IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Не е вярно!!! Всъщност златия стандарт е въведен в Англия в края на 17 век ,но по времето на воините с Наполеон е отменен по обективни причини,затова от 1797 до 1822 той е отменен,но след това до началото на Първата Световна Война съществува без прекъсване

    Ето един конкретен пример за суспендирането на златния стандарт:

    http://www.branchcollective.org/?ps_...-1844-bank-act

    А мисля, че съвсем не е единствения.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      И в какво ще ги инвестират?
      НИ, злато, бизнес?
      В социални помощи и субсидии.

      От месеци се говори, че тези фондове продават. Дори това го даваха като една от прочините за безумната корелация на акции и петрол. Норвежкия фонд отрече да са продавали каквото и да било - твърдят че дивидентите, които получават им стигат напълно за балансиране на бюджета. Арабските фондове не са казали нищо, но и те по-вероятно първо ще продават облигации, а не акции. А при облигациите няма никакво движение.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        И в какво ще ги инвестират?
        НИ, злато, бизнес?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не го познавам. И не знам какви позиции е заемал. На мен късото злато ми е нищожна част от портфейла и ако ще и до 2000 да отиде няма да ме заболи кой знае колко.
          Браво колега !!! Радвам се че допускаш жълтото да отиде до 2000

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Не го познавам. И не знам какви позиции е заемал. На мен късото злато ми е нищожна част от портфейла и ако ще и до 2000 да отиде няма да ме заболи кой знае колко.
            похвли ли lv_max, 4е 4ака

            Коментар


            • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
              А бе равновесов, все се каня да те питам... Бе преди имаше един друг скъсител на ламарината "схемата" се казваше... Той изчезна нещо... Та да не би това да си той, с нов ник?
              Не го познавам. И не знам какви позиции е заемал. На мен късото злато ми е нищожна част от портфейла и ако ще и до 2000 да отиде няма да ме заболи кой знае колко.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Златото има относително предвидима волатилност. Така че мога да си преценявам риска относително добре. При златните акции този бонус го няма. Сега например както съм го шортил над 1200 ще го затворя на около 1000 а ако тръгне още да расте да стигне до 1300 -1350, където ще отворя още къси.
                А бе равновесов, все се каня да те питам... Бе преди имаше един друг скъсител на ламарината "схемата" се казваше... Той изчезна нещо... Та да не би това да си той, с нов ник?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                  пуснах един short na X (8.69)
                  zатвори 8.48 (-2.4%). опцииата е 12% ма плус, но днес о4аквам осте 3/4% на доле

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Златото върви към 200, а защо не и 20 както писах Просто върви бавно. Вече инфлацията е ниска дори и в развиващите се държави. Масово валутите на основните развиващи се държави са конвертируеми. Още десетина години и последните бастиони за потребление на злато - Индия, Китай и Близкия изток ще са го забравили като реалистична възможност. Ако преди 10 години за среден индиец е било почти невъзможно да си купи долари, евро или паунди в момента е елементарно. Китайския юан също върви към конвертируемост. Въпреки забогатяването на Индия и по-ниските цени на златото количеството внесено злато през 2015 е почти идентично на средното за последните 5 години. Същата работа е и с Китай. В близкия изток вече има СПАД на търсенето - в унции не само в долари. Същото е положението в Европа.

                    Златните ЕТФ са нож с две остриета - те помпаха цената когато имаше ръст, но сега разпродават. Златните буболечки още купуват златни монети - но кога ще престанат. Тренда вече е доста забавящ се - всъщност реално търсенето на реални монети и кюлчета стагнира - отново въпреки падналите цени. Търсенето на злато за бижута отново бележи спад - в реално - не в доларово изражение.

                    Почти целият ръст на търсене на злато - това което крепи ценита в момента е търсене от централни банки. Там има ръст от 25% за 2015. Но те си имат лимити до какъв процент трябва да са им резервите в злато - и какво ще стане когато ги напълнят.

                    БУУМ.
                    само Newmont Mining ми е 47% +. ako zлатото се ка4и осте сас 100 долара, тогава осте толкова.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      На 8.02.2016 година се появих отново във форума защото исках да кажа нещо важно и публикувах следното:

                      .........
                      Така че....аз от днес съм вече Бичи...и ще стана евентуално мечи след като видя какво ще кажат ФЕД този месец.

                      Всички чакат СП под 180....значи е време да се купува . Ако ФЕД пак продължат с намеренията за лихвите вече може да очакваме под 180.

                      Както и :

                      Друга игра.... утре след ърнинга на WYNN се обзалагам че всички казино компании ще скочат с двуцифрени проценти.


                      по долу са графиките на SPY and WYNN

                      И сега въпроса...аз късмет ли имам?, Кристална топка? чета новини ? или Мога да мисля?

                      браво, поклон, ти си наи добриа

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                        Това че нещо е било така дълго време, не значи че и занапред ще важи. Цялата постановка има смисъл, само ако наистина при някакъв форсмажор златото е ликвидно, а аз не бих заложил на това, нищо че досега е било така. Ти като въртиш милиони, може и да има смисъл да държиш 5-10% и да ги забравиш, но масовката на която Тавекс и агентите и тука пробутват скъпо злато е прекарана отвсякъде.
                        На теб и петрола ти изглеждаше сигурна инвестиция и нещо което твърдо ще е необходимо и търсено. Аз обаче бих казал че производителите на петрол са вече в режим - продавай колкото можеш, докато можеш. Ситуацията изглежда като да са калкулирали вече края на петролната ера.
                        Златото закупено от Тавекс не е скъпо,навсякаде дребните продажби са с премия,това лесно може да се провери.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Златото.

                          Гледам има дискусия по отнопение на златото и въпреки че много хоря нама да пожелаят мнението ми вероятно...аз ще го кажа отново.

                          Преди година на многото въпроси в тази тема и темата за златото и т.н казвах че златото ще скочи ако се случи нещо с пазара което разбира се беше логично...от сегашна гледна точка особенно.

                          Противниците на златото говореха че то ще се срине до 500 и подобни нива....други бичи настроени говорят постоянно...как златото ще замени парите и парите нямат никаква стойност и подобни неща. Нито едното от двете не може да бъде вярно.

                          По отношение на срив на златото около подобни нива е невъзможно да се говори в сегашната и мисля години напред ситуация.

                          По отношение на това някой да чака златото да скочи защото парите станат ненужни е още по абсурдно да се говори от сгеашната и ( доста ) години напред ситуация.

                          Но по отношение на това че златото за достатъчно дълъг период ( 10 години и повече ) ще поскъпне със абсолютна сигурност с достатъчно проценти е 100 % сигурно.

                          Поради това, ако не сте краткосрочен търговец специалист в областта на златото който да го разбира достатъчно за да хваща опредлени движения към златото трябва да се подхожда само и единственно като някаква форма на застраховка срещу сговнясване на ситуацията сега или за в бъдеще което отново е 100 % сигурно че ще се случи в даден момнет.
                          Аз много пъти съм казвал и това е и моето реално отношение към златото ( т.е аз това съм направил ) че човек трябва да има около 5-10 % от свободните си средства само във физическо злато ( или диаманти но ако ги разбира...и тъй като диамантите много малко хора ги разбират наистина не е препоръчително да мислите за тях ) .
                          Никакви ЕТФ и и подобни глупости когато става въпрос за инвестиция наистина в злато а не в търговия със злато. ( ако златото наистина ви потрябва може ЕТФ и те да флаират )
                          И говорим за хора които наистина имат свободни средства които не са 50-100 хиляди долара а доста повече. Това злато го купувате и го забравяте че съществува...независимо от цената му към момента ( затова е добре да е физчическо за да не можете да го продадете лесно ) Ако дойде момнет в който наистина да ви потрябва то то ще струва много и тогава ще разберете колко добра инвестиция сте направили независимо че сега изглежда невероятно да си представите подобна ситуация.
                          Като си купите кола и отидите да я застраховате ( или себе си ) може да ви се вижда скъпа застраховката която плащате всяка година и в даден момент да ви се вижда дори безмислено да плащате толкова пари за застраховка особенно ако нямате сериозни проишествия но ако не дай боже се случи нещо сериозно което към дадения момент може да ви се струва много малко вероятно - то тази застраховка ще ви измъкне от блатото.
                          Така е и златото. Въпроса за него е в гледната точка и отношението към него. Ако гледате на него като застраховка няма да ви интересува дали сега е паднало или утре се е вдигнало...а просто ще сте го забравили че съществува.
                          Личното ми мнение е че на златото трябва да се гледа единственно и само по този начин - освен ако не желаете да го търгувате което е съвсем друга история която не е за всеки.

                          Няма случайни неща...и хич не е случайно че всяка голяма държава която може да си го позволи трупа и в 99 % от случаите увеличава златните си резерви. На 90 % от хората това може да се струва безмисленно поради купищата доводи че то не носи лихви....може да падне...и т.н че няма никаква стойност , че стойността му е отживелица , че е само сантиментална и т.н и въпреки всички тези доводи държавите увеличават златните си резерви. Предполагам не мислите че всички говерньори на централните банки са глупаци а въпросните 90 % от хората най големите умници.
                          Човешката психология и като цяло човека е така устроен че лесно се нагажда към нови условия и всичко което е било преди му се струва невъзможно или много малко вероятно да се повтори. Медиите имат много голяма роля в този процес защото те са причината за промиването на мозъците на хората и колкото и да се опитваш да се отървеш от това промиване трябват качества които не се учат в учебниците за да можеш да устоиш на подобна атака.
                          Подобно е с пазарите....когато да кажем индексите се дивжат за по дълъг период в даден диапазон хората свикват бързо с новата реалност и е много трудно да застанеш на обратната страна на пазара т.е да очакваш промяна в друга посока особенно когато си атакуван отвсякъде с добри или лоши новини.
                          В тези манипулирани пазари в момента единствения начин да правиш реално пари е да се опиташ: Първо да погледнеш картината много много от високо и да мислиш не толкова фундаментално, колкото какво биха направили хората които те манипулиртат и Второ - какво в крайна сметка тези които манипулират ежедневните джижения не могат и да искат да пренебрегнат.

                          Златото е подобна история. Гледайки нещата много от високо единственото нещо което си длъжен да видиш е че златото ще расте с годините.

                          И т.н темата е много много дълга.
                          Това че нещо е било така дълго време, не значи че и занапред ще важи. Цялата постановка има смисъл, само ако наистина при някакъв форсмажор златото е ликвидно, а аз не бих заложил на това, нищо че досега е било така. Ти като въртиш милиони, може и да има смисъл да държиш 5-10% и да ги забравиш, но масовката на която Тавекс и агентите и тука пробутват скъпо злато е прекарана отвсякъде.
                          На теб и петрола ти изглеждаше сигурна инвестиция и нещо което твърдо ще е необходимо и търсено. Аз обаче бих казал че производителите на петрол са вече в режим - продавай колкото можеш, докато можеш. Ситуацията изглежда като да са калкулирали вече края на петролната ера.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Кой освен този който го прави...може да улучи точно датата?
                            Поне неколцина от нас туканка биха могли да улучат датата - и ти също, ама и с малко късмет

                            За златцето си 100% прав - то се знае, че не може да замести напълно парите, най-малкото защото не е в достатъчно количество... количеството се увеличава заради добивът, но в ограничени темпове и до време - биткойнът е измислен на същия принцип. За мен единствената възможност е да бъде измислена световна валута, базирана на - и със 100% златно покритие, която да замести доларът като основна и всички други валути да се съизмерват през нея - говорил съм за това.
                            Застраховка да - защото при форсмажор (не става дума само за природни бедствия и ужасяващи гибелни катаклизми, на и за финансово-икономически такива) парите могат да кажат: "бум", но златцето няма как да изчезне - то може само да си променя собственикът и формата.

                            Иначе би било ного хубаво да измислиш книга, която ще бъде крайно полезна за хората.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Златото.

                              Гледам има дискусия по отнопение на златото и въпреки че много хоря нама да пожелаят мнението ми вероятно...аз ще го кажа отново.

                              Преди година на многото въпроси в тази тема и темата за златото и т.н казвах че златото ще скочи ако се случи нещо с пазара което разбира се беше логично...от сегашна гледна точка особенно.

                              Противниците на златото говореха че то ще се срине до 500 и подобни нива....други бичи настроени говорят постоянно...как златото ще замени парите и парите нямат никаква стойност и подобни неща. Нито едното от двете не може да бъде вярно.

                              По отношение на срив на златото около подобни нива е невъзможно да се говори в сегашната и мисля години напред ситуация.

                              По отношение на това някой да чака златото да скочи защото парите станат ненужни е още по абсурдно да се говори от сгеашната и ( доста ) години напред ситуация.

                              Но по отношение на това че златото за достатъчно дълъг период ( 10 години и повече ) ще поскъпне със абсолютна сигурност с достатъчно проценти е 100 % сигурно.

                              Поради това, ако не сте краткосрочен търговец специалист в областта на златото който да го разбира достатъчно за да хваща опредлени движения към златото трябва да се подхожда само и единственно като някаква форма на застраховка срещу сговнясване на ситуацията сега или за в бъдеще което отново е 100 % сигурно че ще се случи в даден момнет.
                              Аз много пъти съм казвал и това е и моето реално отношение към златото ( т.е аз това съм направил ) че човек трябва да има около 5-10 % от свободните си средства само във физическо злато ( или диаманти но ако ги разбира...и тъй като диамантите много малко хора ги разбират наистина не е препоръчително да мислите за тях ) .
                              Никакви ЕТФ и и подобни глупости когато става въпрос за инвестиция наистина в злато а не в търговия със злато. ( ако златото наистина ви потрябва може ЕТФ и те да флаират )
                              И говорим за хора които наистина имат свободни средства които не са 50-100 хиляди долара а доста повече. Това злато го купувате и го забравяте че съществува...независимо от цената му към момента ( затова е добре да е физчическо за да не можете да го продадете лесно ) Ако дойде момнет в който наистина да ви потрябва то то ще струва много и тогава ще разберете колко добра инвестиция сте направили независимо че сега изглежда невероятно да си представите подобна ситуация.
                              Като си купите кола и отидите да я застраховате ( или себе си ) може да ви се вижда скъпа застраховката която плащате всяка година и в даден момент да ви се вижда дори безмислено да плащате толкова пари за застраховка особенно ако нямате сериозни проишествия но ако не дай боже се случи нещо сериозно което към дадения момент може да ви се струва много малко вероятно - то тази застраховка ще ви измъкне от блатото.
                              Така е и златото. Въпроса за него е в гледната точка и отношението към него. Ако гледате на него като застраховка няма да ви интересува дали сега е паднало или утре се е вдигнало...а просто ще сте го забравили че съществува.
                              Личното ми мнение е че на златото трябва да се гледа единственно и само по този начин - освен ако не желаете да го търгувате което е съвсем друга история която не е за всеки.

                              Няма случайни неща...и хич не е случайно че всяка голяма държава която може да си го позволи трупа и в 99 % от случаите увеличава златните си резерви. На 90 % от хората това може да се струва безмисленно поради купищата доводи че то не носи лихви....може да падне...и т.н че няма никаква стойност , че стойността му е отживелица , че е само сантиментална и т.н и въпреки всички тези доводи държавите увеличават златните си резерви. Предполагам не мислите че всички говерньори на централните банки са глупаци а въпросните 90 % от хората най големите умници.
                              Човешката психология и като цяло човека е така устроен че лесно се нагажда към нови условия и всичко което е било преди му се струва невъзможно или много малко вероятно да се повтори. Медиите имат много голяма роля в този процес защото те са причината за промиването на мозъците на хората и колкото и да се опитваш да се отървеш от това промиване трябват качества които не се учат в учебниците за да можеш да устоиш на подобна атака.
                              Подобно е с пазарите....когато да кажем индексите се дивжат за по дълъг период в даден диапазон хората свикват бързо с новата реалност и е много трудно да застанеш на обратната страна на пазара т.е да очакваш промяна в друга посока особенно когато си атакуван отвсякъде с добри или лоши новини.
                              В тези манипулирани пазари в момента единствения начин да правиш реално пари е да се опиташ: Първо да погледнеш картината много много от високо и да мислиш не толкова фундаментално, колкото какво биха направили хората които те манипулиртат и Второ - какво в крайна сметка тези които манипулират ежедневните джижения не могат и да искат да пренебрегнат.

                              Златото е подобна история. Гледайки нещата много от високо единственото нещо което си длъжен да видиш е че златото ще расте с годините.

                              И т.н темата е много много дълга.
                              Аферим!!!

                              Коментар


                              • Кой освен този който го прави...

                                Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Ти си мъдър - не улучи точно датата, но все пак с доста голяма точност. Това не ме учудва. Повечето пазари направиха класическо двойно дъно и мишкуняшката енергия се изчерпи - или поне засега изглежда тъй.
                                Кой освен този който го прави...може да улучи точно датата?

                                Коментар

                                Working...
                                X