IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE&NASDAQ SYMBOLS

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Един отдавна предвиждан срив

Съжалявам ако съм засегнал някого, не това съм искал. По-скоро исках разбера по-какъв начин вземате решение за посоката на пазара в краткосрочен и дългосрочен план.
    Лично моето мнение е, че посоката е една - надолу. Въпросът е дали 1467 е върхът от тази седмица, за месеца или дори както се осмелявам да предричам за годината. Въпреки, че е рано за такива дългосрочни прогнози, на този етап везните клонят в тази посока. Нормално е да съм такава мечка след като съм в Карол
    Късмет на всички !

Коментар

Знаете ли онази песен на Металика, където се пее за светлината в тунела и товарния влак? Не, че съм голям фен на Металика, но текста на песента е много подходяща за инвеститорите в QQQ, NDX и Nasdaq - те си мислят, че това падане е идеална възможност за влизане (т.е. светлина в тунела), а то се оказва, че светлината е идващия отсреща товарен влак. Ето и самия текст на песента:

No Leaf Clover

And it feels right this time
      On his crash course with the big time
      Paid no mind to the distant thunder
      Today filled his head with wonder... boy

Says it feels right this time
      Turn around and found the right line
      Good day to be alive... sir
      Good day to be alive he said

Then it comes to be that the soothing light
      At the end of your tunnel
      Was just a freight train comin your way
      Then it comes to be that the soothing light
      At the end of your tunnel
      Was just a freight train comin your way...

И така нататък.

Коментар

Както и предполагах. Инвеститорите в QQQ (NDX, Nasdaq) стават все по-оптимистични дори и след това солидно падане на Nasdaq днес. Справка: QQV и VXN едва са помръдват. Ами, нищо добро не ги чака!

Коментар

Ako veche ste prodali YHOO-to okolo 18.90 vi preporachvam NT okolo 2.10 i PALM 17.50-17.60.

Коментар

Koi me e poslushal tazi sutrin za YHOO moje da pocherpi. Sled malko moje da go prodava nad 18.80.

Коментар

Hajde na hubavite putove!

Коментар

Hajde na hubavite putove!

Коментар

Данните за икономиката бяха лоши.

По-големия дефицит, почти сигурно ще повлияе негативно на долара днес.
                  Industrial production и utilization показват, че икономиката все още не в състоянието, което се очаква да бъде след рецесия. Т.е. в период на над среден растеж. При тази ситуация двойната рецесия е вероятен сценарий.

Сега всичко зависи как инвеститорите ще реагират на новините. Ако продължи тяхното високомерно и игнориращо държание, нищо хубаво не ни чака и октомврийското дъно ще ви се стори не чак толкова ниско ниво.

Късмет на всички!

П.С. Все пак когато Sell Confidence на Насдак стигне 100% - шега няма. Силното движение надолу се потвърждава с пълна сила.

Коментар

Mislia che ne e oshte kasno da se kopuva YHOO do 18.50. Sledvashtata sedmitza shte bade 19.50-20. Targuvam go aktivno poslednata godina i kusor i toi me spasi.

Коментар

Новините също имат значение, зашото влияят на настроението на инвеститорите, а то за мен е водещо. То се води технически фактор, ето защо не мога да се съглася с теб, че новините нямат значение.

Явно обаче не си ме разбрал. Аз не си планирам позициите по новини, а по това как инвеститорите възприемат тези новини, което е съвсем друго нещо. И веднага ще дам пример. Когато пазарът е готов да направи дъно например, лошите новини вече не са в състояние да доведат до спад на пазара и в дни, когато има лоши новини пазарът се вдига. Защо е така. Ами защото онези, които биха се уплашили от лоши новини вече са продали. Това е съвсем различно от ситуацията сега, когато не чак толкова лоши новини, дори в определена степен добри новини - водят до силни разпродажби.

Разбрахме ли се сега?

Коментар

)))
                        MIP
                        Не съм прочел никъде че всички са техничари.
                        А и не съм чул и чел никъде че е "противопоказно" да съчетаваш двата анализа.))) Зависи какво ти помага да правиш добри сделки.Ако всички търгувахме по един и същи начин нямаше да има пазар.
                        Поздрававления за скъсяването!Действително като по учебник!

Коментар

Какво значение имат новините...мислиш ли, че в понеделник като скъсих QQQ на 27.05 (NASDAQ - 1450) съм предполагал какви ще са новините. Броенето показваше обръщане на тренда и засега това е факт(вярно че не беше много чисто , но не всичко трябва да е по учебник ...). Виждам, че много от вас преплитат техническия и фундаментален анализи. Уж всички са техничари , но все говорят за репорти на компании и данни ...

Коментар

Ей тези хора ми четат мислите:

"...Remember, a declining QQV is associated with market participants feeling more bullish about the prospects for the QQQ. So lately the bullishness has been rising. The funny thing is, the bullishness has been rising lately while the QQQ itself has been stumbling quite badly.

That"s a highly bearish sentiment divergence. If the decline we have seen over the past few sessions -- a 4.6% loss in the QQQ -- isn"t enough to make people fearful of further declines, then what will be? The answer to that question is much bigger declines in price. It shows a dangerous surplus of bullishness in the QQQ..."

Коментар

Ето ви нива за днес от вчера - прави си анализа сам !

Index S2 S1 P R1 R2

Dow Jones 8593 8646 8726 8779 8858
                              SPX 904 909 918 923 932
                              OEX 458 462 466 470 474
                              NDX 1042 1052 1068 1078 1095
                              QQQ 25.82 26.13 26.55 26.86 27.28

Коментар

Не знам какво имаш предвид под това, че търгуваме по друг начин. Примерно аз като влизам определена позиция го правя на база конкретни параметри, които дават индекция за по-сериозно движение в една или друга посока. С други думи - аз не практикувам дейтрейдинг, защото дори и там да има възможност за висока възвръщаемост, истината е, че не можеш да бъдеш сигурен - т.е. има доста висок риск. Примерно вчера кой е предполагал, че оръжейните инспектори ще открият онези прази бойни глави в Ирак? Освен ако не сте врачка, няма как да знаете. В по-дългосрочен план обаче пазарът се подчинява на определени фактори (2 в моя случай), които показват какво ще бъде движението. В този случай дневните новини само забавят или подсилват този очакван тренд.

На второ място. Винаги трябва да се определи някаква първоначална цел, но тъй като пазарът е динамична система, тази цел е много вероятно да бъде променяна многократно по врене на самия трейд. Това за което говорих в предния постинг. Времето и нивото на самото излизане от позицията се определя пак от същите фактори, на които се базира решението за влизане в позицията.

Казано накратко - хубаво е да имаш определена цел, но не трябва да я следваш като кон с капаци, защото почти е сигурно, че ще сгрешиш.

Коментар

Working...
                                X