IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE&NASDAQ SYMBOLS

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• JNPR

Само ви се чудя как ги изчислявате тези нива, че и до един знак след десетичната запетая. Това дори не си позволяват да го направят и най-известните технически аналитици на Wall Street. Така обаче звучи по-убедително като кажеш и цифрата след запетаята. Освен това едно от нещата, които се видяха при корекцията на Nasdaq e че малко технически индикатори издържаха теста. Наслушахме се на какви ли не нива на съпротива, на подкрепа и т.н., а накрая се оказа друго. Просто защото на другия ден излиза поредната фундаментална новина и прогнозите стават на пух и прах. Както казва един известен аналитик на Wall Street: "You simply have to watch the BIG PICTURE!"

Коментар

• JNPR

lichnoto mi mnenie za JNPR e che predi da vidim probiv pod 28.4, shte ima nova korektziq i vryshtane na segashnite niva. edno vlizane na 30.4-30.6 mi se struva dobro...? Naj-mnogo me radva obache BRCM - tuk e strashen rush, kakto znaete. ako ne probie 33.2 otnovo shte se pusna.

Коментар

• JNPR

Otnosno JNPR, 25$ mi zvuchat malko preuvelicheno, davam im spread 30-35$ do 26.06, ochakvam i drugi obosnovani mnenija
        МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• TSIX

Извинения. Коментарът за Energy Technology съм го направил в друга тема. Ето го и него:

"Бих ти препоръчал да разгледаш някои от компаниите занимаващи се с алтернативни енерргийни източници - BLDP, CPST, PLUG, APWR, SYNM и т.н. Моята прогноза е,
          че те ще получат много сериозно внимание с началото на лятото (особено CPST и APWR), когато проблемите с електричеството в САЩ станат още по-остри."

Коментар

• TSIX

Аз ви казах да се концентрирате върху Energy Technology сектора. Имам един коментар по-долу за тези компании. Там имате по-голям шанс да направите пари.

Коментар

• TSIX

Ами аз точно това казах миналата седмица:

"Относно: JDSU Автор: ТерминаторДата : 07.06.2001 11:42
              Коментар на
              Отговор

Не бих купувал JDSU и оптични компании сега. Като видите на какво полежение са клиентите им - телекомуникационните компании (carriers) ще разберете, че има
              много време докато се възстанови capital spending... Най-оптимистичната прогноза е инвестициите в оптични технологии и инфраструктура да останат непроменени
              през 2002 след големия спад през 2001. А може през 2002 отново да спаднат. Така, че правете си изводите. Като купувате акции на някоя компания трябва да се гледа
              целия Value Chain, а не само прогнозите на компанията и на аналитиците (а те не винаги са недеждни!!!)... "

А за JNPR мнението ми е подобно. Въобще какво сте се хванали всички за този telecom equipmnet сектор. Там е много рисково и не е за всеки. Има шанс да направиш хубава печалба, но трябва да уцелиш обръщането на тренда...

Коментар

• TSIX

Терминаторе, да беше написал тези неща миналата седмица. Все пак смятам, че при едно rally на индекса ще си покрия загубите. Доста рисково играя.
                Какво ще кажеш за JNPR. Аз започвам да мисля, че ще ги видим на 25

Коментар

• TSIX

Аз го направих на ,31. Не е хубаво това което правя, малко ми понамирисва на всичко или нищо, което Market-a не търпи.

Коментар

• CMGI

На $.30 TSIX има някаква подкрепа. Аз бих купил тук в очакване на "dead cat bounce"...

Коментар

• CMGI

Владо, JDSU е много хубава компания, но в момента няма да има кой знае какъв интерес към нея, защото:

(1) Дори и в най-добрия случай telecom spending ще има ръст около 0% през 2002 след жестокия спад през тази;
                      (2) JDSU e optical components powerhouse, т.е. предлага всички компоненти, което означава, че горното неминуемо ще окаже негативно влияние. Виж ако беше оптична компания, която предлагаше само определени компоненти, в които има някакво конкурентно предимство, например като TELM, то можеше да изплува някак си по-бързо, но при JDSU не е така.
                      (3) Предвид горното бих купувал JDSU тук само ако съм long-term инвеститор.

"Наивник", TSIX и тук не ми харесва. Просто никой не вярва, че ще могат да си плащат дълговете. Щом днес S&P направи дълга на LU junk, можеш да си представиш каква драма е в сектора.

Коментар

• CMGI

Абе интересничко стана в CMGI при отварянето, ама нали си говорим а не зяпаме екрана....

Коментар

• CMGI

Наивник, CMGI Съвсем сдадоха багажа. Добре, че не се включих там.

Коментар

• TSIX

Ако и Account-a ми беше на твоето мнение всичко щеше да бъде наред )) Успех и на теб!!!

Коментар

• TSIX

Успех, наивник.
                              Ти си добър trader.

Коментар

• TSIX

Влязох вчера на 0,66. Ако се отблагодари днес излизам на .79.

Коментар

Working...
                                X