Първоначално изпратено от Кисимов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Saxo или IB ?
Collapse
X
-
Пълния списък с 250 страни при регистрация е достъпен/наличен. Ако някой е опитвал да се регистрира, да сподели. https://www.home.saxo/ru-ru/accounts/openaccount Понеже Еланците надуват няколкократно таксите на Saxo Някой беше писал, че при Saxo удържат 15 HKD, a Elana 150 HKD++
Достъпните инструменти според Саксо са 70 000 а при елана ги сведоха до 5000 акции. Елана драстично са свили географията като освен Западна Европа предлагат единствено борси в два световни града:
Ню Йорк и ХонкКонг. Официално Saxo са напуснали Хемуса, но пък виждам че присъстват Антарктида и Сев.КореяLast edited by Кисимов; 17.06.2024, 23:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнениеПривет!
Малко пояснение относно предлагането на услугите от ЕЛАНА Трейдинг като партньор на Saxo Bank. ЕЛАНА Трейдинг е официален партньор на Saxo Bank и клиентите сключват договор с него, като разликата с това да са клиенти директно на Saxo Bank е, че могат да получат по-изгодни условия от местния партньор. io games
Относно данък дивидент, данъците са за съответните страни и те се удържат при източника. За САЩ данъкът е 30%. Това, което ЕЛАНА Трейдинг предлага като партньор на Saxo Bank, е че има възможност за възстановяване на данък дивидент, като платеният данък да се намали до 10% - това е на принципа на избягване на двойното облагане при споразумение между държавите и се предлага от ЕЛАНА Трейдинг чрез партньорство с компания, която прави това за нашите клиенти: http://www.elana.net/bg/trading/vazs...ne_danaci.html
Поздрави и успех!
Коментар
-
IB обикновено има по-ниски такси за американски акции в сравнение със Saxo. Обмислете обаче честотата и обема на вашата търговия. Ако сте дългосрочен инвеститор с минимална активност, Buckshot Roulette таксата за неактивност на Saxo може да надхвърли ползата от малко по-ниските такси за търговия в IB.Last edited by natalie321; 22.01.2024, 11:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеВинаги добавям акции на по- висока цена. Понякога се налага да намаля позицията и тогава при FIFO продава първо най-евтините. А стоплоса гледам да го сложа така, че да съм на breakeven в максимално кратко време и вдигането на средната означава необосновано да вдигам стоплоса.
Ще видя този high cost дали ще ми свърши работа. Благодаря!
(в тоя случай Хай Кост също ще действа като ЛИФО)
- 1 like
Коментар
-
Ти ако си купувал на падащ пазар - най-ранните ти покупки са на по-висока себестойност.
Ако си купувал на растящ пазар - най-ранните ти покупки са на по-ниска себестойност.
Определено не е добре сам да се опитваш да си смяташ загубите при Среден метод, защото при условие, че нямаш технически възможността да заложиш Средна при изписване - а при продажбата ти изваждаш акции на Фифо (или Лифо или който там си заложил...) и сметките ти никога няма да са точни!
пп
Ако искаш да си минимизираш данъците напр. можеш да заложиш 'Най-висока себестойност' като метод (High Cost ли беше), за да изписваш винаги от най-скъпите първо. [/QUOTE]
Винаги добавям акции на по- висока цена. Понякога се налага да намаля позицията и тогава при FIFO продава първо най-евтините. А стоплоса гледам да го сложа така, че да съм на breakeven в максимално кратко време и вдигането на средната означава необосновано да вдигам стоплоса.
Ще видя този high cost дали ще ми свърши работа. Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Единствено да си определя стоплосовете. При няколко покупко -продажби FIFO ми вдига доста средната цена по позицията
Ти ако си купувал на падащ пазар - най-ранните ти покупки са на по-висока себестойност.
Ако си купувал на растящ пазар - най-ранните ти покупки са на по-ниска себестойност.
Определено не е добре сам да се опитваш да си смяташ загубите при Среден метод, защото при условие, че нямаш технически възможността да заложиш Средна при изписване - а при продажбата ти изваждаш акции на Фифо (или Лифо или който там си заложил...) и сметките ти никога няма да са точни!
пп
Ако искаш да си минимизираш данъците напр. можеш да заложиш 'Най-висока себестойност' като метод (High Cost ли беше), за да изписваш винаги от най-скъпите първо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Не поддържат тази опция.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...P&opi=89978449
Въпросът е: За какво ти е?
Средният метод е възможно най-неточния и винаги когато съм имал възможност - съм го избягвал!
Коментар
-
Първоначално изпратено от jatjclx541 Разгледай мнениеВ крайна сметка реших да я направя чрез Карол и след време ще се прехвърля директно къв IB
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеЩе използвам темата за един въпрос относно IBKR: мога ли да си променя метода за изчисление на ср. цена на позиция. Сега ми е FIFO, а искам да е средно претеглена,
но не намирам такава опция?
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...P&opi=89978449
Въпросът е: За какво ти е?
Средният метод е възможно най-неточния и винаги когато съм имал възможност - съм го избягвал!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
В Tax Optimizer/ Method for all какво пише при теб? При мен мога да избера FIFO, LIFO и няколко maximizing profit/loss. Никъде не виждам възмoжност за average weighted
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
При мен винаги е усреднената цена, още от самото начало
Коментар
-
Първоначално изпратено от jatjclx541 Разгледай мнениеВ крайна сметка реших да я направя чрез Карол и след време ще се прехвърля директно къв IB
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеЩе използвам темата за един въпрос относно IBKR: мога ли да си променя метода за изчисление на ср. цена на позиция. Сега ми е FIFO, а искам да е средно претеглена, но не намирам такава опция?
Коментар
Коментар