If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
абе не знам, като се замислиш цялата ситуация в момента с акциите и облигациите е абсурдна. по принцип акции се купуват заради капиталовите печалби
Едно време акциите също са се купували заради дивидентите или заради очакваните бъдещи дивиденти. После идва "абсурдът" акциите да се купуват заради капиталовите печалби. Сега парадигмата пак се сменя и отново е абсурдно
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
абе не знам, като се замислиш цялата ситуация в момента с акциите и облигациите е абсурдна. по принцип акции се купуват заради капиталовите печалби, а облигации заради лихвите. в момента е точно обратното защото централните банки ти изкупуват облигациите на всяка цена, а yield-a на акциите е по-висок.
Анализаторът на DB го е написал кофти. Той си представя някаква форма на кейнсианска фискална подкрепа на икономиката, която вдига очакванията за бъдещето, от там лихвите и от там акциите падат.
може би по-добрите от очакваното данни за пазара на труда,които подкрепиха тренда дадоха тласък за продължаването му в посока нагоре...възходящото движение го има по инерция в стил no news is a good news но до кога ли....?!....?
Че то добри данни за пазарът на трудът и зимата имаше. Лихвите не са били 8 пъти по-високи от сега - но пазарът падаше - защото: бльъ-бльъ-бльъ. Спекулантски мошшшшеничества това са - да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тука ми се струва, че слагат каруцата пред коня...
абе не знам, като се замислиш цялата ситуация в момента с акциите и облигациите е абсурдна. по принцип акции се купуват заради капиталовите печалби, а облигации заради лихвите. в момента е точно обратното защото централните банки ти изкупуват облигациите на всяка цена, а yield-a на акциите е по-висок.
Тука ми се струва, че слагат каруцата пред коня...
Общо взето DB излиза с типичните за анализаторите краткосрочни бла-бла...
Ако има фискална подкрепа икономиката ще тръгне нагоре, а като тръгне нагоре, акциите дори и да паднат краткосрочно, в следносрочен план пак ще тръгант нагоре. А може и краткосрочно да не паднат много.
Рано или късно спад ще има - и по-скоро рано, отколкото късно. Колко иначе ще продължи така? Както сривът зимата нямаше пазарни основания след десетия процент, така сега и тоя непрестанен ръст няма никакви пазарни основания. А това, което всички знаем е, че пазарната логика винаги побеждава, каквито и перверзии да позволява, докато си е дала почивка.
twa ne mogeh da go pusna, stoto reseachati sa private. ama eto zerohedge
Те се реферират към една друга тяхна статия, в която цитират DB. А DB казват горе-долу същото - ако нещата кретат като до сега пазарът няма да пада, а по-скоро ще се качва. Освен ако няма външен шок.
Няма такава игра - всичко до момента е в цените - пазарът ще се срине от нещо дето го няма сега. Било то и просто нова нагласа или нови емоции. А може и да не се срине и да продължи нагоре години наред, ако новите излизащи неща подкрепят тренда.
Аз лично продължавам да съм неутрален с лек къс уклон - в общи линии не ми дреме дали ще върви нагоре или надолу, но по-бързо смятам че ще се направят пари от един здрав спад.
Лихвата! Вдигнат ли лихвата до нормални нива па да видим няма ли да се срути пазара.
Рано или късно спад ще има - и по-скоро рано, отколкото късно. Колко иначе ще продължи така? Както сривът зимата нямаше пазарни основания след десетия процент, така сега и тоя непрестанен ръст няма никакви пазарни основания. А това, което всички знаем е, че пазарната логика винаги побеждава, каквито и перверзии да позволява, докато си е дала почивка.
може би по-добрите от очакваното данни за пазара на труда,които подкрепиха тренда дадоха тласък за продължаването му в посока нагоре...възходящото движение го има по инерция в стил no news is a good news но до кога ли....?!....?
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Няма такава игра - всичко до момента е в цените - пазарът ще се срине от нещо дето го няма сега. Било то и просто нова нагласа или нови емоции. А може и да не се срине и да продължи нагоре години наред, ако новите излизащи неща подкрепят тренда.
Аз лично продължавам да съм неутрален с лек къс уклон - в общи линии не ми дреме дали ще върви нагоре или надолу, но по-бързо смятам че ще се направят пари от един здрав спад.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
За мене, качващия се пазара при толкова наплашени и предпазливи мениджъри на активи с рекорден кеш настрана е по-скоро сигнал, че пазарът няма да направи голям срив (освен ако не се случи нещо доста плашещо). Ако нещата вървят горе-долу, при една корекция под 2050 спящите пари ще влязат в действие и СиП няма да падне много под 2000.
Т.е. продължавам да не вярвам, че the big short на акциите е стратегия с голяма вероятност за успех.
Коментар