IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Румънски акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
    Преди време може би 2009-2010 и аз се бях навил за нея даже мисля и тема бях пуснал ,тогава Бенчмарк ми каза ,че не работеха с Румъния и техният фондов пазар ,понеже имам приятели румънци и мислех да ида си направя договор с техен посредник и да си търгувам директно ,но тогава бе и кризата и нещо се обърка и не отидох ,още ме е яд румънците много по бързо и с доста по големи обеми върнаха от нас при следващата криза живот и здраве може да инвестирам на нея,ето ти сайта на тяхната борса дано съм ти бил полезен
    http://www.bvb.ro/
    Благодаря, сайта ми е полезен, но има ли някаква класация за дивидентната доходност на компаниите?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

статията е стара, Банка Трансилвания имаше еднократен ефект от сделка през 2015г
      а и енергийните дружества едва ли вече са в подобно състояние
      ще им гледам отчетите и за 2016г
      Ако ти трябваше да инвестираш в 1-2 компании, кои би избрал? Аз лично избягвам да инвестирам в банки, като изключвам малкото бройки на ПИБ, които ми донесоха близо 100% досега Енергийните компании също не са ми от любимите сектори, освен тези които инвестират в зелена енергия, но там информацията ми е оскъдна а и на БФБ няма такава компания. Предпочитам фармация, холдинги, производство, спедиция , храни и т.н. Ще се радвам ако всеки каже по 1-2 компании в които той би инвестирал, и аз да си реша коя точно да избера.

Коментар

• Преди време може би 2009-2010 и аз се бях навил за нея даже мисля и тема бях пуснал ,тогава Бенчмарк ми каза ,че не работеха с Румъния и техният фондов пазар ,понеже имам приятели румънци и мислех да ида си направя договор с техен посредник и да си търгувам директно ,но тогава бе и кризата и нещо се обърка и не отидох ,още ме е яд румънците много по бързо и с доста по големи обеми върнаха от нас при следващата криза живот и здраве може да инвестирам на нея,ето ти сайта на тяхната борса дано съм ти бил полезен
        http://www.bvb.ro/

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
          Тук императора които е спец на дивидентни акции, може да ми помогне, като направи топ10 на най-дивидентните компании на румънския пазар. От статията която пуснах видях че в топ3 са 1 банка и 2 енергийни компании, но ще ми е интересно да видя и други варианти...
          статията е стара, Банка Трансилвания имаше еднократен ефект от сделка през 2015г
          а и енергийните дружества едва ли вече са в подобно състояние
          ще им гледам отчетите и за 2016г

Коментар

• Тук императора които е спец на дивидентни акции, може да ми помогне, като направи топ10 на най-дивидентните компании на румънския пазар. От статията която пуснах видях че в топ3 са 1 банка и 2 енергийни компании, но ще ми е интересно да видя и други варианти...

Коментар

• http://www.politika.bg/article?id=46716

Коментар

• сега видях че фонда дето си дал долу се търгува на lse като депозитарна разписка от 2015
                и тука са ни изпреварили съседите
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  50 евро, то по добре да отидеш до Букурещ и да си отвориш сметка на място
                  Иначе 1% не е зле, но минимума е доста висок. За да ти дойде 1% комисионната, трябва да инвестираш 5000 евро в една компания, което не е малко, поне за мен... Другите посредници колко вземат? Искам да си ги взема с поръчка, а не чрез платформа.

Коментар

• 50 евро, то по добре да отидеш до Букурещ и да си отвориш сметка на място

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      как сняташ да ги купуваш - през какъв посредник или ще чакаш сее линка ако потръгне
                      Все още не смятам, тъй като нямам свободен кеш. Може би до края на годината, ако си харесам 1-2 компании с добра дивидентна доходност. Работя с Варчев, но там ми искат 1% комисионна, но минимума е много висок - 50 евро. Не смятам да спекулирам а търся добра и най-вече редовна дивидентна доходност. Хоризонта на инвестицията ми е минимум 5-6 години...
                      Last edited by mancev; 14.04.2017, 17:05.

Коментар

• как смяташ да ги купуваш - през какъв посредник или ще чакаш сее линка ако потръгне
                        Last edited by ceneto; 14.04.2017, 17:58.

Коментар

• https://www.bloomberg.com/quote/FP:RO

Мнение за тази примерно?

Коментар

• Румънски акции

Колеги, не знам дали има тема където да се коментират румънските компании, но смятам че е хубаво да има подобна тема. Аз лично смятам че този пазар има огромен потенциал, но нямам никаква информация за големите компании там, кои са с най-голяма дивидентна доходност, кои са с "добри" мажоритари и т.н. Освен това тези дни "свалят" корпоративния данък от 16 на 10%, което няма как да не се отрази ползотворно на пазара също. Нека това бъде тема в която всеки сподели наблюденията и мненията си от румънската борса и румънските компании.
                          Working...
                          X