Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фундаментален анализ и инвестиране в стойност
Collapse
X
-
Много добра тема. Дано остане чиста от тролене....
Дали обаче, "онези" компании, са като "тези" компании....?
Да се поясня с пример....
Когато се чудех дали да инвестирам в ЗХБГ, ми попадна една статия за американска компания, която продала зърнения си бизнес с 1 млн тона зърнобази, за 1.2 млрд долара.....Направих тъпата сметка ,че нашето дружество има зърнобази за 120 К тона ( по спомен ) и още много бла - бла активи и си забих печалбата за последната година.....
Таа ! Къде е нашата стойност на активите ? В мутрите и политиците !
Как да се оцени бизнеса на божков, банев, захариев и т,н.
Да се надяваме, че борсата се освободи от тези изроди и вече наистина могат да се правят нормални фундаментални и технически анализи....
пп Дано темата да пребъде...
Коментар
-
Фундаментален анализ и инвестиране в стойност
Вече 10 години чета форума а не съм забелязал да има такава тема.Една статия от друга медия ме провокира да открия:
През май 1984 година Уорън Бъфет излага всичко, което хората трябва да знаят за инвестирането и пазарната психология. Това той прави пред Columbia Business School, като по-късно адаптира речта си в есе, озаглавено „Суперинвеститорите Грахам и Додсвил“. Есенцията в есето на Бъфет е следната: Грахам и Додсвил търсят несъответствие между стойността на един бизнеси и цената на малки части от него на пазара. Това е всичко, което инвеститорите трябва да знаят. Бъфет не говори за купуването на акции на една компания, а за купуване на бизнес.
Бъфет пише в своето есе, че най-вероятно ще има хора, които се чудят защо разкрива тайната на инвестирането. „Мога само да ви кажа, че тази тайна е разкрита вече повече от 50 години. Въпреки това, не виждам някакъв сериозен тренд към инвестициите в стойност през последните 35 години, откакто ги практикувам“, коментира Бъфет. „Налице е някакво перверзно човешко качество да правим лесните неща трудни. Академичната общност се разграничава от това да преподава и разработва инвестицията в стойност. Инвеститорите, които следват тези правила пък, ще продължат да просперират“, заключава гениалният инвеститор.
Защо според вас това наистина доказано правило не намира последователи ?
Иначе идеята на темата е тук да обсъждаме конкретни компании с техните отчети, баланси и перспективи Мисля, че това би било полезно за всички.
Търсим стабилни компании с р/е под 10, р/в около 1 и дълг/собствен капитал не максимум 1Last edited by Andi11; 27.08.2015, 18:06.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар