IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    По първата част на изказването ти ще ти кажа. Има свободни мощности прав си. Не се използват - прав си. Не се правят достатъчно нови инвестиции - ок. Но защо? Не защото никой не иска да купува а защото хората които могат да го купят са по малко.

    За да има търсене...трябва да има търсещи. За да има търсещи - трябва да има пари.
    Но не пари в акциите а пари в хората.
    .
    И как точно ще стане това след като идат тези, във всяка сфера.....

    Освен да станем като някои наши мургави братчеди - лежим си, пием си ракийката, плодим се, а робокопите и централните банки ще ни хранят...идилия..

    http://www.investor.bg/harduer/459/a...tikata-195786/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Моето Бентли е по далеч по хубаво от това синьото което за кратко се появи в клипа.
      latchn ти ли си?
      Custodite sortem vestram

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Е то или ще падне или ще стои на едно място,но сигурно е,че едва ли вече ще скача.
        Що па да е сигурно. Няма нищо сигурно в тази работа.

        Нямам препоръка
        Custodite sortem vestram

        Коментар


        • Да

          Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
          Дрън дрън дрън, аман от дървени философи, още малко и ще се разплача за синия кит, децата в африка и пловдивската опера. по-малко мрънкане и повече https://www.youtube.com/watch?v=R_uvRqoUJrs
          Моето Бентли е по далеч по хубаво от това синьото което за кратко се появи в клипа.

          Коментар


          • .....

            Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Прекрасен анализ. Така е написано и че и първолак да те разбере
            Замислял ли си се защо новосъздадените пари не се инвестират в производство?
            Според мен е защото и сега има достатъчно свободни мощности за почти всички производства. Всички говорят за растеж, но реално този растеж няма от къде да се появи. Платежоспособното население вече притежава всички нови джаджи които може да притежава. Просто няма нови технологии и нови джажджи които да пожелаем да притежаваме за да предизвикаме така бленуваният растеж Дори и единственото интересно последните години - смартфоните, вече отбелязват спад в продажбите. За да се инвестира в някакво производство трябва да има търсене за даден продукт или се надуе някакъв балон както беше преди 7 години със жилищата. Резултата е че сега всеки платежоспособен жител на планетата има по поне 2 жилища и в момента се чуди за какво са му те
            Ако пишещите в темата приемате забележки, смятам че трябва повече да се концентрирате върху конкурентно способността на конкретните компании в които инвестирате и по-малко върху ТА,ФЕД, ЕЦБ, политиката и т.н
            Ще започна от последното ти изречение.
            Ако си играл покер или обичаш тази игра ...занаеш ли че на практика за да спечелиш не трябва ти да си добър а другите да са слаби. Или директно казано печели този който прави по малко грешки и използва по добре грешките на другите.
            При търговията и инвестииците на борсите положението е същото. Единственоото необходимо за да печелиш е да правиш колкото е възможно по малко грешки и да използваш грешките на другите.
            Това включва повече съобразяване с кое е реалността от колкото кое трябва да бъде реалността.
            Към момнета приятелю реалността е ФЕД, ЕЦБ и политиката а не цените на компаниите. Първо защото цените вече са достатъчно високи поарди горните фактори и точно обратното - сега е моемнта да се съобразим с политиката повече от колкото с компаниите.
            Което не означава че трябва да забравяме компаниите - трябва да знаем във всеки моемнт кои компании искаме и смятаме за добри защото времето в което можем да ги купим евтино може да бъде прекалено кратко.
            Играта е в момента политическа. Трябва да я играем до като тя стане отново икономическа.

            По първата част на изказването ти ще ти кажа. Има свободни мощности прав си. Не се използват - прав си. Не се правят достатъчно нови инвестиции - ок. Но защо? Не защото никой не иска да купува а защото хората които могат да го купят са по малко.
            За да има търсене...трябва да има търсещи. За да има търсещи - трябва да има пари. Но не пари в акциите а пари в хората.
            Когато държавата в момента иска да стимулира икономиката какво парви...едно от нещата е да уве;личи публичните разходи. Но публичните разходи не водят задължително до повече пари в хората...по скоро повече пари в определени хора. Които не е задължително с тях да отворят нов завод а по вероятно е да ги инвестират да кажем в акции.
            Преди време си мислех ....кое е нещото което може да дръпне България нагоре...което е абсолютно същото нещо което може да дръпне Европа на горе. Разликата е че при нас е въпрос на оцеляване а в Европа въпрос на развитие.
            Ако изключим кражбите и съдебната система които са ясни да не ги коментирам - нещото което може да раздвижи пазара, после инвестициите и после и всичко останало е да се дадат повече пари на обикновенните хора но не под формата на заеми.
            Т.е вдигане на заплатите. Т.е някой да почне да мисли за хората и когато печата пари..да се погрижи тези пари да не се концентрират в определни хора а в народа. Това може да доведе до истински ръст във всичко останало.

            Нящата следват този ход.
            Печаташ пари - даваш ги на народа - народа почва да иска да има повече неща и харчи повече- съответно цените се вдигат и има инфлация - вдигането на поризводството и изграждането на ново вече има смисъл - Увеличено производство води до повече наети хора - намалява безработицата - увеличават се парите в обръщение - реалната икономика става все по привлекателна - след като инфлацията се увеличи пазара на облигации и акции става по малко привлекателен - цнеите на акциите намаляват - фирмите инвестират повече - печелят повече - и почва пак вдигането на цените на акциите вече на база по голяма печалба - ит.н

            И къде е ключа за бараката?
            Повече пари в хората.
            А не повече пари в банките които пък да дават по големи и евтини заеми ковто пък колкото и тези заеми да са евтини правят живота на хората по труден и несигурен и т.н.

            И сега колко е просто? Ако Драги или ФЕД или Япония напечата тези пари...и вместо да купува облигации увеличи заплатите на хората нямаше ли по голям шанс за развитие?

            Имаше....ама пари при пари отиват. Държавта, институциите в световен мащаб са забравили отдавна каква им е целта....целта е да създават правила, да съблюдават спазването им и да създават условия хората да работят - в полза на хората които пък си плащат за услугата с данъците си. А по принцип нещата са обратни - хората са длъжни да плащат данъци за да живеят така както им кажат политиците.

            Това се мечти. Мисля ги но не смятам че реалнно е необходимо да се задълбаваме в това защото ефекта ще е нулев и ще приличаме на Дон Кихот.

            По добре е да се съобразяваме с реалността и да си играем нашата игра - като се =стремим да правим колкото е възможно по малко грешки.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Преди NFP, китайските данни, и ЕЦБ, едва ли ще мърдаме много.

              няма препоръка
              Е то или ще падне или ще стои на едно място,но сигурно е,че едва ли вече ще скача.

              Коментар


              • Преди NFP, китайските данни, и ЕЦБ, едва ли ще мърдаме много.

                няма препоръка
                Custodite sortem vestram

                Коментар


                • Това от миналата седмица много ми прилича на начало на дълбока корекция или само
                  си въобразявам.

                  Коментар


                  • Дрън дрън дрън, аман от дървени философи, още малко и ще се разплача за синия кит, децата в африка и пловдивската опера. по-малко мрънкане и повече https://www.youtube.com/watch?v=R_uvRqoUJrs
                    Custodite sortem vestram

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Няма чак толкова лошо да се печатат пари. Няма и как по друг начин. Пробелма е че голяма част от тези пари се акумлират в банкерите а не в производството. Аз и затова се насочих къкм този бизнес. Няма друг с който можеш ако си в ъкъла си да направиш повече пари.
                      Драги пусна печатницата само за да свали еврото така както и Япония и другите. Официалната версия е да се стимулира икономиката но неофициалната е слабо евро. Обаче икономиката се стимулра доста по слабо отколкото акциите на компаниите. както и да е има инфлация най вече в акциите. За това съм писъл да не се повтарям. И това не е чак толкова лошо ако обаче компаниите използваха парите за инвестиции а не за байбак и дивиденти. Но не можеш да ги принудиж какво да правят. Тук се крие следващата сериозна криза.
                      Да си спомним оптимизма при интернет компаниите които не генерираха приходи но имаха цени в небесата - мотото беше неограничени възможностти за развитие, после преклаения оптимизъм при ипотечните кредити и пазара на имоти - мотото е цените на имотите ще вървят само на горе защото кредити се отпускат много лесно и безкрайно, сега филма е много пари - високи цени на компаниите - мотото е цените на компаниите ще вървят само на горе независимо от печалбите им и икономиката като цяло защото има много пари и те са евтини .
                      Това което се гласи то не се гласи ами е очевадно - вдигането на лихвите. Първо от щатите и после от другите. свършат ли лесните пари все повече си мисля ( преди не бях такъв песемист сега взем да променям мнението си ) акциите ще отидат на кино и ако не се случи - контролирано сега ще видим това кино подобно на 2008 година.
                      Преди всяка криза хората мислят по подобен начин....всичко е ок това е новата реалност. Да ама не....реалността не е имотите да се покачват непрекъснато както и не е да се плаща толквоа много за бъдещо развитие на интернет компаниите а те да не могат да печелят толкова. Сега реалността е че като свършат парите няма кой да купува акциите толкова много и най вероятно може да се случи завършване на следващия цикъл.

                      По подобен начин стои върпоса с облигациите. Всички купуват и лихвите им падат защото сега е ок да получаваш дори половин процент като няма инфлация. Но когато започне да има.....а то ще започне поради куп фактори...тогава тези птрицателни или малки проценти няма да са ок и всички облигации ще изгармят отведнъж.

                      Ако акциите и облигациите спрат да са толкова приемливи за инвестиции защото получваш добра доходност без да правиш нищо и никакви инвестиции...парите ще се махнат от там и ще влязат в реалнота икономика и така ще се затвори този цикъл и ще започне нов разстеж...до следващия път когато пак ще е различно.

                      Но пък от друга страна не съм сагласен че Америка е зле....те са най добре от всички. И дори да се срине пазара на облигации или акции това няма да навреди на икономиката освен че много хора ще си загубят спествяанията . Така ще започне нов цикъл.

                      Когато разбираш какво движи пазара нагоре реално при акциите и облигациите - можеш не толкова трудно да разбереш какво би трябвало да се случи това да спре.
                      Прекрасен анализ. Така е написано и че и първолак да те разбере
                      Замислял ли си се защо новосъздадените пари не се инвестират в производство?
                      Според мен е защото и сега има достатъчно свободни мощности за почти всички производства. Всички говорят за растеж, но реално този растеж няма от къде да се появи. Платежоспособното население вече притежава всички нови джаджи които може да притежава. Просто няма нови технологии и нови джажджи които да пожелаем да притежаваме за да предизвикаме така бленуваният растеж Дори и единственото интересно последните години - смартфоните, вече отбелязват спад в продажбите. За да се инвестира в някакво производство трябва да има търсене за даден продукт или се надуе някакъв балон както беше преди 7 години със жилищата. Резултата е че сега всеки платежоспособен жител на планетата има по поне 2 жилища и в момента се чуди за какво са му те
                      Ако пишещите в темата приемате забележки, смятам че трябва повече да се концентрирате върху конкурентно способността на конкретните компании в които инвестирате и по-малко върху ТА,ФЕД, ЕЦБ, политиката и т.н
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                      Коментар


                      • На шега ама доближихме H1 и на тази година.... Що така бързо минава
                        Custodite sortem vestram

                        Коментар


                        • YTD моментум, ала пип...

                          Winners - > 15%
                          HAO, AET, RSX, LYB,CVRR,TAN,VLO, GILD,AAPL, PJP,DFE, HQL,DBGR,PBR,DBEU

                          Loosers > -10%
                          BRF, VALE,ENTA, DAL, LUV. Ма последните 2 влязох съвсем скоро...
                          Last edited by pipbel; 30.05.2015, 12:58.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            алчните банкстери.
                            И ти ли стана комунист
                            Custodite sortem vestram

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              кратно,точно,ясно

                              според мен печатницата, която Драги пусна преди 2 месеца и мисли да върти до догодина е просто защото са наясно , че предстои едно МЯУ... дали ще са Гърците, дали ще е някой черен лебед, но нещо се гласи.

                              Благодарение на 'далновидната' политика на костюмарите от Вашингтон, Лондон и Брюксел в последните 8 години се натрупаха огромни национални(държавни) дългов, за да се спасяват алчните банкстери. В резултат кредитите са така надути, че вече всичко живо говори за ръст и инфлация, защото няма друг начин да се обоснове генерирането на нови заеми без ръст.

                              Американците и не само те в момента приличат на затъващ в блатото бизнесмен, който върти залудо едни кухи обороти само и само да покаже пред банката някакво кешфлоу и да получи поредната порция кредит, който да изгори в безсмисления си бизнес и по курви.

                              Не съм чел някой да се е опрхавил с печатане на пари и прикриване на неефективно управление и кухи сделки.... въпрос на време е балона да се спука и ми е много интересно кой точно ще спаси положението този път при положение, че личния дълг, корпоративния дълг и националните дългове са в небесата ....остава да чакаме марсианците.
                              Няма чак толкова лошо да се печатат пари. Няма и как по друг начин. Пробелма е че голяма част от тези пари се акумлират в банкерите а не в производството. Аз и затова се насочих къкм този бизнес. Няма друг с който можеш ако си в ъкъла си да направиш повече пари.
                              Драги пусна печатницата само за да свали еврото така както и Япония и другите. Официалната версия е да се стимулира икономиката но неофициалната е слабо евро. Обаче икономиката се стимулра доста по слабо отколкото акциите на компаниите. както и да е има инфлация най вече в акциите. За това съм писъл да не се повтарям. И това не е чак толкова лошо ако обаче компаниите използваха парите за инвестиции а не за байбак и дивиденти. Но не можеш да ги принудиж какво да правят. Тук се крие следващата сериозна криза.
                              Да си спомним оптимизма при интернет компаниите които не генерираха приходи но имаха цени в небесата - мотото беше неограничени възможностти за развитие, после преклаения оптимизъм при ипотечните кредити и пазара на имоти - мотото е цените на имотите ще вървят само на горе защото кредити се отпускат много лесно и безкрайно, сега филма е много пари - високи цени на компаниите - мотото е цените на компаниите ще вървят само на горе независимо от печалбите им и икономиката като цяло защото има много пари и те са евтини .
                              Това което се гласи то не се гласи ами е очевадно - вдигането на лихвите. Първо от щатите и после от другите. свършат ли лесните пари все повече си мисля ( преди не бях такъв песемист сега взем да променям мнението си ) акциите ще отидат на кино и ако не се случи - контролирано сега ще видим това кино подобно на 2008 година.
                              Преди всяка криза хората мислят по подобен начин....всичко е ок това е новата реалност. Да ама не....реалността не е имотите да се покачват непрекъснато както и не е да се плаща толквоа много за бъдещо развитие на интернет компаниите а те да не могат да печелят толкова. Сега реалността е че като свършат парите няма кой да купува акциите толкова много и най вероятно може да се случи завършване на следващия цикъл.

                              По подобен начин стои върпоса с облигациите. Всички купуват и лихвите им падат защото сега е ок да получаваш дори половин процент като няма инфлация. Но когато започне да има.....а то ще започне поради куп фактори...тогава тези птрицателни или малки проценти няма да са ок и всички облигации ще изгармят отведнъж.

                              Ако акциите и облигациите спрат да са толкова приемливи за инвестиции защото получваш добра доходност без да правиш нищо и никакви инвестиции...парите ще се махнат от там и ще влязат в реалнота икономика и така ще се затвори този цикъл и ще започне нов разстеж...до следващия път когато пак ще е различно.

                              Но пък от друга страна не съм сагласен че Америка е зле....те са най добре от всички. И дори да се срине пазара на облигации или акции това няма да навреди на икономиката освен че много хора ще си загубят спествяанията . Така ще започне нов цикъл.

                              Когато разбираш какво движи пазара нагоре реално при акциите и облигациите - можеш не толкова трудно да разбереш какво би трябвало да се случи това да спре.
                              Last edited by Iv_max; 30.05.2015, 01:10.

                              Коментар


                              • the market goes up in an escalator but down in an elevator
                                кратно,точно,ясно

                                според мен печатницата, която Драги пусна преди 2 месеца и мисли да върти до догодина е просто защото са наясно , че предстои едно МЯУ... дали ще са Гърците, дали ще е някой черен лебед, но нещо се гласи.

                                Благодарение на 'далновидната' политика на костюмарите от Вашингтон, Лондон и Брюксел в последните 8 години се натрупаха огромни национални(държавни) дългов, за да се спасяват алчните банкстери. В резултат кредитите са така надути, че вече всичко живо говори за ръст и инфлация, защото няма друг начин да се обоснове генерирането на нови заеми без ръст.

                                Американците и не само те в момента приличат на затъващ в блатото бизнесмен, който върти залудо едни кухи обороти само и само да покаже пред банката някакво кешфлоу и да получи поредната порция кредит, който да изгори в безсмисления си бизнес и по курви.

                                Не съм чел някой да се е опрхавил с печатане на пари и прикриване на неефективно управление и кухи сделки.... въпрос на време е балона да се спука и ми е много интересно кой точно ще спаси положението този път при положение, че личния дълг, корпоративния дълг и националните дългове са в небесата ....остава да чакаме марсианците.
                                Last edited by bertram; 30.05.2015, 00:13.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X