Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Балонът във всичко
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДанните на Централен депозитар сочат друго. На пазара сме няколко стотин човека, които се познаваме поименно. То и по сделките е видимо. Няколко стотин дневно. Къде видяхте публика не знам. Първо трябва да се науе добре имотният балон за да започнат спекулативните пари да идват към борста.
Ще ти разкажа и действителна ситуация. Отивам с моите хора на почивка. В колата сме няколко човека. Шофьора е маниак рибар, мацката до него е фотографка. Ставаше 4:30 сутринта за да хване изгрева. Другата беше луднала по йога и вегетарианство. На мен финансовите пазари са ми интересни. Оказа се, че само борсата е социално неприемлива дейност. Нещо върху което има клеймо. При това тежко. Това не е психология на еуфория а на депресия.
В момента нови хора на пазара няма. Пакетите се окрупняват в старите дългосрочни инвеститори. Когато някой от нас се разпродаде почва да реве във форума колко било скъпо и как това било някак си несправедливо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКато казах БФБ вече някакви хора, които си нямат никаква идея от борса почнаха да ме питат какво да си купуват. Та може би и тук върха е близо.
Ще ти разкажа и действителна ситуация. Отивам с моите хора на почивка. В колата сме няколко човека. Шофьора е маниак рибар, мацката до него е фотографка. Ставаше 4:30 сутринта за да хване изгрева. Другата беше луднала по йога и вегетарианство. На мен финансовите пазари са ми интересни. Оказа се, че само борсата е социално неприемлива дейност. Нещо върху което има клеймо. При това тежко. Това не е психология на еуфория а на депресия.
В момента нови хора на пазара няма. Пакетите се окрупняват в старите дългосрочни инвеститори. Когато някой от нас се разпродаде почва да реве във форума колко било скъпо и как това било някак си несправедливо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениенякакви хора, които си нямат никаква идея от борса почнаха да ме питат какво да си купуваттакива дето дори не знаят че ти трябва брокер първо и не могат да ми кажат името дори на една листната компания
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе е въпросът да се предсказва криза предварително, но да може човек поне да я види седмица две след като е започнало. Защото кризата от есента на 2008 започна всъщност още пролетта на 2008, ноповечето хора включително и аз самия я видях чак след като лайната удариха вентилатора във UK.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
И мечоците фалираха, защото бяха измамници. Е ..не толкова нагли и откровени, като Refco, но ако питаш Дойче или някои пенсионни в Европа, биха ги линчували, като още по-голямо зло.
За бефебето си прав............но си е силен индикатор де
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Беър Стърнс фалира заради същия проблем който създаде кризата. Рефко фалираха защото бяха измамници. А БФБ то може да е във всяка посока и без никаква причина, освен че някой е решил да троши пари или да прибира пари.
За бефебето си прав............но си е силен индикатор де
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред Самърс нито една финансова криза не е била предсказвана 12 месеца преди да се случи. Или поне не от официална институция. Обикновенно с години разни странни типове реват, че е скъпо и то все не пада. Обаче след като поредният професор е станал за смях идва някаква криза и тя по случайност е била предсказана от някой тип който за следващите десет години става знаменитост, но обикновенно после няма нито една точна прогноза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
Защото не си обърнал внимание на фалита на Рефко 2-3 години по-рано .....и най-вече на "ралито" на бефебе 2006-2007
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Фалита на Bear Sterns тогава изглеждаше като единичен случай, а не като подсказка за какво предстои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Какво се е случило пролетта на 2008 г.? Какъв е бил признака/ симптома?
https://www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Какво се е случило пролетта на 2008 г.? Какъв е бил признака/ симптома?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащото кризата от есента на 2008 започна всъщност още пролетта на 2008, ноповечето хора включително и аз самия я видях чак след като лайната удариха вентилатора във UK.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар