IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Златото

    Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Напротив - ако ми кажеш как изчисляваш истинската стойност на злато ще ръкопляскам с две ръце и два крака

    Ама няма как да го направиш. защото златото няма вътрешна стойност - има само субективна такава.
    Златото е вечно защото не променя качествата си с течение на времето и това е едно от малкото неща в света които са такива....подобно на диамнатите. Освен това е ограничено. . Преди е било пари....може и някога пак да стане пари. Ако въобще има някаква възможност нещо да смени сегашните пари то това е то.

    Не си ти най умния от всички който е открил че златото има само сантиментална стойност. В света всички държави които купуват злато и увеличават златните си резерви може и да допуснеш че все пак има някаква причина за това.

    Коментар


    • https://www.opendemocracy.net/can-eu...e-for-disaster

      Честно казано би ме кефило дойчебанк да фалира - тогава ши...ните германци най-после ще схванат че избраните от тях политици са тотални идиоти.[/QUOTE]

      Че кога германците са избирали политици? От 1945 г. насам са под окупация. Имат известен суверинитет имат и много самостоятелни финансови групировки и фамилии, но в никакъв случай не са независими и не са абсолютно никакъв реален играч, а просто кукла на конци на чиято територия до ден днешен седят окупационни съюзнически сили А в Дойче Банк единственото немско е името към момента :

      Коментар


      • Кока кола - добър отчет.

        Отивам да си сипя още една чаша: да подкрепя компанията ми.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Ахаааа....

          Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Или с две думи - ако облигационерите и държателите на големи суми в дойче банк приемат за вероятен фалита на дойче банк в Германия ще се развихри финансов армагедон.

          Към момента очевидно липсва чак такова ниво на паника - но е напълно възможно да се получи.
          Ахаааа....чак сега ми стана ясно защот от 1 януари целия финансов свят е надолу.....разбрах те....

          Коментар


          • Като махнат Меркел

            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Най ми е интересно дали германците сега ще клекнат - когато х...я опря до техния г..з. И най-после ще се съгласят на нормален банков съюз. Или ще се правят на принципни както когато ставаше дума за гръцки, кипърски, испански и италиански банки.
            Като махнат Меркел - тогава.

            Коментар


            • Що говориш глупости не знам

              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Нищо подобно. Италианските банки вече си решиха проблема - италианското правителство постигна съгласие с европейската комисия за създаване на лоша банка. Скоро всяка италианска банка ще може да си извади от баланса колкото смята за нужно лоши кредити. А в Италия друг проблем няма. Там банките са си старомодните лихвари. Дават кредити срещу обезпечение.

              Френските банки дори и този проблем нямат. но и те са си нормални банки.

              Но Дойче банк е инвестционна банка - не е традиционна банка. Почти не се занимава с нормално банкерство - само някакви али бали - дето я ги има я ги няма.
              Дойче че е инвестиционна - Ок, но да кажеш че не се занимава с кредитиране или се занимава малко е просто тъжно за теб

              Дойтече финансира 80 % от големите проекти в Германия минимум. Просто не ми се говори.....

              Коментар


              • И като се събудиш

                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Ако Дойчебанк замине - последствията върху света ще бъдат доста неприятни - меко казано. Но далеч няма да са същите като след фалита на Лемън. След като причинят един тотален погром на собствениците на акции и облигации на дойче банк германското правителство ще се наложи да инжектира капитал. Нещо от рода на 100 -150 милиарда и това само в дойче банк, но и останалата им банкова система ще се срине. Така че общите разходи ще набъбнат сигурно до 300-400 милиарда. И това само за капитал. Т.е. разходите по спасяване на германските банки ще надминат поне двойно ако не и тройно спасяването на цяла Гърция.

                Обаче германската икономика ще отиде в киреча. Растежа ще се срине, германския дълг ще удари 2.5 трилиона - и това само заради капитализация - лихвите ще се изстрелят нагоре, обслужването на дълга ще стане много по-скъпо и ще спре комфорта с отрицателните лихви. Заради спада на икономиката им дългът им ще тръгне още нагоре. Като нищо ще удари 3 трилиона. Данъците в Германия ще се повишат, германците ще обеднеят хем заради спада на икономиката, хем заради задлъжнялността. Пък те и сега не са особено богати - средно погледнато.
                И като се събудиш - двата пръста в контакта.

                Кой ще позволи в 21 век Дойтче банк да фалира бе шефе....че чак филм направи. Измисли си една 0.1 по - на 100 степен вероятност и разказа цял филм.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Чак мощно не вярвам - но дори и скромен плюс може да обърне трендът, като имаме предвид, че днес Европа все пак не катастрофира отново. На-ного ме ядосаха марципанаджиите.
                  И времето е точно навреме и 8 пъти го мъчим тва ниво от вчера, бутнем ли ги още процент до клоуз. Ама ти нъл си инвестирал за 100 години

                  Коментар


                  • Има

                    Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Няма друго село и други кметове. Положението при краставичарите е същото като при доматаджиите. И те са "инвестирали" в допълнителни оранжерии. Кмета няма как да намаля лихвите защото вече ги е свалил на нула. Отделно от това и пишман инвеститорите са схванали играта и вече им е ясно че освен лихва има вероятност някой да им потърси и главницата, а оранжериите се амортизират и цената им пада.Освен да купува оранжерии не виждам какво друго въпросният кмет? Вероятно трябва да чакаме такава новина за да има устойчив ръст.
                    Има и други кметове Европа, Япония, Китай и т.н.

                    Положението с оранжериите не е толкова зле защото те правят кинти все пак и то прилични. За разлика от тези 2008 година които бяха фалирали още при създаването си. Не обичам да казвам този път е различно но наистина е различно.

                    Единственното което трябва да правят кметовете е да не натискат много пружината защото ще изхвърчат и те заедно с нея. Компанните повечето в момента не са скъпи....и да не забравяме все пак че има и инфлация при акциите им която няма как да се пренебрегне благодарение на многото наляти пари. Не можем да очакваме че една краставица ако е струвала преди 20 години 1 долар при повеишаване на цените на труда и услугите тя пак реалната и цена ще е 1 долар...добре е да имаме пред вид че тя все пак е нормално да струва поне 1.20....при положение че е станала и малко по дълга благодарение на растежа си през това време.

                    Не трябва да се прибягва до крайности. Има много компании с надути цени ( сега по малко вече след корекцията ) които са надути изкуственно от търговците очакващи небивал растеж....това е пак нормално...но по голяма част от компаниите особенно в дау джонс са на много добри цени бих казал евтини дори сега. Ако изключим проблема с петрола и сурвините особен проблем реално няма в икономиката на щатите....те затова ФЕД са леко ербаб може би. Ако дадат леко на зад с лихвите долара ще падне, сурвините и петрола ще се вдигнат и нещата ще си дойдат на мястото без никакви сътресения. По натам когато нещата се успокоят може пак сериозно да отворят дума за лихвите но не сега. И не сега главно заради спекулантите не заради икономиката.
                    Щото точно спекулантите могат да доведат криза защото те действат рязко и ефекта на страха е непредсказуем.

                    И преди го казвах и сега ще го кажа ако има икономика която няма проблеми в света то това са щатите. Ако и политиката на щатите спрямо европа и останалия свят включително Русия се нормализира и смекчи натиска върху всички останали ....и те
                    ще се оправят. Това се надявам да се случи след изборите. Така че коекция - да , по честа - да , но криза освен ако не я измислят пак заради кинти - не виждам.

                    Единствения проблем реален в света е Европа. Едно заради натиска от щатите да им играят по свирката и друго заради ужасно трудното вземане на решения.

                    Ако стане световна криза истинска - то тя тоя път ще е от Европа а не от Щатите.

                    Затова много се притеснявах от Гърция преди която всички я забравиха сега....Защото разпад на Европа ще е катаклизам за всички.....и тогава вече можем да говорим за истинска криза.

                    Може би първата стъпка е Меркел която е очевадно зависима от Щатите я махнат.

                    Гледай Гражданина Х май беше документален филм за Едуард Сноудън...има го в замунда. Това е филм с него не с измислени герои. Причините за неадекватното поведение на Меркел от Гърция до сега като минем през мигрантите и стигнем до очевадното подаване на изнудването на Турция....има само една според мен следа - Щатите и това че а я подслушвали. Някой хора от вашингтон искат да скарат Русия с Европа кардинално за да нямат конкуренция - това не е конспирация а си е декларирано от редица американски политици. Проблемите на Европа идват от там. Махнат ли Меркел и Обама може да видим светлина в тунела - сигуренм съм

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Стойността на почти всяко нещо е субективна. За диабетикът дозата инсулин е въпрос на оцеляване, за мен е нещо безполезно.
                      Не на почти, а на всяко нещо е субективна. Това на ravnovesie му се губи. Прекалено математически е настроен и не схваща, че цялата математика и цялото равновесие е равновесието на агрегираните субективни мения за бъдещето, които постоянно се менят и взаимно си въздействат. И които на всичкото отгоре са със 100% сигурност грешни.

                      Да, математиката казва при сегашните субективни очаквания какви трябва да са цените на активите, така че да не може да се прави арбитраж. Но до там. Нищо повече не може да каже математиката

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Прав си. И за мен дозата вазелин е безполезна
                        Както и да е. Днес мисля, че ще направим мощно затваряне в твоята посока
                        Чак мощно не вярвам - но дори и скромен плюс може да обърне трендът, като имаме предвид, че днес Европа все пак не катастрофира отново. На-ного ме ядосаха марципанаджиите.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Стойността на почти всяко нещо е субективна. За диабетикът дозата инсулин е въпрос на оцеляване, за мен е нещо безполезно.

                          Същото и с парите - с реална банкнота трудно ще се обърше човекът след изхвърлянето на отпадъците си, с навлизащите масово виртуални пари и това не може.
                          Прав си. И за мен дозата вазелин е безполезна
                          Както и да е. Днес мисля, че ще направим мощно затваряне в твоята посока

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Така - мисля че стига толкова апокалипсис за тази вечер

                            Аз мислех да не приказвам за тези работи, ама този един месец леко ме поизнерви.
                            Слузта яко надолу, джадаят кълца мишкуняци на поразия. Доволен ли си? Нали това чакахме?
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Напротив - ако ми кажеш как изчисляваш истинската стойност на злато ще ръкопляскам с две ръце и два крака

                              Ама няма как да го направиш. защото златото няма вътрешна стойност - има само субективна такава.
                              Стойността на почти всяко нещо е субективна. За диабетикът дозата инсулин е въпрос на оцеляване, за мен е нещо безполезно.

                              Същото и с парите - с реална банкнота трудно ще се обърше човекът след изхвърлянето на отпадъците си, с навлизащите масово виртуални пари и това не може.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Напротив - ако ми кажеш как изчисляваш истинската стойност на злато ще ръкопляскам с две ръце и два крака

                                Ама няма как да го направиш. защото златото няма вътрешна стойност - има само субективна такава.
                                А как в момента се изчислява истинската стойност на фиат валутите и дали е реална и на каква база?

                                Коментар

                                Working...
                                X