Първоначално изпратено от Tkilata
Разгледай мнение
но си се появи съмнение че подобно нещо все пак има вероятност да се случи и това натисна всички биотехнологични но не и фармацефтични. фармацията се търгува на по-ниски коефициенти и се приема като сигурен отрасъл, за разлика от биотехнологиите, които се приемат като крайно рисков. Самия факт че голямата фармация не бе засегната от тези съмнения си показва че вероятността това да се случии е доста ниска.
От тук идва само момента с катализатора, който да бутне биотехнологиите пак нагоре. Това може да е просто изминало време, да се види че това писмо на този конгресмен не води до нищо. Но може и да са много добри отчети, които да направят по-малко стряскащи коефициентите в биотехнологиите.
Ето сега например тези изкараха по 1,33 на акции. С това темпо до края на годината ще имат над 5,5 долара. Ако се търгуват на коефициентите на голямата фармация например т.е. ПЕ 18 това прави цена ограничена отдолу на 99 долара. Само където растежа им е много ама много по-висок от този на голямата фармация. Което предполага и доста по-високо ПЕ. Ако се вземе нормалното за биотехнологии ПЕ 25 и цената вече удря двойно на сегашната.
Така в момента имаме отлични резултати, имаме огромен растеж и единственото което остава да се види е дали това ще е достатъчно за катализатор за растеж или ще се чака нещо друго. Аз лично смятам че с близкия ми таргет от 100 съм консервативен. не че мисля да продавам на 100

Коментар