Днес от Елана са ме изненадали приятно. Виждам че отново предлагат скандинавските пазари, и най-вече след месеци чакане, отново предлагат Екинор на борсата в Осло. Сега остава и петрола да падне малко...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скандинавски акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Предполагам, че повечето компании се търгуват и на други пазари. Виж тук https://www.investing.com/equities/statoil?cid=963288
п.п в долната част на страницата има информация на кои пазари се търгува компанията + котировки, обеми и т.н
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Благодаря. Явно предлагат само Швеция, тоест избора е още повече ограничен. Те преди НГ ми бяха пратили някакво уведомление, че част от пазарите ще се обединят в някакъв общ и че повечето акции ще продължат да се предлагат. Уви не. Акции като Equinor, Vestas, Castellum, Novo nordisk, Volvo и т.н. не се предлагат
п.п в долната част на страницата има информация на кои пазари се търгува компанията + котировки, обеми и т.н
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеОт Елана спряха да подържат почти всички скандинавски акции, които следя. Искам да попитам, Карол дали ги подържат? (Дания, Швеция и Норвегия).
- 1 like
Коментар
-
Извънреден дивидент от Теленор - 4,40 крони
https://www.telenor.com/investors/dividend/
След месец още 3,90 от 6-месечния им Лека полека започнах да покривам капиталовата загуба
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеТова с историята на движение по сметка не е ли регулаторно изискване?
Принципно, би трябвало да можеш са си свалиш данните и да си ги отвориш в Excel.Last edited by vgc; 21.08.2018, 10:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
сигурно си бая напред щом имаш участие в 25 компании навън???Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Хльъх - а смятай как е при мене, дето имам акции в около 25 компании, ного от които снасят на тримесечие и постоянно ми пъкват някакви дивиденти... рекордът ми е 3 в един ден, а тоя месец по огромно изключение ще ми пъкне само един. Ако не си ги следя - кога се плащат от компаниите - и колко точно трябва да ми пъкнат на мене след данък, ще стане хаос. Пишат ми мейли, когато пъкне дивидент - ама то е на добра воля и понякога пропускат това. Ръчкам ги непрекъснато да оправят Ефоксчето - щели да го - ама дявол знае кога. Е, някои неща ги пооправиха, де.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнениеПонеже при търгуването на акции - я направя 20-тина сделки годишно, я не, то за мен опциите в платформата са второстепенни. Даже на ЕвроФинанс терминала за подаване на поръчки - тъй нареченият EFOCS, би ми вършел чудесна работа стига най-накрая техните програмисти да седнат и да направят една свястна история на сметка, която като си я разпечатя и да разбера имал ли съм дивиденти, нямал ли съм за периода и от коя компания съм ги получил, както и защо салдото в момента ми е на стойност Х-лева при положение че според мен е трябвало да мръдне с еди колко си преди повече от десет дни.
Ако нещо конкретно за платформите те интересува, то най-добре ги пробвай лично. Иначе тук има доста подробно сравнение на най-подходящите за търгуване на европейски компании според автора им: https://brokerchooser.com/blog/best-...-for-europeansМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеНо ми беше интересно да разбера защо избираш платформата на Елана пред IB? Предимства, недостатъци и т.н
Ако нещо конкретно за платформите те интересува, то най-добре ги пробвай лично. Иначе тук има доста подробно сравнение на най-подходящите за търгуване на европейски компании според автора им: https://brokerchooser.com/blog/best-...-for-europeansLast edited by vgc; 20.08.2018, 15:38.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
Ами защото търгувам единствено и само реални акции на европейски компании - т.е. бягам като дявол от тамян от всичките форми на дериватни финансови инструменти (включително и борсово търгуваните фондове) и изпадам в ужас като погледна на американският пазар съотношението борсова капитализация към брутен вътрешен продук. За сметка на това пък се възползвам максимално от бонусите в европейското законадателство предоставени на неговите граждани - т.е. ако бях американец щях да купувам американски акции, ама понеже не съм то на Чичо Сам грам не му пука за мен, а пък аз не искам да се разбравям с него при съответни неуредици ...
Коментар
Коментар