Първоначално изпратено от niki5
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Китайският балон - кога ще се спука...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеКато дойде да празнуваме деня на свети рейт хайк, ще има възнецение на ЕМ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩе видим, малко е рано да се съди как ще се развият в бъдеще корелации, които ги е нямало в историята и може и изобщо да не се появат.
Коментар
-
От приятели (китайци), съм чувал, че техния пазар май доста прилича на БФБ. Бил изцяло инсайдерски, и поради слабо законодателство и надзор, реално инсайдерите с връзки доминирали. Освен това ниска ликвидност, т.н. НО и много балъци с парички и ниска финансова култура.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе знам, аз съм изумен от никаквата реакция на световните борси на пукването на китайския балонец. Всички, Гърция, че Гърция.... Не знам слепи ли са
Ако китайското правителство обаче разхлаби капиталовия контрол и пусне китайците да инвестират и в чужбина тогава вече ще стане интересно. Но за това разхлабване на контрола всъщност спукването на китайския балон помага.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпоред мен балона на Шанхайската борса вече се спука, но това не значи че ще има отрицателен ръст на Китайската икономика.
Големият проблем ще е ако Китай спре да расте и сега въпросът е ще се зарази ли икономиката от борсата, защото тамошната борса е нещо като хиляди пъти уголемен Софикс 2007-2008
1. Ще произвежда по-малко /в нетно изражение, бройки, килограми, метри/?
- Никой не знае. Възможно е, и повече, но по-достъпно или да се насочи към усилена модернизация "вътре в себе си". А това интензифицира икономиката, дето /уж/ биласпряла да расте. Живи ли са китайците? - Живи са. Да са живи и здрави.
2.Ще спрат ли да го купуват това, произведеното?
- И това никой не знае. Ако не го купят, все тая, дали си го произвел. Ако го купят по-евтино, добре за купувача. Не живеем във вакуум.
3.Ще намалеят НЕЗАРАБОТЕНИТЕ печалби на икономическите въхушки, базирани на шменти-капели и ОЧАКВАНИЯ това-ясно.
-Тъкмо, ще се балансират нещата и очакванията, най-сетне, ще се обезценят. Автоматически, ТОВА /поне по мое скромно мнение/ би добавило реална покупателна способност на червените пари, доколкото, до момента, маса от тях са напечатани много, преди да бъдат покрити със стока.
4.Зелените гущери, гледано през паритет на покупателна способност, НОРМАЛНО е, да се пообезценят. И да се пооправи балансът по текуща сметка на чичо Сам. Дали ТОВА би трябвало да го тревожи?
- Н-не мисля.
5.Експортът от поднебесната ще спре ли?
- Не. Просто, "спира да расте" означава, че /може би!/ ще остане постоянен.
...И Китай може да се ребалансира, като намали експортния натиск върху останалите икономики.
= Въздух за последните.
Накратко, "Слуховете за моята смърт са преждевременни".Last edited by Pyramid; 04.07.2015, 11:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе знам, аз съм изумен от никаквата реакция на световните борси на пукването на китайския балонец. Всички, Гърция, че Гърция.... Не знам слепи ли саCustodite sortem vestram
Коментар
-
Според мен балона на Шанхайската борса вече се спука, но това не значи че ще има отрицателен ръст на Китайската икономика.
Големият проблем ще е ако Китай спре да расте и сега въпросът е ще се зарази ли икономиката от борсата, защото тамошната борса е нещо като хиляди пъти уголемен Софикс 2007-2008това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Коментар
Коментар