IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

S&P 500 / NASDAQ (инвестиционни стратегии и макро)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • antani, LuckyYou, не разбирате какво ви казва. Не че ще има хиперинфлация, а че в момента вече има

    Коментар


    • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
      Разбира се нито един от 2ма ви не е прав. Инфлация ще има, но тя няма да бъде нито много висока, нито много ниска. Инфлацията ще бъде точно толкова, колкото иска ФЕД. Както от момента на създаването си до сега, те имат достатъчно пътища и средства да моделират нещата както си искат и както на тях им изнася.
      Донякъде си прав. Който мери, той определя какъв вид и колко е инфлацията. От друга страна обаче... силно надценяваш резерва. Имат много ограничено поле за действие и по същество са принудени да купуват купуват купуват до откат. Въпреки всичките шашми с броенето обаче, ситуацията и в момента е просто страшна.

      Да се спори дали има или няма хиперинфлация е все едно да спорим дали водата е мокра. Отговорът е ясен и спорът е безсмислен. А и не ми е приоритет да споря, а да профитирам от ситуацията. Стратегията съм я написал по-долу. Проверена многократно в аналогични случаи. Искаше ми се да има реален обмен на идеи, а не схоластика и празнодумство. Ясно е, че ТРЯБВА да си на пазара, но по фината настройка приемам всякакъв акъл. Пък ако някой обяснява ръст от десетки проценти на цените на акциите, на имотите и на суровините с липса на инфлация, халал да му е "интелектуалната" победа в спора.

      https://www.federalreserve.gov/monet...centtrends.htm

      Коментар


      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

        Следва??? Аааааа, сега било заради "веригите за доставка" и не се брои... преходно явление.

        Прочетете целия пост, моля. Обяснено е.
        Разбира се нито един от 2ма ви не е прав. Инфлация ще има, но тя няма да бъде нито много висока, нито много ниска. Инфлацията ще бъде точно толкова, колкото иска ФЕД. Както от момента на създаването си до сега, те имат достатъчно пътища и средства да моделират нещата както си искат и както на тях им изнася.
        Last edited by LuckyYou; 18.07.2021, 16:04.
        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
        не е препоръка

        Коментар


        • Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

          Вие, на базата на какви фундаменти решихте, че следва хиперинфлация? Аз лично предполягам, че следва да видим слаба до умерена стагфлация, но може нещо да изпускам
          Следва??? Аааааа, сега било заради "веригите за доставка" и не се брои... преходно явление.

          Прочетете целия пост, моля. Обяснено е.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            В индивидуален план решението е просто - взимай заеми и купувай с тях активи. В по-широк контекст няма решение и чакаме бога от машината, който по-вероятно е голяма война отколкото масовото друсане на Хъксли.
            Вие, на базата на какви фундаменти решихте, че следва хиперинфлация? Аз лично предполягам, че следва да видим слаба до умерена стагфлация, но може нещо да изпускам

            Коментар


            • За излизането от една тежка криза, помисли малко първо. В Европа Меркел като затягаше колана 2010-2014г. и ЕЦБ дигаше лихвите 2011, какво стана? Така излязохме от кризата, че ум да ти зайде

              Друг по-далечен пример. След 1929г. президентът Хувър, великият ликвидационист и фен на фалитите, като затяга коланите в Щатите тогава, излязоха ли от кризата? Между другото Хувър тогава излиза със същите шит идеи, дай да фалираме колкото се може повече компании, за да се "пречистим" и... Америка затъва все повече у кризата и няма светлина в тунела

              Съответно помисли и как после идва Рузвелт-социалистът (да, така са го наричали тогава!) и почва уж големи харчове, ама не чак толкова. И после идва лавината от държавни харчове покрай Втората световна войната

              След Втората светвона война американската консервастия е твърдяла, че всичко това е изкуствено напомпано и в момента, в който военновременнато подкрепа на икономиката се оттегли, САЩ ще се върнат обратно в Голямата депресия. Мисля, знаеш какво се е случило в действителност през 1950-те... у Америка
              Last edited by Money; 17.07.2021, 10:29.

              Коментар


              • Влизам в статия без проблем и без абонамент. Пробвай пак. Имай предвид, че е доста професионално и малко скучновато написана, съвсем нормално като се има предвид, че е превод от The Economist. Не очаквай гръмки и кухи лозунги инспирирани от псевдо-анализ и напомпани с политически булшит и тотален нонсенс, от който да ти падне ченето и да се чудиш, тези дето пишат на себе си ли са. Ако търсиш такова, можеш да го четеш и у форумо


                Ето откъси:



                Да започнем с ефектите от промяната на курса. Всички са съгласни, че покупките на активи на централните банки намаляват доходността на дългосрочните облигации. Но има огромна несигурност относно това доколко те подкрепят пазарите днес. Миналата година Бен Бернанке, който беше председател на Фед по време на инцидента taper tantrum, предположи, че в Америка през 2014 г. всеки 500 млрд. долара за QE са намалявали доходността на десетгодишните облигациите с 0.2%. При това правило, коригирано спрямо инфлацията, общите притежания на ценни книжа на Фед от 7.5 трлн. долара днес потискат доходността с близо 3% (въпреки че Бернанке предполага донякъде произволно, че лимитът на ефекта е до 1.2%).

                От друга страна, средната оценка от 24 проучвания, проведени през 2016 г. от Джоузеф Ганиан от Института за международна икономика "Питърсън", предполага, че покупките на активи на стойност 10% от БВП намаляват доходността на 10-годишните държавни облигации с около 0.5%. Това предполага, че QE днес потиска дългосрочните ставки с малко под 2% в Америка, Великобритания и еврозоната - въпреки че Ганиан твърди, че когато лихвите достигнат долната си граница близо до нулата, както в Европа и Япония, QE достига нейните граници. По-големият пазар на облигации също може да намали размера на ефекта. Японската централна банка притежава държавен дълг на стойност от зашеметяващите 97% от БВП, но Ганиан установява, че ефектите от QE са били по-заглушени в историята, може би защото общият публичен дълг на Япония е повече от 2.5 пъти повече от този показател.

                Тези данни и опитът с истерията около спирането на програмата правят обръщането на QE да изглежда като нещо, което ще наруши финансовите пазари. Днес високите цени на активите отразяват предположението, че дългосрочните лихвени проценти ще останат ниски за дълго време. "Знаем, че трябва да бъдем много внимателни при комуникацията относно покупките на активи", призна Пауъл по-рано тази година. И все пак, ако уроците от taper tantrum са научени, въпреки че в момента не изглежда така, може да е някаква причина за комфорт.



                Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                Една статия от Капитал, но не се отваря, иска абонамент. Има ли някой възможност да я постне.
                Много се повишиха цените в резултат от безконтролното печатане. Една стандартна OSB плоскост(дебелина 11 мм) която беше 20-22 лв, сега е 50-55 лв.
                Спряха да говорят за финансова дисциплина, не се говори за фалити на предприятия, на фирми които неразумно управляват финансите, задлъжнели са. Цяла кохорта от централни банкери и политици - все измамници се пръкна. Ще оправят икономиките с печатане на пари. Всъщност са откровени крадци. Строга финансова и фискална дисциплина е нужна. Който е неразумен и няма резерви - фалира при криза, това е нормалното.

                Коментар


                • Пич, каква финансова дисциплина те гони. Не е възможно да има финансова дисциплина в Западния свят. В момента сме на равнище Европа преди Великите географски открития или Германия 1923 г. Не учите история и не разбирате, че не печатането на пари или липсата на финансова дисциплина прави кризата тогава. Проблемът изобщо не е финансов, но идиотите се опитват да го решат с финансови мерки. Пък в "Капитал" нямат право да публикуват истински анализ, че АзБ ще спре паричките.

                  В индивидуален план решението е просто - взимай заеми и купувай с тях активи. В по-широк контекст няма решение и чакаме бога от машината, който по-вероятно е голяма война отколкото масовото друсане на Хъксли.

                  Като каза "Капитал та се присетих от колко години пишат, че РФ фалира до две седмици. И пак грандиозна изненада:

                  Rising commodity prices have strengthened the economic outlook of resource-rich countries. Russia is taking advantage of this in a major way, with a particular focus on crude oil and natural gas. As Europe’s most important supplier of gas, Gazprom is well-positioned to Rising commodity prices have strengthened the economic outlook of resource-rich countries. Russia is taking advantage of this in a major way, with a particular focus on crude oil and natural gas. As Europe’s most important supplier of gas, Gazprom is well-positioned to reap major dividends.
                  Пък Газпром още е евтин за дългосрочно държане.
                  Despite demand and prices for natural gas soaring in Europe, Russia’s state-owned natural gas giant is refusing to send extra volumes to consumers

                  Коментар


                  • Една статия от Капитал, но не се отваря, иска абонамент. Има ли някой възможност да я постне.
                    Много се повишиха цените в резултат от безконтролното печатане. Една стандартна OSB плоскост(дебелина 11 мм) която беше 20-22 лв, сега е 50-55 лв.
                    Спряха да говорят за финансова дисциплина, не се говори за фалити на предприятия, на фирми които неразумно управляват финансите, задлъжнели са. Цяла кохорта от централни банкери и политици - все измамници се пръкна. Ще оправят икономиките с печатане на пари. Всъщност са откровени крадци. Строга финансова и фискална дисциплина е нужна. Който е неразумен и няма резерви - фалира при криза, това е нормалното.
                    Attached Files
                    Last edited by ПИЧ; 16.07.2021, 12:33.

                    Коментар


                    • Вчера след отчета на UNH имаше малко нагоре-надолу, но накрая завършихме на милиметри от нов ATH

                      Кефи ме и ADP как пори въздуха, нов порив нагоре в ATH

                      Готино се получава и с Виза. При Визата няма да се учудя и на още +40% в следващите 12 месеца, т.е. да отидем към $350 догодина по това време. Отварянето на икономиките ще е много добър попътен вятър тук. Както и при ADP

                      Коментар


                      • Терзуяк, много изненади ти дойдоха май

                        Аз обаче не съм изненадан, че не успяваш на направиш пари от въглищата и от петрола. Гледам XOM-а ти underperform-ва дори без да взимаме под внимание че си се нахендрил на $60 точно преди кризата, а COG ти e откровено на червено

                        Прогнозата ми е, че от тук нататък изненадите за теб няма имат край. Единственото положително е, че всичко е на демо

                        Коментар


                        • Пак "изненада". Как така никой не го очакваше.
                          Възстановяването на икономиката увеличава потреблението на енергия особено в Азия
                          Last edited by mibova; 16.07.2021, 08:36.

                          Коментар


                          • Петрол и нестабилност на картела


                            UAE has broken ranks, opposing any extension that does not include re-evaluating its own production allocation. It says its quota set last year did not take account of its maximum output capabilities — so it has had to cut supply by a bigger proportion than others. UAE has invested billions of dollars in increasing its production capacity to close to 4m b/d now, and a planned 5m b/d in the future. Abu Dhabi sees maximising near-term production as vital to securing its post-oil future — to pay for refinery and petrochemical plants that will add more value to its crude extraction, and fund diversification away from oil. Some other Opec members, such as Iraq, would also privately be happy to open the taps now.

                            ***

                            After its initial stumble, Opec+ responded effectively to last year’s crisis which despite its depth, as BP’s chief economist Spencer Dale noted last week, turned out to be the kind of shortlived demand shock it is best suited to dealing with. A sustained fall in demand as the move to net zero takes hold would give some Opec members a bigger incentive to increase their share than to stabilise the market. That is a challenge the cartel may find trickier to handle.



                            И всъщност тука сметката става доста сложна. От една страна големите петролни компании ще намаляват добива и инвестициите, докато търсенето ще намалява много по-бавно, което е добре за цената на петрола; от друга страна държавите от ОПЕК най-вероятно ще почнат да помпат повече и да не спазват квотите си. Реално в един момент картелът може съвсем да спре да функционира

                            Така че прогнозите дали петлът ще си варира между $50 и $70 години наред, или ще катери, са доста спекулативни

                            А и кел файда, че петролът може да отиде на $100 като акциите на големите и на повечето от малките петролки няма да се дигат...?

                            Коментар


                            • Много е яко и всичко е на шест, а има още и още нагоре...

                              Днес бях направо на Pommery, ама не заради пазар, по друг повод

                              Интересно ми е, на Байдъна няма ли да благодариш

                              Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Хвърлям ви по 1 око, ама по рядко, напоследък съм ваканционно настроен, а и други задачки имам, ама като гледам няма нужда от особен надзор - всичко си пъпли приятно и в правилна посока

                              Някаква добра далаверка да съм изпуснал ?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Хвърлям ви по 1 око, ама по рядко, напоследък съм ваканционно настроен, а и други задачки имам, ама като гледам няма нужда от особен надзор - всичко си пъпли приятно и в правилна посока

                                Някаква добра далаверка да съм изпуснал ?
                                Pipbel lee, понякога си мисля, че и слон да видите да виси във въздуха, ако достатъчно дълго виси във въздуха, ще решите, че това е нормално и щом продължава толкова дълго значи е летящ слон.

                                Чакам Fisker на $10. По ми харесва от QuantumScape. Ако падне под 10, ще допълвам до 32 цента. На 10 цента излизам.

                                Коментар

                                Working...
                                X