IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Единственното което има значение

    Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Според експерти, от 2000 година до днес щатската валута и британския паунд са загубили заради инфлацията 99% от покупателната си стойност.

    При това положение няма никакъв смисъл да правим пари и става ясно защо форумът се занимава основно с борбата срещу световната конспирация и създаването на справедливо, процъфтяващо и по възможност руско общество.
    Единственното което има значение е да чуваме музиката и да танцуваме на нея.
    Ако объркаме музиката или танца...няма да се случат приятни неща за нас.
    Дано ме разбираш.

    Теориите на коснпирациите не ме интересуват повече от колкото като забавно четиво.
    Не ме интересуват даже и дали света е справедлив или не...интересува ме главно моята полза и роля в този процес.

    Ако успееш да се позиционираш добре в средата в която живееш и се променяш спрямо нея - ще печелиш и ще се развиваш...ако си затвориш очите и смяташ че убежденията ти са достатъчни независимо какви са....ще се окажеш в канавката рано или късно.
    Когато говоря за неща които изглеждат като теория на коснпирация говоря за тях не защото искам да ги променя..... а защото искам да се променя аз и това което правя в зависимост от нещата които смятам са актуални.

    Така че дали ми харесва или не - ФЕД, Щатите, Тръмп, Клинтън, Русия, Европа, Ротшилд, ВЧТ ци... или който и да е ...дали долара има стойност или не.....както и каква е причината Титаник да потъне ...няма абсолютно никакво значение за мен...освен ако не виждам в някое от тези неща възможност за печалба или добро краткосрочно позициониране на моите пари.

    Коментар


    • Сега...

      Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Туй аз искам да го видя - на публичен диспут. Цялата и жалкост и безличност и тъпота ще лъснат до бляскавият и остроумен Доналд - и клинтънова ще бъде опозорена завинаги. (258 сардонически човечета - тука няма такива)
      Сега...аз харесвам Тръмп...вече казах защо....но не споделям твоите емоционални )) характеристики и за него...нито за Клинтън.

      Не смятам че Тръмп е блестящ или чак толкова остроумен....не смятам и че е чак толкова умен...оше по малко че Клинтън е тъпа....
      На тези нива глупави хора няма.

      За мен ключовото при Тръмп е - че е независим. Това на някой хора им се струва опасно...защото е неизвестно ....на други им се струва екзотично...на трети пък им е писнало от марионетките в политиката.
      За големите пари - е ужасяващо....

      Но за реалния бизнес.- ( не финансовия и военния ) ...-ще бъде много полезно.

      Един пример.
      Ето ние..."мразим" Русия...или поне много хора...( знам че ти я харесваш а на мен не ми пука и споменавайки я да не преместваме темата в нея ) . Обаче какво мисли средния американец...? Какво мисли бизнеса в Америка за руснаците....?
      Не знам има ли някъде повече руснаци да работят другаде от колкото в Уолл Стреет. Не знам има ли бизнес който няма да адмирира съживяването на руския пазар и дали няма да иска да се включи в него...независимо от официалната политика.
      Бизнеса не му пука...дали това е Русия..или дори Северна корея....реални бизнес иска да има пазар...и да се развива...
      Бизнеаа пука ли му че Китай е комунистическа...? Не му пука...и на политката не и пука...ама само защото няма какво да направи срещу Китай..докато срещу Русия може...
      На някой бизнесмен пука ли му ако трябва да наеме някой качествен човек на работа дали той е мюсулманин, руснак...или от севрна корея? Не му пука...щото си гледа бизнеса...и ако е изгодно за него...ще го наеме.
      Т.е "омразата" срещу Русия е само в нашите комплексирани от нещастната ни съдба дребни и жалки мозъци.
      Ако всеки при нас и в Европа си гледаше бизнеса...и можеше да избегне политическия натиск от Щатите никой няма да иска да се скара с Русия още по малко заради Украйна.
      Европа страда много от тези санкции.....оправянето на отношенията с Русия ще даде тласък в икономиката на Европа...и целия бизнес в Европа не е съгласен с тези санкции и ще ги адмирира као паднат. Това е реалността...медиите създават някакъв образ на Русия...на който образ се връзвът само най глупавите и дребни души...а на бизнеса не му пука кой управлява Русия и как ако може да си прави бизнеаа.

      Коментар


      • Според експерти, от 2000 година до днес щатската валута и британския паунд са загубили заради инфлацията 99% от покупателната си стойност.

        При това положение няма никакъв смисъл да правим пари и става ясно защо форумът се занимава основно с борбата срещу световната конспирация и създаването на справедливо, процъфтяващо и по възможност руско общество.

        Коментар


        • таи като нивото на форума се пока4ва, ето и моиа принос


          Потъването на „Титаник” е не само голяма трагедия за хиляди хора, но и част от добре обмислен план, свързан със създаването на Федералния резерв на САЩ, институцията, която и досега държи монопола върху долара-националната валута на страната. Това се казва в една от конспиративните теории около гибелта на кораба, която продължава да вълнува хората по света . Теорията накратко е следната: трима от най-влиятелните мъже в икономиката и финансите на САЩ по онова време-началото на 20 век са се намирали на кораба. Тяхната смърт на практика отваря вратата за създаването на американската централна банка, каквато е ролята на ФЕД.

          Това са банкерът Исидор Щраус, собственикът на верига магазини и един от най-богатите по онова време хора Бенджамин Гугенхайм и милионерът Джон Джейкъб Астор IV-инвеститор, изобретател, писател и бивш полковник от армията на САЩ. Това са и най-яростните противници на идеята за създаването на ФЕД, подкрепяна както е добре известно от Ротшилд, Рокфелер и Джей Пи Морган.

          Когато Федералния резерв започна да функционира, тези трима банкери взеха в ръцете си възможността да определят пътя на световните финанси, защото решаваха колко да печатат от американските пари, най-сигурната и твърда валута доскоро в света.

          Последните световни икономически кризи ясно доказват, че основната причина за тях е именно безконтролното печатане на пари и инфлацията, което това действие предизвиква. Според експерти, от 2000 година до днес щатската валута и британския паунд са загубили заради инфлацията 99% от покупателната си стойност.

          Във версията се напомнят и много интересни подробности. Например тази, че корабът „Титаник” е бил практически собственост на Джей Пи Морган, който е финансирал построяването му. Още по-любопитно е и това, че финансистът е трябвало също да е на борда по време на първото плаване, но е отменил пътуването си в последния момент по неизвестни причини.

          Намесен е и орденът на йезуитите-единственият фотограф на кораба е бил от Ирландия и член на този орден, а и капитанът Едуард Смит също е бил йезуит, макар че доказателства за това досега не са публикувани.

          Как обаче точно е предизвикана катастрофата и дали целта на потъването на „Титаник” и смъртта на над 1300 души е била цената за създаването на ФЕД, засега никой не посочва. Въпреки това въпросите остават и може би в бъдещето ще бъдат открити и отговорите. /БЛИЦ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Ако не го изберат....ще се кандидатира независим.

            Аз не я знам с детайли американската система за номинации да уточня. За гласуването знам някой неща но не ми е силната страна.

            Не трябва да се подценяват американците обаче. Обикновенните американци също виждат нещата които се случват в политиката..и вътрешната и външната и не са съгласни. Има голямо недоволство и затова и Тръмп е фаворит. Дори и при демократите Сандърс има толкова много гласове който е социалист...това в нормална ситуация не може да се случи в Америка. Когато народа е чак толкова недоволен че да се замисля за социалист президент...прави сметка. Не мисля че точно в изборите могат да изманипулират до такава степен резултатите - това не е България все пак.

            А Хилари, при всичките кинти които и наляха ако се изправи директно срещу Тръмп ( народното недоволство ) няма шанс.
            Още повече с лайната които непрекъснато излизат в емайлите и....хората не са глупави. Хилраи е марионетка...и няма американец който да не го осъзнава. И не на бизнеса е марионетка....а на мошениците от уолл стриит и военното лоби.
            Туй аз искам да го видя - на публичен диспут. Цялата и жалкост и безличност и тъпота ще лъснат до бляскавият и остроумен Доналд - и клинтънова ще бъде опозорена завинаги. (258 сардонически човечета - тука няма такива)
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • И Рейгън

              Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Дали само се прави?
              И Рейгън беше актьор и не му даваха шансове...но беше много успешен президент.

              Стила на Тръмп е да е клоун...няма значение дали е такъв или се прави...по важното е каква политика ще води. И както исторята показва едно е какво говориш на изборите и друго какво правиш след тях. И за добро и за лошо е така.

              Винаги съм уважавал и съм се възхищавал на всеки който има способността да се самоиронизира. Според мен това е невероятно качество и зад външната обвивка на клоун стои човек с много малко комплекси, самоуверен и устояващ принципите си....а тези качества се срещат много рядко. Освен това Тръмп не му пука...незавсим е .... и е свикнал да взима тежки решения.

              Аз не съм Американец...но смятам че света ще е по добо място за живеене ако САЩ спрат така агресивно да се месят във вътрешната политка на всяка една страна от света...просто това ми е омръзнало...разбираш ли...омръзнала ми е непрестанната далавера...не мога да приема че трябва всички да се строим и да козируваме на Америка....всичките простотии в света ги правят те...ако оставят света на мира всички ще бъдат по добре.
              Не мислиш ли?

              Коментар


              • Ясно че ГС

                Първоначално изпратено от iri6 Разгледай мнение
                Аз не съм съгласен.
                Тръмп се прави на клоун с което спечели американците от ниската класа.

                Средната и особено вишата класа ще гласуват изцяло за Клинън. Това, че GS плащат стотици хиляди на Клинтън е напълно законно и ясно на всички в щатите и не смятам, че е проблем.
                До голяма степен надценяваш гражданите, като личните ми впечатления са, че те се манипулират изключително лесно. Тръмп няма тези финансови възможности и връзки, които стоят зад Клинтън. Дори партията зад Тръмп се разцепи, защото им е ясно, че ще загубят ако го издигнат. Проблема е, че нямат друг кандидат, но въпреки това очаквам след евентуалната му кандидатура половината да излязат и заяввят, че не го подкрепят. Вчера Тръмп не спечели в Тексас !!!

                Клинтън е харесвана изключително от традиционните американци и въпреки, че Тръмп в момента се радва на популярност, не виждам как ще спечели срещу Клинтън.
                Ясно че ГС и плащат законно,....не само те...всички банки и плащат и не само банките.

                Разбира се че се манипулират гражданите но моето усещане е че недоволството е по силно от колкото си мислиш...и подценяваш Тръмп и клоуниадата му. Тръмп може и да е клоун...но не забравяй че медиите имат значителна роля в изграждането на този образ разбира се не случайно. Неогвата партия се "разцепи" според мен не защото Тръмп е неизбираем...а защото е НЕКОНТРОЛЕРУЕМ. Тя между другото неговата парития никога релано не е била съвсем негова....Тръмп в нея беше ексзотика отколкото статукво.
                А точно това че Тръмп както казваш няма връзките и парите на Клинтън....това според мен е определящото този път за успеха му. Той започна с това...и пожъна успех...с факта че не взима пари от никой...и хората харесват това най малкото щото не са го виждали в близките деситилетия.

                За мен индикатора за победата на Тръмп е успеха на Сандърс ...който за мен е абсолютно неочакван....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Доналдът е шоумен, което не означава, че не е безкомпромисен лидер... в същото време: диалогичен. Ного е разнолик, но това е по-добре от безличната Клинтънова, проклетадае. Нека не забравяме КОЙ (т.е. КОЯ) заповяда на палячото бойкоборисов да спре строителството на АЕЦ Белене и така ни загроби с милиарди - тая безполезна сатана с фуста, дето с един тромпетист не може да се справи, ама напира да оправя Америка и целият свят.
                  Добре и сипа!

                  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

                  Коментар


                  • Ако не го изберат....

                    Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Съгласен съм и аз смятам да направя така. Дори и да спечели Клинтън ралито няма да е кой знае какво ...
                    Но относно сигурния избор на Тръмп трябва да се уточни следното :
                    - дали републиканците ще изберат Тръмп на конгреса ? Доколкото знам дори мнозинство от негови делегати не му гарантира номинацията.
                    - дали ще има честен двубой ? Имаше смешен избор с ръчно преброяване на бюлетини ...
                    Ако не го изберат....ще се кандидатира независим.

                    Аз не я знам с детайли американската система за номинации да уточня. За гласуването знам някой неща но не ми е силната страна.

                    Не трябва да се подценяват американците обаче. Обикновенните американци също виждат нещата които се случват в политиката..и вътрешната и външната и не са съгласни. Има голямо недоволство и затова и Тръмп е фаворит. Дори и при демократите Сандърс има толкова много гласове който е социалист...това в нормална ситуация не може да се случи в Америка. Когато народа е чак толкова недоволен че да се замисля за социалист президент...прави сметка. Не мисля че точно в изборите могат да изманипулират до такава степен резултатите - това не е България все пак.

                    А Хилари, при всичките кинти които и наляха ако се изправи директно срещу Тръмп ( народното недоволство ) няма шанс. Още повече с лайната които непрекъснато излизат в емайлите и....хората не са глупави. Хилраи е марионетка...и няма американец който да не го осъзнава. И не на бизнеса е марионетка....а на мошениците от уолл стриит и военното лоби.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Дали само се прави?
                      Доналдът е шоумен, което не означава, че не е безкомпромисен лидер... в същото време: диалогичен. Ного е разнолик, но това е по-добре от безличната Клинтънова, проклетадае. Нека не забравяме КОЙ (т.е. КОЯ) заповяда на палячото бойкоборисов да спре строителството на АЕЦ Белене и така ни загроби с милиарди - тая безполезна сатана с фуста, дето с един тромпетист не може да се справи, ама напира да оправя Америка и целият свят.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от iri6 Разгледай мнение
                        Тръмп се прави на клоун с което спечели американците от ниската класа.
                        Боклуците и утайката на америката са главно зад Клинтъновица.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от iri6 Разгледай мнение
                          Тръмп се прави на клоун с което спечели американците от ниската класа.
                          Дали само се прави?

                          Коментар


                          • Ив-макс - браво за анализът - а че този могъщ старец ще е следващият президент - аз го казах още когато се кандидатира - и обяснявах и на клиентите ми, че това дългосрочно ще е огромен стимул за.

                            Ири6 - напротив - Доналдът ще получи подкрепа от средната класа, защото той се бори за нея - той е човек-предприемач - а не "социален" който защитава подаянията на паразитите.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Следващия президент ще е Тръмп ( освен ако не застреля някого публично )
                              Аз не съм съгласен.
                              Тръмп се прави на клоун с което спечели американците от ниската класа.

                              Средната и особено вишата класа ще гласуват изцяло за Клинън. Това, че GS плащат стотици хиляди на Клинтън е напълно законно и ясно на всички в щатите и не смятам, че е проблем.
                              До голяма степен надценяваш гражданите, като личните ми впечатления са, че те се манипулират изключително лесно. Тръмп няма тези финансови възможности и връзки, които стоят зад Клинтън. Дори партията зад Тръмп се разцепи, защото им е ясно, че ще загубят ако го издигнат. Проблема е, че нямат друг кандидат, но въпреки това очаквам след евентуалната му кандидатура половината да излязат и заяввят, че не го подкрепят. Вчера Тръмп не спечели в Тексас !!!

                              Клинтън е харесвана изключително от традиционните американци и въпреки, че Тръмп в момента се радва на популярност, не виждам как ще спечели срещу Клинтън.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Следващия президент ще е Тръмп ( освен ако не застреля някого публично )

                                Очакват ни интересни времена.

                                Ако тази корекция се състои....която е 100 % при Тръмп президент....можете тогава спокойно да си купите каквото искате...и пак да почивате без да продавате нищо поне 2 години.

                                .
                                Съгласен съм и аз смятам да направя така. Дори и да спечели Клинтън ралито няма да е кой знае какво ...
                                Но относно сигурния избор на Тръмп трябва да се уточни следното :
                                - дали републиканците ще изберат Тръмп на конгреса ? Доколкото знам дори мнозинство от негови делегати не му гарантира номинацията.
                                - дали ще има честен двубой ? Имаше смешен избор с ръчно преброяване на бюлетини ...
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                                Коментар

                                Working...
                                X