IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъчно облагане върху капиталови печалби и дивиденти за физически лица

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Данъчно облагане върху капиталови печалби и дивиденти за физически лица

Здравейте, ще може да ми помогне с няколко въпроса за данъчното облагане и деклариране върху чуждестранни акции. Искам да трансферирам акции на пенсионираните си родители с цел да им помогам да се издържат ако имат нужда (вместо да превеждам директно кеш).

Данъци:
    1. Колко е данъкът върху дивиденти?
    2. Колко е данъкът върху реализрание печалби?
    3. Има ли данък за подарък/прехвърляне (от дете към родител)?
    4. Има ли други данъци, които пропускам?
    5. Ако използвам брокер регистриран в ЕС, има ли данъци дължими в страната в която е основан брокера?

Деклариране - искам да минимизирам работата по попълване на данъчни декларации за родители ми:
    7. Трябва ли родителите ми да декларират получавене?
    8. Ако няма дивиденти и реализирани печалби, трябва ли да се подава (годишна) данъчна декларация? Ако да, защо?
    9. Ако има дивиденти, до кога трябва да се декларира и плати данъка?
    10. Ако има реализирани печалби, до кога трябва да се декларира и плати данъка?

11. Ако имате други полезни съвети свързани с моята ситуация, моля споделете.

Благодаря за помощта!
Working...
X