Първоначално изпратено от michaelis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Contrarian investing
Collapse
X
-
michaelis
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте повдигам темата.
Има ли подценени пазари които да си заслужават?
Турция все още е на нива за влизане! Икономиката е силна а населението е младо. Както казват на запад с един 3-5годишен хоризонт би била добра инвестиция.
Turkey Titans, тук една цел от 50евро мисля че е постижима - предложения и прогнози?Last edited by michaelis; 18.01.2014, 10:45.
Коментар
-
Здравейте повдигам темата.
Има ли подценени пазари които да си заслужават?
Турция все още е на нива за влизане! Икономиката е силна а населението е младо. Както казват на запад с един 3-5годишен хоризонт би била добра инвестиция.
Turkey Titans, тук една цел от 50евро мисля че е постижима - предложения и прогнози?Last edited by tony1975; 18.01.2014, 09:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПип, сериозно, тази твоя стратегия върши ли работа. Защото на мен наистина ми изглежда като игра с огъня......
Имам си план и си го следвам. Имам си и една сума прежалена за целта.
След време ще рапортувам как върви.
абе хубаво си поигра на нисе, ама реално ако си беше седял ол-ин в атерките резултата нямаше да е коренно различен
А относно комисионните....дори и при стъпки от 300-400$ на нисе през ИБ ми излиза по евтино отколкото на БФБ. Факт.
Коментар
-
Пип, сериозно, тази твоя стратегия върши ли работа. Защото на мен наистина ми изглежда като игра с огъня. Като се целиш в компании със средносрочен тренд надолу ти съвсем реално играеш срещу всички които наблюдават тези компании. Хайде рязко падане без новини за компанията само защото пазара се бил спихнал може и да се отплаща, но това да влизаш в компании с тренд надолу които ускоряват спада си и то при лоши новини за самата компания ми се вижда опасно. Много нерви, ниска възвращаемост спрямо поемания риск.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеEZPW 13.49
- 16% баси , незабавен дабъл на 11.48 - средна 12.48
Ако иде до 10$ може и трипъл да направя. 1 ден ще се отплати с лихвите.
Коментар
-
След доста проучвания, скрининги, демота, следене, четене и прочие вчера при якия спих на маркета реших че е момента да съм смел и да вляза в цели 9 позиции измежду наблюдаваните. Всички бяха купени между 19.30-20.30 БГ време, вход с малко под 1/2 от максималното което мога да си позволя за спекула. В момента са ми 14% от портфейла на нисе. До края на сесията съм на - 0.5% от тях.
Засега съм леко одраскан само (очаквано), но нямам пробол ме нож. Да видим нататък. Плана е прост - при минус 8-10 до -15% увеличавам/удвоявам според конкретния случай, при 20-50% на плюс - селвам. Стоп лос лимити-не ползвам.
Дал съм ги по долу с входната цена.
Селектирани по над 30 критерия, най важните също съм ги изброил със средните стойности за спекпортфейлчето, разликите помежду им не са големи.
Най общо казано - търсил съм временно поизбушени акции по 1 или друга причина, но с впечатлителна история и перспективи за растеж и с вероятност да избухнат в следващите седмици, месеци до година максимално. Тоест такива за които мисля че пазара е прекалил/преиграл с наказанието. Всички са по добре от пиърите си в съответните индустрии по много от критериите.
ANF 33,64$ DHX 7.4 EBIX 12.77 EZPW 13.49 GDXJ 36.3 LF 7.59 LPX 16.18 OPLK 16.19 PHMD 11.39
P/E 11 Fwd P/E 10.3 PEG 0.7 P/B 1.43 P/C 7.5 P/FCF 23
EPS this Y 80% EPS nextY 19% EPS next 5Y 17% EPS last5Y 19% Sales last 5Y 15%
ROE 16.8 ROI 13 CurR 3.5 QR 2.8 Debt/Eq 0.21 LTD/E 0.19 GrM 59 OpM 16.8 PrM 14
VolatW 4% VolatM 3.3% Recom 2.1
Insider own 3.3 Instit.own 74 % Short float 16% Short R 9.7
RSI 32.2 52Wlow 12.5% 52Whigh -37% SMA200 - 19%
Коментар
-
Като ви чета, пак се сещам за една мъдра мисъл на чужд финансов гуру, който споделяше за диверсификацията, че не е точно диверсификация да разпилееш в един финансов инструмент, колкото да използваш различни инструменти. Същото важи, според мен, и до инвестирането с/у тълпата. Тук, обаче, виждам псевдо. Основно, обсъждате един способ и подход с различни обекти, а не различни способи. Не виждам на какво отгоре, работещи по един модел да имат драстично разминаващи се резултати. Разлика в проценти, макс.пъти но, не и в порядъци.
хА честито.Last edited by Pyramid; 18.01.2014, 17:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова са само 10%, кой влиза за 10%? Ако мислиш че това е голяма част от потенциала, то не си и заслужава да се влиза.
25% изпуснат профит засега.
Не че няма вътък за още 30% поне, ма по добре да чакам някой пулбак.
По принцип избягвам да влизам при ъпмаркет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕми така е, кат се чудя и мая, вместо да действам....никой не ми е виновен.
Изпусни питомното върви гони дивото вече
http://www.finviz.com/quote.ashx?t=TA
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе обичам да се изказвам за компании които не познавам. Но чисто технически не е хубаво да се търси бързо дъно... .
Изпусни питомното върви гони дивото вече
Коментар
-
Сегашния ми спекулативен уочлист.
Селектирани по 25 критерия 17 броя акции и 5 ЕТФ-а след стесняването им от по голям скрининг с над 40 позиции.
Тая седмица нищо чудно няколко да влязат в реалния ми портфейл тъй като за половината вече имам потвърден бай сигнал.
IDXJ,GDXJ,EZPW,ANF,AEO,EBIX,BRF,TUR,OPLK,PHMD,LHCG,IIVI,BBOX,AEGN,DWSN,DHX,CSH,TGE,SCIF plus LF & LNDC , CAJLast edited by pipbel; 03.11.2013, 13:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ то само тази и BVN (над 20% профит за 20 дена ) причислявам към рисково- спекулативните си.
За 21 артии не мисля че е много. Човек има нужда и от малко адреналинец сегиз тогиз. Пък и все пак по определени критерии си ги подбирам.
А за падането - не с 20, с 30% дори съм гледал че може да падне докъм 10-11$. Направил съм си сметката и за най лошия вариант и ще усреднявам ниско ако се наложи. Никога не влизам с повече от 1/3 до 40% от нарочения си лимит за дадена позиция.
А на БФБ-то - така е , ма напоследък не съвсем. Да ти кажа бях много по спокоен по времето когато бях изцяло в Атера понеже бях сигурен и знаех какво правя, отколкото сега когато съм уж диверсифициран, ма все пак тимаджиите имат голямо тегло. Верно че съм много лонг в прив-те, ма вече заедно с обикновените ми са 1/4 от портфейла и ми е лееекинко притеснено....
А за тези какво ще кажеш ? Да влизам ли както съветващ след като параболата тръгна вече нагоре ?
Няма как да се знае до колко нещо може да падне, защото теоретично винаги може да падне до 0. За това и допълването не е добра идея по принцип, особено ако човек спекулира. Ако познава добре бизнеса, слабостите му, това което натиска цената и кое може да я отпуши то нищо лошо да пълни постепенно. но това предполага хоризонт от над 3 години и наистина добро познаване на бизнеса на компанията и на отрасъла и.
За това повечето хора като си купуват акции големи компании, които се следят от много анализатори. Те поне би трябвало да познават бизнеса и компанията. И ако мнението им не се различава особено едно от друго значи има някаква стабилност в очакванията.
А акто погледнеш ТА следят я трима анализатори. Което е почти като никой да не я следи - т.е. почти никой голям не се интересува от нея. Само 38% от акциите и се държат от институционални, което също говори че има доста слаб интерес към нея, Средните очаквания за нейните резултати намаляват спрямо тези които са имали преди една година. Като и трите последни тримесечия е изненадвала надолу в резултати. Т.е. шанса да стигне минали цени е доста малък. Не стига това ами и само 5% от флоута е шортен и се покрива за 5 дена - т.е. и вероятността от масиран шорт скуиз е минимален.
Т.е. без да я познавам изобщо като компания бих казал че е чисто спекулативна акция и то всъщност и за спекулантите не е особена интересна, с минимален шанс в близките месеци да обърне тренда, освен ако не изкара неочаквано наистина много добри резултати. Ниските и коефициенти отразяват очакванията за спад на печалбата. Като пак не са кой знае колко по-ниски от средното за отрасъла в който оперира - което показва че и отрасъла и не е цъфнал и вързал.
Коментар
Коментар