IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Аааа рано е ,рано е,там шоуто предстои,това беше прелюдия
    Преди две седмици обсъждахме къде ще бъде DB след една седмица. Е, от 14.5 те отидоха на 16 и сега продължават нагоре...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Виж, за Дойче Банк времето показа
      Аааа рано е ,рано е,там шоуто предстои,това беше прелюдия

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
        Възможно е и да си прав ,времето ще покаже
        Виж, за Дойче Банк времето показа

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Google е супер....ама над 1000 в следващите няколко месеца...можем да се обзаложим за каквото кажеш...че няма да е. Както и ФБ.

          Затова и епъл е нисък сега....защото играта ще бъде епъл нагоре...( не случайно сега не е ) а Гугъл и ФБ в зависимост от пазара ( ако расте ) ще поскъпнат максимум до 800-820/110-118 ФБ съответно и после пак надолу.
          Причините са прости.
          Всеки би си взел печалбата с премии на тези нива от ФБ и Гугъл... и никой няма интерес да ги качва много...има само интерес да създаде впечетление че ще се качат повече. Ако не създаде впечетление че ще се качват...как ще продаде на тези нива толкова много колкото има?. Точно по същия начин по който се създава впечетление че Епъл няма да расте а той ще расте.

          Това което мислиш ти...80 епъл и 1000 гугъл е това което ТРЯБВА да мислиш и всички искат да мислиш.

          Пазара има една много важна характеристика.
          Ако бъде оставен на спокойствие т.е ( нормално търсене и предлагане ) ...пазара има тенденция да пада..( от самосебе си ) . Защото за да се качва - някой трябва да купува много. Ако някой иска нещо да му излезе на печалба много...първо трябва да го купи на добра цена. За да го купи на добра цена в големи количества е нужно всички други да не смятатат така защото иначе ще го изпреварят. Затова купува ( повече ) и продава (по малко) непрекъснато ...до като създаде желаната емоция ( с помоща на анализаторите и медиите ) .
          След като създаде достатъчно голяма позиция ...купува изведнъж наистина много....повлича всички останали които "виждат тренда" и когато всички започват да купуват следвайки тренда той спира или силно намалява покупките...защото вече има кой да движи цената ( да му помага т.е пишман инвеститорите ) на горе и в даден момент започва лекичко да продава. Продава ( повече ) и купува (по- малко ) за да подържа определени нива...до като продаде основната си първоначална позиция. След като продаде основаната си първоначална позиция в индекса или компанията..продава рязко всичко останало което има и сваля цената на първоначалните или по ниски нива, така повлича всички които довършват рабоатата. Пишман инвеститорите " пак виждат тренда " надолу и се юрват да продават и вършат работата за която са предназначени - да губят пари.
          Като силата надолу понамалее ( фундаментално ) сиреч всички осъзнават каква глупост са направили...нашия човек започва играта отначало....създава позиция...вдига цената...продава основната позиция....сваля цената.

          Това в случай на спокоен пазар..т.е не се играе и обратната игра със шорта успоредно. В период на силна воалитност разбира се че се играе и обратната игра.

          Ей това, е случая с епъл.....и с много други компании. Това беше случая с нетфликс....това беше случая с целия ФАНГ ( предстои да видим тази година ) ...това е случая с ресурсите и т.н...
          Периода обаче на тези движения може да е 2-3 месеца....( гопро машина за пари ) ...6-8 месеца ( епъл ) няколко години ( ресурсите ) и т.н.
          Мога тук да говоря с часове както сме и говорили с часове с някой хора за подобни минали, настоящи и предстоящи движения.

          Трябва да си набиете в главите че никой няма да ви вдигне цената на любимата компания за да може вие да спечелите. И никой няма никакъв интерес да купува много когато е скъпо - а когато е евтино. Ако този някой не купува...любимата ви компания ще отиде на майната си....от самосебе си. Защото пазара е такъв.

          Вие живейте с фундамента....занимавайте се с глупости да четете разни анализатори...и новини....чакайте да си върнете набитите пари....в "разтящи компании" които ви обещават планини от злато....разбира се - "ФУНДАМЕНТАЛНО"...и не продавайте скъпо щото сте фундаметалисти...и как така ще кеширате кинти ...нали сте бъфет....и чакайте докато не се набиеете между шамарите все някой ден....щото е такава играта.
          Фундаменталната търговия в днешни дни при тези компютри...алгоритми и т.н е доказала и ще докаже че ако играеш достатъчно дълго на пазара в крайна сметка ще загубиш....аналогията с игра на ротативка е пълна. Може да спечелиш...но ако не се откажеш навреме в крайна сметка ще загубиш.

          И ако преди години....си стоял спокойно при невероятен булл маркет в който обратната игра не се играеше щото нямаше "фундамент" за пишман инвеститорите....да ги излъжат....сега за обратна игра "фундамент" дал ГОСПОД един куп.

          И преди да се наклоните в посока ....това е фантастика.,...аз чета новини и това са глупости...си задайте поне този елементарен въпрос:

          След като пазара е честен....и в крайна сметка оценява правилно всяка компания според емоцията и резултатите и...защо по дяволите пазара се търгува над 90 % от компютри ( ФАКТ ) ? И от къде да ги еба...тези компютри..се надяваш да разберат твоя фундамент ала Бъфет?
          Окей, нека да го кажа с други думи: ако Гугъл стане силно надценен и Епъл подценен, което в рамките 3-4 месеца означава Гугъл на 1000 без някакви особени положителни новини, а Епъл под 80 без някакви страшни негативни новини, тогава бих продал половината Гугъл, за да взема подценен Епъл. Иначе Гугъл съм го взел да го държа.

          Коментар


          • Да бе...

            Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Таймингът е много трудна работа и ако още не си го установил - скоро ще разбереш, че е така.

            Казваш още през април си знаел, че пазарът ще се "срине". Добре, ако бях продал Гугъл през април щях да направя само 10%, а сега съм 36% нагоре с Гугъл. Същата работа и със Старбъкс и с Адидас.

            Викаш трябвало да продам на върха. За тебе е очевидно къде е бил въръхт, но за мене не е. Особено ако погледнеш различните компании, ще видиш различни върхове. Имай предвид, че аз държа някои неща от 2012 насам и идеята да ги продавам на базата на някакви мъгляви разсъждения за ВЧТ ми се вижда не много умна.
            Да бе...тук особенно от година и нещо....всеки ми говори как аха и още малко....и ще си загубя парите....ама аз ги увеличавам.

            Миналата година...явно...играта е била ФАНГ нагоре...както според сегашните ми познания като цяло играта е ФАНГ - надолу.
            Аз това което ти говоря сега...не го разбрах преди много време...дори се ГЪРЧЕХ яко с фундаметално къс нетлфикс почти половин година...ако знаех това което знам сега.....пистолет да ми опрат в челото..нямаше да бъда къс на нетфликс средата на годината ама човек прави грешки...най вече щото не осъзнава за какво става въпрос

            Думата "ако" ако си я задаваш често...е най-лошото което може да ти се случи като играеш в казино.( борса ) .
            АКО....аз бях се родил син на Бил гейтс...щях сега да се занимавам с благотворителност.
            АКО ...ти имаше моите контакти и знаеш това което мисля че знам аз....нямаше да си губя времето да ти говоря.
            АКО ... беше продал и купил гогъл 20 пъти и беше уцелил кога....щеше да имаш не 36 ами 360 % може би.
            АКО пък беше купил нетфликс преди 3 години...щеше да си 800 % нагоре...
            АКО пък сега купиш нетфликс може да си 800 % надолу.

            АКО...ама в този бизнес няма АКО.....в този бизнес има....ъкъл, информация,кураж, съобразителност...бързи и смели решения и т.н..
            Играта трябва да се играе според ПРАВИЛАТА. Лошото е ако не искаш да осъзнаеш правилата..дори и да ги чуеш.

            Тайминга е трудна работа, да правиш пари е трудна работа, да създадеш качествен бизнес е трудна работа, да създадеш здраво семейство е трудна работа, да отгледаш и въспиташ децата си е трудна работа.

            Всичко е ТРУДНА РАБОТА. За някой...не чак толкова трудна...за други невъзможна.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Като допълнение от предния пост - вижте и ОЧЕВАДНОТО.
              БЪФЕТ СТРАДА точно от това което съм написъл в предния пост. И то страда много.
              И ако неговия фонд отчита полжителни резултати все още това не е заради акциите които са на загуба ( проверете ) а заради големите му печалби от реалния бизнес в който е инвестирал и заради дивидентите ( те повечето са специални а не тези които взимате вие, заради превилигированите акции които притежава ) .
              Времето на БЪФЕТ е изпято отдавна.....защото търговията и пазарите са ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ от преди 15 и повече години.

              И ви го казва човек....който до преди 1 година бях заклет фундаметалист.

              Сбъркали сте времето за фундаментална търговия...
              УТРЕПА всичко детско в мен
              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

              Коментар


              • Бъфет

                Като допълнение от предния пост - вижте и ОЧЕВАДНОТО.
                БЪФЕТ СТРАДА точно от това което съм написъл в предния пост. И то страда много.
                И ако неговия фонд отчита полжителни резултати все още това не е заради акциите които са на загуба ( проверете ) а заради големите му печалби от реалния бизнес в който е инвестирал и заради дивидентите ( те повечето са специални а не тези които взимате вие, заради превилигированите акции които притежава ) .
                Времето на БЪФЕТ е изпято отдавна.....защото търговията и пазарите са ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ от преди 15 и повече години.

                И ви го казва човек....който до преди 1 година бях заклет фундаметалист.

                Сбъркали сте времето за фундаментална търговия...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Но също така мисля, че една яка глоба от 15-20 милиарда долара, макар и да прати акциите надолу, може да има положителен ефект върху компанията в дългосрочен план. Кликата, която управлява там явно от нищо не се стряска, но една наистина голяма глоба ще ги накара да се размърдат.
                  Възможно е и да си прав ,времето ще покаже

                  Коментар


                  • Google е супер....

                    Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Ябълки нямам. Не съм мечи за Епъл, но и не съм достатъчно бичи, че да взема. Затова в края на 2014 взех Гугъл.

                    Но ако Гугъл скочат над 1000 в следващите няколко месеца, а Епъл паднат на 80 може и да продам половината Гугъл и да взема малко Епъл.


                    Google е супер....ама над 1000 в следващите няколко месеца...можем да се обзаложим за каквото кажеш...че няма да е. Както и ФБ.

                    Затова и епъл е нисък сега....защото играта ще бъде епъл нагоре...( не случайно сега не е ) а Гугъл и ФБ в зависимост от пазара ( ако расте ) ще поскъпнат максимум до 800-820/110-118 ФБ съответно и после пак надолу.
                    Причините са прости.
                    Всеки би си взел печалбата с премии на тези нива от ФБ и Гугъл... и никой няма интерес да ги качва много...има само интерес да създаде впечетление че ще се качат повече. Ако не създаде впечетление че ще се качват...как ще продаде на тези нива толкова много колкото има?. Точно по същия начин по който се създава впечетление че Епъл няма да расте а той ще расте.

                    Това което мислиш ти...80 епъл и 1000 гугъл е това което ТРЯБВА да мислиш и всички искат да мислиш.

                    Пазара има една много важна характеристика.
                    Ако бъде оставен на спокойствие т.е ( нормално търсене и предлагане ) ...пазара има тенденция да пада..( от самосебе си ) . Защото за да се качва - някой трябва да купува много. Ако някой иска нещо да му излезе на печалба много...първо трябва да го купи на добра цена. За да го купи на добра цена в големи количества е нужно всички други да не смятатат така защото иначе ще го изпреварят. Затова купува ( повече ) и продава (по малко) непрекъснато ...до като създаде желаната емоция ( с помоща на анализаторите и медиите ) .
                    След като създаде достатъчно голяма позиция ...купува изведнъж наистина много....повлича всички останали които "виждат тренда" и когато всички започват да купуват следвайки тренда той спира или силно намалява покупките...защото вече има кой да движи цената ( да му помага т.е пишман инвеститорите ) на горе и в даден момент започва лекичко да продава. Продава ( повече ) и купува (по- малко ) за да подържа определени нива...до като продаде основната си първоначална позиция. След като продаде основаната си първоначална позиция в индекса или компанията..продава рязко всичко останало което има и сваля цената на първоначалните или по ниски нива, така повлича всички които довършват рабоатата. Пишман инвеститорите " пак виждат тренда " надолу и се юрват да продават и вършат работата за която са предназначени - да губят пари.
                    Като силата надолу понамалее ( фундаментално ) сиреч всички осъзнават каква глупост са направили...нашия човек започва играта отначало....създава позиция...вдига цената...продава основната позиция....сваля цената.

                    Това в случай на спокоен пазар..т.е не се играе и обратната игра със шорта успоредно. В период на силна воалитност разбира се че се играе и обратната игра.

                    Ей това, е случая с епъл.....и с много други компании. Това беше случая с нетфликс....това беше случая с целия ФАНГ ( предстои да видим тази година ) ...това е случая с ресурсите и т.н...
                    Периода обаче на тези движения може да е 2-3 месеца....( гопро машина за пари ) ...6-8 месеца ( епъл ) няколко години ( ресурсите ) и т.н.
                    Мога тук да говоря с часове както сме и говорили с часове с някой хора за подобни минали, настоящи и предстоящи движения.

                    Трябва да си набиете в главите че никой няма да ви вдигне цената на любимата компания за да може вие да спечелите. И никой няма никакъв интерес да купува много когато е скъпо - а когато е евтино. Ако този някой не купува...любимата ви компания ще отиде на майната си....от самосебе си. Защото пазара е такъв.

                    Вие живейте с фундамента....занимавайте се с глупости да четете разни анализатори...и новини....чакайте да си върнете набитите пари....в "разтящи компании" които ви обещават планини от злато....разбира се - "ФУНДАМЕНТАЛНО"...и не продавайте скъпо щото сте фундаметалисти...и как така ще кеширате кинти ...нали сте бъфет....и чакайте докато не се набиеете между шамарите все някой ден....щото е такава играта.
                    Фундаменталната търговия в днешни дни при тези компютри...алгоритми и т.н е доказала и ще докаже че ако играеш достатъчно дълго на пазара в крайна сметка ще загубиш....аналогията с игра на ротативка е пълна. Може да спечелиш...но ако не се откажеш навреме в крайна сметка ще загубиш.

                    И ако преди години....си стоял спокойно при невероятен булл маркет в който обратната игра не се играеше щото нямаше "фундамент" за пишман инвеститорите....да ги излъжат....сега за обратна игра "фундамент" дал ГОСПОД един куп.

                    И преди да се наклоните в посока ....това е фантастика.,...аз чета новини и това са глупости...си задайте поне този елементарен въпрос:

                    След като пазара е честен....и в крайна сметка оценява правилно всяка компания според емоцията и резултатите и...защо по дяволите пазара се търгува над 90 % от компютри ( ФАКТ ) ? И от къде да ги еба...тези компютри..се надяваш да разберат твоя фундамент ала Бъфет?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                      Аз мисля че костенурките ще се потопят под 100 когато излезе решението за глобата
                      Но също така мисля, че една яка глоба от 15-20 милиарда долара, макар и да прати акциите надолу, може да има положителен ефект върху компанията в дългосрочен план. Кликата, която управлява там явно от нищо не се стряска, но една наистина голяма глоба ще ги накара да се размърдат.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                        Аз мисля че костенурките ще се потопят под 100 когато излезе решението за глобата
                        А аз мисля, че ще стане точно обратното

                        Освен ако глобата не излезе над 10 милиарда долара.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          При Фолксфаген не съм чакал емисии, те сами си дойдоха и взех средно голяма позиция там. Според мене глобата ще е моного по-малка от спряганите в пресата числа. Лошото е, че Фолксфаген почти нищо не правят да подобрят печалбата въпреки, че имат огромен мегдан за съкращаване на разходите. Но въпреки това ги виждам някъде към 150-160 към края на годината.
                          Аз мисля че костенурките ще се потопят под 100 когато излезе решението за глобата

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                            според мен ще им трябва германски проблем с вредните емисии за 80 ама знае ли човек.при Фолксфаген си се омазал и търсиш навсякъде емисии
                            При Фолксфаген не съм чакал емисии, те сами си дойдоха и взех средно голяма позиция там. Според мене глобата ще е моного по-малка от спряганите в пресата числа. Лошото е, че Фолксфаген почти нищо не правят да подобрят печалбата въпреки, че имат огромен мегдан за съкращаване на разходите. Но въпреки това ги виждам някъде към 150-160 към края на годината.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Това е ...е най-неподходящата ( меко казано ) ...даже не и стратегия в този момент.

                              Значи...около 180 индекса...трябва да си се накъсал да купуваш....ама чакай...с какво да купуваш като нямаш пари?....ааааа...а защо нямаш? ами защото - повечето са в позиции на загуба.... А защо са на загуба? Защото си бай едн холд и дори когато индексите бяха на върха и беше очевадно за всеки ( около мен ) че с оглед тенденцията в политиката на ФеД това е невъзможно да продължава ...Равен - (разбирача)- си спомням...колко запалено от април миналата година ми говореше как нищо му нямало на тренда...той бил бичи, а аз ( аматьора ) тръбях ..продавайте...продавайте - индекса беше 212. И пак "всички" се смееха как нищо не съм разбирал и не виждали причина да "изпуснат" ралито....какво рали ... какви 5 лева...
                              Да сега е лесно да се говори след виждането на резулатата...ама не е лесно да се признае..Ив беше прав. А търговията беше елементарна без нищо да правиш цяла година. Просто продаваш всичко...и чакаш корекция и като дейде...тогава мислиш. ЦЯЛА ГОДИНА 2015 ....говорех само и единственно това до като бях във форума.
                              И взех че познах - късмет разбира се...какво да е друго....щото кой съм аз да смея да мисля с главата си а не слушам анализаторите - както трябва да се прави нали?
                              И какво направи с товя бай енд холд...? след вдигането на лихвите? Продаде ли всичко? Не предполагам...защо? Е как защо ....защото медиите говорят друго разбира се...и анализаторите най вече....щото кой съм аз?
                              Те разбират...а аз гледам звездите...Write, trade and Pray...както каза Десетки левове...за хумора на който му свалям шапка.

                              И сега какво смяташ да правиш? с бай анд холд?
                              Ако стане сп 220 ще продадеш ли всичко? Или при 215? Просто питам...или ще чакаш...да стане 300? А ако пък продадеш...защо ще продадеш? Нали си бай енд холд...?...Или викаш...дреме ти че ще има корекция...ти си пич и ще държиш до дупка...и след 2 години може да не си на загуба....какво ти пука...
                              И как по дяволите се очаква ти да изкараш реални пари въобще? Или викаш...това че си виждаш за няколко месеца че си уж на печалба ти е достатъчно...вместо да си я вчемеш.

                              Не знам дали си толкова бичи настроен че очакваш чудеса тази година....ако е така ...ок... вземи че ми обясни защо....ако пък не си чак толкова...къде по дяволите, ако грам можеш да мислиш самостоятелно , видя положителни неща в твоята стратегия?
                              Та чак да я сравняваш с моята....хазартната. Моята е с пъти по сейфти в този момент от твоята. И ако наистина има корекция...аз ще имам пари да си купя всичко...а ти ще си този който ще се моли пазара да се въстанови.
                              И при това и работа няма да имам. Ако нищо не правя.
                              Таймингът е много трудна работа и ако още не си го установил - скоро ще разбереш, че е така.

                              Казваш още през април си знаел, че пазарът ще се "срине". Добре, ако бях продал Гугъл през април щях да направя само 10%, а сега съм 36% нагоре с Гугъл. Същата работа и със Старбъкс и с Адидас.

                              Викаш трябвало да продам на върха. За тебе е очевидно къде е бил въръхт, но за мене не е. Особено ако погледнеш различните компании, ще видиш различни върхове. Имай предвид, че аз държа някои неща от 2012 насам и идеята да ги продавам на базата на някакви мъгляви разсъждения за ВЧТ ми се вижда не много умна.
                              Last edited by Misho ILIEV; 05.03.2016, 23:14.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Ябълки нямам. Не съм мечи за Епъл, но и не съм достатъчно бичи, че да взема. Затова в края на 2014 взех Гугъл.

                                Но ако Гугъл скочат над 1000 в следващите няколко месеца, а Епъл паднат на 80 може и да продам половината Гугъл и да взема малко Епъл.
                                според мен ще им трябва германски проблем с вредните емисии за 80 ама знае ли човек.при Фолксфаген си се омазал и търсиш навсякъде емисии
                                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

                                Коментар

                                Working...
                                X