IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Смятах да си взема по равно от GILD и ENTA в подходящ момент ...
    Ще го преосмисля - докато ги чакам
    Toва вече не е актуално. Абви/ента са бита карта.
    По скоро мисля си заслужава гилд + мерк, с хартии или липс опции, в каквото съотношение си решиш...но мерк да е по минорен.
    Така покриваш целия хеп С маркет средносрочно.

Коментар

Разликата между риска на двете е грандиозна. Иначе естествено ента може да подскочи много повече, но пък и може да се срине брутално. А при гилд бруталното сриване е много по-малко вероятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Там нещата не се получиха както ги очаквах. Но тя си е доста рискова наистина и не би трябвало да се вкарват много пари там.
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Кажи нещо за ENTA
          Там нещата не се получиха както ги очаквах. Но тя си е доста рискова наистина и не би трябвало да се вкарват много пари там.

Коментар

"Нека не те тревожи бъдещето. Ако трябва, ще достигнеш до него със същия разум, който ти служи сега за настоящето. "

Кажи нещо за ENTA

Коментар

Не се противя на пазарните оценки - по тях народа купува. Имах предвид предстоящи (вероятни) събития при които се разпродава ... За мен вероятността да се появят не е в областта на черните лебеди а по-скоро на белите...
              Разбира се за дългосрочните това са моменти за усредняване а за нямащите за вход.
              Не могат всички да са еднакво успешни .
              "Нека не те тревожи бъдещето. Ако трябва, ще достигнеш до него със същия разум, който ти служи сега за настоящето. "

Коментар

Е на колко очакваш да се търгува - на ПЕ 5 ли Може и да има по-добри моменти, но може и да няма. Може и да има мечи пазар при биотехнологиите, но може и да няма. То на народа му се привижда че са скъпи от 3 години. Пък те стават все по-евтини като коефициенти. Сещам се първия път когато тук споменавах гилд на 50 и нещо долара се почнаха едни неща колко скъпа била и как щяла да падне наполовина. Ми не падна на половина - качи се със 100%. Тази година нещо забуксува цената, но това я прави просто все по-евтина. И в никакъв случай по-скъпа.
                Не се противя на пазарните оценки - по тях народа купува. Имах предвид предстоящи (вероятни) събития при които се разпродава ... За мен вероятността да се появят не е в областта на черните лебеди а по-скоро на белите...
                Разбира се за дългосрочните това са моменти за усредняване а за нямащите за вход.
                Не могат всички да са еднакво успешни .

Коментар

Ще има и по-добри моменти за пазар при GILD :
                  -Не забравяй, че президентската надпревара не е навлязла в решително фаза
                  -Не сме станали свидетели на мечи цикъл при биотехнологиите, макар и кратък ... или такъв няма да има
                  Е на колко очакваш да се търгува - на ПЕ 5 ли Може и да има по-добри моменти, но може и да няма. Може и да има мечи пазар при биотехнологиите, но може и да няма. То на народа му се привижда че са скъпи от 3 години. Пък те стават все по-евтини като коефициенти. Сещам се първия път когато тук споменавах гилд на 50 и нещо долара се почнаха едни неща колко скъпа била и как щяла да падне наполовина. Ми не падна на половина - качи се със 100%. Тази година нещо забуксува цената, но това я прави просто все по-евтина. И в никакъв случай по-скъпа.

Коментар

Пазарната капитализация на Гилиъд реално не калкулира никакъв растеж. Това е просто смешно - дори само заради огромния паричен поток който генерират. Те реално могат да купят 90% от фармацефтичните производители по света и да си гарантират всякакъв растеж. Стига да искат - и съм убеден ч в даден момент ще купят нещо друго подходящо - предполагам че просто още не са намерили нищо, което да им носи по-висока рентабилност и растеж от собствената им компания. Дори да не купят нищо могат да си изкупят и половината от наличните акции следващите години и така реално да вдигнат печалбата и дивидента на акция на останалите значително. При всички положения оценката им в момента е смешна.
                    Ще има и по-добри моменти за пазар при GILD :
                    -Не забравяй, че президентската надпревара не е навлязла в решително фаза
                    -Не сме станали свидетели на мечи цикъл при биотехнологиите, макар и кратък ... или такъв няма да има

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Това, че Гилиъд са си изплатили ми е ясно. По-неясно ми е сега ако се платят 10х печалбата за последните 12 месеца дали е толкова разумно.

Ок, щом казваш, може би не е толкова голям риска. Но на мене този сектор може да ми хареса само с ЕТФ.
                      Пазарната капитализация на Гилиъд реално не калкулира никакъв растеж. Това е просто смешно - дори само заради огромния паричен поток който генерират. Те реално могат да купят 90% от фармацефтичните производители по света и да си гарантират всякакъв растеж. Стига да искат - и съм убеден ч в даден момент ще купят нещо друго подходящо - предполагам че просто още не са намерили нищо, което да им носи по-висока рентабилност и растеж от собствената им компания. Дори да не купят нищо могат да си изкупят и половината от наличните акции следващите години и така реално да вдигнат печалбата и дивидента на акция на останалите значително. При всички положения оценката им в момента е смешна.

Коментар

Те реално вече са си изплатили парите които са дали за това лекарство. И от тук нататък играят за чиста печалба. Всеки друг след тях носи риска да не може дори да си върне парите за разработката
                        Това, че Гилиъд са си изплатили ми е ясно. По-неясно ми е сега ако се платят 10х печалбата за последните 12 месеца дали е толкова разумно.

Ок, щом казваш, може би не е толкова голям риска. Но на мене този сектор може да ми хареса само с ЕТФ.

Коментар

• Това не е само финанси. Всъщност почти не е финанси. Реално на тези пазари се играе стратегически. И Гилиъд според мен си играят картите перфектно, като хем лекуват в бедни държави, хем си прибират големите печалби от развитите, хем спират всякаква конкуренция, която все още не е налична със заплаха че много лесно могат да си намалят цените. Те реално вече са си изплатили парите които са дали за това лекарство. И от тук нататък играят за чиста печалба. Всеки друг след тях носи риска да не може дори да си върне парите за разработката

Коментар

Патента няма значение, ако излезе ново лечение на конкурент, печалбата на Гилиъд ще се срине и както сега гледаш п/е 9, може бързо да отиде на 50.

Десет години звучи много, но пресата върху акциите на Гилиъд ще дойде много преди крайното одобряване. А вече има компании, които разработват ново лечение за хепатит.

Според мене това не си го преценил добре, главно защото хартията има много сегменти и IP няма как да ги избутат от всички едновременно. Но взимам предупреждението ти сериозно. Ако взема, няма да е много.
                            Нито едно от наличните в разработка лекарства не се доближава до качествата на Совалди и Харвони. А както вече казах за някакво ново лекарство, което още не се разработва кличнично ще си отидат 10 години. А за това време реално може и да няма болни от хепатит С ако Гилиъд реши да им вземе пазара на всичките. И кой е луд да започне да хвърля милиарди за нещо, за което печалбата му ще зависи изцяло от волята на друг - в случая на Гилиъд. На тях нищо не им пречи ако се почувстват заплашени да почнат масово да намаляват цените за да вземат много по-голям азарен дял и реално да излекуват всички.

Коментар

Принципно 90% от пазара и хипер високи маржове на печалба не ми звучи добре, ако пазарът е contestable. Сега, ясно че има бариери за навлизане, но те не са непреодолими.

Мерк ако направят следващо поколение лечение Гилиъд може да ги чака същата участ както техния предшественик - да загубят почти целия пазар в САЩ.
                              този пазар е под натиск защото лекарствата се продават 100 пъти по-евтино в бедни страни. 90% марж имаш в сащ, европ и япония само

http://www.reuters.com/article/us-he...A2K1VF20140321

Gilead offers Egypt new hepatitis C drug at 99 percent discount
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                E колко е риска според тебе ?
                                Ебитда ще гони 6 след следващия отчет.
                                Пазара е калкулирал в момента има няма 1/3 до 1/2 хеп С маркет дял за гилиъд при положение че е 90% реално.
                                Силно ме съмнява да падне под 75 дори и ако мерк навлезе успешно идната година.
                                Имат и 2 дузини продукти във 2 и 3 фаза.
                                + мнооого кеш да си купят растеж и в други области.
                                Принципно 90% от пазара и хипер високи маржове на печалба не ми звучи добре, ако пазарът е contestable. Сега, ясно че има бариери за навлизане, но те не са непреодолими.

Мерк ако направят следващо поколение лечение Гилиъд може да ги чака същата участ както техния предшественик - да загубят почти целия пазар в САЩ.

Коментар

Working...
                                X