If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На този етап оценявам като много правилно, че шитнах BABA преди отчета на почти 220. Малко глупаво беше, че после си върнах 1/3 от позицията на 203. Компанията е подценена, но няма потенциал за ръст, какъвто имат някои от по-малките или по-ударените от кризата компании.
Резултатът от над 190 дни игра с BABA (съвсем малко дейтрейдинг) е едва +7%. За сравнение CXW e +15% само за седмица. ALK и останалите самолети да не говорим. В същото време ми е трудно да възприема китайска компания като истинска защитна инвестиция. Независимо дали Тръмп е на власт или някой друг. Липсата на дивидент е още един минус, независимо дали държим на него или не.
Накратко - скокне ли над 215 - продавам. Ще държа по-дълго единствено, ако дотогава съвсем не е останало какво да се купи евтино.
edit: С хубавото се свиква леснo и +1,50% днес ми се вижда мизерно. Алармите за TDOC пищяха на 150, но нямам свободни пари. Нафтата се срути и ми обра малко от ръста, но предвид, че миналата седмица раздрусах портфейла, вече не съм толкова зависим от тези компании.
The new package puts the total amount Japan spends to combat the virus fallout at 234 trillion yen ($2.18 trillion)- roughly 40% of Japan’s gross domestic product.
Не знам за авионите, аз не съм фен на туризма и пътуванията. Не ги разбирам тези шматкания колко и дали са печеливши и извън ковид времето. Затова и бях толкова предпазлив. Баш вчера обаче получих писмо от шефа на Луфтвафе-то с увещания да не си взимам парите, а ваучер. Отделно пояснения как да имам още търпение, ако все пак си искам парите. Имам търпение вече близо два месеца. Не мисля, че ще са добри отчетите и за вторта половина на 2020.
Лео не са баш държавна, но според мен предимството им е именно, че има държавно участие. Няма да бъде допуснат фалит. А колко още може да пада цената? Смятам, че посоката е само нагоре и ще се раздава добър дивидент. Капиталовата обаче ще е минимум 50%. И аз нямам евроцент, а Фортум не ми се продава, но ако имах - тук щях да сложа.
IvelinaJensen, не вярвам да няма начин. Милано е водеща борса. Предполагам трябва да удариш една жица на брокера. Ако, кинтите са свършили е друг въпрос.
edit: pipbel, четох една статия с исторически примери как след кризи Ръсел винаги бие S&P. С много.
От моята платформа май не мога да купя Leonardo. Пък и кинти нема. Закупих си Rheinmetall и за сега нямам оплаквания. Някой да е изкарвал пари по по-побъркващ начин от stocks trading? С нищо не съм си късала нервите както с тая простотия. Това няма научаване братче, щото е битер хазард
Airline stocks did well after the last three financial crises: In the six months after the 9/11 terrorist attacks, the 2003 SARS outbreak, and the 2008-09 financial crisis, airline stocks rose 80%-120%
Китайците да не прее... долара и да останем с пръст в ... Гайките вече ги внасяме от Китай.
Китайците са пътници. След безпрецедентния и нагъл блицкриг, който извършиха е време да им се обяви тотална война. Доларът ще остане хегемон, но идващите събития вероятно ще предизвикат корекция на борсата. Янките се справиха перфектно до момента-
И това го има. Както казах, само един от сигналите е. Ако те е шубе за AM, сега е моментът да го разкараш. +5% e досега. Аз лично ще държа.
По-важният въпрос обаче, като гледам днес пазарите, е кой ще работи, щом всички станем милионери от борсата. Просто е нереално какво става в момента. Сума народ осигури и внуците.
Фондовете купуват като невидели. В случая вървят една крачка след дребните риби и увличат още по дребни. Докъде ли ще ни занесе тренда.
Шефовете в компаниите са длъжни да декларират, когато купуват/продават акции на собствената си компания. Когато някой вътрешен купува, вероятно очаква повишение. Не е нещо напълно сигурно, но все пак е индикатор.
Струва ми се, че използват тия анонсирания на вътрешни покупко/продажби с цел да объркват хората. Помня на Vestas вътрешен човек си продаваше акциите за 590 кр. Реших че явно ще падат и избърах да продам и моите. Беше преди 2 седмици. От тогава акциите на Vestas са все нагоре и стигнаха 680 кр. Подведоха ме ме много мазно. Аз иначе си бях планувала да растат още много ама им се вързах като последния глупак. Когато чета по-малко и действам по интуиция сякаш по-добре ми се получават нещата. Много мислене ме води до грешки
Коментар