IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Разчитах на фундамент...

    Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
    И аз все пак не разбрах. Казваш че доскоро си разчитал на фундамента, логично е. Но сега от няколко месеца играта се движи от манипулатори чийто действия няма как да предвидиш и могат да оберат всеки, включително и теб, доколкото не си в тяхната игра. Защо тогава участваш?
    Разчитах на фундамент...до момента в който някой мои познати ми показаха и видях и с очите си как всичко това в което бях вярвал е просто глупост. Видях какво правят...видях как го правят. От тук натам си промених коренно представата за пазара

    Пазара е манипулиран от сигурно много отдавна. Просто аз нямах представа и не бях се замислял в тази посока. Както и нямах информацията която имам сега. А в последно време нещата се задълбочават. Например шорта ми декември беше най обоснованото решение което съм взимал през целия си живот. Както и затварянето на абсолютно всички позиции включетно тези на загуба септември и излизането ми на 100% кеш.
    Ако не бях излязал тогава сега щеше да бъде старото положение...да влача някакви дългосрочни позиции които сега щяха да бъдат на още по голяма загуба и да нямам свбодата да влизам и излизам напълно от пазара. Както съвсем скоро ще го направя отново. Както и да нямам достатъчно пари да заемам позици и да се чуствам конфортно дори и да сбъркам краткосрочно.

    Единствената разлика от преди и сега... е тази, че преди използвах отчасти левъридж , мислех дългосрочно, бях в позиция винаги. Сега мисля краткосрочно, не заемам големи позции и си наблеязвам таргети в които да излизам и влизам напълно от позциия и като цяло от пазара които не са ежедневни , ана база на това което мисля че ще се случи от новия ми поглед на нещата.

    Това че някой играе някаква игра не означава че и те не можеш да я играеш дори и без да разбираш защо точно. Просто не можеш да бъдеш спокоен така както аз бях преди когато мислех дългосрочно. Оказа се че този начин освен че е по малко рисков ( заради по малките позиции ) е по печеливш. Просто когато очакваш неочакваното можеш да реагираш по адекватно ми се струва. А не да чакам някоя позиция да ми излезе със години както преди.

    Основата на търговия и взимане на решение вече е различна.

    Единственото което простичко исках да кажа тук е това което знам.
    Обаче никой не вярва.
    Last edited by Iv_max; 12.03.2016, 05:57.

    Коментар


    • Малко история за Равен

      Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Той прави глупости. То няма да станат 9 човек като загуби много почва да поема още по голям риск - до като има шанс да си върне загубите. И от по-големия риск почва да губи още повече. В края на краищата ще се спре чак когато загуби много повече отколкото може да си позволи.
      Малко история

      1. Равен ти ли беше човека който 2015 година при СП 212 когато аз заемах къси позици ти ми се смееше и казваше че поемам голям риск?
      2. Ти ли беше човека който ми се смееше когато казвах че битехнологиите ще направят минимум 25 % корекция трябва да се продава всичко - IBB беше 350?
      3. Ти ли беше човека когато цяла 2015 година говорех за фундамет и ти пак се смееше че не било възможно да оценявам компаниите?
      4. Ти ли беше човека който казваше че вдигането на лихвите е положително за пазара?
      5.Ти ли беше човека който като говорех че гилд 120-130 $ е безумие да не го продадеш?
      6. Ти ли беше човека който твърдеше че Европа е най добрата инвестиция - особенно банките?

      Ти ли беше този човек или някой друг?

      Има ли едно нещо което със самочуствието което имаш да ми казваш как правя глупости и ще си загубя парите да си доказал че можеш да дадеш по добър съвет от мен?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Ни най-малко...не съм убеден че ще съм на губещата страна.

        Заблуждавате се напълно че искам да ви впечетля не съм политик или искам да управлявам вашите пари.
        Искам да ви кажа каквото знам и съм толкова подробен защото не може да разберете.
        И аз все пак не разбрах. Казваш че доскоро си разчитал на фундамента, логично е. Но сега от няколко месеца играта се движи от манипулатори чийто действия няма как да предвидиш и могат да оберат всеки, включително и теб, доколкото не си в тяхната игра. Защо тогава участваш?

        Коментар


        • Ти пак нищо не разбра

          Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не искам да навлизам в лични разговори така че ще ти отговоря само на това за индексите.

          Индексите ти дават база за портфейла. Решаваш например че искаш да постигнеш максимална текуща доходност с волатилност по малка от пазара на акции и какво правиш. Блъскаш едни 60% в облигации - от тях взимаш около 1% И слагаш едни 40% в акции. Само че не искаш да носиш специфичния риск на отделни компании и за това ти трябва силно диверсифициран портфейл. Ако имаш над 100 милиона нямаш проблем да направиш диверсифициран портфейл от 500 позици с 40 милиона.

          Ама ако нямаш 100 милиона, се налага да си купиш такъв портфейл. Единственото нещо което със сигурност намалява колебанията при акциите, не е изборът на правилните акции - това е спекула - а е много сериозната диверсификация. Така че която и компания да фалира или който и отрасъл да фалира теб почти да не те засегне. За това и се налага подобна голяма диверсификация. За да не се губят пари от лош избор - пък бил той и само потенциален. И за тази цел си купуваш няколко различни вече диверсифицирани портфейла - според това какво искаш да постигнеш и според това в какво вярваш че ще се развива добре в бъдеще.

          Нищо не пречи да не се сложат всичките 40% в фондове и етфи, но пак е хубаво човек да тръгне от гледната точка че греши за компаниите, а не че е прав. Така че едни 30% е хубаво да са сериозно диверсифицирани. И с останалите 10% да си прави вече свои портфейл от акции - ако може да избира добре те ще му повишат доходността - ако не може - което е много по-вероятното няма да го накарат да обеднее много. И забравя за маркет тайминг, забравя за спекула, хеджиране и други подобни неща, които е много по-вероятно да му трупат загуби към портфейла отколкото печалби.

          Това поне е една съвсем разумна относително консервативна рецепта, която гарантира, че човек няма да си загуби парите. Ако загуби загубите ще са контролирани. Но естествено и доходността няма да е нищо особено. В крайна сметка ще изкара текуща доходност 0,6% от облигации, 0,6% от широките си индекси и ако изкара и дивидентна доходност от тези 10% за собствено управление ще се получи обща текуща доходност от около 1,4%. Което ако човек живее само от доходите си от инвестиции тези 0,4% отгоре спрямо портфейл само от облигациите му качват качеството на живот с 40%
          Ти пак нищо не разбра и ми четеш лекции от 2 курс.

          Защо ми обясняваш защо бих купил индекс или акции...?
          Въпроса зададен милион пъти вече е съвсем друг.
          Ако пазара се търгува сега като факт с около 55 % търговия в етф и ако след 6 години този процент на търговиа на реалния пазар е вече 70 % т.е всички търгуват амо индекси ...какво се случва с компанията която ти си избрал фундаментално след 5 години?
          Подвластна ли е тя на индексите в които е включена или не е подвластна?
          Ако фундаментално си прав за тази компания....обаче общо пазара търгуван главно със индекси падне...товата компания извън фундамента ще падне ли? Има ли смисъл да търгуваш фундаментално тази компания като тя ще се държи сега по малко...за в бъдеще повече точно както съседната компания която е вклчюена в съшия индекс?

          Фундамента избледнява все повече с промяна на пазара в посока повече търговия с индекси и по малка в акции на компании. Това искам да ти кажа...а не да ми обясняваш как да си диференцирам поертфейла с каквото явно са ти промили мозъка.

          Коментар


          • Какъв марджин те гони бе ....

            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            И не виждаш никакъв проблем във вече силно концентриран доларов залог да наблъскаш още повече долари - но вече с дълг. Защото ако нямаш еврови позиции тази ти сделка е на маржин.

            Ама изобщо не ми пука дали печелиш или губиш Мога да ти издам една тайна - хората се интересуват само от себе си и от близките си. Никой не го е еня какво прави или не прави някой непознат

            ти тръгваш да си казваш сделките - на мен ми изглежда нормално че го правиш за да получиш някаква обратна връзка за това. Какво мислят другите хора за това което правиш. Защото мога да те уверя че ама на никой иначе не му пука какво правиш.
            Какъв марджин те гони бе пич... и какъв дълг.....как реши че съм на марджин?

            Не ти пука...затова прогнозира как от 10 ще направя 9 и после ще загубя всичко щото ще поема риск...)) ех....Господи...

            Казвам си сделките защото това са решенията ми..... кажи си и ти твоите...да покажеш предимствата на твоята търговия или там каквото е...

            Коментар


            • Ей това е

              Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
              Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. След толкоз години мръсен комунизъм така е по тези географски ширини. Ти не изпитваш ли радост когато някой губи Все пак в нашият финансов свят твоята загуба е моя печалба и обратното.
              Ей това е най-отвратителното нещо в България.

              Направо ме потриса от хилядите дребни души които само се оплакват за да не вземе някой да им завиди...и които въпреки че са бедни и прости изпитват таен оргазъм когато някой се преебе...защото така те се чустват по значими в собственато си безсмислено съществуване.

              Аз не е случайно, че се задържам малко в България...
              Никога в нормална държава някой ще ти гледа етикета на дънките дали са маркови или не...или ще те нарича престъпник или че се надуваш защото имаш пари, никой в нормална държава няма да му направи впечетление каква кола караш освен ако наистина не рядка или екзотична и то не със завис.
              Направо се потрисам от гнус когато в дискотека всiчки са се избамкали с фалшиви чанти Chanel ( и на сън няма да си купят истинска...защо да си купят и да дадат 4500 евро? да не са толкова прости ама ха... ) или модерното което разбрах в България...представете си Филип Плейн...и колкото с по големи букви пише филип плейн толкова по добре и ходят сякаш са синове на бил гейтс и ако на дънките или обувките не пише с големи букви долче габана значи нямаш нищо....и подобни дребни отвратителни и нищожни навици.
              Дребни души и дребни далавери.

              Зависта е ужасно нещо...изскренно съжелявам хората които тя е част от живота им.

              И сега тук....бил съм шортнал еврото...ако се било вдигнело....ако се видгне ще загубя какво от това...? Или каквото направя за мен си ще го направя...

              Веднага почнаха да мечтаят разбирачите как от 10 М щял съм да ги докарам на 9...даже...повече, щял съм да поема по голям риск да си ги върна...и хоп...ще стана като тях..без кинти. Колко яко а?
              Какво значение има че от 1 месец говоря че не поемам ниакакъв риск...има ли някакво значение че съм повече от 80 процента в кеш?
              Не разбира се.....това което казва няма значение...важна е нашата мечта.
              За какво да мечтаем например и ние да имаме 10 м и да се чудим как да ги направим?
              Разбира се...много по добре е да помечтаем как Ив видите ли щото е много отворен и нищо не разбира ( а ние сме къде къде....по напред ) ...хоп ще си загуби парите и алелуя....и той няма да има пари и ще си легнем спокойно защото ние сме по умни.

              И те са по умни въпреки всичко...защото не поемат никакъв риск ( друг е въпроса дали не поемат или си мислят че не поемат )...а как да спечелиш ако не поемаш риск? Няма да спечелиш....щото си страхлив. И ще си живуркаш....с дребните игрички и това...е. Какво му трябва на човек....малко пари...и никой около него да няма пари за да не го депресира.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                Аз активи нямам в евро. Имам само доларови сметки и сметки в японска йена.
                В европа съм решил да не инвестирам въобще.

                И те уверявам че мога да чакам.

                Но когато казвам какво имам е не за да се грижите за моите пари.

                Имам усещането че някой ще изпита оргазъм ако загубя нещо....защото предполагам че всички си мислят че съм много отворен.
                И не виждаш никакъв проблем във вече силно концентриран доларов залог да наблъскаш още повече долари - но вече с дълг. Защото ако нямаш еврови позиции тази ти сделка е на маржин.

                Ама изобщо не ми пука дали печелиш или губиш Мога да ти издам една тайна - хората се интересуват само от себе си и от близките си. Никой не го е еня какво прави или не прави някой непознат

                ти тръгваш да си казваш сделките - на мен ми изглежда нормално че го правиш за да получиш някаква обратна връзка за това. Какво мислят другите хора за това което правиш. Защото мога да те уверя че ама на никой иначе не му пука какво правиш.

                Коментар


                • Ти си безнадежден случай

                  Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Депозитите над 100 000 не са гарантирани. Затова никой не държи големи пари кеш.
                  Ти си безнадежден случай

                  Коментар


                  • Не искам да навлизам в лични разговори така че ще ти отговоря само на това за индексите.

                    Индексите ти дават база за портфейла. Решаваш например че искаш да постигнеш максимална текуща доходност с волатилност по малка от пазара на акции и какво правиш. Блъскаш едни 60% в облигации - от тях взимаш около 1% И слагаш едни 40% в акции. Само че не искаш да носиш специфичния риск на отделни компании и за това ти трябва силно диверсифициран портфейл. Ако имаш над 100 милиона нямаш проблем да направиш диверсифициран портфейл от 500 позици с 40 милиона.

                    Ама ако нямаш 100 милиона, се налага да си купиш такъв портфейл. Единственото нещо което със сигурност намалява колебанията при акциите, не е изборът на правилните акции - това е спекула - а е много сериозната диверсификация. Така че която и компания да фалира или който и отрасъл да фалира теб почти да не те засегне. За това и се налага подобна голяма диверсификация. За да не се губят пари от лош избор - пък бил той и само потенциален. И за тази цел си купуваш няколко различни вече диверсифицирани портфейла - според това какво искаш да постигнеш и според това в какво вярваш че ще се развива добре в бъдеще.

                    Нищо не пречи да не се сложат всичките 40% в фондове и етфи, но пак е хубаво човек да тръгне от гледната точка че греши за компаниите, а не че е прав. Така че едни 30% е хубаво да са сериозно диверсифицирани. И с останалите 10% да си прави вече свои портфейл от акции - ако може да избира добре те ще му повишат доходността - ако не може - което е много по-вероятното няма да го накарат да обеднее много. И забравя за маркет тайминг, забравя за спекула, хеджиране и други подобни неща, които е много по-вероятно да му трупат загуби към портфейла отколкото печалби.

                    Това поне е една съвсем разумна относително консервативна рецепта, която гарантира, че човек няма да си загуби парите. Ако загуби загубите ще са контролирани. Но естествено и доходността няма да е нищо особено. В крайна сметка ще изкара текуща доходност 0,6% от облигации, 0,6% от широките си индекси и ако изкара и дивидентна доходност от тези 10% за собствено управление ще се получи обща текуща доходност от около 1,4%. Което ако човек живее само от доходите си от инвестиции тези 0,4% отгоре спрямо портфейл само от облигациите му качват качеството на живот с 40%

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Аз активи нямам в евро. Имам само доларови сметки и сметки в японска йена.
                      В европа съм решил да не инвестирам въобще.

                      И те уверявам че мога да чакам.

                      Но когато казвам какво имам е не за да се грижите за моите пари.

                      Имам усещането че някой ще изпита оргазъм ако загубя нещо....защото предполагам че всички си мислят че съм много отворен.
                      Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. След толкоз години мръсен комунизъм така е по тези географски ширини. Ти не изпитваш ли радост когато някой губи Все пак в нашият финансов свят твоята загуба е моя печалба и обратното.

                      Коментар


                      • Аз активи нямам в евро.

                        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Валутите не са особено волатилни, така че загубите при тях са си ограничени. Стига човек да не играе с дълг. Но тази сделка е просто тъпа. Ако смята че еврото ще пада може просто да си увеличи с малко доларовите активи и да намали евровите. Така пак ще спечели от валутния курс ако е прав, но ако не е прав ще си прибира доходите от доларовите активи и ще може да чака.
                        Аз активи нямам в евро. Имам само доларови сметки и сметки в японска йена.
                        В европа съм решил да не инвестирам въобще.

                        И те уверявам че мога да чакам.

                        Но когато казвам какво имам е не за да се грижите за моите пари.

                        Имам усещането че някой ще изпита оргазъм ако загубя нещо....защото предполагам че всички си мислят че съм много отворен.
                        Last edited by Iv_max; 12.03.2016, 02:58.

                        Коментар


                        • Ако още се качи...

                          Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Което май сега и става. 500К шорт на еврото. Еврото се качва. 1.5 милинона шорт. Ако още се качи...
                          Ако още се качи...може още да шортна.

                          Ако ме блъсни кола...за какво ми са пари?

                          Коментар


                          • Благодаря.

                            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Той прави глупости. То няма да станат 9 човек като загуби много почва да поема още по голям риск - до като има шанс да си върне загубите. И от по-големия риск почва да губи още повече. В края на краищата ще се спре чак когато загуби много повече отколкото може да си позволи.
                            Благодаря.

                            Коментар


                            • А ако...

                              Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Верно. Но алтернативата да трейдваш и от 10 милиона да направиш 9, не по-блазнеща.
                              А ако... от 10 си ги направил 25 ?

                              Коментар


                              • Ни най-малко...

                                Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Iv_max, защо след като си убеден, че винаги ще си от губещата страна и компютрите ще те прецакват продължаваш да търгуваш? Някак си не е логично. Ти си голям, гледай си кефа и си живей живота Защо ще им даваш твоите пари? В края на крайщата си толкова напред, че биха ти стигнали до края на живота ти. Имам и други въпроси, но е по-добре да и премълча. Лека нощ.
                                Все пак не ми стана ясно защо успял човек има нужда да бъде велик в очите на анонимни драскачи в някакъв форум. Имай предвид, че не се съмнявам в твоят успех. Просто не разбирам защо е толкова важно да се издигаш в очите на слепите. Този път наистина лека нощ.
                                Ни най-малко...не съм убеден че ще съм на губещата страна.

                                Заблуждавате се напълно че искам да ви впечетля не съм политик или искам да управлявам вашите пари.
                                Искам да ви кажа каквото знам и съм толкова подробен защото не може да разберете.

                                Коментар

                                Working...
                                X