IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китайският балон - кога ще се спука...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    При лонг шорт стратегиите залагаш на относително представяне на дадени компании спрямо някакъв фактор. Ако от страната на шорта залагаш BHP и Рио а от лонг страната на Вале - ти реално играеш за възстановяване на Бразилия - като изключваш от уравнението желязната руда. Възстановяване в Бразилия може да се играе по много други - доста по-добри начини. Според рисковете които виждаш.

Двойката лонг шорт коrто аз дадох играе за запазване свръхкапацитета на стоманодобивните компании в Китай, като същевременно да се прибират дивидентите от Рио и BHP и Вале
    Залагайки шорт на БиЕйчПи и Рио с едновременен лонг на Вале, аз отигравам отношението на Китай към 3-те компании. Мисля, че виждам много натрупана карма от австралийските производители.

Коментар

• ravnovesie

Защо да са неясни купувачите на златото ? Хора с излишни пари, които не са им необходими и търсят начин да се освободят от тях да кажем. Или тези посредници на шанхайската борса които ще купуват да подкрепят цените на акциите, но там става въпрос за много... много излишни пари и напълно излишни.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
        Тук вече много ме обиди.
        Говори си сам тогава
        метал трупащ разходи в среда с постепенно повишаващи се лихви който се купува в момента при световна дефлация която върви към края си. И който дава някаква доходност само при очаквания за продължаваща дефлация. Нямам никаква идея поради каква причина човек може да купува злато в момента. Аз поне не мога да измисля нито една причина.

Коментар

• При лонг шорт стратегиите залагаш на относително представяне на дадени компании спрямо някакъв фактор. Ако от страната на шорта залагаш BHP и Рио а от лонг страната на Вале - ти реално играеш за възстановяване на Бразилия - като изключваш от уравнението желязната руда. Възстановяване в Бразилия може да се играе по много други - доста по-добри начини. Според рисковете които виждаш.

Двойката лонг шорт коrто аз дадох играе за запазване свръхкапацитета на стоманодобивните компании в Китай, като същевременно да се прибират дивидентите от Рио и BHP и Вале

Коментар

Купувачите на злато са идиоти - нямам си идея какво им се мъдри в мозъка
            Тук вече много ме обиди.
            Говори си сам тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
              Ще проверим тази работа след година
              А как мислиш работи спукване на Китайския балон за златото?
              Вдига го поради създалата се нервност и несигурност
              или го сваля поради закриване на ливъриджнати акаунти и изчезване на виртуално богатство?
              Купувачите на злато са идиоти - нямам си идея какво им се мъдри в мозъка

Коментар

Рио и БНП са компании с доста нисък риск и дават брутални дивиденти, Вале е силно рискова - не мисля че е добра идея да се вкарват в двойка лонг шорт. За лонг шорт ащко м исе играеше този отрасъл по-скоро бих заложил на лонг минни компании - и трите - и шорт на стомадобивни компании - като арселормитал, гердау, юнайтед стейт стиййл. Например в съотношение 66% дълги минни 34% къси стоманодобивни.
                Ще проверим тази работа след година
                А как мислиш работи спукване на Китайския балон за златото?
                Вдига го поради създалата се нервност и несигурност
                или го сваля поради закриване на ливъриджнати акаунти и изчезване на виртуално богатство?

Май го сваля надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Китайското балон е небалон.
                  ...А презерватив

Коментар

• Рио и БНП са компании с доста нисък риск и дават брутални дивиденти, Вале е силно рискова - не мисля че е добра идея да се вкарват в двойка лонг шорт. За лонг шорт ащко м исе играеше този отрасъл по-скоро бих заложил на лонг минни компании - и трите - и шорт на стомадобивни компании - като арселормитал, гердау, юнайтед стейт стиййл. Например в съотношение 66% дълги минни 34% къси стоманодобивни.

Коментар

А за желязната руда - не виждам защо човек трябва да се опитва всъщност да го разгадава този отрасъл - просто си взима и BHP и Рио тинто и Вале и от там нататък ги забравя. Това ако го кефи отрасъла - мен лично не ме кефи.
                      Всъщност на-лесната игра която виждам тук е късо Рио и БиЕйчПи срещу дълго Вале.
                      Ама не ме кефи като доходност

Коментар

• Като казвам проста задачка - имам в предвид с най-малко неизвестни в сравнение с други отрасли. По същата причина се интересувам и от полупроводниковите памети. Там Самсунг (в ролята на Китай) постоянно се гаври с параметричните ми неравенства и въобще не му пука за моите надежди и моите житейски цели.
                        И не е изключено да ме пребори, щото макар един ден ще се окажа прав и богат, ма ще съм най-стария прав и богат, което определено ще се брои за неуспех.

Фактът, че Китай субсидира своите нискоефективни мини, означава, че някъде в бъдещето ги виждат рентабилни, разбира се възможно е да виждат просто заплаха за сигурността си от фалита им. Като добавиш факта, че кредитираха Вале при условие, че инвестира в по-рентабилни мини и самите те купиха още 4 мини изглежда виждат в бъдеще по-висок деманд и вземат мерки за да не им се качат австралийците отново на главата. Освен това не само се подготвят за по-високо търсене на желязо, а и активно го стимулират чрез иницииране на програми за инвестиции в инфраструктура в развиващия се свят. До тук преброих 45млрд за Пакистан и 60млрд за Бразилия. Разбира се на първо четене това е просто мярка за меко приземяване на собствената и стоманодобивна индустрия, чрез заместване на вътрешен пазар с външен. Дали ще пререгулира в растеж не е ясно. Те едва ли ще са недоволни ако стане.
                        Мисля си и за развития свят. Те минаха през няколко етапа на КИ. От откровено запушване на дупки в банковите баланси, до защита на ниска доходност по държавните си дългове. По-всяко време очакваха, че ще дойде и допълнителния бонус - устойчив икономически растеж и здравословна инфлация, но не би. Ако тази крайна цел не се постигне в обозримо бъдеще, а тя е задължителна при сегашния световен финансов ред - идва следващото КИ. Новите пари ще бъдат директно наливани в национални проекти и в зависимост от интелигентността на сегашния елит голяма или по-малка част от тях, ще се превърнат в желязна, бетонна и асвалтова инфраструктура. Така мисля.
                        Сега, слабата страна на тези няколко изречения е че им липсва количествена обосновка. И времева рамка. Ама ако я имах, що щях да пиша?

Коментар

• А за желязната руда - не виждам защо човек трябва да се опитва всъщност да го разгадава този отрасъл - просто си взима и BHP и Рио тинто и Вале и от там нататък ги забравя. Това ако го кефи отрасъла - мен лично не ме кефи.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Според мен ръста в Китай ще продължи да се забавя и през 2016 ще е по-нисък от този на новите членки на ЕС. Поради това очаквам прилив на рискови капитали към нашият регион. Повечето държави имат проблема със средните доходи. Икономиките им растат бързо до достигането им и ако не успеят да ги прескочат следва провал. Спокойно можем да обявим Бразилия и Русия за провалени а Китай като неизвестна величина с огромни рискове. Индия ще продължи да расте бързо поради изключително ниската база. Новите членки на ЕС имат предимство да са част от общият пазар. Конвергенцията е в тяхна полза и може да подпомогне преминаването на бариерата. За мен румънският пазар е много по-перспективен от китайския.
                            Не виждам как ръста на Китай ще е по-нисък от този в Източна Европа. Те дори и с 5% растеж ще си докарат социални проблеми. Ако почне да пада под 7% веднага ще почнат да блъскат стимули в икономиката си. И ако Източна Европа като цяло не може да си позволи стимули Китай може да си позволи горе долу всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              На борсата в Шанхай има много..много чужд капитал, просто прониква въпреки ограниченията.Загубата на капитализация си е жива загуба на пари, но е необходимо време трендът надолу за икономиката им да заработи здраво.Никакви чудеса при растежа в Индия или другаде не очаквам, когато Китай почне да пада всички развиващи се ще падат и Бразилия която е евтина и тя ще пада.
                              Китай пада и в момента - вече е в мечи пазар. Дори и на Хонг конг не му пука особено.

Коментар

• Китайското балон е небалон.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X