IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
    short нах паzара и им ебах маикта. днеска сам кас на zлатни акции. малко се иzпласих в4ера, ама zнае каде да ходат. Newmont, Barrick

    Russel сам кас, BHP, HY Credit
    Аз пък си затворих късите в петрола и си купих точно малко Newmont вчера. Добавих обаче къси СиП 500.
    На мен ми се вижда сгоден Newmont от тези нива и ще си добавям, ако слиза още. Мисля, златцето заформя дънце около 1050. Не съм съгласен с консенсуса, че долара ще поскъпва още. Туй му беше. От КУ изход няма и инфлация не се вижда от никъде. Справка Япония. Както е казал Айнщайн, налудничево е да правиш едно и също и да очакваш различен резултат. А японците са на КУ11, ако не се лъжа.

    Равновесов, ти ли спря коледното рали
    Last edited by snaky; 18.12.2015, 16:37.

    Коментар


    • Виж кор инфлацията. Тя си е към 2%. А точно кор инфлацията показва евентуален натиск поради прегряване на пазар на труда.

      Коментар


      • Въпреки, че нямам кой знае какъв опит на външните пазари и въртя там жълти стотинки, не чак като императора де, ще си позволя да кажа какви са възгледите ми ситуацията. Йелън се страхува от дългосрочна инфлация в следствие на прегряване на пазара на труда. Счита, че ако не направи нещо след около 1-2 години ще се появи устойчиво висока инфлация, която трябва да се таргетира още сега защото има известен лаг от време през който ще има резултат от действията и. Реално погледнато тя се опитва да бори очакваната инфлация през 2017 година. Лично аз не виждам от къде ще се появи. Според класическата теория и кривата на Филипс, то ниската безработица трябва да доведе до висока инфлация. Обаче аз си мисля, че би било крайно опростенчески да разглеждаме нещата само от към търсенето. Дори и да има повишаване по кривата на търсенето, то ако поради технологични промени спада равновесната точка по кривата на предлагането може да се окажем пак без инфлация. Технологията е силно дефлационен фактор. До скоро беше само при компютърната мощ. Вече е в енергията, медицината и какво ли още не. Лично аз си въобразявам, че ефекта от петрола ще продължи да оказва дефлационен натиск много след като спада му приключи. Пък и не е само петрола. Вече се включва и електричеството. От тук нататък поради влиянието на ВЕИ цената му само ще спада. Транспорта е същото, в следствие на двата горепосочени фактора и безпилотните транспортни средства. Уволнявайки шофьора сваляш себестойността драстично. След време ще се включи и изкуственият интелект, който ще е с безпрецедентно дефлационно влияние.
        Така погледнато за мен предлагането на всяка една стока може да се разложи на няколко фактора: енергия, транспорт, креативност (изкуствен интелект), комуникации, памет, изчислителна мощ. Първо започна да пада цената на изчислителната мощ, паметта и комуникациите. Вижте след осемдесетте години как се срутва инфлацията в целият свят. В момента след нечовешки усилия успяваме едвам да я качим до 1 процент. Какво ще се случи след като в момента вече към тази група се включиха транспорта и енергията? Просто не виждам от къде ще се появи изведнъж тази инфлация. Отделно след десетина годни ще видим влиянието върху цените на изкуственият интелект. Това ще бъде брутално.
        Но нека разгледаме ситуацията от към търсенето. От къде ще се появи натиск който да компенсира експоненциалният спад на производствените цени? Населението в света нараства със все по-бавни темпове. Това си е факт. От дори и в абсолютна стойност ръста да се запазва, то в относителна намалява. Променя се и демографията. Масово хората стават по-възрастни и са в период когато се потребява по-малко. Отделно в богатият свят има културни течения срещу консуматорското общество. Отделно всеки има някакъв лимит. Имаме една уста и един гъз. Повече от 5 кебапчета няма как да изядем. Така погледнато ръста на потреблението е ограничен от самото забогатяване. Има една граница на доходите над която потреблението расте значително по-малко от самият доход.
        Освен това си мисля, че в момента има саморегулиращи се механизми които спъват инфлацията дори в САЩ. Да кажем, че Йелън е права за дългосрочна инфлация. Тогава действайки сега с покачването на лихвите, тя покачва долара, което е дефлационно и сваля къмодитис, което е пак дефлационно. Получава се някакъв порочен кръг при който борейки се с теоретична дългосрочна инфлация предизвикваш реална краткосрочна дефлация. Според мен тези процеси ще окажат влияние и пътя на покачването на лихвите ще е по-бавен и по-нисък от това което очаква ФЕД. Аз си въобразявам, че ще ни трябват години докато бавно и мъчително стигнем до 2 процента, като не изключвам в даден момент след това целият свят да е с отрицателни лихвени проценти. Гледали ли сте графики на доходността по 10 и 30 годишните облигации в САЩ? След 1980 само пада. Според мен е под влияние на технологичните промени. Лично аз не вярвам процеса да спре и не виждам защо трябва задължително да са с положителна стойност.
        За мен е много трудно да се бори дефлация само през централната банка. Това може да става най-ефективно през бюджетни дефицити. В момента има някаква дясна политическа идеология, която ги отрича, но няма друг изход. За да се харчат пари те трябва да са твои. Когато ти предложат по-ниска лихва това, не означава, че ще вземеш заем.
        В дългосрочен план за мен най-големият проблем е изкуственият интелект. Той може да замести масово хората в най-различни длъжности. Реално погледнато почти всичко след 20 години ще може да се прави без участие на хора. Тогава ако те не работят, защото са неконкурентни спрямо машините как ще получават пари да потребяват? Очевидно е време да се замислим за начин по който до хората да стигат доходи без това да е обвързано с полагането на труд. Това естествено не е належащо защото е за след две десетилетия, но е добре да се замислим. Има три подхода: намаляване на работното време, даване на пари на калпак и намиране на напълно безсмислена дейност срещу която да се плаща. За мен доброто разрешение е от трите по малко.
        Вероятно всичко това звучи като нова парадигма отбелязваща точката на промяна. Проблема е, че си го мисля от 3-4 години и до сега нещата вървят едно към едно по схемата. Ще видим. както се казва времето ще покаже.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Знаем, знаеееем
          Импето е на маркета след краша от 24 август
          Да: лятото започнах навън да си пазарувам

          Лобосов: имам и фондове - скоро ще ви нарисувам колелца, които да показват къде и какво си имам - и туканка - и нетуканка - и мои инвестиции, и парички в чужди рачички...

          Мишо: по-скоро: разконцентриран.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Много станахме маймуните с газа. Ще ни изтръскат от клона

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Пък и ние не знаем кога точно е купил. Ако е взел преди 3-4 години, дивидентът му на практика е 5% върху сумата, която е платил.

              (Хубаво, че в България данъците върху дивидентите са толкова ниски.)
              Знаем, знаеееем
              Импето е на маркета след краша от 24 август

              Коментар


              • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                Лятото предполагам
                Лятото не е най-зле

                Ако е е търпелив дивидентен инвеститор, а и впечатлението ми е, че не е супер "концентриран", КО не е зле. Сега, божа работа, ако се "сринат". Да се сринат, да се сринат, колко да се се сринат? Това е Кока Кола, все пак, ниска бета, както някои биха казали тук .

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Tуй са фондовете дето системно андъпърформват спайчо, нале...
                  Ако не си от първите в тълпата - рядко свършва добре май.
                  Те пък и евроиндексите едно бият небесата...

                  Заявка на 7.15 UNG изпълнена. На 1.83 отговаря.
                  Бат Гойко - сефте и на твоя газ да направя, при рси под 14 не се сдържах.
                  Ко ще и на 1.5 да ходи - голям праз...ще пълним цистерни.
                  И аз си взех на 6.96 - цяла цистерна
                  Сега ще чакам братчеда от Детройт да ми прати снимки с двуметров сняг - какъвто рине всяка зима ...
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Не е направил лошо Императорът с Кока Кола. Пък и ние не знаем кога точно е купил. Ако е взел преди 3-4 години, дивидентът му на практика е 5% върху сумата, която е платил.

                    (Хубаво, че в България данъците върху дивидентите са толкова ниски.)
                    Лятото предполагам

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                      Ами има фондове дето ,ще ти дават и по добра доходност и няма цял ден да се чудиш дали ,ще хванеш дивидент от 3% или не
                      Не е направил лошо Императорът с Кока Кола. Пък и ние не знаем кога точно е купил. Ако е взел преди 3-4 години, дивидентът му на практика е 5% върху сумата, която е платил.

                      (Хубаво, че в България данъците върху дивидентите са толкова ниски.)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Ако сега човекът си купи акции от Coca cola, то ще има дивидентна доходност над 3%. Лихвите по депозитите са под 1% вече общо взето един вид. А и кое е по-секси - да кажеш: "Имам депозит в Алфа бамк (напримерно)" или да речеш: "Имам акции от Coca cola"?
                        Ами има фондове дето ,ще ти дават и по добра доходност и няма цял ден да се чудиш дали ,ще хванеш дивидент от 3% или не

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Ако сега човекът си купи акции от Coca cola, то ще има дивидентна доходност над 3%. Лихвите по депозитите са под 1% вече общо взето един вид. А и кое е по-секси - да кажеш: "Имам депозит в Алфа бамк (напримерно)" или да речеш: "Имам акции от Coca cola"?
                          хубаво ги мъдриш за благозвучие....но ако цената на акцията се срине поради някаква причина ще ти се струва че алфа банк звучи някак по "секси" от онази боядисана в черно лимонада с червен етикет отпред
                          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

                          Коментар


                          • Ако сега човекът си купи акции от Coca cola, то ще има дивидентна доходност над 3%. Лихвите по депозитите са под 1% вече общо взето един вид. А и кое е по-секси - да кажеш: "Имам депозит в Алфа бамк (напримерно)" или да речеш: "Имам акции от Coca cola"?
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • +1
                              благодарим сърдечно за клипчето...ще се радваме и за в бъдеще да ги поствате тук,та тези от нас,които имат желание да могат да ги гледат
                              "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Tочно ...че ченце, мизерия. При това от балоняк.
                                Кат си толкоз суетен направо си вземи VIG щом си падаш по аристократченца с още по аристократични мултипъли.

                                Аз пред колата винаги ще си предпочета примерно ежемесечна диви кокошка снясяща над 9% годишно и с >16% нав дисконт.
                                По големия пляк преди 2 месеца влязох, а онзи ден си и допълних.

                                http://www.cefconnect.com/Details/Su...spx?Ticker=THW
                                Има ного по-големи балоняци. Coca cola е могъща и стабилна компания, освен това е ного секси да кажеш, че имаш акции от.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X