IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Реакцията на BRICS към задаващата се дефлация в US

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
    Звездите му го говорят.

    Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
    Така казаха известни медиуми.


    Еми ....позна )))

    Коментар


    • Първоначално изпратено от patladj Разгледай мнение
      Защо точно до 2037-ма ? Това ми се струва доста далеч

      Така казаха известни медиуми.
      НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

      Коментар


      • Звездите му го говорят.
        От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
          Ще има разтеж до 2037г., когато ще бъде заменена сегашната монетарна система.
          Защо точно до 2037-ма ? Това ми се струва доста далеч
          Bringer of constructive criticism

          Коментар


          • Ще има разтеж до 2037г., когато ще бъде заменена сегашната монетарна система.
            НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
              Момко, каква дефлация при най-голямата печатница създавана някога?
              Икономическите ти познания трябва да се актуализират.
              Окей, значи смяташ, че ще продължи с "изкуствен" растеж, или по-скоро ще има задържане на същото ниво Fed натискайки и отпускайки педала на печатницата, когато акциите тръгнат надолу / съответно нагоре ?

              Кое от двете?
              Bringer of constructive criticism

              Коментар


              • Момко, каква дефлация при най-голямата печатница създавана някога?
                Икономическите ти познания трябва да се актуализират.
                НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

                Коментар


                • Реакцията на BRICS към задаващата се дефлация в US

                  Това ме интересува като въпрос. Бих желал да прочета мнения на различни навътре в материала хора с различни позиции по въпроса с техните аргументи.

                  Първо да кажа, ще аз самия само 2 години съм учил в уни-то икономика и финанси. Другите ми познания са ....нали знаете. Интернетски
                  Така че все пак имайте предвид това и не се подигравайте прекалено много, ако кажа някои тотално грешни твърдения.

                  Има два лагера, тези на инфлационалистите и тези на дефлационалистите относно US икономиката. Здравия разум според мен диктува, че дефлационалистите са по-прави. Всичко е толкова надуто там в момента, че дефлацията която ще причини покачване на USD според мен е неизбежна. Но чакайте? Аз сега ще изложа мнението си, защо според мен нито една от двете страни не е напълно права. Няма ли вече и друг ГОЛЯМ участник вече на сцената сега? И няма ли разлика сега от предишните сривове причинени от Fed политики. Примерно от този през 90-те години който е станал в тотално безпомощните тогава във всякакво отношение страни в югоизточна Азия. Моето мнение е, че има разлики доста. Изброявам с 1,2,3, разлики:


                  =======
                  1. BRICS сега са по обединени от всякога, и същевременно участници на световния пазар, а не както преди 89-та когато бяха в "6-та икономическа глуха линия". Прав ли съм? Сега те са по-способни да монтират координирани действия на световните валутните пазари.
                  2. Резервите в долари в централните банки в тези държави, по големи от всякога.
                  [моля ако някой не е съгласен с някои от тези твърдения, да пише, и защо не е съгласен конкретно. НЕ СЪМ убеден 100%, че всичко което казвам е вярно. То затова и отварям тема за дискусия.]
                  3. Действително проблемите са големи, особено в Китай, поради планови и разбира се грешни инвестиции, но дори и въпреки тях, като цяло има частен сектор по-голям като дял БВП от колкото има частния сектор като дял в US.
                  4. Да в US ще има евтина енергия следващите 10 години. Има природни и човешки ресурси. Дали това обаче ще е достатъчно за да компенсира за други големи "минуси", като например - тежки регулации и намеса на пазара на труда, като цяло разглезеното поколение работници, обявената война от страна на правителството им на собствениците на капитал чрез все повече затрудняването им да го движат свободно навън от US (усещане за trapped. Това ги наплашва, прав ли съм? Мен би ме уплашило Не бих отишъл там. Някак вече статуята на свободата се обезсмисли последно време), повишаващите се лихвени проценти и според мен най-страшното: опасност от тотално заграбване от страна на държавата на всичко частно при лошо развитие. Това за мен значи, че по време на депресията, частни инвестиции в производства няма да се върнат, водейки до това, че безработицата там ще се задържи и дори увеличи. Ако по някакъв начин това се комбинира и с понижаваща се покупателна способност на долара (ще обясня по-долу според мен и механизма чрез който може да се случи това), то тогава ще се получи безконтролно утежняващо се бреме за US бюджета. Разбира се тези последните неща важат и за BRICS, но не смятам, че там ще се случат. Продължавам...
                  5. Растящ пазар м/у самите страни от BRICS и останалия свят, не само на на работна ръка и природни ресурси, но вече и на консумация.
                  6. Военна сила м/у BRICS и US на кантар, или дори на US да е по-добра, то пак последствия от конфликт - при всички положения ужасни и за двете страни, следователно - патова ситуация за нападение. Същата причина поради която и студената война не се стопли. Като цяло далеч от положението на азиатските държавите които "изгоряха" през 90-те. Тоест отбелязвам поредната съществена (според мен) разлика от предишен Fed "bust".
                  7. В седма точка, че листна две разлики м/у сега и 09/2008:
                  BRICS тогава бяха в изключителен икономически възход, пазарния сантимент за инвестиции там беше много позитивен, и след стартирането на QE от страна на Fed, стана дори още по позитивен, на практика нямаше опасност за техните икономики по време на кратката дефлация в US. Вярно? Сега обаче не е така, не съм сигурен точно защо (друг да каже), но сантимента сега е негативен по отношение на инвестиции в BRICS, което означава голяма опасност за техните икономики ако не се намесят. Но аз НЕ мисля, че инвестиции щом няма да отидат в BRICS, ще идат и в US. Или поне не и такива инвестиции които създават работни места (трайни). В точка 4 изразих моите аргументи. Ще си седят парите офшоър, в ценни метали и разнообразни валути, и изключвам военното им узурпиране, поради опасност от глобална война. Един вид, ще се получи нещо такова: " - Дай сега уважаеми опоненте, да не пипаме парите, нека си стоят настрана до края на мача, взима ги този който ще го спечели"
                  Освен това смятам, че BRICS бяха хванати един вид "off guard" през 2008-ма. Имам чувството, че дори и да знаеха че ще се случи това което стана септември с "running 4 safety към USD и US Bonds", те просто не решиха навреме как да реагират. И нищо не направиха. Може би започнаха да имплементират някаква стратегията, но твърде късно. Едва когато масивна Fed КУ политика беше в ход, и дефлацията в USA бе удържана. Силното продаване на USD веднага след дъното на дефлацията през ноември 2008, може да бъде при малко повече въображение - тълкувано като закъснял опит за активна намеса на BRICS
                  ==============


                  В бъдеще време: Според мен, най-важното което сега ЩЕ Е различно от 2008-ма, е че този път BRICS ще реагират, няма да се оставят на течението, и ще използват момента на силно търсене на долари по време на бъдещата депресия в USA, ще го използват за да разнообразят валутните си резерви.
                  Същото това ще държи и покупателната способност на домашните им валути(иначе ще спаднат твърде много спрямо долара, ако централните банки не се намесят). Сега BRICS ще са в рецесия за разлика от 2008-ма. Рецесия + инфлация би било тотална анихилация на техните икономики, те се сещат че това би станало, ако не се намесят активно с централните си банки на пазарите. С едно изречение: смятам, че BRICS, ще се опитат да поживеят малко (както досега правеше USA), така ще се създаде пазар от консумация и всичко това ще могат да го постигнат за сметка на долара и техните резерви които имат от него. Дали наистина ще е достатъчно? Как мислите? Може би си фантазирам? USD мисля, че няма много да спадне(поне в началото), въпреки това, че BRICS ще го обменят активно много за други валути. USA в същото време ще реве за инвестиции в USD, и ще бъдат инвестиции най-вече във финансовия сектор, недвижими имоти, които няма да създадат достатъчно работни места, въпреки, че правителството, ще си мисли (по-точно надява), че ще създадат работни места.

                  От известно време наблюдавам как акциите на NYSE се движат заедно с USD. Дали това не е признак точно на всичко това което казвам, че е вероятно да се случи скоро?
                  А скорошния срив на пазара на US облигации, как ще го тълкувате?

                  Относно Китай конкретно. Да споделя, не съм фен на Китай, по-скоро съм фен на Индия и донякъде Русия Някой тук да не ме разбере погрешно. Никога не бих закарал пари в Китай докато на власт е комунистическата партия Смятам обаче, че тя скоро, може би дори тази година, вече няма да е на власт, и в резултат на това икономиката НЯМА да се срине за разлика от страните които излезнаха от комунизма, при 100% планови икономики. В Китай не е само планова. Нали ? Някои елементарни неща като това предприятията просто да си имат собственици, които са ги създали, или купили от други частни собственици, според мен са от съществено значение, дори и да има голям пазар загубен като US.

                  Знам, че има привърженици на QE infinitty, особено тези от австрийската школа много го "рекламират" това със скорощба хиперинфлация. Другата група, която е антагонистична на дефлационистите. Донякъде са прави, за QE infinitty, защото изход от от КУ е труден когато виждаш, че като спрат, всичко моментално тръгва надолу. Но тези сили на дефлация в момента ще са по-силни и от най-мощното КУ, и нали знаеш, балона като е "разпран" щото е бил прекалено надут, с колкото и мощна помпа да го надуваш, няма да се надуе или дори задържи дадут. Немогат да направят инфлация, колкото и да печатат пари, дефлацията просто ще тръгне в ход. Смятам, че първоначалната дефлация наистина е неизбежна. Принципно е възможно да има голяма инфлация в USA да, но това вече при евентуален end-stage, терминална фаза на заболяването им, образно казано ако наистина са толкова малоумни да не направят нищо "най-накрая разумно" и позволят да се стигне до там. Все пак е голяма държава богата на ресурси, инфраструктура, образование и сами могат да се издържат, да не ги подценяваме.

                  Просто една теория
                  Благодаря за мненията, каквито и ще да бъдат те. Ще отговарям само аргументирано, и ще изследвам внимателно всеки изложен ответен аргумент, който не познавам добре, защото вероятно да има много такива, и всичко да е напълно погрешно като теория.

                  Пускам и една анкета за това какво непосредствено ни очаква във US.

                  Трябва максимум знание за правилно решение, нали.
                  6
                  Още растеж
                  0.00%
                  0
                  Задържане на текущото ниво
                  66.67%
                  4
                  Рецесия със покачване на долар индекса
                  16.67%
                  1
                  Рецесия без покачване на долар индекса
                  16.67%
                  1
                  Last edited by patladj; 14.07.2013, 19:58. Причина: Добавяне на още аргументи :)))))
                  Bringer of constructive criticism
                Working...
                X