Първоначално изпратено от ED
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ахам. Добре, Еди. Благодаря, че отдели време за този пост по темата за NYSE. Приеми, че сме по-тъпи от тебе и ни просветли. Няма нужда да си разкриваш абсолютно всичките си тайни, ама след като си толкова навътре във VALUE, TECHNICAL, MACRO, MOMENTUM, ... и други астрологии, кажи ни коя компания ще ни докара най-добра доходност утре (TECHNICAL); от коя ще спечелим най-много другата седмица (MOMENTUM); коя ще е най-добра за следващите 5-6 години поне (VALUE) и кои пазари и сектори да следим (MACRO). Щото иначе всичко знаете, най-добрите сте, пък все се случва, че тези с чесането на крастата се справят по-добре, а от умните, успешните, начетените, един гол тикер не можем изкопчи.
Явно си млад и зелен – има време, ако си пазиш парите може и да се задържиш година-две.
Сега и един безплатен съвет – първият приоритет е контрол на риска, последният е предвиждането кой ТИКЕР ще ти изкара пари за морето. Гадаенето оставям за теб, аматьорите и врачките
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХубав ден за нвидиа ( да видим какво ще рипортнат на рожд.ми ден), както и за единствената ми банка, макар и нещатска, ама сипчо май няма шанс за атн, не и днес... освен ботовете ако не решат да направят голям апгап на затваряне.
А пък бай Шорош се бил отказал от пазара вече, много бабъл му бил, щял да се отдаде на "общественополезна" дейност
Ето кои открих: CATC, BHB, CAC, FNLC, CTBI
Лично аз смятам, че при тези рискът е абсолютно минимален и добра алтернатива на облигации.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Казват, че успешното инвестиране е една от най-трудните дейности и че успешни в дългосорчен план са не повече от 1-2% от участниците на пазара.
Не разбирам защо хората смятат че за да станат добри и успешни лекари, инженери или физици (списъка е дълъг) трябва да се положат усилия с години на усвояване на знания, след това години на практика и подобряване на уменията, а за да станат успешни ИНВЕСТИТОРИ/СПЕКУЛАНТИ им е достатъчно да понаучат тредйинг платформата и да поразцъкат няколко графики.
Избора се свежда до две опции - 1/ аматьорско и хазартно чешене на крастата или 2/ поемане по пътя на дългогодишно усвояване на умения и непрестанно подобряване.
Най-добрият съвет, който мога дам е да проучиш кои са най-успешните инвеститори в света и да задълбаеш в стила, на тези които ти допадат - VALUE, TECHNICAL, MACRO, MOMENTUM, ...
Изписани са томове. Материли колкото искаш, но дали ще имаш желанието и постоянство да тръгнеш на това пътуване.
Лесни пари от пазара няма да изкараш, това е сигурно
Коментар
-
Не съвсем. На практика през 2004-2007 Федът вдига краткосрочната лихва 17 пъти, а лихвата по 10г. USTs не промръдва
Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение
Съгласен съм че foreseeable future значи докато обстоятелствата не се сменят. Според мен главното обстоятелство е икономиката не работи и докато това не се промени ФЕД не се интересува наистина от инфлацията.
Според мен short term лихвите имат огромна корелация с 10 years Treasury yields.
Macroeconomic theory tells us that long-term interest rates tend to move in the same direction with short-term interest rates.
В началото на годината 10 y Tresuary имаха доходност 2%, сега 0.68%. Кой месец вярваш, че 10-Year Treasury ще стигнат 1% доходност? Вярваш ли че тази доходност ще се задържи за повече от месец?
Защото според мен щатите вървят по същия път като Япония, нефалирала Европа, UK, Швейцария. И дори и да има инфлация, ще се правим че я няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
A YCC (илд кърв контрола) дето също го промотират че може да стигнат до него нали не го забравяш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Те оувърнайт лихвата могат лесно да я държат на нулата, но с 10г. лихва ще им е по-трудно, а и е по-опасно за икономиката и за оценката на всички други активи
- 1 like
Коментар
-
Хубав ден за нвидиа ( да видим какво ще рипортнат на рожд.ми ден), както и за единствената ми банка, макар и нещатска, ама сипчо май няма шанс за атн, не и днес... освен ботовете ако не решат да направят голям апгап на затваряне.
А пък бай Шорош се бил отказал от пазара вече, много бабъл му бил, щял да се отдаде на "общественополезна" дейност
Коментар
-
How can you quickly make a small fortune on the stock exchange? By starting with a big one
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеХванах днеска да чета "Stock market rules", на M.Sheimo. И с други книжки съм се обзавела. Ама на тия годинки трудно се чете, хем съм във форма - вечната студентка. От любопитство чета, а не щото се надявам да ми помогне в трейдинга. Смятам да остана в историята като първата успешна трейдърка карала на интуицияПод успешна нямам предвид милионерка, а колкото за живуркане.
Коментар
-
Хванах днеска да чета "Stock market rules", на M.Sheimo. И с други книжки съм се обзавела. Ама на тия годинки трудно се чете, хем съм във форма - вечната студентка. От любопитство чета, а не щото се надявам да ми помогне в трейдинга. Смятам да остана в историята като първата успешна трейдърка карала на интуицияПод успешна нямам предвид милионерка, а колкото за живуркане. Иначе си прав - много сложни проекти съм правила. С програмиране колко съм се мъчила... Ама по-трудно от трейдинга верно няма
Last edited by IvelinaJensen; 12.08.2020, 20:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Мерси. Вече 5 месеца ще станат си изграждам тактика. И колкото повече чета, толкова повече ми падат печалбите. В началото беше най-добре като нищо не знаех и го карах на интуция. Накрая май ще се върна към първоначалната си стратегия, въпреки че след толкова четене ще ми е трудно - то само ме обърка. Лека полека започвам да схващам защо маймуните вземат по-правилни решения от специалистите.
Не разбирам защо хората смятат че за да станат добри и успешни лекари, инженери или физици (списъка е дълъг) трябва да се положат усилия с години на усвояване на знания, след това години на практика и подобряване на уменията, а за да станат успешни ИНВЕСТИТОРИ/СПЕКУЛАНТИ им е достатъчно да понаучат тредйинг платформата и да поразцъкат няколко графики.
Избора се свежда до две опции - 1/ аматьорско и хазартно чешене на крастата или 2/ поемане по пътя на дългогодишно усвояване на умения и непрестанно подобряване.
Най-добрият съвет, който мога дам е да проучиш кои са най-успешните инвеститори в света и да задълбаеш в стила, на тези които ти допадат - VALUE, TECHNICAL, MACRO, MOMENTUM, ...
Изписани са томове. Материли колкото искаш, но дали ще имаш желанието и постоянство да тръгнеш на това пътуване.
Лесни пари от пазара няма да изкараш, това е сигурноLast edited by ED; 12.08.2020, 20:20.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВ това, което цитираш става дума за fed funds target, което е лихвата за един ден, даже за една нощ - overnight.
А до сега говорихме за лихвата по 10г. американски ДЦК и там е малко по-сложно
И освен това условието е “until the economy has weathered recent events,” което Фед много лесно може да приеме, че е докато не се дигне инфлацията
Съгласен съм че foreseeable future значи докато обстоятелствата не се сменят. Според мен главното обстоятелство е икономиката не работи и докато това не се промени ФЕД не се интересува наистина от инфлацията.
Според мен short term лихвите имат огромна корелация с 10 years Treasury yields.
Macroeconomic theory tells us that long-term interest rates tend to move in the same direction with short-term interest rates.
В началото на годината 10 y Tresuary имаха доходност 2%, сега 0.68%. Кой месец вярваш, че 10-Year Treasury ще стигнат 1% доходност? Вярваш ли че тази доходност ще се задържи за повече от месец?
Защото според мен щатите вървят по същия път като Япония, нефалирала Европа, UK, Швейцария. И дори и да има инфлация, ще се правим че я няма.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Федаците коминикираха вече ясно че разглеждат вариант да не пипат лихвите дори и при 3% инфлация, т.е. че са склонни да я толерират в по голям коридор.
Общо взето са между чука и наковалнята и си го знаят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВ това, което цитираш става дума за fed funds target, което е лихвата за един ден, даже за една нощ - overnight.
А до сега говорихме за лихвата по 10г. американски ДЦК и там е малко по-сложно
И освен това условието е “until the economy has weathered recent events,” което Фед много лесно може да приеме, че е докато не се дигне инфлацията
Общо взето са между чука и наковалнята и си го знаят.
Коментар
Коментар