IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Точно това е: и почти неминуемо ще стане. Ти ако си решил да си купиш електрическа кола - как ще искаш да се казва тя: Мерцедес или... Тесла? Не перничанин, ами и дупничанин даже няма да си купи тесла.
    Еми то тя в момента прави загуба, чакай ти да направи печалба и после да почне да разпределя тази печалба като дивидент ... за да стигне до тебе.
    Иначе ако не разпределя печалбата държиш и чакаш някой да купи акцията от теб ... щото я иска повече ... то това си е жива пирамида.
    Да не говорим че аз съм много скептичен в продажбите ... не съм видял хора да чакат на опашка ... за да прави печалба трябва да стане масова ... а за момента не виждам такъв изглед.
    Просто тази технология има проблем ... батерията ... ако там има някакво голямо технологично откритие .. което е много малко вероятно поради елементарни физични закони ....тогава да може и да тръгне ... НО
    Дори и да стане ... как ще се конкурираш с VW, БМВ и Мерцедес или Форд и другите големи ... просто ще ги отнесат.
    Така че моето мнение е че тази акция струва точно 0.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
      УСА смениха часовника, винаги при тях е 2 седмици по рано.
      ясно....пък аз се бях наканил да правия силен завършек на сесията
      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

      Коментар


      • Дреме ми на....

        Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
        според мен има 2 варианта: при първия еврака отива до 1,10 и след това 1,1250, а при втория отива до 1,1250 и после надолу всичко зависи къде са повечето стопове, но засега е по-вероятен 1 вариант
        Дреме ми на....на оная работа. Едно е ясно...еврото ще е надолу "фундаментално" Дали сега...дали след, месец или два или 5 няма значение.

        Например аз лично никога не играя към момента ( и от 2 години насам ) дълго евро без значение какво показва графика резултати и т.н . Хич не ми пука. Ако реша да играя, играя само късо щото и да сбъркам...все някога ще съм прав. Така че всяко сериозно движение на горе е повод за радост че може да шортиш по добре от колкото повод за притеснение че си на временна загуба ако си в позиция.
        И знаеш ли защо? Защото срещу държавите не бива да се играе. Всички искат едно - евтино евро. И до като това е така и не се промени кардинално ситуацията - голямата картина е тази. Ако пък се промени.....и ти си в позиция - преглъщаш загубата, вдигаш глава и продължаваш напред. Живота е пред теб и ще имаш други възможности.

        ГОСПОДИ, помогни ми да променя това което мога да променя...и ми помогни да се примиря с това което не мога да променя.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
          аве тази борса днес защо почна по-рано с час и затвори по рано с толкова...
          УСА смениха часовника, винаги при тях е 2 седмици по рано.

          Коментар


          • аве тази борса днес защо почна по-рано с час и затвори по рано с толкова...
            "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
              Набалончена - да, избушеняк - много силно казано. Колите се продават 20-25% над себестойност. Загубата в момента идва основно от research & dev. Демек ако спрат с това и просто само продават произведени коли, ще са на 0. Тая година почти ще удвоят капацитета, което значи че ще излязат на някаква мизерна печалба. 2017 мисля се предвижда ново удвояване (за 3-ката). С продажбите няма проблем, клиентите се редят на опашка. Компанията се развива добре, основния проблем е че големите могат да се развият по-добре и да и изядат хлебеца.
              Точно това е: и почти неминуемо ще стане. Ти ако си решил да си купиш електрическа кола - как ще искаш да се казва тя: Мерцедес или... Тесла? Не перничанин, ами и дупничанин даже няма да си купи тесла.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                Това е постоянно, създава се някакво впечетление за тренд или икономическа обстановка....като се наловят достатъчно риби се събират позиции създава се обратното и така...само дето не знаем силата която се предвидили за всяко движение.

                И по притеснителното е че досега беше лесна търговията...след всеки спад има подем...и дори и да сбъркаш бай анд холд работеше....сега обаче ситуацията е коренно различна най вече заради повечето кинти за спекулация. Ей това е изключително важно да се разбере. Бай анд Холд следващите години или поне тази като минимум няма да работи.

                Ей го на оня ден с еврото...надолу 1.5 % ...хванахме се включително и аз...и айде 2 % на горе...))) Ако имах стопове...до сега да съм калкулирал загуба....а аз какво направих шортнах още 1.1208 или нещо такова ако беше още нагоре пак щях да шортна...сега тръгна надолу...щото не знам кога ще ме е преебат реших да си взема малко кинти днес с част от позицията...почти съм сигурен че ще карат бавничко еврото надолу...тъкмо като се види тренда и ще го избамкат пак нагоре и така.......който се върже...върже...

                Златното правило....каквото и да мислиш играй с МАЛКО....и без стопове...щото целта на стоповете е това...да преебават влезлите с много.....
                Няма икономическа логика да търсиш...мисли само как искат да те преебат...и шансовете за успех ще се увеличат.
                според мен има 2 варианта: при първия еврака отива до 1,10 и след това 1,1250, а при втория отива до 1,1250 и после надолу всичко зависи къде са повечето стопове, но засега е по-вероятен 1 вариант

                Коментар


                • Днес се кефим на рядко явление: логически пазари - добър ръст в Азия, тоже и в ЦИЕ (без Русия заради падащата слуз), още по-силен, но не еуфорически ръст в Европа и лек в Щатите.

                  Наистина не се вижда това всеки ден.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Точно така

                    Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Wall Street Tours the Tesla Factory—and Loves What It Sees

                    http://www.bloomberg.com/news/articl...s-what-it-sees
                    За да е ОК играта трябват катализатори - медии,анализатори, коментатори,новини,
                    рейтинги...бла бла бла....как иначе ще се сложат повече пари на пота? Ето...виж ти си прочел може да си кажеш...бре сигурно ще расте още, дай ди си купя малко, да не проусна ралито - и може и да си абсолютно прав ако са предвидили да стане пак 300.
                    И в следващия момент ще ти избамкат например как форд мислели да правят същата кола като тесла и щели да правят в целите щати зарядни станции примерно...говоря ей така на наизуст, на прима виста ...и хоп...играта ще стана обратна и то изведнъж. И до като се усетиш и разбереш какво става от + 10 % може да си на -20%.
                    И тъкмо се уплашиш че тесла ще отиде на майната си и по добре да продадеш дори и на загуба...и ще дойде следващата "новина" че всъщност форд ще направят това...ама ще е след 5 години...и айде пак на обратно....))
                    И ти ще стоиш стерсиран пред компютръа и ще викаш ебахти шибания късмет имам - що не си взех кинтите като можеш ( ала якия ръст при биотехнологиите 2015 та ) ... а то..работата не е до късмет...нито до иконмика..нито даже до новини. Работата е до игра. И ако продължиш да не знаеш че играеш игра...и си викаш ама това е емоция...бла бла бла...или айде да я държа фундаментално....и подобни щуротии в един момент можеш да се окажеш с една шибана позиция която се налага да я държиш с години особенно ако пазара отиде на майната си...и каква тие файдата на фундамента ако трябва да загробиш за 1-2 години пари в нещо без да можеш да ги използваш за друго?

                    Описъх една възможна ситуация, а те са стотици възможни. Както и е възможно да имаш КЪСМЕТ и да спечелиш т.е да излезеш от позиция когато си на +...обаче трябва да осъзнаеш че ако спечелиш с този начин на мислене ще бъде наистина КЪСМЕТ...а не щото блимбърг или анализаторите били казали еди какво си независимо че така ще ти се струва.

                    Ще ти кажа една велика мисъл на Чърчил

                    "Ако искаш да се развиваш, променяй се. Ако искаш да си съвършен, прави го по често."


                    Може знанията ти да са били полезни до сега...но нищо не гарантира че ще бъдат полезни и за в бъдеще. Ако човек живее мечтите си а не с мисли за миналото.
                    Last edited by Iv_max; 14.03.2016, 22:58.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                      Не претендирам да съм специалист (ако някой разбира да обясни).
                      Но за мен тази акция освен за манипулации и спекула за друго не става.
                      Това е една куха компания, без печалба, без дивидент, без изгледи за печалба дори и без бъдеще.
                      На какво отгоре е изчислена тази акция?
                      Тази акция според мен може да свърши само по 1 начин на 0 въпроса е дали ще е след 5 или 10 години.
                      Тази акция могат да е манипулират колкото си искат за мен реалната и цена е 0.
                      Те компаниите на БФБ имат сигурно повече реална стойност.
                      Набалончена - да, избушеняк - много силно казано. Колите се продават 20-25% над себестойност. Загубата в момента идва основно от research & dev. Демек ако спрат с това и просто само продават произведени коли, ще са на 0. Тая година почти ще удвоят капацитета, което значи че ще излязат на някаква мизерна печалба. 2017 мисля се предвижда ново удвояване (за 3-ката). С продажбите няма проблем, клиентите се редят на опашка. Компанията се развива добре, основния проблем е че големите могат да се развият по-добре и да и изядат хлебеца.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                        Това е една куха компания, без печалба, без дивидент, без изгледи за печалба дори и без бъдеще.
                        ....
                        На какво отгоре е изчислена тази акция?
                        ......
                        Те компаниите на БФБ имат сигурно повече реална стойност.
                        Ми: тесла.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Wall Street Tours the Tesla Factory—and Loves What It Sees

                          http://www.bloomberg.com/news/articl...s-what-it-sees
                          Аз Тесла до сега не съм трейдвал, нито я следях, такива избушеняци нито следя нито трейдвам. Но такава акция мога само да я шортя.
                          И аз може да почна да я шортя, тя накрая ще свърши на 0.
                          Свиркайте като дойде време, кои нива са добри 250? сега чета имала таргет 300

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Wall Street Tours the Tesla Factory—and Loves What It Sees

                            http://www.bloomberg.com/news/articl...s-what-it-sees
                            Не претендирам да съм специалист (ако някой разбира да обясни).
                            Но за мен тази акция освен за манипулации и спекула за друго не става.
                            Това е една куха компания, без печалба, без дивидент, без изгледи за печалба дори и без бъдеще.
                            На какво отгоре е изчислена тази акция?
                            Тази акция според мен може да свърши само по 1 начин на 0 въпроса е дали ще е след 5 или 10 години.
                            Тази акция могат да е манипулират колкото си искат за мен реалната и цена е 0.
                            Те компаниите на БФБ имат сигурно повече реална стойност.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                              Е то тая акция са я изкарали на пазара единствено за манипулация, и да оберат колкото могат пари на разни "ентусиасти" тя и без това за нищо друго не става.
                              Wall Street Tours the Tesla Factory—and Loves What It Sees

                              http://www.bloomberg.com/news/articl...s-what-it-sees

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Златното правило....каквото и да мислиш играй с МАЛКО....и без стопове...щото целта на стоповете е това...да преебават влезлите с много.....
                                Няма икономическа логика да търсиш...мисли само как искат да те преебат...и шансовете за успех ще се увеличат.
                                Добре синтезирана стратегия и според мен единствената правилна за индивидуален трейдър.
                                Нямаме физическа възможност да имаме повече инфо от големите, остава ни да играем с обема на инвестираното, така че да нямаме стрес каквото и да измислят, краткосрочно.

                                Коментар

                                Working...
                                X