IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Contrarian investing

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Ето ти и едно доказателство за силата на контрарната спекулка.
    Ей туй демо си го приготвих оня ден по 3 критерия - рси под 30 , до 5% от годишното дъно и над 10% под сма 20. Хич и не съм ги гледал кви са даже...
    До преди малко ги мярках на +3%, сега докато пиша са на + 2.90.
    ACPW,DLLR,ENT,FRAN,MNDL,OCLR,ONE,TCL,TLK
    Седмичен ъпдейт. За 5 сесии - +14.16% на цялата комбинация, средното им рси сега е 40, само 1 е на - 3.3, още 2 са долу горе дето бяха на +1-2%, ма останалите 6 - яко нагоре.
    При реална спекула - бих ги кеширал всички вчера, кой ти дава над 14% за седмица.
    Аз на портфейла си дето го обгрижвам вече 2 месеца имам едва 7%.
    Абе работата е риск печели риск губи
    Без да увеличиш риска си обречен на посредственост.

Коментар

• Логиката на борсата е, че често трябва да бъдеш нелогичен – и това е голямото изкуство на спекулирането и на борсовия анализ.

Колкото по-способен е един спекулант, толкова по-често той върви срещу всеобщата тенденция.

Успешният играч на борсата печели не поради своя ум, а от глупостта на останалите.

Който иска добре да се храни, купува акции; който иска добре да спи, купува облигации.
      - Костолани
      Last edited by tony1975; 14.09.2013, 07:55.

Коментар

• Тони - айде още 6% днес за пашите, пу пу

http://www.investor.bg/novini/130/a/...sechie,157504/

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Това в общия случай е хвърляне на пари на вятъра
          ти ме съсече!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Ако ще инвестирате срещу тълпата, купувайте имоти на кг.
            ...И ти ще ни ги доставиш? Чакай да се разберем:
            От теб имотите, килограмите или...или какво? Дали пък не вярваш, че там партито вече свършва?
            - В никакъв случай няма да хукна да те опровергавам, просто, ми е интересно

Коментар

• Ако ще инвестирате срещу тълпата, купувайте имоти на кг.

Коментар

• Това е игра или за много печени, или за луди. И, доколкото вероятността е сляпа, почти им изравнява шансовете.
                При равни останали условия, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Ала, доколкото разбирам, contrarian е именно обиране на частните случаи, които, поради своята изключителност, са способни да генерират изключителни показатели.
                  Както печалби, така и загуби...
                  Не е това. Това което описваш е игра за черни лебеди, която в общия случай води до серизони загуби но в отделни изключително редки случай води до огромни печалби.

Да играеш на контра е точно това - да играеш на контра. Всички правят едно ти на обратно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Ала, доколкото разбирам, contrarian е именно обиране на частните случаи, които, поради своята изключителност, са способни да генерират изключителни показатели.
                    Както печалби, така и загуби...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      не е ли време за short S&P500 - това контрариан ли е?

http://www.boerse-frankfurt.de/en/et...f+LU0322251520

Коментар

• не е ли време за short S&P500 - това контрариан ли е?

http://www.boerse-frankfurt.de/en/et...f+LU0322251520

Коментар

Минаха ги бе, + 5.2 % вече, много яки тия фесове, ашколсум

Ей туй демо си го приготвих оня ден по 3 критерия - рси под 30 , до 5% от годишното дъно и над 10% под сма 20. Хич и не съм ги гледал кви са даже...
                          Това не е съвсем контрариан, все пак те падат само няколко месеца и в местна валута поне индекса им е още в голям бичи тренд, а в евро е по-скоро в консолидация. така че за Турция е нормална игра при бичи тренд - купува се като пада.

Русия и Бразилия е игра на контра.

Коментар

http://finance.yahoo.com/news/don-t-...141431976.html

Тони, комшиите минаха 4% вече, дали ще направят 5... ?
                            .
                            Минаха ги бе, + 5.2 % вече, много яки тия фесове, ашколсум

Коментар

http://finance.yahoo.com/news/don-t-...141431976.html

Яд ме е че не си купих и китайците чрез етф-а, че бая дръпнаха тия дни...
                              Ама пък имам 2 китайски артии SNP и SIMO, вече 7.2% капиталова от тях, а и кихат средно 5.5% дивидент.
                              абе заделил съм още малко ако литнат ракетите към Сирия

Коментар

• http://finance.yahoo.com/news/don-t-...141431976.html

Яд ме е че не си купих и китайците чрез етф-а, че бая дръпнаха тия дни...
                                Ама пък имам 2 китайски артии SNP и SIMO, вече 7.2% капиталова от тях, а и кихат средно 5.5% дивидент.

Коментар

Working...
                                X