IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Туитър, линкдин, фейсбук. Абсолютно е балон фейсбук, ПЕ 100 при положение че вече всъщност са минали силната гроут фаза. Ще направи още година две силни ръстове на печалбата и до там, по някое време ще стане Немоден и отиде по пътя на Майспейс. И за това плащаш 100 годишни печалби, които може и никога да не станат факт.
    Да де, ама през тези година-две ръстове на печалбата, цената на акция къде ще отиде? Излишно е да те питам, ако си сигурен, че е балон дали би я шортил.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
      аз за шарани вас за кво да ви взиам бе, да не прайм аз фундаменталните изчисления, показвам квот показва страницата. Технично и фундаментално за мене са пълен ташак и онова с пилето и клюкарника ...
      Пилето е балон, да. Ама има някаква стойност, която според мен е невъзможно да се определи, но е много далеч от настоящата и дори от тази на ИПО-то.

Коментар

Човек като опре да купува лекарства от биотехнолични компании значи здраво го е закъсал, да не дава господ никой да им става клиент. Но пък за хорав сериозна нужда са единствения шанс да оздравеят или поне да си продължат живота с някоя друга година.
        точ тъй колега, живи и здрави, че иначе кел файда, тези двете компаний не ги знам, но онези другите Monsantoto те са пълни изроди за мене ..

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
          Е кво е тва феър валю с минус бре Хептен за шарани ни взе! Кви са тез глупости.

А конкретно за самия сайт и аз самия не го ползвам много. Влизам на 2 седмици веднъж или ако някой ми е писал. Това, че аз и ти не го харесваме, не значи, че другите хора също не го харесват. Нали се сещаш, че има разлика?
          Истината е, че масово всички го ползват и все повече. Ръста на приходите и печалбите го показва недвусмислено. За да е вярна твоята теза, трябва отчетите да са манипулирани. Не, че е невъзможно, ама няма как да заложиш на това.
          аз за шарани вас за кво да ви взиам бе, да не прайм аз фундаменталните изчисления, показвам квот показва страницата. Технично и фундаментално за мене са пълен ташак и онова с пилето и клюкарника ...
          Last edited by michaelis; 02.04.2014, 14:41.

Коментар

бат snaky големо разочарование тука, ти мислиш, че facebook тая пръдлива компания където се крепи само на USERи и нищо няма, не е балон ?? Аз моя facebook го замразих (щото няма триене там) преди 3 год., ебал съм го и в клюкарника, само не знам ако и останалата пасмина един ден решат да направят същото, кво прайм с facebooka, то затова не моеж да се триеш от там защото спаднат ли бройките на потребителите отива цената на компанията от 100 милиярда (ебаси цирка ) на 2лв.
            За тея само кабадан и PUT опций нищо друго ...

ей и е тука един fare price
            Е кво е тва феър валю с минус бре Хептен за шарани ни взе! Кви са тез глупости.

А конкретно за самия сайт и аз самия не го ползвам много. Влизам на 2 седмици веднъж или ако някой ми е писал. Това, че аз и ти не го харесваме, не значи, че другите хора също не го харесват. Нали се сещаш, че има разлика?
            Истината е, че масово всички го ползват и все повече. Ръста на приходите и печалбите го показва недвусмислено. За да е вярна твоята теза, трябва отчетите да са манипулирани. Не, че е невъзможно, ама няма как да заложиш на това.

Коментар

ако ми говориш за някви кат Monsanto, ше ги еба в измекярите на тея и някви подобни олигофрени от моя етична гледна точка не купувам нищо от тях, да мрат и колко държави са обрекли на глад тея мизерници с техните генетични простотий няям думи ...
              Човек като опре да купува лекарства от биотехнолични компании значи здраво го е закъсал, да не дава господ никой да им става клиент. Но пък за хорав сериозна нужда са единствения шанс да оздравеят или поне да си продължат живота с някоя друга година.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                Според мен говори за такива като Gilead и Celgene(даже май е споменавал Gilead), които са с П/Е под 20 при брутален растеж.
                ей ги и двете .. за мене е overbougt ...
                аа ей и тука малко сравнение ..
                Attached Files
                Last edited by michaelis; 02.04.2014, 14:32.

Коментар

Кои точно социални мрежи? Ако имаш предвид Туйтър и някви оценки и проекти за ИПО на всякакви мобилни апликациики и соц. мрежички дето нямат и изглед да спечелят една стотинка скоро време, тогава ок. Ама, ако визирираш фейса като символ на социалните мрежи, няма как да се съглася. Скъп да, ама балон в момента не е.
                  Туитър, линкдин, фейсбук. Абсолютно е балон фейсбук, ПЕ 100 при положение че вече всъщност са минали силната гроут фаза. Ще направи още година две силни ръстове на печалбата и до там, по някое време ще стане Немоден и отиде по пътя на Майспейс. И за това плащаш 100 годишни печалби, които може и никога да не станат факт.

Коментар

Кои точно социални мрежи? Ако имаш предвид Туйтър и някви оценки и проекти за ИПО на всякакви мобилни апликациики и соц. мрежички дето нямат и изглед да спечелят една стотинка скоро време, тогава ок. Ама, ако визирираш фейса като символ на социалните мрежи, няма как да се съглася. Скъп да, ама балон в момента не е.
                    Фейсбук е зряла компания в областта на основната си дейност.
                    Ако имах акции от тази компания, щях да се притеснявам
                    1.По-какъв начин, ще интегрира в бизнеса си новите си придобивки (какъв е риска да ги отпише поне частично догодина) ?
                    2.Не харчи ли твърде много и твърде бързо сравнено с растежа си?
                    При новината, че ще "разпръсква" интернет чрез безпилотни самолети, вероятно щях да продам. Това е прекрасно и достойно за уважение, но в разрез с инвестиционната логика.
                    Булиш за мен би била новина, че Зукърбърг се оттегля и като CEO идва някой професионален мениджър.

Коментар

ако ми говориш за някви кат Monsanto, ше ги еба в измекярите на тея и някви подобни олигофрени от моя етична гледна точка не купувам нищо от тях, да мрат и колко държави са обрекли на глад тея мизерници с техните генетични простотий няям думи ...
                      Според мен говори за такива като Gilead и Celgene(даже май е споменавал Gilead), които са с П/Е под 20 при брутален растеж.

Коментар

бат snaky големо разочарование тука, ти мислиш, че facebook тая пръдлива компания където се крепи само на USERи и нищо няма, не е балон ?? Аз моя facebook го замразих (щото няма триене там) преди 3 год., ебал съм го и в клюкарника, само не знам ако и останалата пасмина един ден решат да направят същото, кво прайм с facebooka, то затова не моеж да се триеш от там защото спаднат ли бройките на потребителите отива цената на компанията от 100 милиярда (ебаси цирка ) на 2лв.
                        За тея само кабадан и PUT опций нищо друго ...

ей и е тука един fare price

http://www.gurufocus.com/dcf/FB

(Assuming the same growth rates and discount rate)
                        Symbol:
                        FB
                        P/E:
                        105.70
                        P/S:
                        20.04
                        P/B:
                        9.80
                        Price:
                        $ 62.62
                        Fair Value:
                        $ 8.85
                        Margin Of Safety:
                        -608%

а ей ги и тез другите

http://www.gurufocus.com/dcf/TWTR
                        Assuming the same growth rates and discount rate)
                        Symbol:

TWTR
                        P/E:
                        0.00
                        P/S:
                        13.39
                        P/B:
                        8.60
                        Price:
                        $ 46.98
                        Fair Value:
                        $ -50.3
                        Margin Of Safety:
                        N/A
                        Last edited by michaelis; 02.04.2014, 14:21.

Коментар

При технологиите всичко тръгна от социалните мрежи, и облачните услуги - те са си балон и съответно се сринаха доста, но покрай тях повлякоха и останалите технологии, които всъщност не са балон, а някой от тях като най-големите са дори реално валю сделки. В момента социалните мрежи и облачните услуги още са си далеч от върховете, но другите технологии си дърпат

Коментар

Защото биотехнологиите са реално два отрасъла - големите биотехнологични - които са брутално печеливши - може би най-печелившия сектор изобщо при това със зашеметяващи темпове на растеж и на печалби и на приходи. И малките биотехнологични, където всичко е само очаквания. Малките се бяха балонизирали, а и още са, но големите всъщност изглеждат дори евтини. И като върнаха 10-15% просто крещяха за покупки.

При технологиите всичко тръгна от социалните мрежи, и облачните услуги - те са си балон и съответно се сринаха доста, но покрай тях повлякоха и останалите технологии, които всъщност не са балон, а някой от тях като най-големите са дори реално валю сделки. В момента социалните мрежи и облачните услуги още са си далеч от върховете, но другите технологии си дърпат

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                              В условията на намаляващи стимули и перспектива с по-високи лихви по логично ми се струва обяснението на един мъж работещ за Blackrock, според който в момента тече миграция на капитали от бизнеси с обещаващ растеж в далечното бъдеще към такива, които разполагат с кеш и доставят добри резултати, макар и по-малко, но ги доставят сега. Доказателство за това могат да бъдат изсипванията при фармацевтичните и технологичните компании.
                              Защо се възстановяват толкова бързо последните 2 дни, ей това не разбирам?
                              Защото биотехнологиите са реално два отрасъла - големите биотехнологични - които са брутално печеливши - може би най-печелившия сектор изобщо при това със зашеметяващи темпове на растеж и на печалби и на приходи. И малките биотехнологични, където всичко е само очаквания. Малките се бяха балонизирали, а и още са, но големите всъщност изглеждат дори евтини. И като върнаха 10-15% просто крещяха за покупки.

Коментар

• В условията на намаляващи стимули и перспектива с по-високи лихви по логично ми се струва обяснението на един мъж работещ за Blackrock, според който в момента тече миграция на капитали от бизнеси с обещаващ растеж в далечното бъдеще към такива, които разполагат с кеш и доставят добри резултати, макар и по-малко, но ги доставят сега. Доказателство за това могат да бъдат изсипванията при фармацевтичните и технологичните компании.
                                Защо се възстановяват толкова бързо последните 2 дни, ей това не разбирам?
                                Last edited by Tkilata; 02.04.2014, 13:40.

Коментар

Working...
                                X