IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Теб определено

    Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Направи един хедж фонд за ВЧТ и ни наеми на работа
    Теб определено не бих те наел защото ще ми скъсаш нервите.

    Хедж фонд вече имам.

    За ВЧТ - нямам пари...

    Ако случайно имам пари ще си взема програмисти а не трейдъри.

    Коментар


    • Няма хора...

      Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Iv_max, какво би станало ако двама ВЧТ манипулират даден актив в противоположни посоки? Примерно фирма А иска да срути цената на актив Х а фирма Б иска да я набалончи. При това се случва едновременно. Според мен изобщо не схващаш същността на ВЧТ и поради това търсиш конспирация за да си обясниш късото евро на 1,09 от вчера.
      Според мен проблема не се казва манипулация а сходни алгоритми, които се задействат едновременно поради това, че компютрите оперират на един и същи пазар и виждат едни и същи данни. Това не е манипулация. При хората това става вследствие на сходни емоции, които се отиграват едновременно а при ВЧТ имаме сходни алгоритми, които в дадени случаи се задействат едновременно и засилват рязко движението. Възможно е даден момент самото действие на компютъра да доведе до промяна на цената, което да активира нови продажби от него в следствие на алгоритъма. Става нещо като блъскане на входа и изхода. При хората механизма е подобен, но е основан на емоции а не на алгоритми. Вземи една банка. Тя разглежда окръжаващата среда независимо от себе си, но това не е вярно. Примерно в продължителен период от време е разглеждала имотите като рискови за обезпечение. В даден момент решава, че вече са ОК и може да кредитира повече срещу тях. Отпушва кредитирането, което качва платежоспособното търсене и надува цената на имотите. В този момент банковият чиновник се кефи, колко добър е бил в прогнозата си и как добре управлява риска, но реално самият той е надул цената на обезпечението. При това всички банкери се движат в стадо защото виждат едни и същи данни и имат едни и същи емоции.

      Няма хора...разберете. Няма хора на пазара. Има компютри. И след 5 години хич няма да има хора. Ако не смяташ такива като нас, ( слагам и себе си в това число, а какво остава за по малките от мен ) . Които сме лапни шарани.
      Направи си всякакви сценарии...аз ако съм в бирата, ще знам какво правят, ама не съм и съответно не знам.
      Само виждам и чувам .
      И за сега съм добре и смятам, че и за в бъдеще ще съм добре.
      Аз да си ме чул да се оплаквам? Аз не съм тръгнал да оправям света. Аз просто ти казвам какво знам и какво виждам.
      Що не говорех според теб, миналата година така? Как стана така че хем познавам, хем говоря това което говоря?
      Сега ще видим какво ще се случи...да видим дали ще позная.
      Ти си търси сложни обяснения а всъщност те работят и ще те работят още повече...бъди сигурен че по новините няма да ти кажат никога.
      Човек може да живее и без да знае нищо.
      То е очевадно всичко. Емоции...какви емоции...няма емоции защото няма хора.
      Та какво казваш за еврото ми? Аз нямам проблем с еврото.
      Вече съм 1.5М Шорт и днес дори бях за кратко на печалба и не съм го затворил.
      Еврото ще падне 100 %. Дори да се вдигне още. Аз мога да чакам. Не съм на левъридж. Просто искат да го шортват от по високо ниво - поради факта че ще спечелят повече.
      Предположих че играта този път няма да бъде като предния път но се оказа същата. Какво да направя?
      Или смяташ че емоцията от факта че Драги бил казал че не мисли към момента да намалява повече лихвите ОСВЕН АКО НЕ СЕ ПРОМЕНИ СИТУАЦИЯТА вдигна еврото от -1.4 до + 1.9 % за 10 минути? Глупости. Просто преебаха всички със всички стопове и им взеха парите за 10 минути. Пазара от вчера до днес...би трябвало да ти говори сам за себе си всичко, без да се налага да ти обяснявам каквото и да е. От -1 % след Драги...до + 1.5 % днес. Като чета обясненията на СНБС - всички те са по скоро вицове от колкото обяснения.
      Знам че в книгите пише друго...ще чакаме Майкъл Люис да напише още една книга че да разберем има ли далавера - няма ли. Защото преди флашбойс никой не отваряше даже дума за ВЧТ ци нали помниш...или не помниш? Ти беше ли чувал че съществува такова животно въобще? Но след книгата нямаше как да не раздуят по медиите за няколко месеца. И аз тогава си мислех...е къв ми е проблема на мен? Никакъв. Ок. Печелят може би и на мой гръб ама какво от това някакви центове.
      За теб да стане истина нещо - трябва да го кажат по новините или да го прочетеш в книга.
      Нали не очакваш някой да излезе по медиите и да каже пазара е манипулиран? Че кой луд ще го направи - нали ще му се смеят. Защото как се доказва такова нещо..да не говорим има ли някой интерес да го доказва. Те не могат да докажат едни фалшиви поръчки които се пускат за да изкривят силата на пазара ..... а ти искаш това да докажат. Това е абсурд ако очакваш някой да ти го каже. Да не влизаме въобще наистина в разни теории - замесени ли са правителства в далаверата или не са. Което всъщност за мен няма значение.
      Вземи си направи един експеримент......опитай се да продадеш опции преди изтичането им които не са в пари. Винаги виждаш някакви стоящи поръчки за продажба. Ако пуснеш цена под тази поръчка поръчките изведнъж изчезват и се появяват под твоята.
      Това законно ли е? Не че е голяма работа - ясно е че, докато моята поръчка стигне пазара те са я видяли и понеже няма кой луд да купи опциите като не са в пари..за всеки случай променят цената под твоята ако пък се появи луд да продадт те а не ти.
      На мен ми се е случвало преди няколко пъти. Когато търгувах доста опции. Ама въобще не съм се замислял чак толкова тогава. Важното е дали е законно - някой да има предимство пред теб на пазара. Това е съвсем извън темата и няма общо с нея...но как очакваш някой да те светне какво се случва в действителност на пазара ?
      Обяснения - дал БОГ много. Икономически най вече.

      Щом ти е по добре и ще спиш спокоен...вярвай че измама няма, СЕК е на линия 24 часа и следни някой да не ти вземе парите с измама...защото това не е КФН.

      В поста за моята и на Равен теория , бях изборил много факти относно моята теория. Никой не коментира тези факти. Само казва това не може да е вярно.
      Вярно ли е че пазара се търгува на практика от компютри в повече от 90 % като обем?
      На тези компютри хора им дават задачи разбира се...но тези компютри имат ли емоция? Или търгуват по алгоритъм в ЗАВИСИМОСТ от силата на пазара и при зададена псока - нагоре или надолу. Най - малкото трябва да се приеме че те търгуват като технически анализатори. Питам аз...при 90 % търговия дори по правилата на техническия анализ - да приемем...къде ти остава емоцията за която всички говорят? Освен във вашите глави...разбира се. Преди 10 години може и това да е било вярно но сега вярно ли е?.
      Емцоията се създава след факта...че пазара е паднал или се е вдигнал. А не че тя е причина. Ти кога почваш да се плашиш? Когато видиш СП с 3 % надолу...когато е 1.5 % надолу или преди това? А кой сваля преди ти да се уплашиш СП с 3%? Пазара......ли? Ами ти не си ли част от пазара? Нали целта е ти да се уплашиш или да проявиш оптимизъм за да ти резнат главата. ( не говоря за теб конкретно ) .
      Кой купува опции ...да хеджира...като види че нещата се сговнясват? Нормалните хедж фоднове ги купуват...както и нормалните играчи. Колко струват тези опции? Януари на СП опциите бяха стиганли по 2-3 $ премия....Ти имаш ли представа колко пари са тези 2-3 $ и колко процента от СП са?
      Що мислиш аз се пеня толкова...щото съм изперкал? Щото просто не искате да разберете. Не че ми пука...ако искаш разбираи то ясно че аз ще спра да говоря.

      Друго...вярно ли е че се търгуват над 50 % индекси от целия пазар и тенденцията се засилва? Това може да се провери. Провери в гугъл все ще намериш нещо.
      Вярно ли е че индексите като се търгуват, те реално купуват или продават акции на реални компании? Вярно ли е че ако аз купя за 100 милиона СП с това променям цената и на хубавите и на лошите компании? Ако утре се търгуват 70 % индекси и 30 % акции...къде отива да ми обясниш фундамента да кажем на Епъл? Ако компютрите утре почнат да търгуват дори случайно по технически анализ ( да допуснем че няма манипулация ) само индекси...за какво са ни компаниии? Ами ако пазара пада...и моята компания ще пада ако че да е най добрата. Вярно ли е това или не е вярно?
      Ти трябва ли като спекулант или инвеститор да имаш пред вид...че като купиш Епъл...той ще падне заедно с пазара ако ще и 1 милиярд телефона да продаде? И трябва ли да имаш пред вид че ако сега положението не е чак такова...тенденцията е такава? Трябва ли да си пормениш начина на мислене спрямо този абсолютен факт който може да се провери или трябва като кон с капаци...да се правиш че около теб нищо не се случва и всичко си е по старому?
      Ето тука има само чисти факти няма манипулации.
      Къде ще отиде фундамента? Или хайде - пак ще има фундамент но колко силен ще е той след 5 години?
      Трябва ли да имаш 5 на ум...като купуваш сега фундаментално нещо...или не трябва?
      Ами ако стигнеш до извода и ти, че хич не ти трябва на баир лозе...да си избираш компании като можеш да си търгуваш индекса на сектора или отрасъла? Тогава не 70 ами 90 % от всичко ще е само индекси. И за какъв пазар ще говорим тогава?
      Пазара на индекси...управлявани от алгоритми на компютри. И ти там между шамарите.
      Това няма ли да мяза повече на официално казино?
      Просто питам....отговори си сам.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
        Ники, голяма грешка е да залагаш много на една позиция, много голяма!

        П.П. Добър пример от тези дни е случая с Недко Недев залагал е всичко на 1-2 позиции и за да избие огромните си загуби какви магарии е измислил!!!
        I had 10% from part of the portfolio in X bonds @45 cents which I sold @62. The puts we're also hedge

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

          Винаги цялото ми същество се е противопоставяло против безумната идея "че парите задължително трябва да са инвестирани и да РАБОТЯТ".
          Ако бях собственик на инвестиционен фонд и казвах това на клиентите си щеше да има смисъл...но само за да не си ги вземат.

          Кеша е цар....и ти дава свобода и сила. Можеш да го разбереш само ако го изпиташ.
          За инфлация - според мен трябва да те е срам да говориш в тези времена, предишните 5 години и може би следващите 5 години.

          Няма по безумно нещо от това да " инвестираш " само защото "парите трябвало да работят" или да теглиш безумни кредити защото всички правели така на запад.
          .
          E на това нещо няма как да не ти сложа доста ++++++++++
          И аз съм на това мнение към момента и съм поел курс на постепенно увеличаване на кеш секцията.
          В края на краищата сме на прага на 8-та година на тоя бик, който е 2-я по дължина в 100г борсова история и надали, ама все пак ако утрае още 2-3г и ще стане шампиона.
          Та - трябва да се подготвяме по малко викам вече умната за следващата голяма баба меца, она стръвница и папа всичко наред, само който е с повечко мъни може да оживее и даже да си свирка след като си замине.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Наистина ли не те досрамя да извадиш това?

            На фона на десетки години правене на същото от ВЧТ ци и големи спеклуатори...да искат да осъдят някой дребен...е просто върха на позора.

            Единствения случай на някаква манипулация...от дребен спекулант и те го разследват за замазване на очите колко са честни... как не те досрамя верно...
            Направи един хедж фонд за ВЧТ и ни наеми на работа

            Коментар


            • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
              Short X@ 14.73
              Out 14.51, +10% warrant

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Ако някой ВЧТ закара любимия ти епъл на 10$ няма ли да си го купиш или ще чакаш защото може и на 5 да иде? Ти сам го каза преди няколко дни че тук в бг сме само далавераджии / все едно чужденците не са / Та аз гледам да си взема нещо на далавера дето после да го продам двойно или тройно. Все ми е тая какво ще е. Може имот, злато акции. Какво ще ми помогне или попречат ВЧТ не мога да схвана?
                ++
                Да са живи и здрави ВЧТ и да изманипулират индексо да кажем 30% надоле и после 30-40 нагоре..и така няколко пъти годишно...само евала бихме им рекли

                Коментар


                • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                  Short X@ 14.73
                  Ники, голяма грешка е да залагаш много на една позиция, много голяма!

                  П.П. Добър пример от тези дни е случая с Недко Недев залагал е всичко на 1-2 позиции и за да избие огромните си загуби какви магарии е измислил!!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                    На фона на десетки години правене на същото от ВЧТ ци и големи спеклуатори...да искат да осъдят някой дребен...е просто върха на позора.
                    Хубу де. Добре! Съгласен съм че ВТЧ и МТЧ и който там се сетиш манипулира пазара и го карат където си искат. И сега какво предлагаш да правим? Не разбирам тезата ти? Какво печелим ако се просветлим относно ВЧТ? Да правим и ние ВЧТ ли или да лягаме и да умираме? Ако някой ВЧТ закара любимия ти епъл на 10$ няма ли да си го купиш или ще чакаш защото може и на 5 да иде? Ти сам го каза преди няколко дни че тук в бг сме само далавераджии / все едно чужденците не са / Та аз гледам да си взема нещо на далавера дето после да го продам двойно или тройно. Все ми е тая какво ще е. Може имот, злато акции. Какво ще ми помогне или попречат ВЧТ не мога да схвана?
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                    Коментар


                    • Short X@ 14.73

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                        Short X @ 14.74
                        Out @14,52. 10% warrant

                        Коментар




                        • Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                          Коментар


                          • Iv_max, какво би станало ако двама ВЧТ манипулират даден актив в противоположни посоки? Примерно фирма А иска да срути цената на актив Х а фирма Б иска да я набалончи. При това се случва едновременно. Според мен изобщо не схващаш същността на ВЧТ и поради това търсиш конспирация за да си обясниш късото евро на 1,09 от вчера.
                            Според мен проблема не се казва манипулация а сходни алгоритми, които се задействат едновременно поради това, че компютрите оперират на един и същи пазар и виждат едни и същи данни. Това не е манипулация. При хората това става вследствие на сходни емоции, които се отиграват едновременно а при ВЧТ имаме сходни алгоритми, които в дадени случаи се задействат едновременно и засилват рязко движението. Възможно е даден момент самото действие на компютъра да доведе до промяна на цената, което да активира нови продажби от него в следствие на алгоритъма. Става нещо като блъскане на входа и изхода. При хората механизма е подобен, но е основан на емоции а не на алгоритми. Вземи една банка. Тя разглежда окръжаващата среда независимо от себе си, но това не е вярно. Примерно в продължителен период от време е разглеждала имотите като рискови за обезпечение. В даден момент решава, че вече са ОК и може да кредитира повече срещу тях. Отпушва кредитирането, което качва платежоспособното търсене и надува цената на имотите. В този момент банковият чиновник се кефи, колко добър е бил в прогнозата си и как добре управлява риска, но реално самият той е надул цената на обезпечението. При това всички банкери се движат в стадо защото виждат едни и същи данни и имат едни и същи емоции.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                              X, the best stock in the World
                              +1
                              "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Malka Boza Разгледай мнение
                                Идеята на форума не беше ли някои ако иска да сподели нещо което е открил или може да е от полза на четящите тук.Има една камара форуми за мерене на онези работи.Не знам такава идея ми прекоси мезду ушите днес?
                                X, the best stock in the World

                                Коментар

                                Working...
                                X