IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Ти кога осъзна проблема с банките?

    В момента в който казваше че купуваш европейски банки и биотехнлогии или по късно?
    Проблемът с банките е възникнал преди месец, месец и половина. Аз лично като схванах че това е проблема го писах и в този форум, не се сещам кога бе - преди месец може би.

    Коментар


    • DJIA ми се струва че тази вечер ще приключи на зелено ....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Разбира се че мога...сегашната ситуация на пазара е очеваден пример...както и ситуацията особенно от средата на 2014 година насам.

        Например натиска върху петрола и сурвините .

        Разбира се че има фундамент цените да падат....ако този фундамент е 20 % спекулантите го правят 80 % и няма кой да ги спре дори и в момента. Този натиск се прехвърля върху компаниите, държавите и дебита....първоначално започнал като игра за пари...се превръща в проблем на всякъде който мултиплицира икономическата ситуация абсолютно измисленно. Инфлацията пада, оборота пада поради по ниските цени стоките но печалбите на компаниите в много случаи растат. Това е сега. забележи в Китай и навсякъде кое сега расте и кое спада? Растат приходите в сферата на услугите и падат в производството.
        Ако си в играта печелиш ...ако си фундаментално настроен и мислиш "разумно" губиш.

        Например огромния балон при облигациите

        Ако има някъде балон то той е там не е в компаниите. С изключение на някой от тях разбира се като Амазон, нетфликс и т.н

        Това е пряк резултат от манипулацията на пазара която дали политически или само икономически се осъществява от големите ВЧТ. Даже вече не са и банките.

        ВЧТ печелят най много при воалитност. За да има такава воалитност трябва да са налице екстремни ситуации и тази с петрола и сурвините е очевадна. Тя се създава имено от тях изкуственно.
        Ако си инвеститор фундаменталист в подобна ситуация си безпомощен защото не можеш да предвидиш неразума до къде ще стигне и колко време ще продължи и си принуден да парвиш действия които нямат общо с разума или фундамента от което няма как да не загубиш защото инвеститорите искат от теб доходност. И може да си принуден да избягаш към бондовете които пък са бомба със закъснител - точно ситуацията в момента.
        ВЧТ са проблем защото манипулират пазара и това че имат изпреварваща информация им дава огромно предимство да движат цените в която посока искат при определени ситуации. И никой не знае до кога ще я движат защото компютрите нямат емоция или страх. А движенето на цените в дадена псока може да доведе до реални огромни проблеми като балони или огромно изкривяване на пазара от фундамента.

        и т.н

        Ако искаш да си фундаментален инвеститор в нетфликс как да си такъв при тази цена? как да разбереш до кога ще се вдига цената и кога ще решат ВЧТ като гопро че играта е обратна?

        Ако си фундаменталист 2015 година би трябвало да продадеш всичко и да отидеш на почивка за година две.
        Пак казваш твърде точно това, което мисля и - така да се каже: чувствам. И аз така - трябва или да преглътна временни загуби, или да действам в противоречие со здравият разум, нещо срещу което цялата ми същност на мозъчно същество инстинктивно се бунтува.

        Но щом смяташ, че всичко зависи от лихвите - това е плашещо - значи всичко е в ръцете на баба йелън, а тя се доказа вече като безкрайно глупава - особено в изказванията си - с които често прави повече поражения, отколкото със своите действия.
        Last edited by Императорът; 09.02.2016, 20:31.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Ами като

          Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Представи си едно село в което всички са се набълбучили в оранжерии за домати. Да ама хората взело че и писнало да ядат домати и тея доматаджии закъсали. Кмета печатал пари и им раздавал да подържа икономиката един вид. Обаче инвеститорите в оранжерии на били много интелигентни и вместо да намалят и да разнообразят производството взели че направили още повече оранжерии за домати.Казали си, че си струва при тези ниски лихви да инвестират. Пък и кмета вече е доказал,ще ги оправя пак ако има проблем.И сега какво имаме? Двойно повече оранжерии и двойно повече дългове. И какво да прави кмета да им реши проблема и да оздрави икономиката според теб?
          Ами като се има пред вид че всички кметове правят същото - ще продължи. И ако има ъкъл по малкично ще ги постряска отвреме на време за да ограничат доматите и почнат да садят краставици.

          Ако пък реши да се прави на мъж всички ще останат безработни и тогава последния му проблем ще са печатането на пари.

          Коментар


          • Разбира се

            Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Направо си мисля че не помниш какво приказваше лятото. Че нали точно ти коментираше проблема с големият левъридж и че той те притеснява?
            Разбира се, и за байбака говорих и за скъпите акции и за балоните особенно в битехнологиите и тех сектора.

            И сега какво казвм.... казвам следното :

            АКо ФЕД решат да продължат с твърдия тон и следва още покачване на лихвите - влизаме в мечи пазар 100 %. Ако дадат назад - пазара отива нагоре краткосрочно.

            Аз смятам че ще дадат леко назад и затова съм бичи настроен. Няма и не говоря за никакъв фундамент или подобни неща...вече тези неща не ме интересуват.

            Интересува ме играта. Играта е - ако стане това което мисля - битехнологиите и банките и петрола ще са мнгоо нагоре. Ако не стане заставам пак късо.

            Няма една позиция която трябва да следваш дълго време , пазара е различен и мненията ти трябва да са различни.

            Пред говорех следното....вдигнат ли се лихвите.....100 % корекция. И чакам какво ще стане с тази корекция. Е дочаках. Смятам че ФЕД в тази ситуация не би трябвало да правят резки движения защото покрай майтапа наистина могат да си прецакат икономиката много лошо. А това е много лесно.....вдигат пак лихвите в тази ситуация - петрола отива надолу....петролните компании фалират...от там банките и покрай тях всичко останало и ето ти рецесия.

            лихвите трябваха да се видгнат края на 2014 или началото на 2015....това беше момента. Тях ги достараша и се случи това което се случи.

            А ако се обърнем към теорията на коспирациите....може и нарочно да са го направили зашото както и действията на Меркел в Европа...така и в тяхните действия няма логика.

            Логично беше 2015 година да са твърди а след лихвите меки....но те са точно обратното до момента което да ти кажа честно ако не е нагласено е най малко странно.

            реално нищо не е станало с лихвите все още...това пак го казвах преди...0.25 пункта е абсолютно нищо....но тенденцията е всичко. Ако не е о.25 а 1.25 тази година....това вече е проблем и то сериозен.

            Очаквах корекция не точно заради 0.25 процента лихви а заради тенденцията че лесните кинти ще свършат.

            Сега смятам че пазара просто ги притиска за да влязат в правия път...и петрола е затова нисък. Нисък петрол.....опасност от фалити и липса на инфлация - т.е лесни кинти по дълго време. Ей това е играта. Но тя може да стане сериозна след като ФЕД се вкараха сами в този капан и сега хич не ги виждам освен да отстъпят и да се премирят че кинтите движат света. КОето само по себе си е също така опасно....но е по малко опасното към този момент.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Като не е бахур не ми го хвали
              От това пък най ме е страх и най се пазя. Да не ям бахура, че хич не го обичам него.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Или ще ям баницата сега или ще изчакам да ям две баници после. Такива 1.05 или 1.1 баници въобще не ме вълнуват
                Като не е бахур не ми го хвали

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Мишо беше дал един линк към една статия в блумбърг.

                  Кои са тези банки с големите загуби? Кое ще довде до подобно нещо? Предполагам визираш дебита на петролни компании които могат да фалират.

                  Няколко въпроса....банките сега в същото положение ли са като 2008 година или са далеч по добре капитализирани.

                  Петрола ще продължи ли да пада ако ФЕД даде назад?

                  Не казвам че това не може да стане....то всичко може да стане и война може да стане....

                  И още един въпрос кога точно хората осъзнаха че това може да се случи...? На 1 януари?
                  Представи си едно село в което всички са се набълбучили в оранжерии за домати. Да ама хората взело че и писнало да ядат домати и тея доматаджии закъсали. Кмета печатал пари и им раздавал да подържа икономиката един вид. Обаче инвеститорите в оранжерии на били много интелигентни и вместо да намалят и да разнообразят производството взели че направили още повече оранжерии за домати.Казали си, че си струва при тези ниски лихви да инвестират. Пък и кмета вече е доказал,ще ги оправя пак ако има проблем.И сега какво имаме? Двойно повече оранжерии и двойно повече дългове. И какво да прави кмета да им реши проблема и да оздрави икономиката според теб?
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Ти кога осъзна проблема с банките?

                    В момента в който казваше че купуваш европейски банки и биотехнлогии или по късно?
                    Направо си мисля че не помниш какво приказваше лятото. Че нали точно ти коментираше проблема с големият левъридж и че той те притеснява?
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                      Момчета купувайте, не мога да го удържа сам.
                      Алонсо дай едно рамо, стига си се стискал
                      Нямаш грижи. Да купувам ама какво да купувам? Казал съм си критериите. Дай някоя стабилна компания на максимално р/е 7 и ще си вкарам поне 30% от кеша там. Да не съм си намерил парите на улицата да ги хвърлям за глупости. Спечелих си ги с честни далавери. Та предпочитам да ги изхарча за жени и пътувания отколкото за глупости като например набалончени компании. Понеже съм тъп сметката ми е проста. Или ще ям баницата сега или ще изчакам да ям две баници после. Такива 1.05 или 1.1 баници въобще не ме вълнуват
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                      Коментар


                      • Интересно е друго

                        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Знаеш ли как започна финансовата криза 2008 - две инвестиционни банки средна ръка направиха загуби които им отвяха собствения капитал

                        Знаеш ли в момента какво се случва - няколко огромни инвестиционни банки правят огромни загуби, които още не са им отвяли собствения капитал, но нищо не пречи следващите тримесечия да се случи.

                        Та за това падат пазарите последните месец и половина - заради това че едни огромни банки, могат да направят едни огромни загуби. Да останат без собствен капитал и да почне един процес на заразяване навсъкяде и по всяко време.
                        Ти кога осъзна проблема с банките?

                        В момента в който казваше че купуваш европейски банки и биотехнлогии или по късно?

                        Коментар


                        • Мишо

                          Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Знаеш ли как започна финансовата криза 2008 - две инвестиционни банки средна ръка направиха загуби които им отвяха собствения капитал

                          Знаеш ли в момента какво се случва - няколко огромни инвестиционни банки правят огромни загуби, които още не са им отвяли собствения капитал, но нищо не пречи следващите тримесечия да се случи.

                          Та за това падат пазарите последните месец и половина - заради това че едни огромни банки, могат да направят едни огромни загуби. Да останат без собствен капитал и да почне един процес на заразяване навсъкяде и по всяко време.
                          Мишо беше дал един линк към една статия в блумбърг.

                          Кои са тези банки с големите загуби? Кое ще довде до подобно нещо? Предполагам визираш дебита на петролни компании които могат да фалират.

                          Няколко въпроса....банките сега в същото положение ли са като 2008 година или са далеч по добре капитализирани.

                          Петрола ще продължи ли да пада ако ФЕД даде назад?

                          Не казвам че това не може да стане....то всичко може да стане и война може да стане....

                          И още един въпрос кога точно хората осъзнаха че това може да се случи...? На 1 януари?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Знаеш ли как започна финансовата криза 2008 - две инвестиционни банки средна ръка направиха загуби които им отвяха собствения капитал

                            Знаеш ли в момента какво се случва - няколко огромни инвестиционни банки правят огромни загуби, които още не са им отвяли собствения капитал, но нищо не пречи следващите тримесечия да се случи.

                            Та за това падат пазарите последните месец и половина - заради това че едни огромни банки, могат да направят едни огромни загуби. Да останат без собствен капитал и да почне един процес на заразяване навсъкяде и по всяко време.
                            Недей моля ти се и ти да почваш да ни даваш обяснения стил СиЕнБиСи. За това ли всички водещи индекси отвориха с годишен гап? Годишен! Доста рядко явление. Явно както всички си празнуваха и се сетиха, че някои банки може да имат проблеми Айде нЕма нужда!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                              Момчета купувайте, не мога да го удържа сам.
                              Алонсо дай едно рамо, стига си се стискал
                              Аз изкупих колкото можах, сега само си броя загубите и се забавлявам с дейтрейдинг

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                                Момчета купувайте, не мога да го удържа сам.
                                Алонсо дай едно рамо, стига си се стискал
                                Щом и доларът не помага,трудна работа.

                                Коментар

                                Working...
                                X