IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

The Big Short - в какво инвестира Майкъл Бъри

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Браво на Black and white cat-foot, дето се е сетил да пусне темата за филма.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Гледах този филм преди време, и според скромното ми мнение, това е най-хубавият филм за мръсотията по финансовите пазари след Wallstreet (1987).
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        Тази реч съм я гледал няколко пъти заслужава си!

https://www.youtube.com/watch?v=1CLhqjOzoyE
        невероятна реч най-много ми хареса идеята за постигане на успехи без да нараняваш никой
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Тази реч съм я гледал няколко пъти заслужава си!

https://www.youtube.com/watch?v=1CLhqjOzoyE

Коментар

• изкопах едно интервю с него преди 5 години
            https://www.youtube.com/watch?v=2sWhvOaavTQ
            интересни неща казва
            Last edited by Black and white cat-foot; 05.05.2016, 18:45.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Дължа ти едно голямо питие

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                Ми просто не ми се занимава да търся
                http://zamunda.net/banan?id=473254&hit=1&t=movie
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  За гугъл и замунда не си ли чувал?
                  Ми просто не ми се занимава да търся

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Абе дайте линк, та и аз да го гледам тоя филм
                    За гугъл и замунда не си ли чувал?

Коментар

• Абе дайте линк, та и аз да го гледам тоя филм

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        The Big Short е страхотен филм и сигурно много голяма част от следящите този форум сме го гледали. Много рядко се появяват филми за борсите и още по-рядко добри такива

The Big Short завършва с това, че Бъри е вън от бизнеса и се фокусира върху само една инвестиция - вода. Но какво означава вода? Ютилитис сектора? Пречиствателни станции? Технологии за пречистване на вода като тази в която инвестира Бил Гейтс? Също, не е вярно, че е вън от бизнеса - Бъри основава нов фонд - Scion Asset Management, който в началото на тази година публикува позициите си, общо 14 на брой. Ок, ще започна от портфейла на Бъри и после ще обясня и това за водата. Портфейла на Бъри може да бъде видян на няколко места, ето едно от тях:

http://seekingalpha.com/article/3943...-the-big-short

Разгледах компаниите на Бъри и първата ми мисъл беше wft!!! какви ги вършиш?! Как може да твърдиш, че ситуацията сега не е по-добре от 2008 и да инвестираш толкова много в имотния и финансовия сектор?! Може би той вижда нещо, което аз пропускам защото почти всички компании в това портфолио ми изглеждат ужасно. Някакви идеи?

За водата:

"Fresh, clean water cannot be taken for granted. And it is not — water is political, and litigious. Transporting water is impractical for both political and physical reasons, so buying up water rights did not make a lot of sense to me, unless I was pursuing a greater fool theory of investment — which was not my intention. What became clear to me is that food is the way to invest in water. That is, grow food in water-rich areas and transport it for sale in water-poor areas. This is the method for redistributing water that is least contentious, and ultimately it can be profitable, which will ensure that this redistribution is sustainable. A bottle of wine takes over 400 bottles of water to produce — the water embedded in food is what I found interesting."

Соу.... плодородната земя близо до вода е ценна? Означава ли това, че се е насочил към компании като Адванс Терафонд?
                        След като прочетох темата и аз изгледах този филм. Благодаря за идеята. Ако някой ден се срещнем имаш една бира от мен. Това което е полезно във филма е как трябва да се разсъждава и действа при инвестициите. Отиваш директно при клиентите на даденият бизнес в който искаш да инвестираш а не както повечето да четеш разни анализи. Гледах филма и после му гледах портфейла. Опитвам се да си предствая какво му е в главата за да сформира точно този портфейл. Ами сега прави същите неща. Пак ходи по острието на бръснача според мен но отзи път разчита на обратното на което е разчитал преди. Повечето компании са свръх задлъжняли а има и такива с отрицателен собствен капитал. При голямо печатане и голямо рали точно такива компании би следвало да спечелят най-много. Сега поне е на дълги и носи по-нисък риск, но от моя гледна точка си е прекалено голям риск. Ако тръгне срещу него какво ще прави? Пак ли ще изключи телефона и ще изчезне

Коментар

Сорос дето сега залага срещу юана портфейла му би трябвало стабилно да кърви.

Ще дам няколко примера защо шортенето с голям дял от портфейла без никакъв хедж е много опасно.

Първо, the widow maker trade - шортене на японски облигации. Дългът на Япония е чудовищен, като част от БВП е много по-голям от Гърция. Следователно е логично лихвите по японския дълг да се качват защото никой не би рискувал да им отпуска заеми, нали? Неееее вече над 25 години не само, че не се вдигат лихвите по заемите, ами наскоро даже доходността стана отрицателна, т.е. инвестиротите плащат на японското правителство за привилегията да му дават средтсва

http://www.bloomberg.com/news/videos...dowmaker-trade

вторo The South Sea Company - достигнала капитализация в днешни пари от 85 трилиона, почти затрила икономиката на една от най-могъщите държави в света
                          https://www.youtube.com/watch?v=rfZ4OZNhAJ8
                          https://www.youtube.com/watch?v=P7ZEZR3PvZU

трето - The Tulip Mania
                          продължило е над две години

соу идеята ми е, че балоните е невъзможно да предвидиш до колко ще се надуят и кога ще се спукат
                          А такам именно, начи тоя Бъри не бил гений ами просто му се е паднала парата от питката на Бъдни Вечер в навечерието на 2007ма г.
                          Last edited by michaelis12; 12.04.2016, 10:09.

Коментар

• Интересно ми беше. Не съм следил Бъри, пък и статията не казва много.
                            A
                            fter the crisis, he closed his fund, but he has resurfaced with a new one, and this article is primarily about the holdings in that fund.
                            Ако имаше някакви приблизителни дати (периоди), можеше да ми стане по-ясно.
                            По-късно ще изчета и интервюто и може да схвана.

Експозицията към банки ме изненадва. Не знаем, кога е влизал в тези банки. Надяваме се, че не е било до юли-август 2015 включително

Не ми става ясно, какви точно инвестиции е правил в периода след затварянето на първия фонд и отварянето на втория.
                            От днешна гледна точка е доста лесно да кажеш, че който е бил по отношение на ам. банки:
                            - дълъг 2009 - 2011
                            - къс 2012
                            - дълъг 2013 - 2015
                            излязъл май-юли 2015
                            ще има много добро представяне.
                            Сега е лесно да твърдиш подобни неща, по-важно е как една такава игра е намерила отражение в реален портфейл.

Тук не говорим дори за хващане на по-дребните движения, ползване на по-сложни инструменти, особено на левъридж.Става дума за просто "возене" на пазара. Ама някакъв предходен анализ да ти е дал достатъчно основание, че да си сигурен, че се "возиш" комфортно, а не си на влакче на ужасите.

Интересни са ми сбъдналите прогнози, пък ако е нямало прогнози и отчетите за извършвани в миналото операции вършат работа, но ако са съпроводени от някаква необорима логика и гарнирани с леко неконвенционален поглед.
                            Такива неща като правило не се съобщават.
                            Не очаквам да ги чуя и от Бъри, дори да се задълбоча в делото му.

Държането на тези банки втората половина 15 до сега аз не схващам напълно. Бих потърсил причината в себе си. Яките им коефициенти не могат да ми разсеят скептицизма.
                            А защо BAC и C, а не
                            BK и GS примерно.
                            От всички акцията на BAC е най-волатилна.
                            Може би пък тъкмо заради това.
                            Той нали е специалист в шортенето,
                            ама пък от този публикуван портфейл аз разбирам, че държи акции

Може би чета разсеяно и недостатъчно между редовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              много полезно
                              http://www.er.ethz.ch/content/dam/et...April-2016.pdf

Коментар

соу идеята ми е, че балоните е невъзможно да предвидиш до колко ще се надуят и кога ще се спукат
                                https://www.ted.com/talks/didier_sor...nancial_crisis

Коментар

Working...
                                X