If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е да де, ако обърне тренда тия младшите ще са най-голямото бинго, обаче ако не обърне до 1-2 години тях няма да ги има, а с тях и парите ти. Абе на вас никога ли не ви е фалирала компания?
Според мен единствено смислената златно-хартиена инвестиция е нещо като GDX, и то в контекста на хедж срещу забавяне на икономиките в условия на ниски лихви и парични улеснения - демек надеждата да избият парите отчасти и в златна посока.
фалира ми как да не е фалирала Collosus Minerals, то не може навсякъде да уцелиш ако пък там бях уцелил съвсем щях да съм ударил бингото и да се надявам повече фалити да няма, макар, че доколкото четох тея Colossus няква далавера правели и ги листвали на украинската борса и акциите са все още с такт, но за съжаление аз бях с CFD при тях ... ко да праиш такъв е живота
Е да де, ако обърне тренда тия младшите ще са най-голямото бинго, обаче ако не обърне до 1-2 години тях няма да ги има, а с тях и парите ти. Абе на вас никога ли не ви е фалирала компания?
Според мен единствено смислената златно-хартиена инвестиция е нещо като GDX, и то в контекста на хедж срещу забавяне на икономиките в условия на ниски лихви и парични улеснения - демек надеждата да избият парите отчасти и в златна посока.
Има още време до златното дъно мисля, тъй че за GDX е рано за влизане според мене. Затова по пътя надоле си разигравам буйното жребче GDXJ.
Освен това като за хедж ми се струва само GDX няма да е достатъчно.
Много често може да върви в посоката на акциите като почне големия спих.
Според мене по добра и надеждна би била хедж комбинация SDS / GDX.
Ще ми е интересно и на Равния да чуя мнението....
като погледнеш когато започне тренда на горе за злато и сребро и всичките скачат не зависимо от отчети разходи и глупости аз имам SSRI от 5.80 и мисля да добавя още само да си потвърди дъното и газ, ако имам пари и ANV, HMY ... и т.н. ...
даже SSRI я имам двойно тъй като е в ETFa GDXJ
Всяка компания си е специфична и затова е и по-волатилна от ЕТФ-ите. Конкретно за тази не знам нищо но може и да са пресъхнали находищата, да има стачки, проблеми с регулации, национализиране и т.н. и не е добър знак като има очевидни разминавания с движенията в сегмента. Затова по-консервативните ползват ЕТФ-и
Така е, и аз съм съгласен с Ванката и Ткилата.
Според зависи какво търсиш - ако имаш време, нерви и нужда от адреналинче за спекулка може да си играеш с няколко из изброените хартии, аче са бол волатилни.
Инак си има етфи.
Мене засега ме радва няколко пъти вече GDXJ, като гледам пак ми е дала 12% за нула време и скоро пак ще разтоварвам. Ех че не взех повечко на 33$ ....ма карай, мисля да я осреднявам на пакет под 30$ като и дойде времето.
P.S. За това SSRI, понеже и с него съм се закачал, един от най-оптимистичните коментари беше в дух....Компанията е много-добра. При $50 за унция сребро ще сцепи пазара...Всеки да си прави изводите сам.
като погледнеш когато започне тренда на горе за злато и сребро и всичките скачат не зависимо от отчети разходи и глупости аз имам SSRI от 5.80 и мисля да добавя още само да си потвърди дъното и газ, ако имам пари и ANV, HMY ... и т.н. ...
Всяка компания си е специфична и затова е и по-волатилна от ЕТФ-ите. Конкретно за тази не знам нищо но може и да са пресъхнали находищата, да има стачки, проблеми с регулации, национализиране и т.н. и не е добър знак като има очевидни разминавания с движенията в сегмента. Затова по-консервативните ползват ЕТФ-и
Така е, благодаря Ви за коментарите - за първи път нещо не ми харесва... при падаща цена на компания, в която се оглеждам....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Aми няма дълг, но няма и кеш.
Уж копаеше на нисък кост, а предното 3-месечие при средна продажна цена около $1300 излезе на загуба. Това 3-месечие риска да загуби повече е осезаем, нищо, че финвиз обещава печалба.
Публична е, ама не съвсем. Отчети има, но анализи, оценки и дори коментарите са кът.
Ама най-лошото е, че и няма калабалък от къси продавачи, че да им направиш един шортскуиз, което примерно се получи с фундаментално по-зле представящите се ANV и SSRI.
P.S. За това SSRI, понеже и с него съм се закачал, един от най-оптимистичните коментари беше в дух....Компанията е много-добра. При $50 за унция сребро ще сцепи пазара...Всеки да си прави изводите сам.
Коментар