAC) rises 4.7%, Citigroup (NYSE:C) +6.7%, Goldman Sachs (NYSE:GS) +5.3%, Morgan Stanley (NYSE:MS) +4.7%, and Wells Fargo (NYSE:WFC) +2.6%.
                            За човека, който щеше да шорти банките. Желязното правило в действие.

Коментар

• Ако лихвите останат сравнително ниски още дълго време множителите (multiples) и съответно цените на акциите може и да си останат в небесата още доста време. А както казва Мартин Улф, причините дългосрочните лихви да са ниски са по-скоро структурни, отколкото чист резултат от КУ

Many believe that ultra-low real rates are the product of loose monetary policies over decades. Yet, if that were right, we would expect to see high inflation by now.

A better hypothesis is that there have been big structural shifts in global savings and investment. Indeed, Lukasz Rachel of the Bank of England and Lawrence Summers of Harvard argued in Brookings Papers 2019 that real economic forces have lowered the private sector’s neutral real interest rate by 7 percentage points since the 1970s.

https://www.ft.com/content/9484ea73-...4-717848d5118c

Коментар

• Хмммм, дай малко по-прагматично, Пип

Все пак, Байдън е доста в центъра и съвсем не е социалист. Аз даже и Сандърс не бих го нарекъл социалист, ама хайде

Това да се дигнат държавните разходи не е социализъм само по себе си. И всъщност сега се оформя консенсус, че това е единствения начин за справяне с "депресивната" наклонност на глобалната икономика. Дори Райнхард и Рогофф, които бяха знамето на консервативното движение за затягане на колана по време на икономическа депресия, сега минаха на страната на кейнсианството

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                По тоя въпрос съм наистина раздвоен, направо шизофреничен
                                От 1 страна не мога ги понасям твоите хора, жива отврат са и естествено им желая само най лошото.
                                Ама пък за портфейла ми, поне кратко/средносрочно едни по яки стимули без обструкции биха се отразили доста по благотворно.

Коментар

Working...
                                X