Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИмпе, понякога хората говорят с ирония...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеРазвовесиев - така е. Дългасрочно пазарите винаги са рационални, рационалството винаги печели рано или късно - но краткосрочно се ръководят ного повече от емоциите.Все едно дали защото е оптимист и не продава когато трябва да е песимист или защото е песимист и не купува когато трябва да е оптимист.
Реално няма значение на къде върви пазара - ако човек няма достатъчно много опит, но се надява да печели от това че пазара е ирационален почти сигурно ще губи от това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеДопуснах огромна грешка и скъсих съвсем емоционално Нетфликс преди няколко месеца . Въпреки че съм на печалба от днес...искам да обещая че повече никога ( или хайде почти никога ) няма да скъся която и да е компания на пазара извън индексите.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЩе взема да си сменя картинката само, че тоя червен меч, насочен диагонално надолу сякаш е на лош късмет за пазарите. Скоро имах лошата идея да отида на работа с червена фланелка и пазарите се сринаха катастрофически - вече я обличам само събота - баси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЩе взема да си сменя картинката само, че тоя червен меч, насочен диагонално надолу сякаш е на лош късмет за пазарите. Скоро имах лошата идея да отида на работа с червена фланелка и пазарите се сринаха катастрофически - вече я обличам само събота - баси.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение... макар че откак следя пазарите (отскоро) направо се плаша от мене си как ги нюхам един вид.
.
Не знам как ги нюхаш, ма откак се появи - само ги сриваш.
Засега си ми ок, че откога ги чакаме тия готини корекции и суркания, ма глей да не се оливаш - инък къмто Коледа ще те гоним..
Пичове, много хубава дискусия, дано по често да е така.
Винаги има какво да научи човек от различни гледни точки.
Продължавайте в тоя дух !
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение+1
Не случайно ника ти е толкова могъщ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз това ли?
Не твърдя, че разбирам - ного имам да уча и: благодарен на постовете на хора като Ив-макс и Равновесиев... макар че откак следя пазарите (отскоро) направо се плаша от мене си как ги нюхам един вид.
Иначе не е различно отколкото инвестиция у нас - проучваш компанията, бизнесът, отчетите, дивидентната политика, графиките с ценовото движение... а и навън изборът е по-голям, дума да няма.
Ама със спекулки не бих си играл, не мисля, че ми достига ловкост. Ще гледам да избирам могъщи компании и да инвестирам дългосрочно... както правя това и туканка.
Не случайно ника ти е толкова могъщ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМале мале мале.
А казваш че не разбираш от външни борси
Не твърдя, че разбирам - ного имам да уча и: благодарен на постовете на хора като Ив-макс и Равновесиев... макар че откак следя пазарите (отскоро) направо се плаша от мене си как ги нюхам един вид.
Иначе не е различно отколкото инвестиция у нас - проучваш компанията, бизнесът, отчетите, дивидентната политика, графиките с ценовото движение... а и навън изборът е по-голям, дума да няма.
Ама със спекулки не бих си играл, не мисля, че ми достига ловкост. Ще гледам да избирам могъщи компании и да инвестирам дългосрочно... както правя това и туканка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДобре, че Императора спомена за изборите. Пропуснах ги като важен фактор в писанията. Винаги има риск някой републикански лумпен като Тръмп да вземе властта и да съсипе държавата и от там целият свят. По принцип са умни хора и рядко бърка с избора си. Като се махне Буш младши не са се случвали сериозни извращения.
И трудно мога да си представя по-тежки извращения от тия, станали при управлението на Обонго.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Добре, че Императора спомена за изборите. Пропуснах ги като важен фактор в писанията. Винаги има риск някой републикански лумпен като Тръмп да вземе властта и да съсипе държавата и от там целият свят. По принцип са умни хора и рядко бърка с избора си. Като се махне Буш младши не са се случвали сериозни извращения.
Коментар
Коментар