Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
А и все пак под политика имам предвид наистина да влияе силно. Например в европа това са ютилитата - това е пълна трагедия там. Е и телекомите до преди година две. До като не почнаха да се превръщат в медии че да избягат от политическия натиск. Петрола обаче е изцяло политика. Търсене, предлагане, али бали нямат значение. Ако саудитците решат да помпат колкото могат просто удавят нещата. За руснаците да помпат колкото могат е въпрос на икономическо оцеляване, също както и за Венецуела, Нигерия.
Днес приказват например че цената била скочила заради това че можело ОПЕК да се споразумеят с руснаците - пълна глупост. ОПЕК не вярват изобщо на руснаците и са го казвали нееднократно. Мисля че само едно споразумение са имали за целия период на ОПЕК и руснаците са почнали да лъжат от самото начало. Саудитците приказват че ще намалят производството само ако и страни от не ОПЕК си свият производството. И то го казват защото са наясно че няма да стане. САЩ нямат контрол върху производството си, а Русия ще фалира ако си свие добива, а цената не се вдигне.
И за какво аз да се набивам на такова място, където утре руснаците могат да вземат по погрешка да бомбардират нещо в Саудитска Арабия. Или пък там лудата им глава престолонаследник, може да му хрумне да почне война и с Иран.
Коментар