IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Проникването на смартфони на пазара е вече над 70%. Реално който иска смартфон вече има. Почти в целия свят - освен в най-бедните държави. Където така и така не могат да си позволят айфон. Така че растежът при целия отрасъл вече е умрял.

И така ако човек си купи акции на епъл залага в най-добрия случай че следващия модел ще е също толкова добре приет като предходния. И това е всъщност най-добрия случай.

Всичко друго е по-лошо. За какво тогава човек да се забива в Епъл, като няма да спечели почти нищо нагоре, но може да загуби доста надолу.

Ако не осъзнавате мащабите на компанията. В момента продажбите на Епъл за една година се равняват с продажбите на Саудитска арабия на петрол за една година. Или с тези на Русия. Кеша на епъл е по-голям от валутните резерви на Германия. Всъщност е по-голям от валутните резерви на която и да е европейска държава без швейцария. Но и Швейцария ги бият само с 50% отгоре. Това е брутален мастодонт, и като такъв просто няма на къде да расте. Планетата им е тясна.

Каквото и ново да измислят, какъвто и нов супер продукт да пуснат те просто няма как да растят много.
    Защо мислиш че трябва да растат?Може и на текущите нива на печалба да стоят и акцията си е пак ОК.Погледни ПЕ, при тези нива около 10 ,явно от пазара не се очаква голяма ръст на печалбата .И още нещо - аз също не познавам човек ползвал Айфон и Мак и да се върнал на Уиндолс и Андроид.

Коментар

• Проникването на смартфони на пазара е вече над 70%. Реално който иска смартфон вече има. Почти в целия свят - освен в най-бедните държави. Където така и така не могат да си позволят айфон. Така че растежът при целия отрасъл вече е умрял.

И така ако човек си купи акции на епъл залага в най-добрия случай че следващия модел ще е също толкова добре приет като предходния. И това е всъщност най-добрия случай.

Всичко друго е по-лошо. За какво тогава човек да се забива в Епъл, като няма да спечели почти нищо нагоре, но може да загуби доста надолу.

Ако не осъзнавате мащабите на компанията. В момента продажбите на Епъл за една година се равняват с продажбите на Саудитска арабия на петрол за една година. Или с тези на Русия. Кеша на епъл е по-голям от валутните резерви на Германия. Всъщност е по-голям от валутните резерви на която и да е европейска държава без швейцария. Но и Швейцария ги бият само с 50% отгоре. Това е брутален мастодонт, и като такъв просто няма на къде да расте. Планетата им е тясна.

Каквото и ново да измислят, какъвто и нов супер продукт да пуснат те просто няма как да растят много.

Коментар

• Някой ще отиграва ли мача след час?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          ...ябълчицата ми-и-и-и...
          Споко, можеше да е по-лошо, ако се беше набабанил на $130
          Казах ти да си стискаш златото и да си свиркаш

Коментар

• ...ябълчицата ми-и-и-и...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• олиото +6.7 процента до 33.8 добре ли е!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                Аз като някой дето следи епъл на ежедневна база вече 10 години, а и като ползвател на устройствата им, да кажа мнението си:

Не е до Стив Джобс, не е до изморяването на хората от iPhone. Аз не познавам потребител на iPhone да е минал на нещо друго сериозно, а и ако изобщо го направи, да не се е върнал пак към iPhone или да не е съжалил. Не е в това драмата.

Смартфоните просто достигнаха технологичен матуритет. Грандиозни разлики между моделите вече са невъзможни, съоветно и ръстове. Конкурентите бързо разбират какво прави Apple в новия айфон и го изцвъква в поредния недодялан модел. А Samsung изкараха атрактивна заоблена серия, на която хората се ловят, колкото и абсурдна и непрактична да е всъщност.

Иначе, Apple ще доминират пазара още много много време като приходи, това е сигурно, но истината е, че за ръстове ще им трябва силен нов продукт. А iPhone съм сигурен, че със 7 ще избухне още един път (по upgrade-cycle причини), но далеч няма да доведе до чак такива ръстове. Автомобилът не знам да не се окаже като телевизора, който така и никога не видяхме.

За мен Apple е редно да направят mac-a по-достъпен като продукт и да попрежалят пустия марджин там. Така или иначе не е там основната част от печалбата. Текущите потребители на iPhone ще наскачат на платформата. И обратно, ако хората купуват повече макове, ще купуват и повече iPhone, защото интеграцията там е блестяща и потребителите се усещат. А Apple ще печели кротко от цифровите продажби, които е захапала на всички фронтове доста умело.

Време им е и за дебели придобивания.
                Придобивания, но ако знаят какво !!! Всяко нещо след апогея започва да слиза надолу - природен цикъл, вероятно вселенски. Дотук бяха епъл с иновациите, стигнаха номер едно по капитализация в един момент и ... толкова. Къде е новия продукт, значимата иновация, интелгентното виждане, някакви бъдещи концепутални виждания - вече се носи само на инерция, а оттук насетне и няма как да се появи от небето стив джобс, за да ги спаси като отрочета. Титаник е голям, а океана още по-голям. ))
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  И маркета веднага реагира на всеки спайк, нагоре ил надоле.
                  Ще рече човек само нефтеняци има по тия индекси...
                  нефтеняците нямат "вътък" тази година. Ако стигне цената над 40 а да не говорим как при 50 започват кракеняците да бичат кракинга. Лоша работа за нефтеняците, а и помощ отнийде не се вижда ...да идва )) Вейняците - и на тях им капят лигите (тия с ВЕИ-тата).. ))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Газ на нафтата!!!
                    И маркета веднага реагира на всеки спайк, нагоре ил надоле.
                    Ще рече човек само нефтеняци има по тия индекси...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                      Аз като някой дето следи епъл на ежедневна база вече 10 години, а и като ползвател на устройствата им, да кажа мнението си:

Не е до Стив Джобс, не е до изморяването на хората от iPhone. Аз не познавам потребител на iPhone да е минал на нещо друго сериозно, а и ако изобщо го направи, да не се е върнал пак към iPhone или да не е съжалил. Не е в това драмата.

Смартфоните просто достигнаха технологичен матуритет. Грандиозни разлики между моделите вече са невъзможни, съоветно и ръстове. Конкурентите бързо разбират какво прави Apple в новия айфон и го изцвъква в поредния недодялан модел. А Samsung изкараха атрактивна серия, на която хората се ловят.

Иначе, Apple ще доминират пазара още много много време като приходи, това е сигурно, но истината е, че за ръстове ще им трябва силен нов продукт. А iPhone съм сигурен, че със 7 ще избухне още един път, но далече няма да доведе до чак такива ръстове.
                      Точно до личноста на лидера опира,до IPhone се стигна благодариние на Джобс и визията му.Кеш имат,научноизследователски потенциал има ,а вече почти 5 години няма нещо коренно различно ,правещо ги уникални.

Коментар

• Аз като някой дето следи епъл на ежедневна база вече 10 години, а и като ползвател на устройствата им, да кажа мнението си:

Смартфоните просто достигнаха технологичен матуритет. Грандиозни разлики между моделите вече са невъзможни, съоветно и ръстове. Конкурентите бързо разбират какво прави Apple в новия айфон и го изцвъква в поредния недодялан модел. А Samsung изкараха атрактивна заоблена серия, на която хората се ловят, колкото и абсурдна и непрактична да е всъщност.

Иначе, Apple ще доминират пазара още много много време като приходи, това е сигурно, но истината е, че за ръстове ще им трябва силен нов продукт. А iPhone съм сигурен, че със 7 ще избухне още един път (по upgrade-cycle причини), но далеч няма да доведе до чак такива ръстове. Автомобилът не знам да не се окаже като телевизора, който така и никога не видяхме.

За мен Apple е редно да направят mac-a по-достъпен като продукт и да попрежалят пустия марджин там. Така или иначе не е там основната част от печалбата. Текущите потребители на iPhone ще наскачат на платформата. И обратно, ако хората купуват повече макове, ще купуват и повече iPhone, защото интеграцията там е блестяща и потребителите се усещат. А Apple ще печели кротко от цифровите продажби, които е захапала на всички фронтове доста умело.

Време им е и за дебели придобивания.
                        Last edited by Дебнем на замаушка; 27.01.2016, 17:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                          Бек/какво
                          обяснявай като Равния на разбираем език
                          Равновесния обясни какво е контанго. Тва е обратното

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Iv max, ако все още четеш форума, кажи 2-3 думи за ябълката. Как виждаш нещата

Не очаквах, че ще счупят профита в американската история и същевременно акцията ще падне доволно.
                            Над 60% от юзърите не са се ъпгрейднали до новия 6. Айпадите бавно, но сигурно умират, а Маците намаляват с малко...
                            25% от продажбите са в чайна, явно силния долар и ситуацията в момента си оказват влияние.
                            При 216 млрд кеш са длъжни да измислят нещо ново и революционно, различно от кола ...

Именно.само фасони айнезнам кво си.нищо ново.модели на самсунг са в пъти по добри и са по евтини от прехвалените АЙ.Ине само на самсунг,че ще ме подпукат
                            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Газ на нафтата!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Естествено, ако няма бекуърдейшън
                                Бек/какво
                                обяснявай като Равния на разбираем език
                                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Working...
                                X