If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За момента почти всички азиатски хора са ентусиазирани - само Япония е на червено, ама те са такива - все наопъки.
Или по-скоро те са все още с добър ръст на годишна база и има накъде да отстъпват.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
то инфлацията движи акциите , нали затова влизаш в акции , за да си запазиш парите.
по добре ли е сега да си извън пазара и пак да стане същото. имайте в предвид че брутния вътрешен продукт расте десетилетия наред и идва от печалбата на фирмите.
не ви знам кфо ми се присмивахте на поста.. ама най простите неща действат , 95% (по спомен в блумбърг и други водещи медии го писаха скоро) от фонд мениджърите не могат да бият доходноста на сп500 . това по статистика от 40 години насам. даже в книгата "интелигентния инвеститор" пише безмозъчната система , че ако всеки месец купуваш спада на "голямата депресия" в един момент няма как да не излезеш поне на нулата.
Едно нещо което казват много хора напоследък започва да се очертава е един много сериозен аргумент в подкрепа на бичия пазар в Щатите.
А то е че ако ФЕД вдигнат лихвите и переспективата е такава, въпреки че това ще свали пазара, освен това ще превлече много нови инвеститори които ще предпочтат да държат активи в долари което ще бъде сериозна подкрепа на американския пазар.
Този аргумент ми се струва все по силен .
Валутният ефект сам по себе си няма да е толкова силен, че да поддържа бичия пазар. Бичия пазар може и да продължи, но по други причини.
Е така ще е....докато отпадне забраната за продажби от акционери с над 5%.
После .......пак надолу
Но нека първо бабетата понакупят, че тамошните бедодоганяновци, божковци и коковци трябва да разтоварят малко после
Не може да слезе ного надолу. 600 пункта по-долу и куцо, кьораво и сакато инвеститор от целия свят ще се хвърли да пазарува в Китай - ще стане най-изгодната борса на света просто... че те сега вече върнаха на нива от 11-а година !!!
За днес свърши - Дау тръгна да възстановява накрая, ама не му достигна времето да занули.
Дали вярно ще спихне утре даксът с около 3%, та да гепна нещо?
Това пък е най-лесното - парите много лесно могат да станат повече от стоките и услугите. Въпросът е да бъде контролируема и за мен тук е разковничето - къде е точката, от която няма връщане назад.
За мене за сега ФЕД показва майсторлък!!!2008 ама им нямах никакво доверие!!!Но те се справиха страхотно със ситуацията!!!
Това пък е най-лесното - парите много лесно могат да станат повече от стоките и услугите. Въпросът е да бъде контролируема и за мен тук е разковничето - къде е точката, от която няма връщане назад.
2-3% нищо не са - ний какви падове виждахме - ехе-е-е.
Утре Азия ще покаже - пак ордите китайски бабета, дето седят с плетките пред мониторите и хем - терлици - хем борсова спекула - ще водят всичкото световни пазари за цифките.
Е така ще е....докато отпадне забраната за продажби от акционери с над 5%.
После .......пак надолу
Но нека първо бабетата понакупят, че тамошните бедодоганяновци, божковци и коковци трябва да разтоварят малко после
2-3% нищо не са - ний какви падове виждахме - ехе-е-е.
Утре Азия ще покаже - пак ордите китайски бабета, дето седят с плетките пред мониторите и хем - терлици - хем борсова спекула - ще водят всичкото световни пазари за цифките.
Що бе anon-e , за мен е нормално да не вдигнат лихвите , щом като икономиката не бяга достатъчно стабилно. Но и да няма нови колич.улеснения.
Така компаниите ще си бачката при старите параметри за дълга, а пазарите ще си търсят равновесната точка, а те я намериха между 16 и 16.700 пункта
А това положение е идеално - пазарите са ту надолу, ту нагоре. И да пропуснеш нещо пак ще се върне и те така.
Трябваше да го вдигнат около малко - например 0.15% - това щеше да е положителен знак за развитието на икономиката, без обаче да прецака пазарите.
Но както казах - за мен това си е чисто мишкунене - а когато мишовете панически търчат насам натам, това е златно време за котураците - просто както си дреме котуракът на килимчето - прас! - напосоки с лапата и: мезенце.
Анонов - ако порнат ритуално Даксът за ден-два - аз нямам против - искам го поне за някой час на 9880 (напримерно) та да прасна с лапата я някое Беемвенце, я някое Алианцченце, я някое шоколадченце Нестле, я нещо друго...
Ама не вярвам.
Коментар