IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв таргет си поставяте при влизане на дадена позиция?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма такова нещо като универсален таргет. Възприемам пазара като жив и непрекъснато променящ се. Така че се опитвам да чувам пулса му и се надявам да имам добър слух. Е, понякога се оказва, че съм заспал...

Коментар

• Хм. Ами преди две седмици, ако не ме бърка паметта с точната дата, беше дал една компания, която изкара от 0.05 до 19... Това при обем от 10 000 акции ти прави печалба + покривка за десет други 100% загуби.
      От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Това съм го писал миналата седмица в темата DAX
        Поне за Испания ми е доста спокойно сега предимно играя с Ампер и Сниаце ,даже Сниаце мисля си е оставя за дългосрочно може би като мине 60 цента ,това го очаквам когато инсталират новата система
        То до някъде се и свиква и им научаваш номерата ,аз поне съм забелязал почнат ли да вадят големи пакети купува .значи сме на долу както и обратното обикновено от 13-до 15 часа е по слаба търговията ако мислят да оберат тънко почват с големите продажби ,като от долу си стоят техните кошници и купуват който се закачи и тъка до към 16.30 най късно до 17 00 часа и тогава почват да купуват ,особено ако знаят новини .
        Когато купува някой голям почти не дават цената да пада на долу .но когато има яко спекула при други позиции веднага надушват и почват да свалят цената ,понеже спекулантите са заети с други позиции и тъка поне това съм забелязал за ,,боклуците,,

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение

Тази стратегия ме привлича доста, но не е ли много рисково с подобни дружества?
          Риск има на всякъде но аз където съм инвестирал поне едната е следя от началото и от както е пуснаха да работи след като дълги години бе затворена и знам ,че там влезнаха 2 големи инвеститори които не биха си хвърлили парите на вятъра .
          Даже мие много по спокойно дето се казва тя тръгва от ръба на фалита пътя е напред има потенциал доста ,избирам си 2-3 и ми стигат имах и още небелязани но няма кеш за всичките

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
            При мен може и 1-2 цента ,търгувам предимно .хлебарки или евтини с голям потенциал
            Примерно имам 20к акции на 32 цента 10 к продавам на 33 цента и се надявам да ги взема на 31 обикновено го правя при позиции които следя отдавна в момента сам в 2 такива ,имам и от боклуците на NYSE но са минимални суми по скоро да следя по от близо NYSE
            Тази стратегия ме привлича доста, но не е ли много рисково с подобни дружества?

Коментар

• Определям къде е стопа. Процентът на потенциална загуба трябва да е минимум 3 пъти по-малък от процента на печалбата до таргета.
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• При мен може и 1-2 цента ,търгувам предимно .хлебарки или евтини с голям потенциал
                Примерно имам 20к акции на 32 цента 10 к продавам на 33 цента и се надявам да ги взема на 31 обикновено го правя при позиции които следя отдавна в момента сам в 2 такива ,имам и от боклуците на NYSE но са минимални суми по скоро да следя по от близо NYSE

Коментар

• при мене таргетите са по-скоро плаващи според състоянието на пазара, цената може да е 10 лева при едни алтернативи за инвестиция и 8 или 12 лева при други обстоятелства. Продавам като намеря нещо което считам за по-доходоносно в бъдеще или пък нещо фундаментално в позицията вземе че се обърка

Коментар

• Само веднъж купих акции с идеята да направя 10 % (за една нова кола) и да закрия позицията....
                    Да ама НЕ !!!
                    С разреждане, разреждане, разреждане....съм над 35 К вътре.....

Забравете стратегията 10 % ръст- продаваш, 30 % спад - купуваш....

Продаваш когато стане в пъти, купуваш като оформи дългосрочно дъно !

Търпение и здрави нерви !

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Аз почти винаги купувам с идеята, че ще държа минимум една-две години. Така че нямам таргет в истинския смисъл на думата. Имам очаквания нещото да върви нагоре по-бързо от индекса, но конкретните ми очаквания във всеки един момент за следващите 12 месеца се променят докато държа.
                      Този вид сделки ги направих само с две технологични компании. Може да се окаже, че ще са най-печелившите ми сделки, макар че за сега не е така.

Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                      Неправилно подхождаш към целта! А тя е не колко ще спечелиш, а колко можеш да загубиш:

The most important in trading is to play great defense, not great offense. Every day I assume
                      every position I have is wrong. I know where my stop risk points are going to be. I do that so I can
                      define my maximum possible drawdown… Don't be a hero. Don't have an ego. Always question yourself and your ability. Don't ever feel that you are very good. The second you do, you are dead.

Paul Tudor Jones

А иначе таргет не се поставя (освен ако не си swing trader)! Излиза се с TRAILING STOP (Let your winners run)
                      Не използвам стопове. Когато вложа едни пари го правя с ясната идея, че ще ги замразя за неопределен период - включително години наред, докато изляза на печалба. Това означава, че ако купя на 5 и цената стане 0.05 - ще чакам, докато не съм на печалба. Това е само при акции. При валути стоповете ми са такива, че да прежаля сумата без да ми влияе на съня.

Коментар

• Неправилно подхождаш към целта! А тя е не колко ще спечелиш, а колко можеш да загубиш:

The most important in trading is to play great defense, not great offense. Every day I assume
                        every position I have is wrong. I know where my stop risk points are going to be. I do that so I can
                        define my maximum possible drawdown… Don't be a hero. Don't have an ego. Always question yourself and your ability. Don't ever feel that you are very good. The second you do, you are dead.

Paul Tudor Jones

А иначе таргет не се поставя (освен ако не си swing trader)! Излиза се с TRAILING STOP (Let your winners run)

Коментар

• Аз почти винаги купувам с идеята, че ще държа минимум една-две години. Така че нямам таргет в истинския смисъл на думата. Имам очаквания нещото да върви нагоре по-бързо от индекса, но конкретните ми очаквания във всеки един момент за следващите 12 месеца се променят докато държа.

Коментар

• да и аз това гоня 10% от дивидент спрямо парата дето съм вложил
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Какъв таргет си поставяте при влизане на дадена позиция?

Здравейте, съфорумци.

Интересно ми е да прочета мнението на познатите гурута тук. Какви таргети си поставяте, когато влизате в дълга или къса позиция - било то при акции, индекси или валути.

Ясно е, че според зависи офертата и таргетът е различен, но все пак имате ли някаква универсална формула, на която стъпвате?

Аз гоня таргети от по 10%. Чувствам се много по-сигурен, когато събера плодовете знаейки, че има храна, от колкото да ми обрулят крушата и да си остана на сухи клонки. Все пак понякога оставям сделките доста повече, ако съм 100% убеден и сигурен, че цената ще върви в моя полза.
                            Working...
                            X