IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Contrarian investing

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Много данък върху дивидентите бе колеги!!!
    Аз до сега нямах на межд. пазари и си кихах 5% върху дивидента на БФБ, ама на вън много дерат!!!
    Е ти па хем искаш да си добре диверсифициран и на сигурно, хем ликвиден, доходен и пр...еми безплатен обяд няма - кат сички етф-и ще си прежалиш 30% и това е.
    Ама има и други де не скубят толкоз такси, трябва си търсиш баланса между артии, етф-и от 1 страна и евентуален профит/риск и желан % дивидент от друга.
    А най важното естествено е входа, колкото по придънен, толкоз по ракетен след време.

Коментар

• какво стана - тия се споразумяха и руските акциии +6%

Коментар

• Много данък върху дивидентите бе колеги!!!
        Аз до сега нямах на межд. пазари и си кихах 5% върху дивидента на БФБ, ама на вън много дерат!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Срива на насдак започна заради Гилиъд, а не обратното. Гилиъд е с основна тежест в IBB.
          Не съм навътре с компанията и нямам намерение да споря излишно! Несериозно звучи, че компанията е предизвикала спада на целия пазар, но щом казваш ОК.

Имай си едно наум и не се привързвай много щото колкото и да си изкарал, ако не излизаш навреме всичко се връща обратно с лихвите
          Last edited by ED; 15.04.2014, 18:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Приказваш от позицията на ТА. Ама дори и за ТА 30$ са невъзможни за мене тук.
            Работата както спомена Равния е повече от фундаментална тук.
            Ти знаеш ли какво е това за медицината да излекуваш дефинитивно пациент с хепатит С ? Нещо за което докторите дори и не смееха да мечтаят доскоро.
            И макар и да им се появи конкуренция напоследък (Мерк и др.) са доста назад от тях и поне 60-70% пазарен дял от ок. 150млн. база пациенти им е гарантирана.
            А при най честия подвид хепатит С - генотип 1 си остават монополисти, без алтернатива.
            И всичко това го имаш сега на фПЕ от 11, а според тебе ще стане фПЕ 5-6
            Абсурд ! Ма пазар, ако случайно спихне дотам то аз ще съм до сливиците улевъриджен
            На пазара невъзможни/нелогични неща няма. За пример (странно че все за eпълите се сещаме) AAPL правят средно над 100% ръстове на EPS от 2003та до 2012 (виж по-долу), но като падне целия пазар и тя дропва с 60% цялата 2008ма.
            Така че фундамента е ОК, но цената се формира от хората, а ние се влиеям от емоции, които в крайна сметка водят до цената каквато я иждаме на екрана.

При такъв сценарии е по-добре да си на кеш, а не в ливъридж

Y EPS % growth Aevrage
            2004 0.36 279%
            2005 1.56 333%
            2006 2.27 46%
            2007 3.93 73% 183%
            2008 5.36 36% 153%
            2009 9.08 69% 139%
            2010 15.15 67% 129%
            2011 27.68 83% 123%
            2012 44.15 60% 116%
            2013 39.75 -10%

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
              Понеже си нямам друга работа ами си драскам тука, ама нейсе. Първо реших че се бъзикаш, ама после викам дай пък да видя верно ли е толкова различна тая компания?!?
              Едната картинка е сравнение с насдак, другата с биотехнологичния и коментара е излишен.
              Няма лошо в позитивните очаквания, ама имай едно наум!
              Срива на насдак започна заради Гилиъд, а не обратното. Гилиъд е с основна тежест в IBB. Когато онзи конгесмен социалист почна да приказва за обосноваване на цената на Совалди, това бутна надолу Гилиъд, а от тук и ETF за биотехнологии в които както казах Гилиъд е с основна тежест. От там се почна разпродажба на ЕTF и натиск върху целия биотехнологичен сектор, а от там се пренесе и върху останалите моментум акции. Но катализатора за настоящата корекция бе Гилиъд.

В същото време е много лесно да се види че бетата на Гилиъд традиционно е под 1 - дори и сега е 0,93, през по-голяма част от последната година от когато ги държа бе и под 0,8

Между другото ако си пуснеш графиките да показват процентно изменение, а не просто да са на един екран и ще видиш че има доста сериозно различие.
              Last edited by ravnovesie; 15.04.2014, 17:25.

Коментар

Има компании които се движат с пазара и компании които не се движат с пазара. Гилиъд не се движи с пазара, макар че понякога пазара се движи с нея
                Понеже си нямам друга работа та си драскам тука, ама нейсе. Първо реших че се бъзикаш, после викам дай да видя верно ли е толкова различна тая компания?!?
                Едната картинка е сравнение с насдак, другата с биотехнологичния и коментара е излишен.
                Няма лошо в позитивните очаквания, ама имай едно наум!
                Attached Files
                Last edited by ED; 15.04.2014, 17:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Ти знаеш ли какво е това за медицината да излекуваш дефинитивно пациент с хепатит С ? Нещо за което докторите дори и не смееха да мечтаят доскоро.
                  И макар и да им се появи конкуренция напоследък (Мерк и др.) са доста назад от тях и поне 60-70% пазарен дял от ок. 150млн. база пациенти им е гарантирана.
                  А при най честия подвид хепатит С - генотип 1 си остават монополисти, без алтернатива.
                  Абсурд ! Ма пазар, ако случайно спихне дотам то аз ще съм до сливиците улевъриджен
                  Аз с този спад вече я направих четвъртата ми по големина позиция и докарах биотехнологиите до 20% от портфейла. Даже тръгнах да чета за страничните ефекти при лекуване с интерферон, и мисля че са достатъчно гадни за да осигурят доста сериозни приходи за всяко лекраство без интерферон

Коментар

За да стане трябва целия пазар да е нагоре иначе няма шанс. Мен ми се чини, че ще е по-скоро "Sell in May and go away" - Rebound до 80 и после дип дайв към 30 лонг търм. Обикновено след такива параболични движения пропадането е болезнено

Коментар

За да стане трябва целия пазар да е нагоре иначе няма шанс. Мен ми се чини, че ще е по-скоро "Sell in May and go away" - Rebound до 80 и после дип дайв към 30 лонг търм. Обикновено след такива параболични движения пропадането е болезнено
                      Има компании които се движат с пазара и компании които не се движат с пазара. Гилиъд не се движи с пазара, макар че понякога пазара се движи с нея

Коментар

Сега на 22 април изкарват резултати за първото тримесечие - ще ги видим как ще бъдат и после ще видим дали още мислиш че не са аткрактивни. Аз лично залагам че до началото на лятото ще са минали 100 долара на акция. Чисто фундаментално.

Коментар

Сега на 22 април изкарват резултати за първото тримесечие - ще ги видим как ще бъдат и после ще видим дали още мислиш че не са аткрактивни. Аз лично залагам че до началото на лятото ще са минали 100 долара на акция. Чисто фундаментално.
                          Абе фундаментално добре, ма и реално да ги минат тия 100$ няма да е зле.
                          И колкото по скоро толкова по добре.

Коментар

"when the shit hits the fan" всички се оцапват
                            Иначе ръста на EPS-a е задължителен, макар че при GILD, като им гледам развитието последните 3 години е доста слаб.

Хората са движени от емоции, и инвестират, там където ръстовете са най-големи, какъвто е случая последните години с Биотехнологичните, а преди това с Интернет балона и пр.
                            Като се спука и цените паднат с 70-80%, дори и на печелившите компании в сектора ще им трябва доста време преди да влязат отново в радара на инвест. фондове, момо трейдъри и пр.
                            Демек като се смени модата Биото няма да е толкова атрактивно и ще се пазаруват други сектори. В историята нещата се повтарят - интернет, соларни, недвим. имоти, биотехнологични, марихуана, алтернативни горива и т.н.

Коментар

Аз не инвестирам в ЕТФа аз инвестирам в компании от ЕТФа. И когато една компания се очаква да направи 100% ръст на печалбата - а печалбата и е милиарди ми се струва съвсем нормално и цената на акцията и да отразява това движение в печалбата
                              "when the shit hits the fan" всички се оцапват
                              Иначе ръста на EPS-a е задължителен, макар че при GILD, като им гледам развитието последните 3 години е доста слаб.

Хората са движени от емоции, и инвестират, там където ръстовете са най-големи, какъвто е случая последните години с Биотехнологичните, а преди това с Интернет балона и пр.
                              Като се спука и цените паднат с 70-80%, дори и на печелившите компании в сектора ще им трябва доста време преди да влязат отново в радара на инвест. фондове, момо трейдъри и пр.
                              Демек като се смени модата Биото няма да е толкова атрактивно и ще се пазаруват други сектори. В историята нещата се повтарят - интернет, соларни, недвим. имоти, биотехнологични, марихуана, алтернативни горива и т.н.
                              Attached Files

Коментар

Е, резултата винаги е един и същ. Биотехнологичния ще се качи до към 250 след, което е по-добре да си далеч и на кеш.

Хайде със здраве

Аз не инвестирам в ЕТФа аз инвестирам в компании от ЕТФа. И когато една компания се очаква да направи 100% ръст на печалбата - а печалбата и е милиарди ми се струва съвсем нормално и цената на акцията и да отразява това движение в печалбата

Коментар

Working...
                                X