IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А ако...

    Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Верно. Но алтернативата да трейдваш и от 10 милиона да направиш 9, не по-блазнеща.
    А ако... от 10 си ги направил 25 ?

    Коментар


    • Ни най-малко...

      Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Iv_max, защо след като си убеден, че винаги ще си от губещата страна и компютрите ще те прецакват продължаваш да търгуваш? Някак си не е логично. Ти си голям, гледай си кефа и си живей живота Защо ще им даваш твоите пари? В края на крайщата си толкова напред, че биха ти стигнали до края на живота ти. Имам и други въпроси, но е по-добре да и премълча. Лека нощ.
      Все пак не ми стана ясно защо успял човек има нужда да бъде велик в очите на анонимни драскачи в някакъв форум. Имай предвид, че не се съмнявам в твоят успех. Просто не разбирам защо е толкова важно да се издигаш в очите на слепите. Този път наистина лека нощ.
      Ни най-малко...не съм убеден че ще съм на губещата страна.

      Заблуждавате се напълно че искам да ви впечетля не съм политик или искам да управлявам вашите пари.
      Искам да ви кажа каквото знам и съм толкова подробен защото не може да разберете.

      Коментар


      • ..........

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        И какво като няма хора. Те компютрите действат по правила създадени от хора. Абсолютно същите прави следват и самите хора. Единствената разлика е че компютрите го правят много по-бързо. Не мога да разбера защо си мислиш че това е манипулация.
        Не е манипулация това че търгуват компютри. Никога не съм казвал това. Просто казвам че това че търгуват компютри а не хора независимо по какви правила прави твоята тероия за емоцията която движи пазара безползена. След като компютрите по каквито и да е правила направят нещо с пазара се появява емоцията в такива като теб или мен които с действията си могат да засилят позцията която са заели компютрите преди теб. Ако обаче на тези компютри целенасочено се зададе програма да продават или кпуват или да водят индексите в дадена посока и ако на тези компютри им са дадени достатъчно пари за да всяват паника или оптимизъм...и ако това което прави моя компютър го прави и твоя компютър щото сме си стиснали ръцете...ей това е манипулация.

        Вместо да се оплакваш от компютри вземи понаблюдавай пазара и ги виж как търгуват тези компютри. Вземи прочети малко за технически анализ. За някой стратегии на търговия, като на костенурките например. Компютрите това правят.

        Никога по никакъв повод не съм се оплаквал. Първо аз никога не се оплаквам защото не съм такъв човек . Второ аз съм тук, не да се жалвам колко е несправедлив света, а да обърна вниамние на това как се е променила и ще се промени търгвоията като цяло, включително фундаменталната на която дълги години бях фен. Ако не си забелязал аз печеля и то доста добре от тази игра.Не ми е нужен технически анализ, аз не търгувам ежедневно. Нямам пари за компютри и алгоритми.Разликата от преди и сега е че не ме интересува фундамента, интересува ме как ще се развива пазара в краткосрочен план.
        За целта:
        Не заемам големи позици за да съм подготвен за изненада,
        кеширам пари спрямо предварителни таргети които имам.
        Опитвам се да получа информация от където мога.
        Правя анализ на пазара от съвсем различна гледна точка.
        Не съм алчен.
        Вземам всички мерки да не вляза в кофти положение.
        Относно компютрите които търгуват...смятам че търгуват това което им кажат. И всеки на по високо ниво в тази игра , където по случайност имам известен достъп, ми казва същото.


        То и това е причината последните години да няма никой спечелил много повече от пазара. Просто всички използват едно и също. Знанието е разпределено доста равномерно. Реално пазара на акции не е бил толкова справедлив сигурно никога.

        Нямаш абсолютно ниаккава идея колко се печели от тази игра. За това мога да се закълна. Аз знам много малко...но ми е достатъчно.Никой не знае какви са печалбите но са огромни. Избий си от главата че можеш да видиш печалбата на играчите. Можеш да видиш печалбата на хедж фондовете които управляват пари на клиенти. Даже и на ВЧТ не можеш да видиш печалбата.Дори и да им видиш позициите не можеш да направиш връзка с това с какви пари работят.Това е забулено в мъгла от създаването си.Но това няма значение за темата...независимо дали ми вярваш

        Да се опитваш да откриваш защо пазара прави едно дребно движение или друго е просто загуба на време. Кой го знае защо скача или защо пада в даден ден или дори в дадено тримесечие. Това е шум - няма фундамент зад него. А да отричаш фундамента е просто смешно. Единственото сигурно нещо за пазара на акции е кеша който компаниите ти плащат като дивиденти. Това е в основата на пазара. Не спекулата с цените. Ако печалбите падат падат и дивидентите. Ако печалбите растят растят и дивидентите.

        Пак ще кажа. Адски , безумно наивно е да мислиш че пазара е това което мислиш че е. За Фундамента - моля те помисли за търговията с индекси.
        Ти постоянно се хвалиш как играеш с много пари, ама мисленето ти е като на дребен спекулант и то без никакъв опит. Големите пари не се интересуват от спекула - интересуват се какви текущи доходи изкарват от пазара и какви ще бъдат следващите години.
        Няма по глупаво нещо което да съм чувал скоро. Представта ти за големите пари са от вестниците. Аз лично познавам хора с много големи пари, единия ми е съдружник в друг бизнес, как ще ми кажеш ти на мен....от какво се интересуват големите пари.
        Защото ако си трето поколение милиардер свикнал да не работи и да си живее добре основното което те интересува е да си запазиш качеството на живот и да си запазиш парите. А това нещо със спекула няма как да го направиш.
        Това последното е още по безумно. Ти си толкова далеч от този свят че не можеш даже и да си представиш.Живееш на друга планета. И може би наистина не можеш да ме разбереш защото не си виновен че си толкова далече. Няма абсолютно никаква логика да съм тук и анонимно да те лъжа.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Което май сега и става. 500К шорт на еврото. Еврото се качва. 1.5 милинона шорт. Ако още се качи...
          Валутите не са особено волатилни, така че загубите при тях са си ограничени. Стига човек да не играе с дълг. Но тази сделка е просто тъпа. Ако смята че еврото ще пада може просто да си увеличи с малко доларовите активи и да намали евровите. Така пак ще спечели от валутния курс ако е прав, но ако не е прав ще си прибира доходите от доларовите активи и ще може да чака.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Той прави глупости. То няма да станат 9 човек като загуби много почва да поема още по голям риск - до като има шанс да си върне загубите. И от по-големия риск почва да губи още повече. В края на краищата ще се спре чак когато загуби много повече отколкото може да си позволи.
            Което май сега и става. 500К шорт на еврото. Еврото се качва. 1.5 милинона шорт. Ако още се качи...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Верно. Но алтернативата да трейдваш и от 10 милиона да направиш 9, не по-блазнеща.
              Той прави глупости. То няма да станат 9 човек като загуби много почва да поема още по голям риск - до като има шанс да си върне загубите. И от по-големия риск почва да губи още повече. В края на краищата ще се спре чак когато загуби много повече отколкото може да си позволи.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                E на това нещо няма как да не ти сложа доста ++++++++++
                И аз съм на това мнение към момента и съм поел курс на постепенно увеличаване на кеш секцията.
                В края на краищата сме на прага на 8-та година на тоя бик, който е 2-я по дължина в 100г борсова история и надали, ама все пак ако утрае още 2-3г и ще стане шампиона.
                Та - трябва да се подготвяме по малко викам вече умната за следващата голяма баба меца, она стръвница и папа всичко наред, само който е с повечко мъни може да оживее и даже да си свирка след като си замине.
                Депозитите над 100 000 не са гарантирани. Затова никой не държи големи пари кеш.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Няколко милиона могат да ти осигурят добър живот, ако нямаш други източници на доходи и не мислиш да оставяш нищо на децата си. Но ако искаш хем да живееш добре, хем да не работиш, хем да оставиш и на децата си поне същите пари то нещата стават доста по-сложни. И реално инвестирането е единствена алтернатива. На 10 милиона с нисък риск в момента можеш да изкарваш около 1% на година. това са по 10 бона на месец а ако си ги спечелил тези 10 милиона за 10 години тези десет бона на месец са брутално свиване в начина на живот.
                  Верно. Но алтернативата да трейдваш и от 10 милиона да направиш 9, не по-блазнеща.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Теб определено не бих те наел защото ще ми скъсаш нервите.

                    Хедж фонд вече имам.

                    За ВЧТ - нямам пари...

                    Ако случайно имам пари ще си взема програмисти а не трейдъри.
                    А мен ще ме вземеш ли като цяло и аз проучвам манипулации но на валутните пазари. Даже съм измислил име. В тия среди мисля,че сме наясно кой държи пазара

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Iv_max, защо след като си убеден, че винаги ще си от губещата страна и компютрите ще те прецакват продължаваш да търгуваш? Някак си не е логично. Ти си голям, гледай си кефа и си живей живота Защо ще им даваш твоите пари? В края на крайщата си толкова напред, че биха ти стигнали до края на живота ти. Имам и други въпроси, но е по-добре да и премълча. Лека нощ.
                      Все пак не ми стана ясно защо успял човек има нужда да бъде велик в очите на анонимни драскачи в някакъв форум. Имай предвид, че не се съмнявам в твоят успех. Просто не разбирам защо е толкова важно да се издигаш в очите на слепите. Този път наистина лека нощ.
                      Няколко милиона могат да ти осигурят добър живот, ако нямаш други източници на доходи и не мислиш да оставяш нищо на децата си. Но ако искаш хем да живееш добре, хем да не работиш, хем да оставиш и на децата си поне същите пари то нещата стават доста по-сложни. И реално инвестирането е единствена алтернатива. На 10 милиона с нисък риск в момента можеш да изкарваш около 1% на година. това са по 10 бона на месец а ако си ги спечелил тези 10 милиона за 10 години тези десет бона на месец са брутално свиване в начина на живот.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Iv_max, защо след като си убеден, че винаги ще си от губещата страна и компютрите ще те прецакват продължаваш да търгуваш? Някак си не е логично. Ти си голям, гледай си кефа и си живей живота Защо ще им даваш твоите пари? В края на крайщата си толкова напред, че биха ти стигнали до края на живота ти. Имам и други въпроси, но е по-добре да и премълча. Лека нощ.
                        Това и аз щях да питам...

                        Коментар


                        • И какво като няма хора. Те компютрите действат по правила създадени от хора. Абсолютно същите прави следват и самите хора. Единствената разлика е че компютрите го правят много по-бързо. Не мога да разбера защо си мислиш че това е манипулация. Вместо да се оплакваш от компютри вземи понаблюдавай пазара и ги виж как търгуват тези компютри. Вземи прочети малко за технически анализ. За някой стратегии на търговия, като на костенурките например. Компютрите това правят.

                          То и това е причината последните години да няма никой спечелил много повече от пазара. Просто всички използват едно и също. Знанието е разпределено доста равномерно. Реално пазара на акции не е бил толкова справедлив сигурно никога.

                          Да се опитваш да откриваш защо пазара прави едно дребно движение или друго е просто загуба на време. Кой го знае защо скача или защо пада в даден ден или дори в дадено тримесечие. Това е шум - няма фундамент зад него. А да отричаш фундамента е просто смешно. Единственото сигурно нещо за пазара на акции е кеша който компаниите ти плащат като дивиденти. Това е в основата на пазара. Не спекулата с цените. Ако печалбите падат падат и дивидентите. Ако печалбите растят растят и дивидентите.

                          Ти постоянно се хвалиш как играеш с много пари, ама мисленето ти е като на дребен спекулант и то без никакъв опит. Големите пари не се интересуват от спекула - интересуват се какви текущи доходи изкарват от пазара и какви ще бъдат следващите години. Защото ако си трето поколение милиардер свикнал да не работи и да си живее добре основното което те интересува е да си запазиш качеството на живот и да си запазиш парите. А това нещо със спекула няма как да го направиш.

                          Коментар


                          • Iv_max, защо след като си убеден, че винаги ще си от губещата страна и компютрите ще те прецакват продължаваш да търгуваш? Някак си не е логично. Ти си голям, гледай си кефа и си живей живота Защо ще им даваш твоите пари? В края на крайщата си толкова напред, че биха ти стигнали до края на живота ти. Имам и други въпроси, но е по-добре да и премълча. Лека нощ.
                            Все пак не ми стана ясно защо успял човек има нужда да бъде велик в очите на анонимни драскачи в някакъв форум. Имай предвид, че не се съмнявам в твоят успех. Просто не разбирам защо е толкова важно да се издигаш в очите на слепите. Този път наистина лека нощ.

                            Коментар


                            • Аз предлагам...

                              Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                              Хубу де. Добре! Съгласен съм че ВТЧ и МТЧ и който там се сетиш манипулира пазара и го карат където си искат. И сега какво предлагаш да правим? Не разбирам тезата ти? Какво печелим ако се просветлим относно ВЧТ? Да правим и ние ВЧТ ли или да лягаме и да умираме? Ако някой ВЧТ закара любимия ти епъл на 10$ няма ли да си го купиш или ще чакаш защото може и на 5 да иде? Ти сам го каза преди няколко дни че тук в бг сме само далавераджии / все едно чужденците не са / Та аз гледам да си взема нещо на далавера дето после да го продам двойно или тройно. Все ми е тая какво ще е. Може имот, злато акции. Какво ще ми помогне или попречат ВЧТ не мога да схвана?
                              Аз предлагам...не да се оплакваме...а да взимаме под внимание променената ситуация когато взимаме решения. Само това.

                              ОСновата на която се взимат решения - според мен трябва да бде променена.

                              Коментар


                              • Ако си достатъчно

                                Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                ++
                                Да са живи и здрави ВЧТ и да изманипулират индексо да кажем 30% надоле и после 30-40 нагоре..и така няколко пъти годишно...само евала бихме им рекли
                                Ако си достатъчно разумен да чакаш в кеш тези -30 % ще си цар. Ако не си, ще те занулят с марджин колл още на 15 ситя процент - така както много други.

                                Ако падне пазара с 30 % - ефекта ще е лавинообразен. Хедж фондовете ще почнат да закриват позиции не заради марджинкола ами заради клиентите си защото повечето имат клаузи да не губят повече от еди колко си процента. Внимавай какво си пожелаваш.

                                Коментар

                                Working...
                                X