Няма такова нещо като универсален таргет. Възприемам пазара като жив и непрекъснато променящ се. Така че се опитвам да чувам пулса му и се надявам да имам добър слух. Е, понякога се оказва, че съм заспал...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв таргет си поставяте при влизане на дадена позиция?
Collapse
X
-
Това съм го писал миналата седмица в темата DAX
Поне за Испания ми е доста спокойно сега предимно играя с Ампер и Сниаце ,даже Сниаце мисля си е оставя за дългосрочно може би като мине 60 цента ,това го очаквам когато инсталират новата система
То до някъде се и свиква и им научаваш номерата ,аз поне съм забелязал почнат ли да вадят големи пакети купува .значи сме на долу както и обратното обикновено от 13-до 15 часа е по слаба търговията ако мислят да оберат тънко почват с големите продажби ,като от долу си стоят техните кошници и купуват който се закачи и тъка до към 16.30 най късно до 17 00 часа и тогава почват да купуват ,особено ако знаят новини .
Когато купува някой голям почти не дават цената да пада на долу .но когато има яко спекула при други позиции веднага надушват и почват да свалят цената ,понеже спекулантите са заети с други позиции и тъка поне това съм забелязал за ,,боклуците,,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
Тази стратегия ме привлича доста, но не е ли много рисково с подобни дружества?
Даже мие много по спокойно дето се казва тя тръгва от ръба на фалита пътя е напред има потенциал доста ,избирам си 2-3 и ми стигат имах и още небелязани но няма кеш за всичките
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеПри мен може и 1-2 цента ,търгувам предимно .хлебарки или евтини с голям потенциал
Примерно имам 20к акции на 32 цента 10 к продавам на 33 цента и се надявам да ги взема на 31 обикновено го правя при позиции които следя отдавна в момента сам в 2 такива ,имам и от боклуците на NYSE но са минимални суми по скоро да следя по от близо NYSEОт как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
При мен може и 1-2 цента ,търгувам предимно .хлебарки или евтини с голям потенциал
Примерно имам 20к акции на 32 цента 10 к продавам на 33 цента и се надявам да ги взема на 31 обикновено го правя при позиции които следя отдавна в момента сам в 2 такива ,имам и от боклуците на NYSE но са минимални суми по скоро да следя по от близо NYSE
Коментар
-
при мене таргетите са по-скоро плаващи според състоянието на пазара, цената може да е 10 лева при едни алтернативи за инвестиция и 8 или 12 лева при други обстоятелства. Продавам като намеря нещо което считам за по-доходоносно в бъдеще или пък нещо фундаментално в позицията вземе че се обърка
Коментар
-
Само веднъж купих акции с идеята да направя 10 % (за една нова кола) и да закрия позицията....
Да ама НЕ !!!
С разреждане, разреждане, разреждане....съм над 35 К вътре.....
Забравете стратегията 10 % ръст- продаваш, 30 % спад - купуваш....
Продаваш когато стане в пъти, купуваш като оформи дългосрочно дъно !
Търпение и здрави нерви !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАз почти винаги купувам с идеята, че ще държа минимум една-две години. Така че нямам таргет в истинския смисъл на думата. Имам очаквания нещото да върви нагоре по-бързо от индекса, но конкретните ми очаквания във всеки един момент за следващите 12 месеца се променят докато държа.
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеНеправилно подхождаш към целта! А тя е не колко ще спечелиш, а колко можеш да загубиш:
“The most important in trading is to play great defense, not great offense. Every day I assume
every position I have is wrong. I know where my stop risk points are going to be. I do that so I can
define my maximum possible drawdown… Don't be a hero. Don't have an ego. Always question yourself and your ability. Don't ever feel that you are very good. The second you do, you are dead.
Paul Tudor Jones”
А иначе таргет не се поставя (освен ако не си swing trader)! Излиза се с TRAILING STOP (Let your winners run)От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Неправилно подхождаш към целта! А тя е не колко ще спечелиш, а колко можеш да загубиш:
“The most important in trading is to play great defense, not great offense. Every day I assume
every position I have is wrong. I know where my stop risk points are going to be. I do that so I can
define my maximum possible drawdown… Don't be a hero. Don't have an ego. Always question yourself and your ability. Don't ever feel that you are very good. The second you do, you are dead.
Paul Tudor Jones”
А иначе таргет не се поставя (освен ако не си swing trader)! Излиза се с TRAILING STOP (Let your winners run)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Какъв таргет си поставяте при влизане на дадена позиция?
Здравейте, съфорумци.
Интересно ми е да прочета мнението на познатите гурута тук. Какви таргети си поставяте, когато влизате в дълга или къса позиция - било то при акции, индекси или валути.
Ясно е, че според зависи офертата и таргетът е различен, но все пак имате ли някаква универсална формула, на която стъпвате?
Аз гоня таргети от по 10%. Чувствам се много по-сигурен, когато събера плодовете знаейки, че има храна, от колкото да ми обрулят крушата и да си остана на сухи клонки. Все пак понякога оставям сделките доста повече, ако съм 100% убеден и сигурен, че цената ще върви в моя полза.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар