Личното ми мнение за американския пазар като цяло е че към момента е доста спекулативен. Не съм убеден че за дългосрочен инвеститор си заслужава да влиза там в компании чиито оценки до голяма степен зависят от движението на самия пазар. Като Гугъл например. Всичко което съм оставил в САЩ е с относително ниска бета и с налични собствени катализатори за бърз ръст на печалбата през следващите тримесечия, който евентуално да смекчи редукцията на коефициентите на пазара като цяло. Лично аз няма да се изненадам на спад и от 30 - 40% на Насдак да кажем в даден момент следващите две три години. Което при бета от 1.2 като на гугъл може да срине цената и на половина.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеОбмислям в даден момент да купя акции на Гугъл и Тесла мотърс. Всичко е въпрос на тайминг и подходящо съотношение спрямо българските ми активи. Бихте ли ми дали аргументи защо не трябва да се купуват тчоно тези акции. Всичките им недостатъци са ми добре дошли, плюсовете им си ги знам и сам.
гугъл е супер компания - проблема и е че всички я харесват. А когато всички я харесват някак си единственото което остава е да почнат да не я харесват. И аз лично мисля да заредя Гугъл но чак когато целия американски пазар вземе че падне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеОбмислям в даден момент да купя акции на Гугъл и Тесла мотърс. Всичко е въпрос на тайминг и подходящо съотношение спрямо българските ми активи. Бихте ли ми дали аргументи защо не трябва да се купуват тчоно тези акции. Всичките им недостатъци са ми добре дошли, плюсовете им си ги знам и сам.
Имаш и конкретен казус. Гугъл е длъжна да заличава всяка информация, компрометираща някого, която е индексирала. Според мен абсолютно несправедливо и вмениха тва задължение. Насила и вмениха едно задължение, което обикновено си е роля на държавни структури. Това са работни места, които носят само чист разход за компанията. Аз не мисля, че мога да си представя до колко би могъл да ескалира този проблем, нито да предвидя следващия подобен казус, който би могъл да натовари компанията.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеНетсолчето днеска изби рибата след инфото за новия договор!
NetSol Technologies, Inc. (NTWK)
-NasdaqCM Follow
3.77 Up 1.00(35.99%) 1:13PM EDT - Nasdaq Real Time PriceLast edited by michaelis; 27.08.2014, 20:14.
Коментар
-
Обмислям в даден момент да купя акции на Гугъл и Тесла мотърс. Всичко е въпрос на тайминг и подходящо съотношение спрямо българските ми активи. Бихте ли ми дали аргументи защо не трябва да се купуват тчоно тези акции. Всичките им недостатъци са ми добре дошли, плюсовете им си ги знам и сам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеабе pibo що стана с тея NTWK ве ние ги забрайхме гледам ги на 2.96 пропаднаха много да им се невиди дали да не влезнем за един bounce там в тъмницата и квот стане ..
.... ама нешо много пропаднала ми се вижда раотата ...
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеда ти кажа и на мен там някъде ми се чини 9630 / от там тръгна всичко / че ще поизбият късички. ама те си мислят че са хванали господ за шлифераLast edited by chronos; 27.08.2014, 13:03.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеСега чутурка на минетка за масите
Днес страхотно се забавлявам
Коментар
-
Сега чутурка на минетка за масите
Днес страхотно се забавлявамLast edited by the architect; 27.08.2014, 10:55.
Коментар
Коментар