IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Напротив бих се изкефил ако някой реално бие СиП

    Дразня се, че хора в акъла си се връзват на един очевиден лалджия

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
      Как го виждате пазара днес ? Ще слезе ли ?
      Надолу. Тръмп пак направи глупости към Китай. Този няма да миряса докато не разсипе долара. Ей, яка търговия в RMB на нафтови фючърси.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Аз държа нещата с години. Капацитетите от трейдинга идват и си отиват (с подвита опашка)

        Примерно SPGI ги държа от 2013, купени на $56-60. Сега са на $354
        Да "държи нещата с години" е вариант за американска лелка пред пенсия. Ако беше внимавал и беше продал февруари, нямаше да си такъв киселяк. Не знам откъде го вадиш това самочувствие, когато "инвестираш" в подобен широк фонд. Нищо чудно, че обръщаш форума на бгмама и се дразниш, когато някой бие SP.

        Коментар


        • Аз държа нещата с години. Капацитетите от трейдинга идват и си отиват (с подвита опашка)

          Примерно SPGI ги държа от 2013, купени на $56-60. Сега са на $354

          Адидас съм купувал на €68.5 през 2012 и после 2013 и 2014 съм добавял на 81, 77 и 56. Сега са на €245, ама пак ще си отидат на 320, а после и на €400. Неизбежно е

          Е, Адидас леко ги разиграх покрай пандмията, продадох малко на 241 и после пак влязох почти на дънтото. Ама това да нацелваш дъното при реална търговия (не говорим за лаладжиите на демо) не е лесна работа, както ти сама си се убедила
          Last edited by Money; 22.07.2020, 11:35.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Защо й е на една дей трейдърка нещо, което се държи стабилно? Ако си сериозен инвеститор — да, ама за трейдинг
            А ти тук във форума да видя т.нар. сериозни инвеститори, готови да държат нещо до дупка? Щото аз не. То е и глупаво да не реагираш на пазара само щото си решил тъпо и упорито да стискаш само и само да се наречеш сериозен инвеститор.
            Аз като се хванах с тази шитня дори не бях чувала понятието day trading. Не съм си и представяла, че нещо може да се купи и продаде в същия ден и до сега това ми е странно. За мен има смисъл само ако става дума за моментен балон който качва с над 20% курса в рамките на ден. Примерно с тия медицинските новини за лек или ваксина. С нафтата това не само че може да се прави както вчера се видя, но е и must. Иначе няма много смисъл щото изпускаш големи печалби.
            Не бих се нарекла дей трейдърка. Идеята не ми беше инвестирам за пенсия, а да пусна в оборот спестяванията си и да се издържам от тях (но май няма да ми се получи, щото рогатия яко ме работи и ми саботира бизнеса. Друго обяснение за импулсивните, нелогични и против стратегията ми и здравия разум сделки просто не виждам). Свекъра печели средно по 1 милион лева годишно като отделя по 1 час сутрин да си погледне акциите. Само с датски акции оперира. С печалбата си купува коли, ремонтира си къщата, а сега и ще събаря вилата и ще строи нова. Не че му трябва - просто има много пари и вместо да го остави на внуците си бърза всичко да изконсумира преди да е пукнал. Иначе с пенсията спокойно може да се издържа. Ама на - широко дупе - иска още и още. И казала на българския ми зет, че играта на датските борси била само за датчани - българи не можело. Хаха - ми е ето че може. И аз не съм единствената българка в Дания играеща. Има бая българи, които въртят милиони. Ама що да не метне наивния ми зет - за датчаните ние сме тук да им слугуваме за без пари - само българин би се навил да му върши черната работа, и нямаме право да се възползваме от благинките, от които датчните се ползват. Отврат са тия датчани ама това е друга тема.

            Коментар


            • Как го виждате пазара днес ? Ще слезе ли ?

              Коментар


              • Днес ми е последен активен ден за търгуване тази седмица. Вчера гръмна огромен корупционен скандал в Щатите, за милиарди. Републиканец е, мамка му, и нищо чудно Охайо да падне. Връзката с NYSE е, че First Energy се сурна до нивата от март. Реакцията е прекалена и ще има някакво връщане. Дори да няма обаче, компанията става за държане. Не са луди да я разпарчатосат, а и корупцията при регулираните доставчици е нещо съвсем ествествено.

                ***
                ... взети на 33,10. На тази ангебот цена се замислям дали изобщо има смисъл да продавам.
                Last edited by terziеv; 22.07.2020, 11:25.

                Коментар


                • Защо й е на една дей трейдърка нещо, което се държи стабилно? Ако си сериозен инвеститор — да, ама за трейдинг

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    За долара мисля точно като тоз пич от FX desk-а на HSBC

                    https://twitter.com/bloombergtv/stat...009569280?s=21

                    Освен това аз не виждам изобщо каква е драмата. Моя портфейл леко е нарастнал като стойност, дори и за последните седмици при все че повечето неща са ми dollar denominated
                    Не мога да изтърпя да слушам тоя истерик. Я синтезирай кво е казал.

                    Muller, не знам за теб кое е интересно, но като цяло целият датски пазар се държа доста стабилно през кризата и много компании стигнаха абсолютен рекорд - освен VESTAS, ORSTED, DSV, NOVO, GMAB, GN, NZYM, RBREW... Може и други да има

                    Коментар


                    • За долара мисля точно като тоз пич от FX desk-а на HSBC

                      https://twitter.com/bloombergtv/stat...009569280?s=21

                      Освен това аз не виждам изобщо каква е драмата. Моя портфейл леко е нарастнал като стойност, дори и за последните седмици при все че повечето неща са ми dollar denominated
                      Last edited by Money; 22.07.2020, 08:28.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                        За потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.
                        Прегледай. последните 2-3 страници. от темата за ..Златото балон или не.. Писал съм некои работи.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                          За потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.
                          Освен VESTAS друго интересно не съм забелязвал там- Сподели някой компании.

                          Коментар


                          • За потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

                              Е то от стоте изброени все ще има нещо да скочи за един ден, само че нито ще го продадеш нито си го купил с целия си капитал, даже не знам дали купуваш или само ей така изброяваш.
                              Та като не казваш с какъв процент от портфейла си, какво и на каква цена купуваш са празни приказки.
                              Който иска да гледа, не насилвам никого. Донякъде се забавлявам как някои хора упорито не искат дори да се замислят дали не могат да си подобрят резултата. Няма човек да е написал нещо конкретно в темата и да не съм се замислил и да не съм го проверил. Не пиша за ABEV, защото откраднах идеята, а не се инатих за TAP. Е, има и ударници, дето знаят нещата как са и са много навътре, обаче няма да ни открехнат, защото си "имат причини". Мисля, че е по-добре да има информация как да извадим пари от NYSE, а не за 369-ти път тази година да се открива колко % облигации е идеалният портфейл.

                              ---

                              И за да не съм капо... Канадските слънчеви батерийски имат добри показатели. Изпуснах ги на 15, но подобни модерни неща ще вървят все нагоре. Днешният спад беше заради продажба на един грамаден пакет и едва ли ще продължи и утре. За мен още е малко скъпо.
                              Last edited by terziеv; 21.07.2020, 22:56.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                                С други думи щом пазарът купува новопласирани облигации, значи го прави защото това дига Шарпа на портфейлите? Това е презумпцията?
                                Доколкото има ефективен пазар- да. А иначе доколо нормативната база и финансовата компетентност на част от инвеститорите отговарят на теоретичните постановки е съвсем отделен въпрос.

                                Коментар

                                Working...
                                X