IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Аз пък...цял живот съм страдал от простаци а с умните съм нямал проблем.

    Простите не само че взимат решения ами взимат много важни решения
    Справка - политиците ни .


    Понеже аз говоря повече по принцип но предполагам никой сериозно няма пред вид че на пазара се състезаваш с няккави умни или прости хора и от това зависят резултатите ти. Ако така мислите ми падате в очите.

    Допускам че нямате силите т.е парите да се опитвате - подчертавам опитвате, да се състезавате наистина.
    струва ми се нещо високопарно го даваш.да не би да си първия в рода си със диплома от свищовския университет и да си мислиш че си вече по умен от другите.само да те успокоя тука има мноооооооооого изпечени във времето играчи и недей го дава като масовите еднодневки които се появяват и изчезват по фронта. не го казвам с цел да обиждам или каквото и да е.сега да се върнем на играта и ми е интересно какво говори твоя професионализъм за дау джонс....................аз ще дам моята прогноза а тя е за дау на нива около 19 000 до месец от сега сметнато.чакам и твоята прогноза обосновка неща да те видя колко си силен и умен

    Коментар


    • Глупости на търкалета

      Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Незнам какви търговци и икономисти сте но като прочета изречението "
      "Още повече, че повечето компании ще са се заредили на ниски лихви сега или в близко бъдеще. " ми става леко мъчно.
      Ти ...приятелю нали не мислиш наистина че някой е дал на който и да е кредит при фиксирана лихва от -0.5-1 % ( колкото е сега ) за 20 години напред? Занчи ако това го мислиш....зарязвай този бизнес. Всяка промяна на основния лихвен процент води до промяна на кредита който си взел или компанията е взела. Сега направи малко проучване да видиш какъв е дебита на голяма част от компаниите и сметни какво ще стане ако след година лихвата стане 2 %. Пак ще го кажа за N ти път белкем някой го осмисли накрая. Само за тази година одобрения байпак на компаниите е размер на над 1 трилион долара. Това го разбирай както трябва да се разбере. По голям байпак - по голям дебит. По голям Байпак - по високи цени на акциите. По голям байпак - по голяма "печалба" на брой акция щото акциите са по малко в обръщение. И само за секунда си представи какво ще се случи с почти мижавите отчетени печалби на акция на огромна част от компаниите в С&П. Всичко сега се оценява за бъдеще....ПЕ на СП е почти колкото преди последната криза. Свършат ли лесните пари - става следното. Байпака драстично намалява, акциите падат само заради това, после компаниите изпитват затруднения да си плащат по високия дебит и решават да го компенсират с продажба на вече купените акции - цените пак падат. Акциите в обръщение се увеличават, ПЕ се увеличава, печалбата на акция намалява - ърнинга и прогнозите отиват на кино и всичко си ебава майката за два месеца. И псоле да не се прави някой на изнеадан как тъй паднала печалбата на компаниите щото анализаторите казвали друго.
      Да продължавам ли....?

      А я си помисли за огромия левърдиж който знаини и незнайни взимат да купуват акции зашото лихвата е под 1 %.. И като нещата почнат да се сговнясват и страха те налази да не загубиш всичко почваш постепенно или внезапно да продаваш каквото можеш...щото ако няма изглед за светлина в тунела левъриджа ще те убие....

      Рисувам черни сценарии не казвам че ще бъда прав....но е добре да се отзитат тези възможности.
      Повечето от компаниите за които говорим се финансират дългосрочно чрез издаване на облигации с фиксиран лихвен процент, в най-лошия случай с конвертируеми облигации. Много малка част от дългът им е краткосрочен и на плаващи лихви - обикновено за оборотни средства, лизинг на оборудване и т.н. за време от няколко месеца до няколко години.
      Колкото до това какво се смята за добър фиксиран лихвен процент по тях в момента - вероятно от около 2-3% за тези с по-близък падеж до 5% за 30-годишните.
      Никой не мисли, че вземат пари на отрицателна лихва за 20 години напред. Всъщност е прието за нормално дори и за най добрите от тях да имат кредитен рейтинг равен или по-нисък от този на държавата с която се асоциират и следователно да договорят малко по неблагоприятен лихвен % от съответни за тях държавен дълг. И няма нищо лошо, нито срамно да прочетеш вече някой финансов отчет.
      Колкото до големия левъридж с който знайни и незнайни войни купуват акции в момента....не знам. Ти си в кеш изцяло, нали. Аз съм в кеш наполовина, а останалото отчасти в дълги акции, отчасти в къси индекси.
      Как става това ние да сме в кеш, а останалите всичките балъци?

      Коментар


      • Хубаво

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Те моите си правят по 20% корекции през няколко месеца. А при някой и по 30-40% И си пазарувам тогава. То това е готиното на рисковите позиции, човек може да печели и от волатилност.
        Късмет

        Коментар


        • Значи

          Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Този бизнес е състезание. Ти не играеш срещу пазара, не се опитваш да биеш пазара. Опитваш се да биеш хората, които взимат решение за пазара. Няма как да ги биеш ако играеш тяхната игра. Там те са доста по-силни. Значи идеята е да ги биеш там където са слаби.
          Живеем в различен свят....за мен не е никакво съзтезание и аз с малките си възможности не мога да бия никой по никаква причина. Пазара е прекалено голям за да може някой да бие някой друг - умен или прост. Аз гледам моя интерес и се съобразявам със каквото преценя че трябва да се съобразявам.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            А били се зарадвал ако същите ги купиш с 15-20 % по евтино без фундаментална за тях причина?
            Те моите си правят по 20% корекции през няколко месеца. А при някой и по 30-40% И си пазарувам тогава. То това е готиното на рисковите позиции, човек може да печели и от волатилност.

            Коментар


            • А би ли се позарадвал...

              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Това което съм дал за лихвите не е прогноза. Това са котировките към момента на евродоларовите контракти. Пазар по-голям и ликвиден и от този на облигации и от този на акции.

              Аз не купувам СП аз купувам отделни компании. И според мен те са евтини. И то не защото пазарът не ги е прецил както трябва, а защото постоянно си подобряват резултатите и поне според мен в оценките им не е вкрано всичко което може да се случи с тях следващите месеци и години.
              А били се зарадвал ако същите ги купиш с 15-20 % по евтино без фундаментална за тях причина?

              Коментар


              • Фашага се вика на дакса.насдака или наско е прасето дето го имам на село и го коля всякаколеда.сиреч прасето наско.дакса ми грее сърцето..сел дъ хаис
                бомбите са нещо дето не искам да се занимавате.оставете тези неща на архитекта.просто ще дърпам надолу

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                  Ок, абсолютната стойност на лихвата след 6 мес или след година вероятно няма да препятства печалбата. Още повече, че повечето компании ще са се заредили на ниски лихви сега или в близко бъдеще. Но самата тенденция на покачване на лихвите ще действа деструктивно на пазара.
                  Нали от 2011 насам всеки лош резултат бе пренебрегван заради благоприятната среда която създават регулатори, централни банки, правителства.
                  Според мен точно тези фактори сега ще охладят пазара.

                  Ето ти още два аргумента (освен лихвите) за корекция. Те касаят повече компаниите в Насдак и поради тази причина аз скъсявам него.

                  В следващия бюджет на Щатите подготвят покана към компаниите, които държат печалбата си в чужбина, да ги преведат в страната срещу по-малкият от нормалния данък печалба (около14%). Към този кеш обаче имат претенции и други. Европа се кани също да прибере част от този кеш и освен това да затвори тази врата към творческо счетоводство. В други части на света не съм запознат как процедират големите, но щом са минали през такава врата тук, едва ли ще се окаже по различно и там.
                  Можеш ли да предположиш каква ще е реакцията на пазара, ако този риск се реализира. Примерно Епъл, Майкрософт, Гугъл и така по ред на номерата в Насдак да им се наложи да плащат 15-20% повече данък в чужбина и евентуално още 14% в страната си. Мисля, че това не е калкулирано в цената им. Имаше един намек напоследък, който стресира пазара за малко, ама като стана ясно, че не е за веднага проблема, а по далече и се поуспокоиха.

                  Другият проблем е в облака. Глобалните технологични фирми заложиха всичко на това. И от гледна точка на техния интерес е тези дейта центрове да са по-големи, по-малко, край добра инфраструктура и на студено място. Но за отделните правителства това не е така. Всяка суверенна държава ще усети като риск за националната си сигурност факта, че няма достъп до тази иформация. И ако някое правителство не се е усетило, то закачката в Москва миналата година трябва да го е събудило. И ето ти нова тенденция: Дублиращи дейта центрове в Китай, Европа Бразилия, след това в не толкова големите страни, след това в още по малките, докато се стигне до най-малките, където вече просто няма да си струва.

                  Само причини да иска човек за корекция. Веднага ще ги намери.
                  Ама те корекциите не са нещо лошо. Корекциите са това което дава възможности. Спадовете са кофти. Ако очаквам че пазара ще се срути 40-50% ще стоя извън него или ще стоя на къси. Но сега ча пазара можело да направи 10-20% корекция - ми да направи - идеално ще се види кои компании са скочили само заради еуфория и кои имат фундамент.

                  Аз основно инвестирам в Европа. В САЩ държа почти само биотехнологии. И Европа и биотехнологиите в САЩ направиха една камара корекция от по 20-30% последните години. Хората се страхуват или страхуваха от Европа и се страхуват от биотехнологии. Аз за това и там влизам. Страхът е пречистваш Пречиства идиотите дето само помпат цените без да мислят и ме карат да купувам скъпо.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Проблема не е лихвата...проблема е байбака, левъриджа и големия дебит на по голямата част от компаниите. Тези цени на акциите ги виждаш заради байбака и лесните кинти..шефе. Ако пропускаш или не отчиташ този факт язък че толкова време се занимаваш с този бизнес предполагам. А големия дебит може да се покрие с големи продажби на акциите които толкова време ги купуваха...което може да налее допълнително масло в огъня и нещата да излязат постепенно извън контрол.

                    Нищо няма да и стнае на икономиката при вдигане на лихвата даже както казваш ще се подобри...но ако правиш наистина пряка връзка между икономиката и цените на акциите е крайно време да преосмилиш начина си на мислене. Ако паднат акциите нищо няма да и стане на икономиката освен ако нямаш пред вид икономиката на спекулантите които реално не правят ниакква икономика.
                    Някаква воалитност ли....при това напрежение което ФЕД създадоха толкова време очаквай сериозна воалитност. И първи ще изгърмят дребните като ги хване страха и както те сега държат пазара така и те ще го съборят.

                    ВИнаги съм казвал че лихвите не могат да направят криза - но могат да направят първата сериозна корекция от 6 години насам. И никои не би трябвало да се страхува от корекция по принцип...но в тези времена една такава корекция може да прерастне в нещо по сериозно и то много лесно. Мен ме притеснява резултата от корекцията не самата корекция.
                    Затова докато не я видя и не видя изгледи за излизането от нея...няма да купя почти нищо. Ако ще да е и декември.
                    Незнам за вас но в началото на годината благодарение на приличната воалитност аз си изработих процента който ми е таргет за годината. Сега не желая да загубя сигурната си реализирана печалба заради възможността да добавя 2-3 % към нея. Освен всичко друго...при една корекция няма да има нищо по хубаво от това да си купя всичко което искам на добра цена и да си го задържа без да правя нищо друго следващата година. Със сигурност липсата на загуба и възможността при корекция за голяма печалба дългосрочно ми се виждат далеч по привликателна от риска да съм на пазара сега.
                    Аз обожавам волатилността. Това което ме притеснява и ме кара да стоя далеч от пазара е липсата на волатилност. Това означава че нещо не е както трябва - че инвеститорите са се превърнали в стадо. Волатилността показва различия в мненията, волатилността показва силни емоции и двете посоки. И дава възможност на човек да печели просто от чисто човешките слабости на тези дето не могат да си контролират емоциите. Това са лесни пари.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Този проблем може да го имаш ако приемаш този бизнес за съзтезание. Ако наистина си умен не би трябвало да се съзтезаваш с никой независимо дали е умен или прост. Аз смятам че не толкова умните докараха ситуацията на това дередже. И не трябва да се притесняваш от умните...а от простите...така е и в живота.
                      Този бизнес е състезание. Ти не играеш срещу пазара, не се опитваш да биеш пазара. Опитваш се да биеш хората, които взимат решение за пазара. Няма как да ги биеш ако играеш тяхната игра. Там те са доста по-силни. Значи идеята е да ги биеш там където са слаби.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Накога да си направил много пари на база на това какво пазара залага?
                        От многото прогнози си избра най бичата - защо ли?
                        Да ти се чуди човек защо си толкова бичи настроен. Може би имаш позиции на загуба които се надяваш да затвориш...или наистина смяташ че пазара е евтин и СП трябва да е 3000 минимум?
                        Ако "пазара" наистина залага на това - СП нямаше да се мота около това ниво сума ти време. Друг е въпроса кой е пазара. Щото пазара си ти...ама и пазара съм аз.
                        Това което съм дал за лихвите не е прогноза. Това са котировките към момента на евродоларовите контракти. Пазар по-голям и ликвиден и от този на облигации и от този на акции.

                        Аз не купувам СП аз купувам отделни компании. И според мен те са евтини. И то не защото пазарът не ги е прецил както трябва, а защото постоянно си подобряват резултатите и поне според мен в оценките им не е вкрано всичко което може да се случи с тях следващите месеци и години.

                        Коментар


                        • Аз пък....

                          Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                          прав е равновесния -------от умните трябва да се притесняваш------простите решения не вземат
                          Аз пък...цял живот съм страдал от простаци а с умните съм нямал проблем.

                          Простите не само че взимат решения ами взимат много важни решения
                          Справка - политиците ни .


                          Понеже аз говоря повече по принцип но предполагам никой сериозно няма пред вид че на пазара се състезаваш с няккави умни или прости хора и от това зависят резултатите ти. Ако така мислите ми падате в очите.

                          Допускам че нямате силите т.е парите да се опитвате - подчертавам опитвате, да се състезавате наистина.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Този проблем може да го имаш ако приемаш този бизнес за съзтезание. Ако наистина си умен не би трябвало да се съзтезаваш с никой независимо дали е умен или прост. Аз смятам че не толкова умните докараха ситуацията на това дередже. И не трябва да се притесняваш от умните...а от простите...така е и в живота.
                            прав е равновесния -------от умните трябва да се притесняваш------простите решения не вземат

                            Коментар


                            • Някога

                              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              А за вдигането на лихвите. Към момента пазара залага на септември да стане 0,5%, декември 0,75. март април догодина има някаква вероятност да стане 1%, но със сигурност залагат 1% към юни. Септември 1,25 и да завърши 2016 на 1,5.

                              подобно вдигане на лихвите много трудно може да оправдае срив на пазара на акции. Т.е. този график е вече в цените на акциите и реално и 1,5% си е лихва която да стимулира икономиката.

                              Така спад може да се получи ако времевия диапазон изведнъж се свие, т.е. ФЕД вдига по на често и/или с повече. Като я слушам Йелън как мрънка и едва ли не се оправдава че ще се наложи да вдигнат лихвите това не изглежда кой знае колко вероятно.

                              Като почнат да ги вдигат сигурно ще стане някаква волатилност, може дори корекция да се получи, все ще има достатъчно изненадани хора. Но нищо особено драматично
                              Накога да си направил много пари на база на това какво пазара залага?
                              От многото прогнози си избра най бичата - защо ли?
                              Да ти се чуди човек защо си толкова бичи настроен. Може би имаш позиции на загуба които се надяваш да затвориш...или наистина смяташ че пазара е евтин и СП трябва да е 3000 минимум?
                              Ако "пазара" наистина залага на това - СП нямаше да се мота около това ниво сума ти време. Друг е въпроса кой е пазара. Щото пазара си ти...ама и пазара съм аз.
                              Last edited by Iv_max; 14.05.2015, 04:13.

                              Коментар


                              • Незнам какви търговци и икономисти сте

                                Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                                Ок, абсолютната стойност на лихвата след 6 мес или след година вероятно няма да препятства печалбата. Още повече, че повечето компании ще са се заредили на ниски лихви сега или в близко бъдеще. Но самата тенденция на покачване на лихвите ще действа деструктивно на пазара.
                                Нали от 2011 насам всеки лош резултат бе пренебрегван заради благоприятната среда която създават регулатори, централни банки, правителства.
                                Според мен точно тези фактори сега ще охладят пазара.

                                Ето ти още два аргумента (освен лихвите) за корекция. Те касаят повече компаниите в Насдак и поради тази причина аз скъсявам него.

                                В следващия бюджет на Щатите подготвят покана към компаниите, които държат печалбата си в чужбина, да ги преведат в страната срещу по-малкият от нормалния данък печалба (около14%). Към този кеш обаче имат претенции и други. Европа се кани също да прибере част от този кеш и освен това да затвори тази врата към творческо счетоводство. В други части на света не съм запознат как процедират големите, но щом са минали през такава врата тук, едва ли ще се окаже по различно и там.
                                Можеш ли да предположиш каква ще е реакцията на пазара, ако този риск се реализира. Примерно Епъл, Майкрософт, Гугъл и така по ред на номерата в Насдак да им се наложи да плащат 15-20% повече данък в чужбина и евентуално още 14% в страната си. Мисля, че това не е калкулирано в цената им. Имаше един намек напоследък, който стресира пазара за малко, ама като стана ясно, че не е за веднага проблема, а по далече и се поуспокоиха.

                                Другият проблем е в облака. Глобалните технологични фирми заложиха всичко на това. И от гледна точка на техния интерес е тези дейта центрове да са по-големи, по-малко, край добра инфраструктура и на студено място. Но за отделните правителства това не е така. Всяка суверенна държава ще усети като риск за националната си сигурност факта, че няма достъп до тази иформация. И ако някое правителство не се е усетило, то закачката в Москва миналата година трябва да го е събудило. И ето ти нова тенденция: Дублиращи дейта центрове в Китай, Европа Бразилия, след това в не толкова големите страни, след това в още по малките, докато се стигне до най-малките, където вече просто няма да си струва.

                                Само причини да иска човек за корекция. Веднага ще ги намери.

                                Незнам какви търговци и икономисти сте но като прочета изречението "
                                "Още повече, че повечето компании ще са се заредили на ниски лихви сега или в близко бъдеще. " ми става леко мъчно.
                                Ти ...приятелю нали не мислиш наистина че някой е дал на който и да е кредит при фиксирана лихва от -0.5-1 % ( колкото е сега ) за 20 години напред? Занчи ако това го мислиш....зарязвай този бизнес. Всяка промяна на основния лихвен процент води до промяна на кредита който си взел или компанията е взела. Сега направи малко проучване да видиш какъв е дебита на голяма част от компаниите и сметни какво ще стане ако след година лихвата стане 2 %. Пак ще го кажа за N ти път белкем някой го осмисли накрая. Само за тази година одобрения байпак на компаниите е размер на над 1 трилион долара. Това го разбирай както трябва да се разбере. По голям байпак - по голям дебит. По голям Байпак - по високи цени на акциите. По голям байпак - по голяма "печалба" на брой акция щото акциите са по малко в обръщение. И само за секунда си представи какво ще се случи с почти мижавите отчетени печалби на акция на огромна част от компаниите в С&П. Всичко сега се оценява за бъдеще....ПЕ на СП е почти колкото преди последната криза. Свършат ли лесните пари - става следното. Байпака драстично намалява, акциите падат само заради това, после компаниите изпитват затруднения да си плащат по високия дебит и решават да го компенсират с продажба на вече купените акции - цените пак падат. Акциите в обръщение се увеличават, ПЕ се увеличава, печалбата на акция намалява - ърнинга и прогнозите отиват на кино и всичко си ебава майката за два месеца. И псоле да не се прави някой на изнеадан как тъй паднала печалбата на компаниите щото анализаторите казвали друго.
                                Да продължавам ли....?

                                А я си помисли за огромия левърдиж който знаини и незнайни взимат да купуват акции зашото лихвата е под 1 %.. И като нещата почнат да се сговнясват и страха те налази да не загубиш всичко почваш постепенно или внезапно да продаваш каквото можеш...щото ако няма изглед за светлина в тунела левъриджа ще те убие....

                                Рисувам черни сценарии не казвам че ще бъда прав....но е добре да се отзитат тези възможности.
                                Last edited by Iv_max; 14.05.2015, 04:01.

                                Коментар

                                Working...
                                X