Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
The Big Short - в какво инвестира Майкъл Бъри
Collapse
X
-
И аз не знам какво толкова му е "уникалното" на този Също като оня Бъфета, написал некви правила и книги които не важат по целия свят. Важат само тогава когато правилата са според американското законодателство (но не и в сегашния му вариант) и валутата на дадената държава е световен резерв само тогава става иначе йок. А тоя филм е мега тъпотия. Да прозреш, че еди кво си ше стане като са го видели много хора не е само Бъри ....... Американците кат започнат да си праат реклама и маркетинг с некви такива щуротии и всички по целия свят вече ахват на "гениялността" на няккав шушляк който фактически допринася за задълбочаване на кризи като шорти борсата.Last edited by michaelis12; 10.04.2016, 22:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеThe Big Short е страхотен филм и сигурно много голяма част от следящите този форум сме го гледали. Много рядко се появяват филми за борсите и още по-рядко добри такива
The Big Short завършва с това, че Бъри е вън от бизнеса и се фокусира върху само една инвестиция - вода. Но какво означава вода? Ютилитис сектора? Пречиствателни станции? Технологии за пречистване на вода като тази в която инвестира Бил Гейтс? Също, не е вярно, че е вън от бизнеса - Бъри основава нов фонд - Scion Asset Management, който в началото на тази година публикува позициите си, общо 14 на брой. Ок, ще започна от портфейла на Бъри и после ще обясня и това за водата. Портфейла на Бъри може да бъде видян на няколко места, ето едно от тях:
http://seekingalpha.com/article/3943...-the-big-short
Разгледах компаниите на Бъри и първата ми мисъл беше wft!!! какви ги вършиш?! Как може да твърдиш, че ситуацията сега не е по-добре от 2008 и да инвестираш толкова много в имотния и финансовия сектор?! Може би той вижда нещо, което аз пропускам защото почти всички компании в това портфолио ми изглеждат ужасно. Някакви идеи?
За водата:
"Fresh, clean water cannot be taken for granted. And it is not — water is political, and litigious. Transporting water is impractical for both political and physical reasons, so buying up water rights did not make a lot of sense to me, unless I was pursuing a greater fool theory of investment — which was not my intention. What became clear to me is that food is the way to invest in water. That is, grow food in water-rich areas and transport it for sale in water-poor areas. This is the method for redistributing water that is least contentious, and ultimately it can be profitable, which will ensure that this redistribution is sustainable. A bottle of wine takes over 400 bottles of water to produce — the water embedded in food is what I found interesting."
Соу.... плодородната земя близо до вода е ценна? Означава ли това, че се е насочил към компании като Адванс Терафонд?
Много добър филм Покрай филма разбрах за Бъри и какво да кажа освен че е уникален човек. Търсих инфо за него и негови инвестиции но се оказа че е доста затворен и потаен човек - няма много интервюта с него. Мисля че неговата средна годишна доходност беше около 30% или подобно ниво, а за големият залог срещу имотният балон просто трябва да си и малко луд та да тръгнеш срещу цялата Американска машина и да победиш Нямам думи - уникален човек! Мерси за линка на портфейла му - ако не друго поне ще разгледам компаниите.
За водата - четох че е инвестирал в много обработваема земя и права за подземни водни запаси, но май предимно в Америка. Добре е да се мисли по темата! Успех!
Коментар
-
The Big Short - в какво инвестира Майкъл Бъри
The Big Short е страхотен филм и сигурно много голяма част от следящите този форум сме го гледали. Много рядко се появяват филми за борсите и още по-рядко добри такива
The Big Short завършва с това, че Бъри е вън от бизнеса и се фокусира върху само една инвестиция - вода. Но какво означава вода? Ютилитис сектора? Пречиствателни станции? Технологии за пречистване на вода като тази в която инвестира Бил Гейтс? Също, не е вярно, че е вън от бизнеса - Бъри основава нов фонд - Scion Asset Management, който в началото на тази година публикува позициите си, общо 14 на брой. Ок, ще започна от портфейла на Бъри и после ще обясня и това за водата. Портфейла на Бъри може да бъде видян на няколко места, ето едно от тях:
http://seekingalpha.com/article/3943...-the-big-short
Разгледах компаниите на Бъри и първата ми мисъл беше wft!!! какви ги вършиш?! Как може да твърдиш, че ситуацията сега не е по-добре от 2008 и да инвестираш толкова много в имотния и финансовия сектор?! Може би той вижда нещо, което аз пропускам защото почти всички компании в това портфолио ми изглеждат ужасно. Някакви идеи?
За водата:
"Fresh, clean water cannot be taken for granted. And it is not — water is political, and litigious. Transporting water is impractical for both political and physical reasons, so buying up water rights did not make a lot of sense to me, unless I was pursuing a greater fool theory of investment — which was not my intention. What became clear to me is that food is the way to invest in water. That is, grow food in water-rich areas and transport it for sale in water-poor areas. This is the method for redistributing water that is least contentious, and ultimately it can be profitable, which will ensure that this redistribution is sustainable. A bottle of wine takes over 400 bottles of water to produce — the water embedded in food is what I found interesting."
Соу.... плодородната земя близо до вода е ценна? Означава ли това, че се е насочил към компании като Адванс Терафонд?Last edited by Black and white cat-foot; 10.04.2016, 15:24.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubbyТагове: Отмаркиране на всички
Коментар