Първоначално изпратено от Vil
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търговия на SIX - дължими данъци
Collapse
X
-
Здравей,
Писах на Елана относно това интервю. Не е коректно да давам повече детайли относно тази моя комуникация с тях, но те са наясно с това интервю на г-н Тиков и това, че подадената информация е подвеждаща (да не кажа невярна...). Потвърдиха, че търговията с финансови инструменти на Швейцарски трейд маркети е облагаема. Фул стоп.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнениеЩе ви помоля да уточните кои са необлагаемите инструменти?
Доходите от сделки с акции, права и дялове на взаимни фондове, които са сключени на регулиран пазар в Европейския съюз, в страни от Европейското икономическо пространство или Швейцария, (т.е. в страните от ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия) са освободени от данъци. Печалбите от тези източници не се облагат, но и загубите не биха могли да намалят друг облагаем резултат.
https://www.elana.net/bg/trading-new...mi-dohodi.html
Обаче има една декларация номер 8 за акции в чужбина в които информативно трябва да опишеш акциите имашLast edited by hamorphis; 03.01.2020, 08:29.
Коментар
-
Ще ви помоля да уточните кои са необлагаемите инструменти?
Доходите от сделки с акции, права и дялове на взаимни фондове, които са сключени на регулиран пазар в Европейския съюз, в страни от Европейското икономическо пространство или Швейцария, (т.е. в страните от ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия) са освободени от данъци. Печалбите от тези източници не се облагат, но и загубите не биха могли да намалят друг облагаем резултат.
https://www.elana.net/bg/trading-new...mi-dohodi.html
Обаче има една декларация номер 8 за акции в чужбина в които информативно трябва да опишеш акциите имашhttp://www.proflashgame.com
Коментар
-
Ако прочетеш внимателно какво съм писал преди - не търгувам на Швейцарската борса и най-вероятно няма да търгувам. Убежище няма, данъци се плащат навсякъде и информация се споделя много. За момента Швейцария си блокира CRS-a със България поради историите с НАП, но това е само временно. Ако имаш няколко десетки милиона, швейцарците биха се замислили да не ти разкриват данните, но пък от друга страна ако ги имаш форума на Инвестор щеше да ти е заместител на Ютуб ... без да се обиждаш, това е майтап
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vil Разгледай мнениеМерси, пич, и аз имам някакви такива предположения. Сега ти изчетох коментарите - позволи ми малка забележка - Люксембург е във Европейския съюз. ЕТФ-ите още не съм ги купил, а отскоро съм (И) в Швейцарска банка дето ми дава по добри условия при пазаруване на SIX, та рекох да спестя некой лев (не че играя на дребно, но като чете човек дълго време Хари Браун, златни пеперуди, Богълите и т.н. му се размътва главата за ниски оперативни разходи ). Но с данъците шега не бива, а реално домицилето не важи толкова (и това, че фонда се води UCITS) а маркета на който е осъществена сделката, аз така ги разбирам нещата ...
Ще си пазарувам в Ксетрата, както и досега, въпреки, че ще платя повечко...
Поздрави !
Коментар
-
Мерси, пич, и аз имам някакви такива предположения. Сега ти изчетох коментарите - позволи ми малка забележка - Люксембург е във Европейския съюз. ЕТФ-ите още не съм ги купил, а отскоро съм (И) в Швейцарска банка дето ми дава по добри условия при пазаруване на SIX, та рекох да спестя некой лев (не че играя на дребно, но като чете човек дълго време Хари Браун, златни пеперуди, Богълите и т.н. му се размътва главата за ниски оперативни разходи ). Но с данъците шега не бива, а реално домицилето не важи толкова (и това, че фонда се води UCITS) а маркета на който е осъществена сделката, аз така ги разбирам нещата ...
Ще си пазарувам в Ксетрата, както и досега, въпреки, че ще платя повечко...
Поздрави !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vil Разгледай мнениеЗдравейте,
Не мога да открия конкретна информация за данъчната дължимост по ETF-и(търгувани като нормални акции) закупени на Швейцарската борса (SIX) - фондовете не дистрибутират дивиденти (акумулиращи са), и са базирани във страни от Европейския съюз . Някой има ли идея ? Отношеията на Швейцария със държавите от ЕС, ЕИП, ЕАСТ, ... БАТАМАТА и други съкращения са ми доста неясни ..
Мерси, поздрави
Вилян
Коментар
-
Търговия на SIX - дължими данъци
Здравейте,
Не мога да открия конкретна информация за данъчната дължимост по ETF-и(търгувани като нормални акции) закупени на Швейцарската борса (SIX) - фондовете не дистрибутират дивиденти (акумулиращи са), и са базирани във страни от Европейския съюз . Някой има ли идея ? Отношеията на Швейцария със държавите от ЕС, ЕИП, ЕАСТ, ... БАТАМАТА и други съкращения са ми доста неясни ..
Мерси, поздрави
Вилян
Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар