If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вече се пробвам през SDRL ...или тук му е дъното или няма такова ...
Вчера се държа куражлийски - петрола надолу , облигациите му на 50% а той не пада... ..
Дано се окажа прав за първия вариант ...иначе ще си търся цяла платформа за скраб
Toва вече не е актуално. Абви/ента са бита карта.
По скоро мисля си заслужава гилд + мерк, с хартии или липс опции, в каквото съотношение си решиш...но мерк да е по минорен.
Така покриваш целия хеп С маркет средносрочно.
Лошите приказки при ENTA се изприказваха и това е отразено в цената...Разбира се, че винаги може още - както видяхме.
Единственото , което ме притеснява при GILD е , че се пишат само хубави неща
Рекламата действа върху потребителя като неутронно оръжие.
Прекалено мнителен ставам когато всички медии повтарят като папагали една и съща мантра ...
Мерк това лекарство го правят още от преди гилиъд - и още са до никъде - тези са пълни некадърници, а единственото заради което периодично се появяват в медии, е защото шефа им се кефи да се надува и да се прави на важен по медии, че да не го уволнят акционерите.
Смятах да си взема по равно от GILD и ENTA в подходящ момент ...
Ще го преосмисля - докато ги чакам
Toва вече не е актуално. Абви/ента са бита карта.
По скоро мисля си заслужава гилд + мерк, с хартии или липс опции, в каквото съотношение си решиш...но мерк да е по минорен.
Така покриваш целия хеп С маркет средносрочно.
Смятах да си взема по равно от GILD и ENTA в подходящ момент ...
Ще го преосмисля - докато ги чакам
Разликата между риска на двете е грандиозна. Иначе естествено ента може да подскочи много повече, но пък и може да се срине брутално. А при гилд бруталното сриване е много по-малко вероятно.
Не се противя на пазарните оценки - по тях народа купува. Имах предвид предстоящи (вероятни) събития при които се разпродава ... За мен вероятността да се появят не е в областта на черните лебеди а по-скоро на белите...
Разбира се за дългосрочните това са моменти за усредняване а за нямащите за вход.
Не могат всички да са еднакво успешни .
"Нека не те тревожи бъдещето. Ако трябва, ще достигнеш до него със същия разум, който ти служи сега за настоящето. "
Е на колко очакваш да се търгува - на ПЕ 5 ли Може и да има по-добри моменти, но може и да няма. Може и да има мечи пазар при биотехнологиите, но може и да няма. То на народа му се привижда че са скъпи от 3 години. Пък те стават все по-евтини като коефициенти. Сещам се първия път когато тук споменавах гилд на 50 и нещо долара се почнаха едни неща колко скъпа била и как щяла да падне наполовина. Ми не падна на половина - качи се със 100%. Тази година нещо забуксува цената, но това я прави просто все по-евтина. И в никакъв случай по-скъпа.
Не се противя на пазарните оценки - по тях народа купува. Имах предвид предстоящи (вероятни) събития при които се разпродава ... За мен вероятността да се появят не е в областта на черните лебеди а по-скоро на белите...
Разбира се за дългосрочните това са моменти за усредняване а за нямащите за вход.
Не могат всички да са еднакво успешни .
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Ще има и по-добри моменти за пазар при GILD :
-Не забравяй, че президентската надпревара не е навлязла в решително фаза
-Не сме станали свидетели на мечи цикъл при биотехнологиите, макар и кратък ... или такъв няма да има
Е на колко очакваш да се търгува - на ПЕ 5 ли Може и да има по-добри моменти, но може и да няма. Може и да има мечи пазар при биотехнологиите, но може и да няма. То на народа му се привижда че са скъпи от 3 години. Пък те стават все по-евтини като коефициенти. Сещам се първия път когато тук споменавах гилд на 50 и нещо долара се почнаха едни неща колко скъпа била и как щяла да падне наполовина. Ми не падна на половина - качи се със 100%. Тази година нещо забуксува цената, но това я прави просто все по-евтина. И в никакъв случай по-скъпа.
Пазарната капитализация на Гилиъд реално не калкулира никакъв растеж. Това е просто смешно - дори само заради огромния паричен поток който генерират. Те реално могат да купят 90% от фармацефтичните производители по света и да си гарантират всякакъв растеж. Стига да искат - и съм убеден ч в даден момент ще купят нещо друго подходящо - предполагам че просто още не са намерили нищо, което да им носи по-висока рентабилност и растеж от собствената им компания. Дори да не купят нищо могат да си изкупят и половината от наличните акции следващите години и така реално да вдигнат печалбата и дивидента на акция на останалите значително. При всички положения оценката им в момента е смешна.
Ще има и по-добри моменти за пазар при GILD :
-Не забравяй, че президентската надпревара не е навлязла в решително фаза
-Не сме станали свидетели на мечи цикъл при биотехнологиите, макар и кратък ... или такъв няма да има
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Това, че Гилиъд са си изплатили ми е ясно. По-неясно ми е сега ако се платят 10х печалбата за последните 12 месеца дали е толкова разумно.
Ок, щом казваш, може би не е толкова голям риска. Но на мене този сектор може да ми хареса само с ЕТФ.
Пазарната капитализация на Гилиъд реално не калкулира никакъв растеж. Това е просто смешно - дори само заради огромния паричен поток който генерират. Те реално могат да купят 90% от фармацефтичните производители по света и да си гарантират всякакъв растеж. Стига да искат - и съм убеден ч в даден момент ще купят нещо друго подходящо - предполагам че просто още не са намерили нищо, което да им носи по-висока рентабилност и растеж от собствената им компания. Дори да не купят нищо могат да си изкупят и половината от наличните акции следващите години и така реално да вдигнат печалбата и дивидента на акция на останалите значително. При всички положения оценката им в момента е смешна.
Те реално вече са си изплатили парите които са дали за това лекарство. И от тук нататък играят за чиста печалба. Всеки друг след тях носи риска да не може дори да си върне парите за разработката
Това, че Гилиъд са си изплатили ми е ясно. По-неясно ми е сега ако се платят 10х печалбата за последните 12 месеца дали е толкова разумно.
Ок, щом казваш, може би не е толкова голям риска. Но на мене този сектор може да ми хареса само с ЕТФ.
Това не е само финанси. Всъщност почти не е финанси. Реално на тези пазари се играе стратегически. И Гилиъд според мен си играят картите перфектно, като хем лекуват в бедни държави, хем си прибират големите печалби от развитите, хем спират всякаква конкуренция, която все още не е налична със заплаха че много лесно могат да си намалят цените. Те реално вече са си изплатили парите които са дали за това лекарство. И от тук нататък играят за чиста печалба. Всеки друг след тях носи риска да не може дори да си върне парите за разработката
Коментар