IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само че има един проблем

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
    ЛВ, аз никога не съм инвестирал в банка. А единствената фармацевтична компания, в която съм инвестирал някога е Валеант - и то именно, защото не беше такава. В началото тя беше антихерпесни кремчета и най-вече модела на Аспирин Байер - отиваш при "туземците" от Сърбия и Полша, а после и Русия и им предлагаш лекарства с отдавна изтекли патенти на цени за нови + изобретателността на Майк Парсон.
    Но застрахователните компании, особено по-простите на принципа /old way is best/ - са съвсем друга боза от банките - те прибират пари всеки месец, нямат задължение да връщат, а плащат само когато преценят, че се е случило нещо.
    Само че има един проблем. Застрахователните компании държат парите си във боднове при тези лихви. При проблем с бондовете ( върху които аз почнах да градя фундаментални къси позиции - засега малки ) , който никой не може да каже кога ще избухне този проблем, едни от големите губещи ще бъдат те.

И има и друг проблем, именно те при някакво форсмажорно обстоятелство ще разпродадат първи бондовете за да се сдобият с кинти. Само един голям да почне да разпродава бонодвете, и загубите които пенсионни и други фондове ще реализират ще бъдат космически и това ще спука балона. Там е буре с барут. Бях писъл.

Така че по никакъв начин дългосрочно аз не бих държал застрахователна компания .

Да не ти говоря че Голдман пак направиха някакво подобно на субстандартните ипотечни облигации секюритичзиране на дълг което нищо чудно да е застраховано пак със суапове в някой от тях. Там е черна кутия. Никой не знае нищо.

Трябва да мислиш мащабно.

И спред мен да не действаш дългосрочно.
    Last edited by Iv_max; 14.05.2016, 19:35.

Коментар

• ЛВ, аз никога не съм инвестирал в банка. А единствената фармацевтична компания, в която съм инвестирал някога е Валеант - и то именно, защото не беше такава. В началото тя беше антихерпесни кремчета и най-вече модела на Аспирин Байер - отиваш при "туземците" от Сърбия и Полша, а после и Русия и им предлагаш лекарства с отдавна изтекли патенти на цени за нови + изобретателността на Майк Парсон.
      Но застрахователните компании, особено по-простите на принципа /old way is best/ - са съвсем друга боза от банките - те прибират пари всеки месец, нямат задължение да връщат, а плащат само когато преценят, че се е случило нещо.

Коментар

• Валенат

Продължавам да оглеждам Валеант, а сега и Ендо - бързата работа срам за майстора.
        Валенат не е много лоша идея според мен. Трябва да я понаблюдавам пак тея дни.

Поне в краткосрочен план - затварянето на късите е минимум 40-50 % от сегашната цена.

Коментар

• И правилно

Не ти вярвам
          И правилно. )))

Хич не е яко.)

Коментар

• Не искам да ти се бъркам

В петък си продадох значителна част от шистака и допълних към най-успешната застрахователна компания и нова позиция в една пред умирачка - Хюлет Пакард - компютри. Интересно е, че средното П/Е на двете компании е 50х въпреки, че и двете компании са страшно евтини
            Целта за тази година е да си удвоя капиталa. Засега съм на половината път.
            Не искам да ти се бъркам, но ако има нещо по лошо за инвестиция в момента от битехнологиите и част от технологиите то това са банките а най вече застрахователните компании.

Ако имаш късмет - ще го удвоиш. Винаги е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Подобно е удоволствието, как една компания обявена за мъртва я погребват с почести заедно с кинтите ти.)))
              Не ти вярвам

Коментар

• Подобно е удоволствието

Никога не съм купувал злато за инвестиция, пък хеле ли хартиения му еквивалент - жълтия ЕТФ.
                Удоволствието да наблюдаваш как една компания се изправя сред мъртвите, заяква и набъбва като ядрена гъба е несравнимо с блясъка на златото.
                Подобно е удоволствието, как една компания обявена за мъртва я погребват с почести заедно с кинтите ти.)))

Коментар

• Никога не съм купувал злато за инвестиция, пък хеле ли хартиения му еквивалент - жълтия ЕТФ.
                  Удоволствието да наблюдаваш как една компания се изправя сред мъртвите, заяква и набъбва като ядрена гъба е несравнимо с блясъка на златото.
                  Last edited by Pronto; 14.05.2016, 19:00.

Коментар

• Продължавам да оглеждам Валеант, а сега и Ендо - бързата работа срам за майстора.

Коментар

• В петък си продадох значителна част от шистака и допълних към най-успешната застрахователна компания и нова позиция в една пред умирачка - Хюлет Пакард - компютри. Интересно е, че средното П/Е на двете компании е 50х въпреки, че и двете компании са страшно евтини
                      Целта за тази година е да си удвоя капиталa. Засега съм на половината път.
                      Last edited by Pronto; 14.05.2016, 18:36.

Коментар

• Обаче пък за сметка на това

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Това само потвърждава правилото, ако златото е на $300 (inflation-adjusted) - купувай!

Но сега е на 1300 и не е толкова сигурно.
                        Обаче пък за сметка на това СП е на дъното нали?

Коментар

• Всичко се променя

Сега, разбира се сметката с реинвестираният дивдент пък не отчита данъците... Но въпреки това, капитализацията не е на 6.3%, а поне на 8% дори с отчитане на данъците и СиП пак отива над златото при $469 000. Като аз тука приемам около 30% данък, докато в България е 10%.
                          Всичко се променя. Постоянно.

Сега е 10 утре може да е 30 % данъка. А пък преди беше 30 % . А пък преди 50 години не бяхме чували за компютри камо ли за борса в щатите. Пък и тогава нямахме пари....и.тн

Абе виж...милиярдери с бай анд холд няма. Зарежи Бъфет. Там не е само бай анд холд и не е само акции.

Всички които са направили пари не са ги направили с пасивно инвестиране. Както и никой не е забогатял наистина само с бачкане.

Коментар

• На кое?

Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                            IV постни тук 1screenshoot с трафика данни да видим
                            какво се виждa
                            На кое? На всичко ли? Трябва два месеца да снимам.

Аз пускам от време на време но зависи какво те интересува. Тя информацията е огромна и ти гледаш какво те интересува.

И не мога да ти дам пълен срееншот щото по договор нямам право да разпространявам части от софтуера.

Но мога да ти изпратя скрееншот на лично собщение ако ми кажеш какво искаш точно.

Вчера ви пказах част от насдак.

Коментар

• Ок

Да, тази сметка е вярна.

Но по-правилно е да си смята с реинвестиран дивидент. И това тотално променя нещата. Дали ще капитализираш при 6.3% или 9.5% за петдест години води до фантастична разлика. При 6.3% възвръщаемост парите се увеличават 21х, а при 9.57% се увеличават 98.12х. Което означава, че СиП не просто бие златото, а го нокаутира.

От СП - 981 200 $
                              От Злато - 364 352 $

Ето тука има калкулатор, можеш да вземеш януари 1966 до април 2016:
                              https://dqydj.com/sp-500-return-calculator/

При това ако си купил златото няколко години по-късно на $150 и нещата стават още по фрапантни.
                              ОК

Така е сигурно.

Пак опираме до тайминга.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Това само потвърждава правилото, ако златото е на $300 (inflation-adjusted) - купувай!

Но сега е на 1300 и не е толкова сигурно.
                                Я дай по подробно че не мога да разбера

Коментар

Working...
                                X