Първоначално изпратено от jori
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Получаване и данъчно облагане на дивиденти от чужбина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеТези декларации важат 3 години мисля, след това ако не ги преподпишеш те облагат на високите ставки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕдно нещо обаче е удивително в цялата работа. Търгувам от 1999-та. И все още документът се нарича W-8-BEN
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеОсвен да декларираш, че не си гражданин на САЩ в него можеш да декларираш и че си гражданин на държава със СИДДО и да ползваш ниски ставки включително за дивидентите.
За европейски акции хубавото е че май не се плаща данък капиталова печалба. За дивидентите не знам как е.
Демек, удържат ти на общо основание, след това евентуално можеш да си ги приспаднеш на база И на w8ben.
Пак казвам. Никога не съм си ги търсил.
Ако има якой обаче минал цялата процедура, ще е добре да сподели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТова няма отношение за дивидента. Този формуляр се подава за деклариране, че не си гражданин на САЩ. Ако не го подадеш, ще ти обложат и капиталовата.
Дивидента ти го таксуват и няма мърдане.
За европейски акции хубавото е че май не се плаща данък капиталова печалба. За дивидентите не знам как е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Mи тъй си кажи, да си дойдем на думата...
Ма виж Бастенов де отворил темата ми е ясен че е силно дивидентно к....е
Между другото като стана дума - с някои силно левърджнати дивидентни с 15-25% доходност стават чудесни суинг трейдове преди/след дивидентите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМи де да знам. На мен ми е забранено да държа акции повече от седмица
Mи тъй си кажи, да си дойдем на думата...
Ма виж Бастенов де отворил темата ми е ясен че е силно дивидентно к....е
Между другото като стана дума - с някои силно левърджнати дивидентни с 15-25% доходност стават чудесни суинг трейдове преди/след дивидентите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСтига бе, какви 15%, еле пък 30%....
Не знам къде съм сложил файла, ала в момента ми е в ръцете хард копито на IB дивидент рипорта за 2014 г. и ми показва 9.83 % us tax paid for us ordinary dividents.
И не знам какво си се захванал с тоя шеврон ( че е балон спрямо други балон е ) и какво искаш да докажеш ?
Ако е че дивидентното инвестиране е слаба ракия - ми не съм съгласен.
Мога да ти оферирам дивидентно пф с много по малък риск от шеврона и с по голям общ дивидент. И диверсифицирано по сектори, маркети и асет класове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДай сега да разгледаме една добра дивидентоснасяща компания.
Шеврон.
1,07 на тримесичие.
Дневните движения за последните 5 дни приблизително - 1.00; 2.00;1,70; 1.00; 0,70
За времето на последните 4 дивидента е загубила близо 40 долара от стойността си.
Колко шевронки да купиш? 1000? за 95 000 долара? Дивидент на тримесичие 1007,
В щатите в общи линии мисля че беше 15% за шорт търм инвестиции . Дори да става въпрос за нормалната 30% ставка, струва ли си за 200 долара?? А и кой ще надъни 100К в шеврон?
Не знам къде съм сложил файла, ала в момента ми е в ръцете хард копито на IB дивидент рипорта за 2014 г. и ми показва 9.83 % us tax paid for us ordinary dividents.
И не знам какво си се захванал с тоя шеврон ( че е балон спрямо други балон е ) и какво искаш да докажеш ?
Ако е че дивидентното инвестиране е слаба ракия - ми не съм съгласен.
Мога да ти оферирам дивидентно пф с много по малък риск от шеврона и с по голям общ дивидент. И диверсифицирано по сектори, маркети и асет класове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНа този етап, конкретно мислех нещо по европейските борси.
Да разбирам ли, че W-8BEN е само за инвестиции в US ?
Да за щатите е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеДа, дневно движение особено ако денят е ex dividend.
Разликата между дивидент и дневно движение е че дневните движения могат да са отрицателни и трудно се прогнозират а за дивидентите е нормално да са постоянни или да растат.
Шеврон.
1,07 на тримесичие.
Дневните движения за последните 5 дни приблизително - 1.00; 2.00;1,70; 1.00; 0,70
За времето на последните 4 дивидента е загубила близо 40 долара от стойността си.
Колко шевронки да купиш? 1000? за 95 000 долара? Дивидент на тримесичие 1007,
В щатите в общи линии мисля че беше 15% за шорт търм инвестиции . Дори да става въпрос за нормалната 30% ставка, струва ли си за 200 долара?? А и кой ще надъни 100К в шеврон?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеjori,
"W-8BEN" не го бях чувал.
Дивидента ти го таксуват и няма мърдане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеДа, дневно движение особено ако денят е ex dividend.
Разликата между дивидент и дневно движение е че дневните движения могат да са отрицателни и трудно се прогнозират а за дивидентите е нормално да са постоянни или да растат.
Ако целият ти доход идва от дивидент без да правиш капиталова печалба, 20% по-малко доход са си от значение.
И коя е тази акция, дето си стои на едни нива и плаща яко дивидент?
И какъв е обемът, за да има смисъл ползване на данъчни консултанти???
Коментар
Коментар